Awantura o krzyż
Zwiń
X
-
ten cały krzyż robi mi ubaw po pachy.
jak można być kimś takim bo nie kumam?
szarpią się ze wszystkimi bo jakiś krzyż.
niby co on sobą reprezentuje?
bo jak dla mnie to jeden wielki szit.
dlaczego jak zawaliła się hala w katowicach to im nikt nie postawił pomnika?
Ich śmierć była mniejszą tragedią :?:
rozwala mnie poprostu ta cała historia z tym krzyżem.
ze śmierci zrobili afere medialną a drugi kaczor jest 97 ofiarą katastrofy.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakze śmierci zrobili afere medialną
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 11 10:56 ]
dlaczego jak zawaliła się hala w katowicach to im nikt nie postawił pomnika?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez szkodato chyba polonia za granicą
Zamieszczone przez pic2ekpiotrek_gdy napisał/a:
swoją drogą powinni zabierać prawo wyborcze tym, którzy dłużej mieszkają za granicą
dokładnie, dlaczego polonusy wybierają mi prezydenta, to chore.
Panowie wkur... mnie niesamowicie. Mieszkam za granica, ale prawdopodobnie swiadomosc polityczna mam wieksza niz 80 % spoleczenstwa polskiego. Mam obywatelstwo polskie i prawo glosu jest absoltunie moim przywilejem. Pomyslcie o ludziach ktorzy wyjechali w wieku doroslym za granice. Wtedy nie mieli by prawa glosu w zadnym kraju. Co zrobic oglosic ich bezpanstwowcami? Wiem ze to co polonia w USA odwala, albo np. Kobylanski to szopka, ale idac tym tropem, odbierz prawo wyboru czlonkom radia maryja, przeciez tez sa oderwani od rzeczywistosci. Chodzmy dalej, odbierzmy prawa wyborcze rolnikom starszej daty. Wiekszosc nie wie co to demokracja i najchetniej zaglosowala by w wyborach na partie gloszaca powot PGeRow. To chore zalozenie.
Ba! Jestem za coraz wiekszym, usprawnianiem sposobu glosowania za granica! Problem jest w edukacji ludzi, a nie w selektywnym wybieraniu grup wyborczych.
Wiem ze wielu ludzi nie mieszkajacych w kraju, ma obraz tylko taki jaki nadaja wiodace stacje. Niestet na to narazona jest drastyczna wiekszoc ludzi, nawet tych mieszkajacych na mokotowie. Jak ktos chce swiadomie podejmowac decyzje, musi sam szukac zrodel, prasa, internet, rownieiz tv i radio...
A co do sprawy, krzyza, to tez uwazam ze na swiecie jest to zupelnie nie komentowane. Zreszta pamietam ze 10 kwietnia 2010 tez byl bez szalu, ale to inna historia.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
heretyk to nie jest kwestia świadomości politycznej , tylko ponoszenia konsekwencji wyboru. Jeżeli zagłosujesz na partię która podniesie podatki, to i tak tych podatków płacił nie będziesz.
Dlatego nie chcę odbierać praw wyborczych moherom,osobom starszym czy rolnikom. Jak zagłosują na partię która wprowadzi np godzinę policyjną to nie wyjdą z domu wieczorem, a Ty wyjdziesz.
Oczywiście wierzę, że chcesz dla Polski jak najlepiej, jednak uważam, że prawo głosu powinny mieć osoby mieszkające w Polsce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big Wojtekheretyk to nie jest kwestia świadomości politycznej , tylko ponoszenia konsekwencji wyboru. Jeżeli zagłosujesz na partię która podniesie podatki, to i tak tych podatków płacił nie będziesz.
Dlatego nie chcę odbierać praw wyborczych moherom,osobom starszym czy rolnikom. Jak zagłosują na partię która wprowadzi np godzinę policyjną to nie wyjdą z domu wieczorem, a Ty wyjdziesz.
Oczywiście wierzę, że chcesz dla Polski jak najlepiej, jednak uważam, że prawo głosu powinny mieć osoby mieszkające w Polsce.
Jak dla mnie to nadal glupota. Uwazam ze dokladnie chodzi o swiadomosc polityczna. Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie (a przynajmniej nie powinien) glosowac na zle rozwiazania. Jezeli ktos ma obywatelstwo to jakos je nabyl, czuje sie polakiem i za swoja Ojczyzne bierze odpowiedzialnosc. Miejsce zamieszkania nie ma tu nic do rzeczy. W ogromnej wiekszosci do tej Ojczyzny wroci i wtedy te zmiany go dosiegna. Nie czujesz sie odpoweidzialny za polske, mieszkasz od lat np. w USA i bardziej czujesz sie hamerykaninem. Piszesz liscik do Bronislawa i zrzekasz sie obywatelstwa. OT cala logika.
Tutaj chyba chodzi tez o grupy interesow. Wiadomo aktualne podniesienie podatkow lub godzina policyjna powinny mi zwiasac, ale identycznei jest z KRUS. Wszyscy chca KRUS upieprzyc procz Ludowcow vide: rolnikow.
Zawsze jest grupa ktorej konkretne rozwiazania pasuja lub nie. Dlatego decyduej wiekszosc. To sie nazywa moim mili DEMOKRACJA.
Czy naprawde myslicie, ze ktos, kto jest za granica mysli w kategoriach: "ha ha, nie ma mnie w kraju do dopieprzmy tym co zostali? "
Polonia nie a prawa wyboru w wyborach lokalnych i samorzadowych. Bo faktycznie te zmiany sa najbardziej bezposrednie. Niestety w wyborach parlamentarnych i prezydenckich, gdzie waza sie losy kraju, musi miec prawo glosu KAZDY OBYWATEL!!!Niezaleznie od miejsca zamieszkania. Tutaj nie chodzi tylko o polityke krajowa, ale rowniez np. o polityke zagraniczna . Glosna sprawa z wizami do USA. Przeca to w duzej mierze dotyczy wlasnie POLONII. inna glosna sprawa dotyczaca emerytur (lub ich ew. brak Myslicie ze wielu polonusow to nie dotknie? I co odbieramy im prawo w tych wyborach?
Fakt wspomniane podatki dotkna mnie mniej i pewnie przy glosowaniu bede sie czyms innym kierowal, ale nadal chodzi o ogol decyzji dokonywanych przez "wybrancow narodu". Wiele decyzji dotyka mnie rowniez (polityka obronna, zagraniczna itd) I co mam na to nie miec (nawet minimalnego) wplywu???
Zreszta tak racjonalnie. Jaki wplyw ma Polonia w skali calego kraju??? Dlatego hasla wyborcze skupiaja sie w takich proporcjach. Jakby Polnonia niemeicka stanowila 50% to 50% hasel wyborczych skupila by sie na walce z kinderamtem lub cos wtym stylu.
Pamietajcie POLAKIEM sie jest niezaleznie gdzie sie mieszka. Zawsze mozemy chlopakom z Iraku i Afganistanu odebrac prawa wyborcze, a co:-)
Niech nikt nie czuje sie przeze mnie atakowany, ale prosze pomyslcie troche racjonalnie. Poczytajcie Konstytucje. Zastanowcie sie nad ustrojem politycznym. Kazdy pamieta slowa Churchila: Demokracja nie jest najlepsza, ale nic madrzejszego nie wymyslono.
Problem tym ze akurat polonia z USA jest wam nie na reke (zreszta mnie tez) i teraz macie takie przemyslenia, a nie inne... Niestety lub stety polonia to czesc POLSKICH OBYWATELI i maja taki procentwy udzial w waborach jak ich liczebnosc.
Jak sie dalej nie zgadzajcie, to proponuje drugi namiot i pikieta w celu zmiany konstytucji lub/i zmiany ustroju politycznego. uff...Zostały mi czesci, po szkodniku:
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big Wojtekuważam, że prawo głosu powinny mieć osoby mieszkające w Polsce.
To idąc tym tokiem rozumowania:
- zabrońmy wjazdu np. Łodzian do Warszawy, Katowic i innych miast..
- zakażmy wjazdu do Polski turystom z zagranicy, itd, itd, itd..
Zgadzam się z kolegą heretyk.. Ludzie w zdecydowanej większości tyle wiedzą o polityce i politykach co sobie wyczytają w Fakcie, Super Expressie, obejrzą w TVN, TVP, Polsacie..
Oczywiście zaraz będę postrzeżony jako popierający PiS..
Ale jaki ma sens najeżdżanie na Kaczyńskiego?
Co to da?
Tak samo można najeżdżać na Komorowskiego (który to reprezentuje państwo), wytykać mu błędy ortograficzne i inne plamy, które dał..
Jednak to wszystko nie ma większego sensu..
Większość z wyborców przy dokonywaniu wyboru kieruje się nie tyle znajomością programu danej partii co właśnie sympatią, antypatią, wyglądam i innymi, mało ważnymi powodami..
Dlatego zawsze uważałem, że wybór tzw. "mniejszego zła" (zło jest i będzie złem, nie ma mniejszego czy większego) jest wyborem głupich ludzi.
To już lepiej iść i oddać nieważny głos, powodując wzrost frekwencji.
Gdyby wszyscy ci, którzy nie mają swojego kandydata oddaliby takie głosy to może w końcu ktoś by się zreflektował i zaczął dbać o interesy Państwa (czyt. obywateli) a nie tylko swoje własne..
A jakieś bzdurne "awantury o krzyż", o pomniki, o miejsca pochówku..
Da to komuś coś?
Owszem.. Ten ciemny naród ma czym żyć, o czym rozmawiać, o co się spierać, a tak naprawdę to jest to wszystko rozdmuchiwane pod publiczkę a konto nadchodzących wyborów..
Niby tragedia narodowa, współczucie, żal, a w rzeczywistości część kampanii wyborczych obu ugrupowań politycznych..
Publicznie najeżdżanie na siebie, a w kuluarach dobre koleżeństwo..
A ten ślepo zapatrzony naród ślepo w to wszystko wierzy, zamiast olać to, zagłosować chociażby na papę smerfa i pokazać, że przejrzał na oczy i nie da robić z siebie idioty..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kamel1980To idąc tym tokiem rozumowania:
- zakażmy wjazdu do Polski turystom z zagranicy, itd, itd, itd..pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez kamel1980To idąc tym tokiem rozumowania:
Przeczytaj mojego powyzszego posta i odroznij wplyw na polityke lokalna,a na polityke panstwa. Nie wali mnie to gdzie kto se pomnik postawi, ale na to wyboru nie mam, bo ani majchrowskiego ani gronkiewicz wybierac nie moglem (wlasicwie moglem, ale OT)
Jednak na wybory parlamentarne i prezydenckie latalem ostanio po 3 tysiace kilometrow tyko zeby zaglosowac. Dzieki temu wiem ze mialem promilowy wplyw na przepchanie ustawy o Otwartych Funduszy Emerytalnych. Nie zgadzam sie z nia, ale mialem wybor,
czyli to o co walczyli i zgineli moi przodkowie.Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretykPrzeczytaj mojego powyzszego posta i odroznij wplyw na polityke lokalna,a na polityke panstwa.
Na pewno tego nie rozstrzygniemy. A każdy ma prawo myśleć po swojemu. W całym tym zamieszaniu najważniejsze jest to, że jak heretyk, Ty myślisz tak, a ja inaczej - to musimy się szanować. A poglądy mamy takie jakie mamy i podyskutować zawsze można. A niestety niektórzy w imię boże wbili by siekierę w plecy innych - śpiewając przy tym "O Panie Tyś moim pasterzem". To jest najgorsze.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
To idąc tym tokiem rozumowania:
Poczytajcie Konstytucje. Zastanowcie sie nad ustrojem politycznym.
Jak sie dalej nie zgadzajcie, to proponuje drugi namiot i pikieta w celu zmiany konstytucji lub/i zmiany ustroju politycznego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez heretykPrzeczytaj mojego powyzszego posta i odroznij wplyw na polityke lokalna,a na polityke panstwa.
Na pewno tego nie rozstrzygniemy. A każdy ma prawo myśleć po swojemu. W całym tym zamieszaniu najważniejsze jest to, że jak heretyk, Ty myślisz tak, a ja inaczej - to musimy się szanować. A poglądy mamy takie jakie mamy i podyskutować zawsze można. A niestety niektórzy w imię boże wbili by siekierę w plecy innych - śpiewając przy tym "O Panie Tyś moim pasterzem". To jest najgorsze.
Dajcie rozsadna alternatywe, to wtedy mozemy podebatowac. Teraz uszanujcie mniejsze zlo i konstytucje.Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasa co tu rozwijać mnie co raz bardziej ciągnie do ziemi i tylepozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
djczas, to zrozumiałe, masz bowiem interes w ziemi - budowy itp..
Ale tak czy tak - zastanawiam się, czy Ty tak na poważnie czy jaja sobie robisz?
Zamieszczone przez ruwadoalbo dla zabitych w busie pod Grójcem. Ci przynajmniej jechali nie na przejażdżkę a z biedy do pracy musieli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeTo była przede wszystkim głupota
A za wszelką cenę lądować we mgle na lotnisku jak za oborą, to nie głupota? I co by Rosjanie nie ściemniali, my też nie wykazaliśmy sie ostrożnością i myśleniem.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
To ja dorzuce swoje piec groszy bo moje wkur... tez siega zenitu jak musze zwalniac swoich pracownikow bo koszty utrzymania w tym kraju przekraczaja moje wyobrazenie... to jest jakas czarna dupa
Wypadalo by zrobic przewrot taki jak w Egipcie, Tunezji... rozgonic to cale towarzystwo w pizd....
Wkur.... mnie ta cala szopka z ta katastrofa, pomniki, delegacje, krzyze, odszkodowania na ch... to komu potrzebne jak ludzie nie maja co do gara wrzucic, i z kazdym dniem jest coraz gorzej. Zaraz beda wybory i sobie przypomna co nalezalo by zrobi, poprawic na potrzebe glosow zeby ludzia zylo sie lepiej, jakas ekipa wygra ...I TERAZ KUR...MY... i nic sie nie zmieni, beda sobie kase nabija i glupa rznac jak ciezko pracuja.
Tylko ze wlasnie sa rowni i rowniejsi. Kogo na gorze to interesuje ze dymam od rana do wieczora, po noca kombinuje co zrobic, ze place podatki, ZUS, daje ludzia prace i poniekad utrzymuje ta bande nierobow...
Aha jeszcze doszly mnie sluchy ze chca wprowadzic akcyze na wegiel...noz Kur...mac
Komentarz
-
Komentarz