Zamieszczone przez mariokr
Nowe radiowozy
Zwiń
X
-
te auta długo nie pośmigają im większy przebieg tym więcej w serwisie. te auta na siebie zarabiają to tak jak z Megankami w Olsztynie wsadłem do półrocznej a ona już miała prawie 80 - 90 tysi auta na siebie zarabiają i podobno jak to kolega policjant powiedział po pół rocznej służbie się zwracają.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Wierze że póki będzie gwarancja na te samochody to seriws będą miały porządny....a jak się skończy to kto i za co będzie je naprawiał toć policja jest biedna jak mysz kościelna...tyle że ta kasa którą one zarobią nie trafia do budżetu policji......JEDEN WARRRRCZY DRUGI TRĄĄĄBI A OCTAVIA KOMBII...
Komentarz
-
-
Gość
no coz tak sie utarlo co poniektorym. a ja naprzyklad ciagle lacze stare beemki i golfy 3 z gowniazeria w adidasach i basebolowkach :wink: , sa wyjatki oczywiscie...
Komentarz
-
-
120 policyjnych alfa romeo 159 miało być postrachem polskich piratów drogowych. Nadal nie są, bo mnożą się problemy z autami. Najpierw nowe radiowozy przez cztery miesiące stały bezużytecznie na policyjnych parkingach, ze względu na niespełnienie wymogów formalnych, a teraz, gdy wreszcie miały wyjechać na drogi, okazało się, że roi się w nich od usterek.
O problemach z nowymi radiowozami pisze dzisiejszy "Dziennik Gazeta Prawna". Gazeta już tydzień temu informowała, że 120 policyjnych alfa romeo nie może wyjechać na polskie drogi ze względu na kłopoty z homologacją. Komenda Główna odpierała te zarzuty i twierdziła, że opóźnienie we wprowadzenia aut do użytku wynikało z problemami związanymi z formalnościami przy postępowaniu przetargowym. - Wszystkie formalne wymagania zostały już spełnione i nie ma już przeszkód w odbieraniu tych radiowozów. Pierwsze alfy trafiają już do policjantów - zapewniał przed tygodniem w rozmowie z tvn24.pl rzecznik KGP Mariusz Sokołowski.
W zeszłym tygodniu pierwsze auta rzeczywiście trafiły do policjantów na Podkarpaciu. Problem w tym, że nadal nie można z nich korzystać. - Te modele mają poważne usterki; przyznaje w rozmowie z "DGP" oficer z Rzeszowa. Podobnie mówi gazecie wysoki rangą oficer z innego województwa, który wkrótce ma odebrać kilka Alf. – Kusi mnie, żeby odmówić. Komenda Główna zawaliła sprawę, a za ich błędy ja będę odpowiadał irytuje się.
Radary, nawiew i felgi
Jak ustaliła gazeta, podstawowy problem z nowymi radiowozami dotyczy radarów, w które są one wyposażone. Urządzenia te miały być prawdziwym batem na piratów drogowych, ponieważ dawały m.in. możliwość rejestracji prędkości pojazdu jadącego z przeciwka, a nie tylko poruszającego się bezpośrednio przed patrolem. Okazuje się jednak, że zawyżają one prędkość kontrolowanych samochodów, jeśli policjanci... włączą nawiew w radiowozie. Jak zapewniają pracownicy KPG problem można wyeliminować, obkładając specjalną folią izolującą deskę rozdzielczą. W autach, które zostały juz przekazane policjantom w terenie, wciąż jednak tego nie zrobiono.
Innym problemem są felgi nowych radiowozów - pisze "DGP". KGP koniecznie chciała, by w Alfach były one stalowe, ponieważ pod wpływem soli zużywają się wolniej niż te zrobione z aluminium. Niestety Alfa Romeo od lat nie produkuje stalowych kół. Dlatego zastosowano rozwiązanie awaryjne - na obręcze od Citroena założone jeszcze specjalne "pierścienie dystansowe", aby pasowały opony. Jednak to prowizoryczne rozwiązanie nie ma atestu bezpieczeństwa, a zimowe opony wystają poza obręb karoserii. Żaden cywilny samochód nie mógłby liczyć na zdobycie pieczątki w dowodzie rejestracyjnym - zauważa gazeta.
Nie mam osobiście nic do Alfy, ale że to się nie nadaje na radiowóz to wiedzą dzieci w przedszkolu.
Polska...... :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaKGP koniecznie chciała, by w Alfach były one stalowe, ponieważ pod wpływem soli zużywają się wolniej niż te zrobione z aluminium. Niestety Alfa Romeo od lat nie produkuje stalowych kół.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez DzidaNie mam osobiście nic do Alfy, ale że to się nie nadaje na radiowóz to wiedzą dzieci w przedszkolu.
Dla mnie wadliwe radary nie maja nic wspolnego z usterka auta bo to nie Alfa robi radary, no chyba ze sie myle :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez Dzidacyt. z gazety - "Dlatego zastosowano rozwiązanie awaryjne - na obręcze od Citroena założone jeszcze specjalne "pierścienie dystansowe", aby pasowały opony. Jednak to prowizoryczne rozwiązanie nie ma atestu bezpieczeństwa, a zimowe opony wystają poza obręb karoserii."
Jesli auto bedzie awaryjne to wyjdzie w praniu, ale takie teksty to jakas "nagonka"
Jedyne co mozna sie doczepic to wspomniane nawiewy, ale i tu nie widze zadnej konkretnej informacji w wymienionym cytacie artykulu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dzidaponieważ pod wpływem soli zużywają się wolniej niż te zrobione z aluminium
Zamieszczone przez Dzidana obręcze od Citroena założone jeszcze specjalne "pierścienie dystansowe", aby pasowały opony.Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
mały cytat:
12 nowych radiowozów Alfa Romeo przywieziono do Poznania. Stoją jeszcze na parkingu komendy, ale od przyszłego tygodnia wyjadą na drogi. Osiem aut pozostanie w drogówce komendy wojewódzkiej, cztery trafią do komendy miejskiej w Poznaniu. (...) Są wyposażone w poprawione wideorejestratory, które zmierzą prędkość pojazdów jadących PRZED i ZA radiowozem oraz ZBLIŻAJĄCYCH SIĘ Z PRZECIWKA.
trzeba wyjąć cegłę z buta, albo przesiąść się do MPK na stałe bo "na emeryta" to ja długo nie ujadę po mieście
edit:
tiry na tory, rowery na drogi :P a właśnie, dziś mnie jeden osłabił... ale o tym będzie w innym pościeSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Do tego macie propozycję 30 km/h w centrumSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Do tego macie propozycję 30 km/h w centrum
Juz nie raz pisałem - jeśli ci mądrale uwazają, że "prędkość zabija" to jest super rozwiązanie tego problemu!!!
Zabraniamy w Polsce rejestrowania aut z silnikami o poj. większej niż 1.0 i mocy wiekszej niż 55 KM. Dodatkowo każde auto ma posiadać elektroniczny ogranicznik prędkości do 110 km/h. Jest rozwiązanie? Jest !!! Tylko kto by im płacił wtedy PODATEK w postaci mandatów za przekroczenie prędkosci.
Powiem wam, że dla mnie wiekszość ograniczeń prędkosci w tym kraju jest totalną bzdurą. Znaki ustawia się w miejscach gdzie zabezpieczają d... urzędnikom a policja trzepie z tego kasę do budżetu. Nie ma chyba w Europie innego kraju (przynajmniej ja nie kojarzę, a zjeździłem praktycznie cała Europę) gdzie praktycznie co 3-4 km stoi znak ograniczajacy prędkość. Najlepsze są jednak ograniczenia prędkosci które stoją w danym miejscu od X lat z tym, że w międzyczasie droga została.... przebudowana , zakrety wygładzone , standard podniesiony, ale ograniczenie zostało to samo co ... 30 lat temuCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz