Zamieszczone przez leszekmw
Wybór TV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez datoOkazuje się, że nie odtwarza z mojego dedykowanego DLNA, z odpalonego na kompie i z pendraka odtwarza.
Ty jesteś elektronicznie bystrzejszy ode mnie i pokoleniowo sprawniejszy - popatrz swoim okiem na Patriot Javelin S4 Media Server i powiedz co można zrobić - pojawił się jakiś sensownie działający alternatywny firmware ? Bo, że "jakiś" jest to wiem, ale póki co nie wyczytałem co mi może dać lepiej od fabrycznego...
Mam w tej puszce 4 dyski SATA po 3TB w RAID5 i nie chcę go zmieniać na nic nowszego bo z funduszami marnie...
Chyba, że w międzyczasie pojawiła się jakaś relatywnie tania i nowocześniejsza sieciówka na 4 x 3,5" to się może zastanowię, póki da się to na allegro sprzedać... Ostatnio go nawet sprzątałem i zacinałem od zera więc dane dałbym radę przenieść...
Komentarz
-
-
Chłopaki...muszę kupić do domu TV, 47-50cali.
Nie musi być energooszczędny bo ja nie oglądam TV, a kupuje tylko żeby wisiał na ścianie ewentualnie żebym mógł z żonką jakiś film obejrzeć, czy gościom włączyć żeby się nie nudzili :szeroki_usmiech
Wyposażenie jakie musi mieć to:
- wifi
- przeglądarka
- tune :? r(tv naziemna, ewentualnie żeby jakąś cyfrę wrzucić)
Co do ceny...tani...taka skoda wśród TV ;-)
Może ktoś z Was akurat jest na bieżąco z promocjami itp to niech podrzuci jakiś linkChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
To Wam może pomoże w wyborze nowego tv :evil:
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Hej.Szukam TV do salunu.Co mozecie polecic?Kwota moze byc ,,lekko,, podwyzszona
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 os.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wiesieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku(rzadko w dzien ogladam )
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung C650
8.Co chcemy aby telewizor posiadał - Dobrą jakoś ekranu,WIFI,odczyt plikow avi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy Polsat
10.Jakie urządzenia ? soundbar lub glosniki2.0
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4 godziny
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez znaczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? film,sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Nie
16.Preferencje co do marki ? Samsung,Lg ale mogą byc tez inne
17.Preferencje co do wielkości ? min 42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? ...Slabe glośniki
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - takKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Kupowałem ostatnio TV, miałem podobne wymagania z tym, że dla mnie 3D to shit i mi to nie było potrzebne, w ogóle TV miał być płaski, ładny ale bez żadnych bajerów bo u mnie robi głownie za ozdobę a czasami robi jako monitor, na którym oglądam filmy. Szukał, oglądałem i zdecydowałem sie na Sony Bravia KDL50W65xxxx, smart, bez 3D...zamiast 3k dałem 3,5 ale ładnie wygląda z ta srebrna ramka w salonie ;-) Nie trzeba do niego dokupować wieszaka, chyba że chcesz mieć możliwość regulacji. Z smarta używam tylko YT, jadę na seryjnych ustawieniach obrazu i jestem zadowolony. Jeśli 3D to nie priorytet to możesz rozważyć zakup tego TVChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
lu5asz, od listopada szukałem TV. Napaliłem się na Philipsa 47PFL6008. Poczytałem na forum hdtv.pl i trochę mnie ostudzili. W międzyczasie zacząłem śledzić ceny która od 2700zł w październiku urosła do 4200 i ostatnio spadła na 3500 (pie....ne promocje :evil: świąteczne). Zdenerwowałem się i tydzień temu kupiłem Samsunga UE46F6500. Jestem zadowolony. 3D oglądałem tylko raz ale daje radę, tzn 2D TV konwertuje na 3D. Obsługa w miarę prosta, dwa piloty, jeden z touchpadem. WiFI działa dzieciaki zadowoloneGłośniki średnie ale dają radę i gromadkę przekrzyczą
Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkJeśli 3D to nie priorytet to możesz rozważyć zakup tego TV
Zamieszczone przez SSkupiłem Samsunga UE46F6500.
Wpadłem tez na takie cuś:LG 50PN6500 Plazma bez bajerów typu Smart TV czy 3D.Sam nie wiem...Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
lu5asz, u mnie smart musiał być bo dzieciaki z komputerów nie chciały "zejść". Teraz włączam im YT i spokój, a i sprzęt komputerowy odetchnął
Wyszedłem z założenia, że nie kupuję TV na lata, jak kiedyś. Dlatego wolę dać mniej i zmienić za jakiś czas, bez żalu o utratę wartości czy pozbywanie się dobrego sprzętu.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
octII, Jeżeli nie zależy Ci na 3D i Smart TV to proponuje Ci Samsunga. On ma przewagę w jednej kwestii nad konkurencją, odtwarza wszystkie formaty dźwięku z USB, czego nie można powiedzieć o LG i Philipsie. W domu teraz mam Samsunga oraz Philipsa oba ze Smart TV oraz z Wifi (przez adapter) netem przez kabel, DLNA. Za Philipsem przemawia otwarta przeglądarka internetowa, gdzie dokupujesz sobie klawiaturę i śmigasz po necie. Aby korzystać ze Skype to trzeba dokupić kamerkę, która parę stówek kosztuje. Warto aby miał opcje nagrywania przez USB na dysk. Ogólnie porównując Samsunga i Philipsa to Philips odstaje na "-" od Samsunga.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jak nie pilna psrawa to zerkaj sobie tutaj: http://www.ibood.com/pl/pl/ czasami ffajne TV sa ponizej albo kolo 2000. Bez 3d ciężko pewnie bedzie bo mało modeli jest.
Komentarz
-
-
Chcę kupić kolejny TVi mam pytanie, który wybrać?
Tego mogę kupić "poza" siecią za 2599 zł
A tego za 2549 zł
Niestety nie wiem, który wybrać.
Obydwa oglądałem w Media i obydwa mi się podobają, niestety wg mnie osoba podpowiadająca nie była obiektywnamiała koszulę z logiem Samsung :szeroki_usmiech
Podpowiecie?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz