Awantura o krzyż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loru
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4286
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez westwi78
    A w Wawie to te buspasy już na twardo macie, czy to tylko niby na czas remontów?
    żeby się wyłgać mówią że na czas remontów/budowy 2-giej linii metra ale zastrzegają, że to potrwa przynajmniej 3 lata a potem to już nikt nie będzie pamiętał, że miało być czasowe i tak zostanie.
    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Martinez
      Podstawowa zasada równości wszystkich użytkowników dróg publicznych została tu po prostu pogwałcona.
      Nie ma takiej zasady. A nawet jesli kiedyś była to została najpierw pogwałcona przez "regułę prawej ręki"a potem przez znaki drogowe i sygnalizację świetlną. :szeroki_usmiech
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

shado, we wloszech jedzie ten, co chce jechac, a nie ten co nie ma aut z prawej
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

no to ogień!
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Zamieszczone przez misiek^wro
            shado, we wloszech jedzie ten, co chce jechac, a nie ten co nie ma aut z prawej
            po moich parodniowych doświadczeniach z Turynu, twierdzę że tak tam jest, ale w tym szaleństwie jest metoda.
            ANI RAZU nie było jakiejś kolizyjnej sytuacji, jeszcze dynamicznie, ale płynnie, a że trochę zwariowanie to cóż

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

Zamieszczone przez szkoda
              nie rozumiem na jakiej zasadzie ktoś ma mnie traktować jako uzytkownika drogi drugiej kategorii :shock:
              Nikt Cie nie traktuje... tam gdzie komunikacja ma jeden pas Ty masz 2-3. Więć gdzie tu niesprawiedliwość? A że większość ludzi ma zachcianke jazdy samochodem to już nie wina tych co jada komunikacją. Ludzie płąca podatki, płaca za bilet taryfe i też mogą wymagać że skoro za namową miasta korzystają z komunikacj to usługa powinna być na najwyższym poziomie.

Idąc waszym tropem to należało by na torowiskach równiez położyć asfalt bo dlaczego one mają własny pas?

Dlaczego TIRy mają ograniczenie wjazdu?

Gdzie tu ta wasza sprawiedliwość?

Zresztą co jak co ale bardziej od buspasów mi osobiście przeszkadza gdy jakieś ciołki jadą pasem awaryjnym gdy reszta stoi w korku albo smigają buspasem. To jest brak równości użytkowników drogi.

BTW co do tych podatków. To nie oszukujmy się ale spora cześć tych co w Wawie śmiga i robi korki to "warszawiacy" i płaca podatki gdzie indziej.
              Adam

Komentarz

• Lukas81
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 232

A ja się dzisiaj wkurfiłem na korki i pojechałem rowerem

Siedzę w fabryce i jaram się perspektywą, że w piątek wrócę do domu w 25 minut :roll:
                Były:
                Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
                Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
                Jest:
                Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

tam babcie pod krzyzem trzeba napierdalac/bonic a wy sobie znalezliscie jakis zastepczy temat komunikacyjny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Bus pasy to dobra rzecz, tylko niech bedzie tak jak w stanach - pool car lane gdzie moga jechac auta z minimum dwoma (lub trzema) osobami na pokladzie i autobusy. a reszta jeleni pozostalymi.
                  Szkoda i tak robi wszystkich w konia bo jezdzi w godzinach nieprzyzwoitych :diabelski_usmiech kiedy nawet kierowcy autobusow spia w domu A tutaj kozaczy :szeroki_usmiech
                  Do tego przy wjezdzie do srodmiescia bramki i 8 zeta za wjazd dla kazdego - z mozliwoscia wykupienia "miesiecznego" za 7.99 za wjazd
                  Ale wyjazd za darmoche. Parkingi po dychu za godzine (pierwsza moze byc troche drozej - powiedzmy po 15). I cala ta kasa tylko w budowe nowej infrastruktury.
                  Za trzy lata beda jeszcze dwie linie metra i tylko taksowki nowe mercedesy s-klasy beda jezdzily po centrum. No i bedziemy miec model nowojorski
                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• b707
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1272

A do tego jeszcze TIRy na Tory i bęzie bajka na drogach
                    Adam

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Przeczytałem dziś, że jakaś akcja jest o 20 pod pałacem więc sobie poszedłem pośmiać z tych pajaców. Jestem na miejscu godzina 20.30 i nic. Sobie myślę, kurde co jest napisali, że jakieś 5tyś. osób ma być, a widzę te same japy co od początku. No więc poszedłem sobie do KFC na jakiegoś B-smarcika Wracam i co wiedzę? Idzie tłum z pochodniami :shock: pytam się strażnika miejskiego o co cho? Czemu teraz mogą sobie chodzić z pochodniami, a wcześniej nie mogli. A on na to, że mają pozwolenie i bla bla bla i że są zapewnione warunki bezpieczeństwa, że każdy ma gaśnice i takie tam pierdzielenie. Gdyby nie te transparenty to bym pomyślał, że to jakiś KKK idzie, bo wiedzę białe krzyże, pochodnie prawie jak na amerykańskim filmie. W ogóle ziomek dostał prawię tą pochodnia od jakiejś babci co się Doppelherz-a i Biovitalu nachlała i teraz udaje, że ma 20 lat. Kurde jak jeszcze wpadł Jaro i zaczął to swoje paplanie jak katarynka ciągle to samo to Ci ludzie jakby boga zobaczyli :shock: I jeszcze ten koleś co tam no-lifeuje 24/7 od początku mówi przez megafon, że trzeba rozliczyć HGW za te wszystkie barierki i policjantów i SM i się sapie, że to gruby hajs na to poszedł LOL a sami chcieli ochrony.

W ogóle to jest taka szopka, że powinni jak najszybciej wbić i zabrać ten krzyż, bo to już jest przegięcie. Kancelaria poprosiła, żeby PiSlamisci razem z J.Kaczyński położyli wieniec w kaplicy. Ale NIE! oni muszą pod pałac, żeby się pokazać. To samo na kiego ch** poszedł tam wieczorem i gadał? Mówią, że PO i TVN i ogólnie media nakręcają to wszystko, a gówno prawda, bo to oni tym sterują.
                      Wku^%%$em się, bo po co tam są flagi "Solidarności" i z ze znaczkami "Polski Walczącej"?

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Mihau, a ja ci mowie jestes Zyd
                        i komunista
                        i pedal na dodatek
                        o masonie nie wspomne
                        i nie jestes prawdziwym polakiem
                        bo prawdziwy polak to dobry katolik
                        a dobry katolik wie ze Zyda trzeba bic
                        (ewentualnie ------autocenzura------- ale teraz to nie takie latwe - bo sie zakamuflowali a i stodoly murowane)
                        :diabelski_usmiech
                        PARANOJA

A ten caly pis to zgraja schizofremikow palajacych zadza zniszczenia wszystkiego co inne niz ich chore idee.
                        Zero pomyslu na zmiany poza tropieniem jakichs emerytowanych ubekow i szukaniem winnych zamachu na FANTASTYCZNEGO Prezydenta wszystkich prawdziwych Polakow.
                        Ciekawe co z nim zrobia jak go znajda? :szeroki_usmiech

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Jabar1975
                          Mihau, a ja ci mowie jestes Zyd
                          i komunista
                          i pedal na dodatek
                          o masonie nie wspomne
                          i nie jestes prawdziwym polakiem
                          bo prawdziwy polak to dobry katolik
                          a dobry katolik wie ze Zyda trzeba bic
                          (ewentualnie spalic w stodole- ale teraz to nie takie latwe - bo sie zakamuflowali a i stodoly murowane)
                          :diabelski_usmiech
                          PARANOJA
                          lacze lacze

a tak BTW. to ktoś tam zginął, że tam wieńce kładą i świece palą? bo coś nie wydaję mi się

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

Mihau, tam zginela ich idea na lepsze jutro

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7460
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

No to już wszystko jasne

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

Mnie najbardziej dziwi, że sporo badz co badz madrych ludzi wciaz stoi przy Kaczynskim - wstydu nie maja...

Mihau, mam nadzieje, ze zalapales sens

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jabar1975, no oczywiście, że załapałem o co kaman

Komentarz

• b707
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1272

Ale teraz juz wiadomo dlaczego pochowano Lecha na Wawlu a nie na Powązkach... Zawsz to jakas wymówka że Kraków daleko i tam kawiatów nie złożą.
                                    Przyznam szczerze że wolałbym żeby tamtym samolotem leciał Jaruś ze swoja bandą niz te 96 osób...
                                    Za Lechem nie przepadałem ale patrzac na Jarka, to juz bym wolał jego... Prezydentowa tez była fajna... no i ks. Pilch jedyna osoba która znałem osobiscie... Pamietam jak jeszcze pare mięsiecy temu z nim rozmawiałem.... Jak po każdej mszy wychodził przed kosciół i podawał ręke każdemu uczestnikowi dziekując za przybycie. To był człowiek... Nastawiony na ludzi, mlodzież... nikogo nie oceniał z góry... zawsze pomagał, doradzał i wspierał. Dlamnie był wzorem we wszystkim... miał rodzine więć wszystko co mówił o miłości, przyjaźni było oparte na doświadczeniu. Nie to co w KK gdzie ksiądz niema zielonego pojącia jak to jest mieć rodzine.
                                    Adam

Komentarz

• Jabar1975
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 3331

jakimi palantami by nie byli z punktu widzenia swoich pogladow to byi to ludzie ktorzy zgineli - kazdy mial rodzine, przyjaciol.... Kazda ta smierc to osobista tragedia jakichs ludzi. Mozna kogos nie lubic, ba nienawidziec - ale smierc jest smierc i niemal zawsze ktos cierpi. Z tego powodu nalezy sie szacunek dla tych ludzi i uczczenie ich. Ale nie ma co popadac w paranoje. Panstwo Polskie nie moze zyc tym jednym wydarzeniem przez kolejne pare lat. Jeden sie boi podjac radykalne dzialania, drugi probuje wykonywac jakies dziwne ruchy w blizej nieokreslonym celu (bo chwilow popularnosc PIS leci na morde).
                                      Pajacuje sie pod palacem zapominajac ze Kaczynscy nie byli jedynymi osobami ktorzy tam zgineli - w naszym kraju żyje jeszcze kilkaset - jak nie pare tysiecy osob, dla ktorych to wydarzenie bylo najwieksza trauma ich zycia. I wszelkie takie zagrywki - czysto instrumentalne wykorzystywanie ciemnogrodu do budowania swojego politycznego jestestwa w tym kraju - deptaja ich uczucia. Te biedne babcie sa sterowane przez oszolomow pokroju tego cymbala z Peru ktory finansuje radio najswietszej panienki zastanowci by sie nalezalo jaki jest prawdziwy cel tych dzialan.

Komentarz

• bzyq_74
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3467
                                        • Volkswagen
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Wyglądąło to jak Kryształowa Noc z 1938r.
                                        JK vel AH i czekamy na wojenkę :evil:
                                        MARCIN
                                        Mój szkodnik

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

Jaki wstyd :szeroki_usmiech

Komentarz

• Mihau
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7460
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Jabar1975
                                            Z tego powodu nalezy sie szacunek dla tych ludzi i uczczenie ich.
                                            oczywiście.
                                            „De mortuis aut bene, aut nihil” (O zmarłych należy mówić dobrze albo wcale)

Ale co do pomnika przed pałacem. No to skoro konserwator zabytków mówi, że nie będzie to oczywiście jest w zmowie z PO. Wiadomo, każda decyzja któa nie jest po myśli obrońców krzyża jest winą PO. Ale IMO pomnik na Powązkach to dobry pomysł. Para prezydencka już i tak została godnie upamiętniona tym, że zostali pochowani na Wawelu i tyle.

Czy jak zastrzelili Kennedy-ego to przed Białym Domem też były takie szopki? NIE! tylko ten nasz naród jest jakiś poje^^^^^^.

Komentarz

• dublin999
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 172

Jak powszechnie wiadomo, bohaterska obroną Westerplatte - dowodził Jarosław Kaczyński. Trwają ustalenia, kto kierował obroną Poczty Polskiej w Gdańsku...
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• Purchawa
                                                Admin
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 8007

Podziwiam tych, ktorym chce sie jeszcze tym ekscytowac... :szeroki_usmiech

Mnie generalnie od jakiegos czasu jebia takie rzeczy i jestem mega zajebiscie szczesliwym czlowiekiem. :szeroki_usmiech
                                                Wali mnie te cale polityczne szambo i robie swoje. :szeroki_usmiech
                                                8)

Jack Daniels jest dzis moim przyjacielem... :lol:
                                                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• filipT
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 554

to chyba jasne, w końcu było ich dwóch. szkoda że nie trzech, Warszawa pewnie dłużej by się broniła, a może i nawet by się obroniła
                                                  Mój Szkodnik

Komentarz

• Purchawa
                                                    Admin
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 8007

Bonus: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eu9URIsnpNw&feature=player_embedded[/youtube]
                                                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...