Awantura o krzyż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jahu55
    Ambiente
    • 2010
    • 107

demokracja to większość a w Polsce większość to KATOLICY i to ta religia ma najwięcej wyznawców więc jakim prawem dzieci przesiedleńców oraz pro rosyjscy obywatele mają w Polsce opluwać takie symbole jak Krzyż ??fakt faktem większość ludzi woli słodkie kłamstwa od szczerej prawdy i tak się kończą takie operacje na naszym niedoinformowanym społeczeństwie to przykre ale powoli tracimy własną tożsamość narodową o w walce o którą ginęli nasi przodkowie .......
    No i to nie jest demokracja, bo w demokracji chodzi o to aby większość rządziła ale nie zapominała o mniejszościach dając im równe prawa. Czyli takie jakie ma większość.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez westwi78
      Jahu55, no niby wszyscy wiedzą, a tu już 7 storna pierdzielenia na ten temat
      myślałem, że już nieźle odbiegliśmy od krzyża
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Jahu55
        Ambiente
        • 2010
        • 107

Westwi78 pogadać każdy może Zresztą tak jak pisałem dużo wcześniej jesteśmy dziwnym narodem i nikt nas nie jest w stanie zrozumieć a co dopiero my sami.

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Marcello01
          demokracja to większość a w Polsce większość to KATOLICY i to ta religia ma najwięcej wyznawców więc jakim prawem dzieci przesiedleńców oraz pro rosyjscy obywatele mają w Polsce opluwać takie symbole jak Krzyż ??fakt faktem większość ludzi woli słodkie kłamstwa od szczerej prawdy i tak się kończą takie operacje na naszym niedoinformowanym społeczeństwie to przykre ale powoli tracimy własną tożsamość narodową o w walce o którą ginęli nasi przodkowie .......
          Nie wiem co palisz, ale zmniejsz dawkę. Co ma wiara do tego krzyża, który tam stoi? Czy Kaczyński jest świętym? A może twoim zbawicielem? To był bardzo przeciętny prezydent. Najgorszy demokratycznie wybrany prezydent ostatnich 20lat. Jakby zginął potrącony przez samochód, albo jakby się potknął na kocie swojego brata i spadł w przepaść to też byś mu chciał stawiać krzyże i pomniki? Ja rozumiem, że się stawia krzyż w miejscu, w którym ktoś miał wypadek i zginął. Ale powtarzam to jeszcze raz jakby do kogoś nie dotarło. On nie zginął pod ani w pałacu prezydenckim.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Marcello01
            Rider
            • 2009
            • 491
            • Octavia I (1U2)
            • AGP 1.9 SDI 68 KM

Nie wiem co palisz, ale zmniejsz dawkę. Co ma wiara do tego krzyża, który tam stoi? Czy Kaczyński jest świętym? A może twoim zbawicielem? To był bardzo przeciętny prezydent. Najgorszy demokratycznie wybrany prezydent ostatnich 20lat. Jakby zginął potrącony przez samochód, albo jakby się potknął na kocie swojego brata i spadł w przepaść to też byś mu chciał stawiać krzyże i pomniki? Ja rozumiem, że się stawia krzyż w miejscu, w którym ktoś miał wypadek i zginął. Ale powtarzam to jeszcze raz jakby do kogoś nie dotarło. On nie zginął pod ani w pałacu prezydenckim.
            i przez takie wypowiedzi niebawem będzie wstyd być Polakiem w Polsce.?Nie mam nic do tego Krzyża tylko do tego medialnego szumu który jest niepotrzebny....
            https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• Jahu55
              Ambiente
              • 2010
              • 107

Shado wszystko fajnie tylko porównanie katastrofy do potknięcia się o Alika jest strasznie irracjonalne i bezsensowne. To jest tak jakbyś porównał Błaszczykowskiego do Robinho. Nikt nie mówi, że Kaczyński jest święty. Niestety cała ta afera powstała przez jakiegoś przygłupa, który chciał się odbudować politycznie.

A co do jakości prezydenta to przepraszam ale pan Wałęsa nie dał mi jeszcze miliona i nie mam codziennie cieplusich i świeżutkich bułeczek na śniadanie. A Słowik to cholera wie jak wyszedł na wolność chyba wyleciał. Także my chyba nie możemy oceniać pana Wałęsy, Kwaśniewskiego, Kaczyńskiego i Komorowskiego to oceni historia i następne pokolenia. A to dlatego, że za krótki czas minął.

Komentarz

• arturas03
                L&K
                • 2009
                • 1298
                • Toyota
                • AGN 1.8 20V 125 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Proponuję zamknąć temat bo co poniektórzy zaczynają tu narodowym fundamentalizmem jechać po bandzie.
                Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Jahu55
                  Shado wszystko fajnie tylko porównanie katastrofy do potknięcia się o Alika jest strasznie irracjonalne i bezsensowne. To jest tak jakbyś porównał Błaszczykowskiego do Robinho. Nikt nie mówi, że Kaczyński jest święty. Niestety cała ta afera powstała przez jakiegoś przygłupa, który chciał się odbudować politycznie.
                  No, bo żadna z tych śmierci nie upoważnia do budowania za to pomników. A jedynym kto się na tym chciał odbudować i dalej próbuje coś ugrać jest Jarosław.
                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Marcello01
                    Rider
                    • 2009
                    • 491
                    • Octavia I (1U2)
                    • AGP 1.9 SDI 68 KM

dokładnie i pro PO-wskie herezje :wink:

Komentarz

• Guguś
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1212

Dowiedziałem się dzisiaj, że na tym zlocie czarownic pojawił się menel z ochoty, jak sąsiedzi spytali się co On taki religijny się zrobił - on odpowiedział, to nie religia, PIS płaci to stawiam się pod krzyżem.

Tyle w temacie.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

Zamieszczone przez Guguś
                        Dowiedziałem się dzisiaj, że na tym zlocie czarownic pojawił się menel z ochoty, jak sąsiedzi spytali się co On taki religijny się zrobił - on odpowiedział, to nie religia, PIS płaci to stawiam się pod krzyżem.
                        a dowiedziałeś się tego od...?

Komentarz

• Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

Nie wiem po co OCP angażuje się w podsycanie dyskusji o krzyżu? który z prawdziwym krzyżem już od dawna nie ma nic wspólnego. Jest jedynie narzędziem w kolejnej polsko-polskiej przepychance.
                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Jahu55
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 107

Shado oj nie złapałeś aluzji. A myślisz, że jakiego przygłupa miałem na myśli? A co do pomników jakoś nie zauważyłem na ostatnich dwóch stronach aby ktoś pisał o pomniku tylko Marcello01 pokazał swoją ksenofobię.

Guguś widzisz jak łatwo można elektorat zdobyć.

Chyba czas pomyśleć o polityce :twisted:

Komentarz

• Zamieszczone przez Marcello01
                              Myślałem że taki bałagan w głowie maja tylko leciwi ludzie...w Polsce chyba się nic zmieni :?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                RS
                                • 2009
                                • 6626
                                • Volkswagen
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Guguś
                                Jest pomysł na pomnik"
                                Zamieszczone przez MisiekWAW
                                pomysłów to jest więcej
                                :jaja superrr
                                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Marcello01
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 491
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AGP 1.9 SDI 68 KM

Jahu55 nie ksenofobie tylko zdrowe normalne poglądy pro narodowe a nie bełkot prezentowany w TVN 8)

kross12 to przestaw swoje niby nowoczesne :evil: tylko dzięki takim jak Ty masz niebawem PO zalegalizuje małżeństwa gejów itp itd dziękuje za uwagę

Komentarz

• Marcello01, taki wścibski jesteś? Lubisz ludziom zaglądać do łóżka? A nawet jak zalegalizują to co? Zajmij się sobą, zamiast mówić innym ludziom jak żyć :!:

Bawisz mnie podobnie jak geje, do tego te Twoje zaściankowe poglądy...
                                    TVN..masońska TV, ach te żydki, wszędzie ich pełno....
                                    Wyłącz swój dekoder TV TRWAM bo mózg Ci sprał ten syf :!:

Zrob sobie tripa do Wawy do swoich ziomków i pierdolnij z bani w ten swój krzyżyk, może pomoże

PS. Co do gejków, może kiedyś byłeś ministrantem i stąd ta obawa przed gejami?

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 00:49 ]
                                    Pewnie zbijasz piątki z tymi ludźmi:
                                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• Marcello01
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 491
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AGP 1.9 SDI 68 KM

nie mam ochoty i siły pisać już w tym temacie to się robi chory temat rzeka dla ludzi z horyzontami jak kolega wyżej :wink: cóż dlatego wciąż trwa ta wojna w narodzie bo pełno jest osób nieuświadomionych ....... proponuje zamknąć temat

Komentarz

• Nie chciałbym być uświadomiony jak osoby z filmiku wyżej

Komentarz

• b707
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1272

demokracja to większość a w Polsce większość to KATOLICY.
                                          Tylko ilu tych katolików z PRZYMUSU jest w 100% praktykującymi katolikami.

Tak dorgi kolego... z przymusu. Człowiek niema wyboru i odgóreni robi się z niego katolika...
                                          Ja też jestem katolikiem według papierów... Ale w sercu jak ks. Plich jestem Ewangelikiem.

Człowiek ktory potrafi czytac i rozumie tekst czytany bez trudu zobaczy jak daleko Katolicyzm odbiega do podstawy naszej wiary czyli Biblii...
                                          wg PŚ jest tylko jeden Bóg..
                                          W Biblii zapisano:
                                          Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
                                          Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich.
                                          A co się dziej w KK? Obrazy, rzeźby itp...

Wiara Katolicka opiera sie o stek kłamstw i manipulacji... Oraz o bezgraniczną wiare głupiego człowieka...

więc jakim prawem dzieci przesiedleńców oraz pro rosyjscy obywatele mają w Polsce opluwać takie symbole jak Krzyż ?
                                          Nikt nic nie opluwa...

Zresztą wg prawa.... Konstytucji jak i Biblii wszyscy sa równie... osądzać ma prawo nas tylko Bóg.

Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień

Jakim prawem moższ opluwać mniejszości i ich wiare?

fakt faktem większość ludzi woli słodkie kłamstwa od szczerej prawdy.
                                          Zgadza się... dlatego tak mało osób zdaje sobie sprawe że KK nijak nie trzyma się wartości chrześcijańskich... Że odbiga od tego co w Biblii.

I mimo że Bibliia jest ogólno dostępna to wypowiedzi jak moje będa przez fanatycznych katolików traktowane jako kłamstwo... a to jest prawda... Prawda boli..
                                          Obudź się i przeczytaj co głosi pismo święte... najlepiej bez ingerencji KK!

i tak się kończą takie operacje na naszym niedoinformowanym społeczeństwie
                                          Dokładnie jak piszesz... Ludzią wpaja się Katolicyzm i wierzą głupio że to jest religa najbiższa Bogu i Chrystusowi... a tak naprawde to jedna wielka manipulacja Watykanu bazująca na łatow wierności i strachu... czlowiek boji sie nieznanego ale tez niechce poznac prawdy.

to przykre ale powoli tracimy własną tożsamość narodową o w walce o którą ginęli nasi przodkowie .......
                                          Nasi przodkowie walczyli z ludzmi których poglądy było zbliżone to młodieży wszechpolskiej , RM czy Twoich... walczyli z rasistami z przemoca i brakiem tolerancji. Mój dziadek walczył oto w IIWŚ.
                                          A teraz część społeczenstwa jak i Ty robi to co hiterowcy... Komunista, żyd, murzyn... wróg narodu.... Bóg, Kaczor, PiSiory.
                                          Adam

Komentarz

• kropeck
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2319
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Wiara (wszelkie religie) służy do zbierania kasy i manipulowania ludźmi. A spowiedź powstała po to, żeby wiedzieć wszystko o ludziach we wsiach, właśnie po to, aby lepiej nimi manipulować. Nie ma czegoś takiego jak bogowie - kiedyś ludzie sobie tłumaczyli mocami nadprzyrodzonymi rzeczy, których nie potrafili wyjaśnić, np. jak to jest, że w dzień świeci słońce i gdzie się chowa, gdy przychodzi księżyc. Do dziś jak ludzie (Ci bezmyślni) nie potrafią sobie czegoś wytłumaczyć, to właśnie wyjaśniają to sobie istnieniem i wolą 'boga', bo on jest wszechmocny i robi to co chce.

W takim razie stawiam tezę, że to bóg odpowiada za śmierć ludzi w samolocie w Smoleński, bo akurat miał taki kaprys. Tak samo jak sobie podciera to i owo tymi biednymi dziećmi w Afryce, które głodują. Jak jest wojna, to obie strony się modlą - którą wysłucha bóg? Która jest tą bardziej ulubioną i dlaczego??

Wszyscy (zdecydowana większość) nie jest katolikami, tylko w takiej wierze zostali wychowani. Ja też, ale akurat ja sobie wybrałem wiarę w empirię :-) i mam wszystkich głęboko gdzieś :-) czyli tam, gdzie wszyscy bogowie świata mają swoich wiernych :-)
                                            Jak 10 lat temu powiedziałem w rodzinie przy okazji jakiejś dyskusji, że mam wiarę w nosie, to myślałem, że babka mi grabiami wydrapie oczy. Wtedy potwierdziły się moje słowa wypowiedziane trochę wcześniej, że religia, to źródło nienawiści i wszelkiego zła troszkę się kilka osób zawiesiło...

A co do krzyża, to tam powinna wpaść policja i przypomnieć ludziom jak to jest jak się propaguje anarchię - taka powtórka z "Wujka 80". Albo wariant bezkrwawy - po prostu przenieść ten krzyż do kościoła owinąć go wcześniej drutem i puścić przez niego 50kV, żeby poskromić te starsze panie. Może znowu powrócą do narzekania, jaka to młodzież teraz jest, że jedzą żarówki ......

Ściągnijcie sobie za friko (legalnie) film pt. ZEITGEIST ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist,_the_Movie ) - może niektórym się oczy otworzą i zaczną nie przyjmować bezkrytycznie wszystkiego co się dzieje dookoła Głupota ludzi bierze się z NIEWIEDZY, dlatego poziom nauki w szkołach idzie w dół - żeby łatwiej było manipulować "ciemną masą" (jak nazwał Polaków Kaczyński... w sumie to jedyny jego argument, za który go popieram, bo faktycznie zdecydowana większość społeczeństwa do ciemna masa).
                                            Pozdrawiam,
                                            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• loyd
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2342

Zamieszczone przez kropeck

Ściągnijcie sobie za friko (legalnie) film pt. ZEITGEIST ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist,_the_Movie ) - może niektórym się oczy otworzą i zaczną nie przyjmować bezkrytycznie wszystkiego co się dzieje dookoła Głupota ludzi bierze się z NIEWIEDZY, dlatego poziom nauki w szkołach idzie w dół - żeby łatwiej było manipulować "ciemną masą" (jak nazwał Polaków Kaczyński... w sumie to jedyny jego argument, za który go popieram, bo faktycznie zdecydowana większość społeczeństwa do ciemna masa).
                                              Ten film też jest manipulacją - tylko, że w drugą stronę.

Do wszytskiego należy podchodzić z zachowaniem tzw. "zdrowego rozsądku".

Komentarz

• loru
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4286
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://bitwaokrzyz.pl/ :szeroki_usmiech
                                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• kamel1980
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 304

Zamieszczone przez loru
                                                  http://bitwaokrzyz.pl/ :szeroki_usmiech
                                                  Hehe :-)
                                                  Może należałoby zmienić tytuł tematu właśnie na "Bitwa o krzyż" ?

A ja proponuję pod Pałacem Prezydenckim obok krzyża umieścić żydowską gwiazdę dawida i islamski półksiężyc i puścić samopas tych wszystkich oszołomów niech się powybijają na wzajem..

I gwoli wyjaśnienia to "przeciwników" bądź też zadymiarzy którzy również udają się pod Pałac uważam za takich samych oszołomów co "zwolenników"..

A tak w ogóle to i obecnie nam panujący (z dobrze poinformowanych źródeł - powiązany z panami z pejsikami) daje du....py po całości..
                                                  Bo całą tą sytuację można było rozwiązać pokojowo i bardzo szybko..
                                                  Wystarczyło pierdyknąć jakiś kamień z tablicą pamiątkową z dala od płotu, gdzieś bliżej ulicy i podejść do tego dyplomatycznie na zasadzie: " ok, specjalnie dla upamiętnienia stawiamy kamień z tablicą pamiątkową, a ten krzyż zasługuje na odbycie pielgrzymki i przeniesienie w godniejsze miejsce, ble ble ble ble ble......"
                                                  I myślę, że nasz naród w znacznej większości jest tak ciemny i zacofany, że łyknąłby to bez większego ALE...

P.S. Chyba zacznę bawić się w politykę :diabelski_usmiech

Komentarz

• filipT
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 554

przecież jest tablica, o wiele lepiej wyglądająca do jakiegoś głazu narzutowego.
                                                    A pomnika tam i tak nie będzie.
                                                    Mój Szkodnik

Komentarz

Pracuję...