Nowe radiowozy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez mariokr
    póki będzie gwarancja to może faktycznie będzie szansa spotkać je na trasie
    z gwarancją tam też jest różnie nieraz niestety.

Komentarz

• g_rego_r
      Rider
      • 2008
      • 496

Zamieszczone przez mariokr
      póki będzie gwarancja to może faktycznie będzie szansa spotkać je na trasie.....
      może jednak nie koniecznie :szeroki_usmiech

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

te auta długo nie pośmigają im większy przebieg tym więcej w serwisie. te auta na siebie zarabiają to tak jak z Megankami w Olsztynie wsadłem do półrocznej a ona już miała prawie 80 - 90 tysi auta na siebie zarabiają i podobno jak to kolega policjant powiedział po pół rocznej służbie się zwracają.
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

o koszty napraw bym się nie martwił, na pewno wynegocjowane są takie warunki że zwykli ludzie nawet nie mogą sobie pomarzyć. wiem bo "moja" firma serwisuje parę samochodów z kg straży pożarnej.
          Mój Szkodnik

Komentarz

• mariokr
            Rider
            • 2009
            • 590

Wierze że póki będzie gwarancja na te samochody to seriws będą miały porządny....a jak się skończy to kto i za co będzie je naprawiał toć policja jest biedna jak mysz kościelna...tyle że ta kasa którą one zarobią nie trafia do budżetu policji...
            ...JEDEN WARRRRCZY DRUGI TRĄĄĄBI A OCTAVIA KOMBII...

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Wierze że póki będzie gwarancja na te samochody to seriws będą miały porządny
              gdzie? w ASO ?; )

Komentarz

• mariokr
                Rider
                • 2009
                • 590

westwi78, oj no fakt zapomniałem że w ASO też cudów nie ma :diabelski_usmiech no coż kto by ich nie serwisował przy obecnym budżecie policji słabo ich widze eksploatacje :diabelski_usmiech
                ...JEDEN WARRRRCZY DRUGI TRĄĄĄBI A OCTAVIA KOMBII...

Komentarz

• Octan
                  Rider
                  • 2006
                  • 653

Widzę że wielu kolegów z góry zakłada że skoro auto włoskie to bardzo awaryjne. To ja przypomnę że w tescie długodystansowym na 100 tys km , przeprowadzonym przez niemiecki Auto Bild, A.R 159 pokonała dość pewnie Passata B6.

Komentarz

no coz tak sie utarlo co poniektorym. a ja naprzyklad ciagle lacze stare beemki i golfy 3 z gowniazeria w adidasach i basebolowkach :wink: , sa wyjatki oczywiscie...

Komentarz

• Hunter
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1655

taki skromny samochód w rękach policji
                      ...nie ma to jak Octavia :drive:
                      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• juri
                        Rider
                        • 2010
                        • 349
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

no ale jak nie opanują tego auta to będzie jak na mazurach z meganką pójdzie do kasacji :P
                        Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica

Komentarz

• PieTrzaK
                          L&K
                          • 2009
                          • 1323
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jak narazie opanowują. Ostatnio stacjonował w Bstoku, nie słyszałem żeby go przenieśli.

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

Policjanci z Warmii i Mazur dostali nowe, luksusowe limuzyny. Zakup 12 pojazdów, z których każdy kosztował prawie 140 tysięcy złotych, sfinansowała Unia Europejska. Samochody są nieoznakowane, za to szybkie i wyposażone w wideorejestratory.

Komentarz

• Dzida
                              RS
                              • 2006
                              • 2253

120 policyjnych alfa romeo 159 miało być postrachem polskich piratów drogowych. Nadal nie są, bo mnożą się problemy z autami. Najpierw nowe radiowozy przez cztery miesiące stały bezużytecznie na policyjnych parkingach, ze względu na niespełnienie wymogów formalnych, a teraz, gdy wreszcie miały wyjechać na drogi, okazało się, że roi się w nich od usterek.
                              O problemach z nowymi radiowozami pisze dzisiejszy "Dziennik Gazeta Prawna". Gazeta już tydzień temu informowała, że 120 policyjnych alfa romeo nie może wyjechać na polskie drogi ze względu na kłopoty z homologacją. Komenda Główna odpierała te zarzuty i twierdziła, że opóźnienie we wprowadzenia aut do użytku wynikało z problemami związanymi z formalnościami przy postępowaniu przetargowym. - Wszystkie formalne wymagania zostały już spełnione i nie ma już przeszkód w odbieraniu tych radiowozów. Pierwsze alfy trafiają już do policjantów - zapewniał przed tygodniem w rozmowie z tvn24.pl rzecznik KGP Mariusz Sokołowski.

W zeszłym tygodniu pierwsze auta rzeczywiście trafiły do policjantów na Podkarpaciu. Problem w tym, że nadal nie można z nich korzystać. - Te modele mają poważne usterki; przyznaje w rozmowie z "DGP" oficer z Rzeszowa. Podobnie mówi gazecie wysoki rangą oficer z innego województwa, który wkrótce ma odebrać kilka Alf. – Kusi mnie, żeby odmówić. Komenda Główna zawaliła sprawę, a za ich błędy ja będę odpowiadał irytuje się.

Radary, nawiew i felgi

Jak ustaliła gazeta, podstawowy problem z nowymi radiowozami dotyczy radarów, w które są one wyposażone. Urządzenia te miały być prawdziwym batem na piratów drogowych, ponieważ dawały m.in. możliwość rejestracji prędkości pojazdu jadącego z przeciwka, a nie tylko poruszającego się bezpośrednio przed patrolem. Okazuje się jednak, że zawyżają one prędkość kontrolowanych samochodów, jeśli policjanci... włączą nawiew w radiowozie. Jak zapewniają pracownicy KPG problem można wyeliminować, obkładając specjalną folią izolującą deskę rozdzielczą. W autach, które zostały juz przekazane policjantom w terenie, wciąż jednak tego nie zrobiono.

Innym problemem są felgi nowych radiowozów - pisze "DGP". KGP koniecznie chciała, by w Alfach były one stalowe, ponieważ pod wpływem soli zużywają się wolniej niż te zrobione z aluminium. Niestety Alfa Romeo od lat nie produkuje stalowych kół. Dlatego zastosowano rozwiązanie awaryjne - na obręcze od Citroena założone jeszcze specjalne "pierścienie dystansowe", aby pasowały opony. Jednak to prowizoryczne rozwiązanie nie ma atestu bezpieczeństwa, a zimowe opony wystają poza obręb karoserii. Żaden cywilny samochód nie mógłby liczyć na zdobycie pieczątki w dowodzie rejestracyjnym - zauważa gazeta.

Nie mam osobiście nic do Alfy, ale że to się nie nadaje na radiowóz to wiedzą dzieci w przedszkolu.

Polska...... :roll:

Komentarz

• tomek
                                L&K
                                • 2005
                                • 1078

Zamieszczone przez Dzida
                                KGP koniecznie chciała, by w Alfach były one stalowe, ponieważ pod wpływem soli zużywają się wolniej niż te zrobione z aluminium. Niestety Alfa Romeo od lat nie produkuje stalowych kół.
                                Superby wypuścili na aluminiowych 17 i nikt z tego problemu nie robi. Coś mi ten problem z alfami śmierdzi jakimś przekrętem lub dziennikarze szukają sensacji i wymyślają "problemy".
                                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

Zamieszczone przez Dzida
                                  Nie mam osobiście nic do Alfy, ale że to się nie nadaje na radiowóz to wiedzą dzieci w przedszkolu.
                                  Ja nigdy nie mialem i nawet jesli bywaja kaprysne to w tym przypadku nie widze powodu do oczerniania marki bo wystarczy przeczytac ze zrozumieniem i wyciagnac wnioski.
                                  Dla mnie wadliwe radary nie maja nic wspolnego z usterka auta bo to nie Alfa robi radary, no chyba ze sie myle :diabelski_usmiech
                                  Zamieszczone przez Dzida
                                  cyt. z gazety - "Dlatego zastosowano rozwiązanie awaryjne - na obręcze od Citroena założone jeszcze specjalne "pierścienie dystansowe", aby pasowały opony. Jednak to prowizoryczne rozwiązanie nie ma atestu bezpieczeństwa, a zimowe opony wystają poza obręb karoserii."
                                  no jak dla mnie to wogole smiech na sali, jak mozna narzekac na samochod, skoro to czlowiek dal dupy i zabardzo pokombinowal. Dajcie spokoj.
                                  Jesli auto bedzie awaryjne to wyjdzie w praniu, ale takie teksty to jakas "nagonka"
                                  Jedyne co mozna sie doczepic to wspomniane nawiewy, ale i tu nie widze zadnej konkretnej informacji w wymienionym cytacie artykulu.

Komentarz

• adamusiek
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1123

u mnie na rejonie już śmigają 159 :wink:

Komentarz

• Ayu
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4154

W weekend do stłuczki przy Kondratowicza też widziałem podjechała 159-tka.

Komentarz

• PieTrzaK
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1323
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Dziennikarzom się nudzi... A że wymóg stalówek był trochę przesadzony i dostawca lekko przykombinował z tymi dystansami i odpustowymi kołpakami to inna sprawa :wink:

Komentarz

• bzyq_74
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3467
                                          • Volkswagen
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Nawiew mnie zabił :szeroki_usmiech
                                          Skoro nie będą jeździć to z pożytkiem dla nas wszystkich :diabelski_usmiech
                                          Jedyne co boli, że kupili buble za nasze podatki :evil:
                                          MARCIN
                                          Mój szkodnik

Komentarz

• Skfarek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 4795
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Dzida
                                            ponieważ pod wpływem soli zużywają się wolniej niż te zrobione z aluminium
                                            jakaś bzdura w dzisiejszych czsach, chyba że chodzi o chińskie alu :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez Dzida
                                            na obręcze od Citroena założone jeszcze specjalne "pierścienie dystansowe", aby pasowały opony.
                                            pomijając niefachowość tej wypowiedzi, uważam taką kombinację za idiotyczną, a co alfa nie robi stalówek? Chyba że chodziło o 17ki?
                                            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2822

mały cytat:
                                              12 nowych radiowozów Alfa Romeo przywieziono do Poznania. Stoją jeszcze na parkingu komendy, ale od przyszłego tygodnia wyjadą na drogi. Osiem aut pozostanie w drogówce komendy wojewódzkiej, cztery trafią do komendy miejskiej w Poznaniu. (...) Są wyposażone w poprawione wideorejestratory, które zmierzą prędkość pojazdów jadących PRZED i ZA radiowozem oraz ZBLIŻAJĄCYCH SIĘ Z PRZECIWKA.

trzeba wyjąć cegłę z buta, albo przesiąść się do MPK na stałe bo "na emeryta" to ja długo nie ujadę po mieście

edit:
                                              tiry na tory, rowery na drogi :P a właśnie, dziś mnie jeden osłabił... ale o tym będzie w innym poście
                                              SPOT Poznań:
                                              .....
                                              ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• bzyq_74
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3467
                                                • Volkswagen
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                                                trzeba wyjąć cegłę z buta, albo przesiąść się do MPK na stałe bo "na emeryta" to ja długo nie ujadę po mieście
                                                Do tego macie propozycję 30 km/h w centrum :szeroki_usmiech
                                                MARCIN
                                                Mój szkodnik

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2822

Zamieszczone przez bzyq_74
                                                  Do tego macie propozycję 30 km/h w centrum
                                                  ooooo yeeaaah ! także jakby co, to po wprowadzeniu tego badziewia .... może jakiś spocik w poznaniu w centrum miasta ? nie trzeba będzie zatrzymywać auta i z niego wysiadać żeby sobie pogadać przy pifku
                                                  SPOT Poznań:
                                                  .....
                                                  ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Zamieszczone przez bzyq_74
                                                    Do tego macie propozycję 30 km/h w centrum
                                                    Szlag mnie jasny trafia jak słyszę takie madre inaczej propozycje urzędasów :x
                                                    Juz nie raz pisałem - jeśli ci mądrale uwazają, że "prędkość zabija" to jest super rozwiązanie tego problemu!!!
                                                    Zabraniamy w Polsce rejestrowania aut z silnikami o poj. większej niż 1.0 i mocy wiekszej niż 55 KM. Dodatkowo każde auto ma posiadać elektroniczny ogranicznik prędkości do 110 km/h. Jest rozwiązanie? Jest !!! Tylko kto by im płacił wtedy PODATEK w postaci mandatów za przekroczenie prędkosci.
                                                    Powiem wam, że dla mnie wiekszość ograniczeń prędkosci w tym kraju jest totalną bzdurą. Znaki ustawia się w miejscach gdzie zabezpieczają d... urzędnikom a policja trzepie z tego kasę do budżetu. Nie ma chyba w Europie innego kraju (przynajmniej ja nie kojarzę, a zjeździłem praktycznie cała Europę) gdzie praktycznie co 3-4 km stoi znak ograniczajacy prędkość. Najlepsze są jednak ograniczenia prędkosci które stoją w danym miejscu od X lat z tym, że w międzyczasie droga została.... przebudowana , zakrety wygładzone , standard podniesiony, ale ograniczenie zostało to samo co ... 30 lat temu
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...