Awantura o krzyż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14885
    • Octavia IV (NX3)

"Solidarni 2010" przynieśli dzisiaj na Krakowskie Przedmieście kolejny namiot ogrodowy. Jak zapowiedziała prezes stowarzyszenia Ewa Stankiewicz, będą go codziennie nosić między Pałacem Prezydenckim a placem Zamkowym. "
    żródło
    "Solidarni 2010" przynieśli dzisiaj na Krakowskie Przedmieście kolejny namiot ogrodowy. Jak zapowiedziała prezes stowarzyszenia Ewa Stankiewicz, będą go codziennie nosić między Pałacem Prezydenckim a placem Zamkowym.

pozdrawiam - Darek

Komentarz

• heretyk
      Rider
      • 2009
      • 549
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez ruwado
      "Solidarni 2010" przynieśli dzisiaj na Krakowskie Przedmieście kolejny namiot ogrodowy. Jak zapowiedziała prezes stowarzyszenia Ewa Stankiewicz, będą go codziennie nosić między Pałacem Prezydenckim a placem Zamkowym. "
      żródło
      "Solidarni 2010" przynieśli dzisiaj na Krakowskie Przedmieście kolejny namiot ogrodowy. Jak zapowiedziała prezes stowarzyszenia Ewa Stankiewicz, będą go codziennie nosić między Pałacem Prezydenckim a placem Zamkowym.

Dobra skoro zrobil sie topic polityczny to dam upust i wyleje sowej zale

Wiecie co mysle? Jestesmy torche pozywka dla takich oszolomow. Gdyby tak TVN, tvn24, tvn warszawa, polsat, polsat 1,2 & 48 itd nie komentowala tego tak dramatycznie, wszystko by sie uspokoilo. Nikt by nie zwracal uwagi, wiec i powodu do manifestacji by nie bylo. Pamietam jak bylem obecny na krakowski przedniesciu podczas pierwszego happeningu. Obok mnie paradowala laska ubrana w brystol, a inna pokazywala cycki w oknie. Mochery oczywiscie jak plachata na byka i byla eskalacja... Gdybysmy przeszli obojetnie, to by to dotknelo obroncow krzyza. A tak czuja sie potrzebni...
      Z drugiej strony jak tu przejsc obojetnie obok takiego zjawiska
      Zostały mi czesci, po szkodniku:
      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez macluke
        naród miałby pielgrzymować pod ten pomnik?
        nie , bo musi na krakowskie przedmiescie zaiwaniać .
        Jak w ogóle ktoś może nazwać siebie odrońcą krzyża ? :lol: :lol:
        I szarpią się z policją bo krzyż ....
        Głupota ludzka nie zna granic :lol:
        Niestety przez najbliższe kilka lat nie znajdziemy dobrych polityków , którzy zastąpią tych co są obecnie.
        Bo kto odda zajebiście płatną państwową posadke?
        Ręce opadają ....
        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• macluke
          Elegance
          • 2010
          • 875

Zamieszczone przez ruwado
          będą go codziennie nosić między Pałacem Prezydenckim a placem Zamkowym.
          ja pier*

I codziennie będzie likwidowany przez służby.
          Jak mawiał Prezes: zostaną zdradzeni. O świcie.

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6647
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

:lol:
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• idas
              Elegance
              • 2006
              • 828

A i oto moj komentarz do tego calego g****:
              Mam gdzies PO, PiS, SLD i reszte tej bandy darmozjadow.
              Cala ta katastrofe moga sobie wsadzic gleboko. Zupelnie nie rozumiem dlaczego zostalo to tak rozdmuchane. A tym bardziej nie rozumiem wysokosci udzielonego wsparcia finansowego dla rodzin tych ktorzy zgineli.
              Nie czuje przywiazania, sympatii do zadnego polityka.
              W TV pieja mi o tych glupotach na Krakowskim Przedmiesciu, a dookola wszystko idzie szalenczo w gore i zyje sie coraz gorzej.
              A ponad wszystko mam dosc tego pierd****** pomiedzy PO i PiS.

Ta cala szopka w stylu "zdrada" / "nie zdrada", "zbrodnia" / "nie zbrodnia", "pomnik tu" / "nie, pomnik tam", "pomnik taki" / "nie, pomnik taki" itd. mnie dobija. Zal mi tych glupich ludzi, ktorzy daja sie tak omamic, zeby pojsc za jakimkolwiek politykiem na jakies wiece i pierdzielic. Rece opadaja...i oni ciagle daja sie w to wciagac, przychodzac przed palac. Jak nie z krzyzem, to z namiotem... :roll:

I słowem podsumowania - "Wstyd mi za Polske". I z taka pieczatka ide na najblizsze wybory (zreszta jak wszystko pojdzie zgodnie z planem, to beda to juz ostatnie moje wybory w PL).
              Ja chce po prostu zyc w normalnym kraju, miec dobra prace, zarabiac tyle, zeby starczalo na normalny poziom zycia, bez jakiegokolwiek kombinowania i bez naklejki "Tani robol" na czole. Ten kraja praktycznie nic z tych rzeczy mi nie zapewnia.
              VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
              VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez idas
                A i oto moj komentarz do tego calego g****:
                Mam gdzies PO, PiS, SLD i reszte tej bandy darmozjadow.
                Cala ta katastrofe moga sobie wsadzic gleboko. Zupelnie nie rozumiem dlaczego zostalo to tak rozdmuchane. A tym bardziej nie rozumiem wysokosci udzielonego wsparcia finansowego dla rodzin tych ktorzy zgineli.
                Nie czuje przywiazania, sympatii do zadnego polityka.
                W TV pieja mi o tych glupotach na Krakowskim Przedmiesciu, a dookola wszystko idzie szalenczo w gore i zyje sie coraz gorzej.
                A ponad wszystko mam dosc tego pierd****** pomiedzy PO i PiS.

Ta cala szopka w stylu "zdrada" / "nie zdrada", "zbrodnia" / "nie zbrodnia", "pomnik tu" / "nie, pomnik tam", "pomnik taki" / "nie, pomnik taki" itd. mnie dobija. Zal mi tych glupich ludzi, ktorzy daja sie tak omamic, zeby pojsc za jakimkolwiek politykiem na jakies wiece i pierdzielic. Rece opadaja...i oni ciagle daja sie w to wciagac, przychodzac przed palac. Jak nie z krzyzem, to z namiotem... :roll:

I słowem podsumowania - "Wstyd mi za Polske". I z taka pieczatka ide na najblizsze wybory (zreszta jak wszystko pojdzie zgodnie z planem, to beda to juz ostatnie moje wybory w PL).
                Ja chce po prostu zyc w normalnym kraju, miec dobra prace, zarabiac tyle, zeby starczalo na normalny poziom zycia, bez jakiegokolwiek kombinowania i bez naklejki "Tani robol" na czole. Ten kraja praktycznie nic z tych rzeczy mi nie zapewnia.

Jestem w bardzo podobnej sytuacji jak ty i też leje na nasz rząd, wolę pooglądać mini mini z synem niż słuchać tych kretynów w tv :szeroki_usmiech
                Na wyborach nie pamiętam kiedy ostatnio byłem i raczej sie juz nie wybiorę, szkoda nerwów, kiedyś interesowałem sie polityką ale odpuściłem, teraz śpie spokojnie :P
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mickul
                  RS
                  • 2010
                  • 2847

Zamieszczone przez piramida
                  Na wyborach nie pamiętam kiedy ostatnio byłem i raczej sie juz nie wybiorę, szkoda nerwów,
                  Może jednak warto? http://www.niedlapsakielbasa.pl/

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14885
                    • Octavia IV (NX3)

wolę pooglądać mini mini z synem
                    bravo!!!!! albo pobawić się klockami Lego. Ja dzisiaj z moim "młodym" remontowaliśmy ulicę na dywaniku w jego pokoju. W ruch poszła koparka, wywrotka. Super sprawa
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• eaglemirek
                      RS
                      • 2010
                      • 14107
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez macluke
                      djczas napisał/a:
                      Nienawidzę polityki i mam wiele żalu, ale to sie u mnie nie długo skończy

Przestaniesz nienawidzić politykę czy nie będziesz miał żalu?
                      Sam zostanie politykiem :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mickul
                        Na wyborach nie pamiętam kiedy ostatnio byłem i raczej sie juz nie wybiorę, szkoda nerwów,
                        Może jednak warto? http://www.niedlapsakielbasa.pl/
                        no chyba że tak :szeroki_usmiech a tak na serio to w polsce nic sie nie zmieni przez najblizsze kilkanascie lat, będzie co raz gorzej i nikt i nic z tym nie zrobi niestety, trzeba liczyć tylko i wyłącznie na siebie i nie oglądać sie na innych, niestety takie są realia w naszym cudownym kraju :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

jeszcze raz powtórze sie ten samolot był zamały powinny polecieć wtedy co najmniej dwa airbusy a380 i było by po sprawie a za sterami powinni siedzieć politycy

Komentarz

• Mickul
                            RS
                            • 2010
                            • 2847

[quote="piramida"]
                            Zamieszczone przez Mickul
                            no chyba że tak :szeroki_usmiech
                            Ja tam idę i zagłosuje na tą partię pozasejmową - głos do głosu i wejdą do sejmu. Niech chociaż jedno stado baranów odpadnie.

Komentarz

• Dzida
                              RS
                              • 2006
                              • 2253

djczas, byłeś u lekarza od głowy? (pytam poważnie, chyba jest potrzebny)
                              Masz dzieci?

Komentarz

• heretyk
                                Rider
                                • 2009
                                • 549
                                • Octavia III (5E3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Dzida
                                djczas, byłeś u lekarza od głowy? (pytam poważnie, chyba jest potrzebny)
                                Masz dzieci?
                                Tak wlasnie juz od dluzszego czasu sie zastanawiam o co biega z nim. Czy to jest koles ktoremu nalezy naprawde wspolczuc czy on poprostu do tego prowokuje? Glupo pisac o kims na forum, ale znacie go ze spotow, ale jakos wielkeigo wspolczucia nie widze.
                                Zostały mi czesci, po szkodniku:
                                VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                                Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

Dzida, mam dziecko
                                  heretyk, ja nie prowokuje ale to nie topic o mnie co do współczucia to nie chce żadnego współczucia bo na to nie zasłużyłem i tyle

Komentarz

• Damianjg
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 621

Zamieszczone przez djczas
                                    jeszcze raz powtórze sie ten samolot był zamały powinny polecieć wtedy co najmniej dwa airbusy a380 i było by po sprawie a za sterami powinni siedzieć politycy
                                    Popieram. Ale Został na jescze jeden Tupolew i jeden Kaczynski, powinnismy to wykorzystac

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14107
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Damianjg, mało Ci jednej awantury! :shock: :evil: Też jak inni uważam że są inne dużo lepsze sposoby na pozbycie się ze sceny politycznej tych co nie lubimy!! Przykładów jest wiele!! To nie piaskownica gdzie się można obrazić i pójść na inny plac!

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Dzida
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 2253

Zamieszczone przez djczas
                                        Dzida, mam dziecko
                                        To masz dla kogo żyć, nie świruj.

Chcesz to zrobimy zawody kto ma gorzej?

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

Zamieszczone przez Dzida
                                          Chcesz to zrobimy zawody kto ma gorzej?
                                          chcesz tego to na pw

Komentarz

• RafalekM
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 362

Panowie, piszę to z perspektywy młodego człowieka, który za rok wkroczy formalnie w dorosłość. Za przeproszeniem siedzę i się wkur... Przeglądając składy rządów ostatnich 20 lat przewijają się te same nazwiska, które już udowodniły, że w sumie nie mają nic po za kłótniami i prywatą do zaoferowania. Ci państwo powinni już zejść ze sceny, dać szansę młodym. Rozumiem, że ci ludzie byli w solidarności, walczyli o naszą wolność (bynajmniej na papierze), ale jak śpiewał Freddie Mercury, show must go on. Jeśli to się nie stanie, będziemy dalej tkwili w beznadziei i maraźmie. My, wyborcy musimy też przestać wybierać mniejsze zło, bo również to ma wpływ na to jak jest teraz. Musimy głosować zgodnie z naszymi poglądami, a nie tym co mówią media. Premier i cały rząd dają ciała, zamiast ograniczyć wydatki w "budżetówce" zwiększają obciążenie nas, zwykłych, szarych obywateli, bez których nie byłoby kim rządzić.

Co do krzyża, ta sprawa to czysta paranoja. Kilkoro oszołomów stoi pod pałacem, gdzie urzęduje demokratycznie wybrany prezydent, niezależnie od tego jaki jest. Kaczyński nie żyje od roku, więc składanie kwiatów w jego miejscu pracy jest dla mnie głupotą. Sami chcieli pochować go na Wawelu, to niech teraz jeżdżą. Ci ludzie w dupie mają prawo obowiązujące w tym kraju, bo "Oni reprezentują wolę narodu". Jeśli tak jest, to sorry, ale ja do tego narodu nie należę. Pamiętamy do czego doprowadziły podobne "przepychanki" w II RP (zabójstwo Narutowicza).

Wiem, że patriotyzm to takie piękne, wzniosłe hasło, ale ludzie uczą się, starają, a w tym pieprzonym państwie nie ma dla nich pracy... :evil:.

Komentarz

• Bartolomeo
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 267

Zamieszczone przez oolsztyniak
                                              ten cały krzyż robi mi ubaw po pachy.
                                              jak można być kimś takim bo nie kumam?
                                              szarpią się ze wszystkimi bo jakiś krzyż.
                                              niby co on sobą reprezentuje?
                                              bo jak dla mnie to jeden wielki szit.
                                              dlaczego jak zawaliła się hala w katowicach to im nikt nie postawił pomnika?
                                              Ich śmierć była mniejszą tragedią :?:
                                              rozwala mnie poprostu ta cała historia z tym krzyżem.
                                              ze śmierci zrobili afere medialną a drugi kaczor jest 97 ofiarą katastrofy.

A odnośnie tego wszystkiego to mam wy**bane, aktualnie najbardziej mnie interesuje koło z całek i równań różniczkowych które mam za tydzień. No i jutrzejsze z materiałów konstrukcyjnych, lecz tymczasem szukam innego zajęcia, co by się nie uczyć. Pamiętajcie im więcej węgla w stali tym jest ona twardsza, ale zarazem krucha i najlepiej jest ją zahartować, a potem odpuścić!

Usługi tokarskie, frezarskie
                                              Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez RafalekM
                                                Wiem, że patriotyzm to takie piękne, wzniosłe hasło, ale ludzie uczą się, starają, a w tym pieprzonym państwie nie ma dla nich pracy... :evil:.
                                                Jak koszty prowadzenia firmy, podatki, zus i wiele innych dupereli zostaną obniżone to pracodawcy chętnie zatrudnią więcej pracowników ale przy obecnych warunkach ciężko się pręznie rozwijać zapewniając odpowiednie warunki pracy, mam na myśli małe firmy

Komentarz

• RafalekM
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 362

piramida, mi tego tłumaczyć nie musisz. Rodzice mają firmę i szlag mnie trafia jak widzę wysokość składek ZUS, którą skonfrontowałem z prognozą nt. przewidywanej emerytury... Taki Agent Tomuś w wieku produkcyjnym ma emeryturę o wys. bodajże 5 tys pln, a moja matka prowadząca firmę od 15 lat płacąca złodziejskie składki, dostałaby w tej chwili 374 pln...

Komentarz

• jama89
                                                    L&K
                                                    • 2008
                                                    • 1214

RafalekM, Skladaj papiery do policji

Moje zdanie jest takie, że mundurowi powinni zarabiać jak najwięcej i żeby policja mogła wiecej, a nie jak teraz zastrzelą bandziora i potem sami stają przed sądem, paranoja maja klamki a strach ich użyć żeby nie iść do paki...
                                                    Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

Pracuję...