no to mamy piękny pokaz zimy kontra drogowcy http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1b6b3
Nadchodzi zima!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez xploDragster a klapa gasząca sprawdzona ? http://uznam.net.pl/~mattpl/SNV10732.JPG
Auto odpaliło. Wyjąłem filtr paliwa, wylałem z niego wszystko i ogrzałem go. Do baku poszła mieszanka Orlen Vervy i Xceramic do diesli oraz zalałem tym filtr i przewody.
Po kilkunastu kręceniach odpalił. Najpierw z trudem wzbił się na 600 rpm a po 2 min już na 900 rpm. W tym czasie poszła wielka chmura dymu czarnego, a potem białego. Zadzwoniłem do mechaników, bom pomyślał, ze cosik padło (turbo wzięło oleju czy cóś takiego) ale jak auto pochodziło jeszcze kilka min na wolnych obrotach i odpaliłem drugi raz to już było ok.
Niżej fotki nieekologiczne.
Przed chwilą zrobiłem 25 km i wszystko już OK.
Komentarz
-
-
Tak offtopując w sprawie nie odpalania w zimie.
Pacjent Uno 1.0
Odpalony w baku rezerwa. Wyjazd z garażu, wlanie benzyny i tak chodził chwilkę i zgasł. Teraz nie chce odpalić. Benzyna mogła zamarznąć? Ale podczas wlewania nie było widać wody itp. (o ile dobrze wiem to woda osiada na dnie...)
Co może pomóc w takim przypadku (auto w garażu nieogrzewanym)
Komentarz
-
-
wczoraj późnym wieczorem przejechałem z Ursynowa na Plac Zbawiciela i stamtąd do Płochocina, dalej przez Zaborów, Babice z powrotem do Warszawy na Bemowo, więc i pół miasta, drogę Warszawa - Poznań, Warszawa - Leszno i lokalne, na drogach totalna szklanka i ZERO jakiegokolwiek odśnieżania, piaskarek etc.
o co chodzi :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez szkodao co chodzi :lol:
budżety gmin puste - wyprztykali sie na styczeń luty marzec 2010 i na końcówkę roku ni ma skąd wziąć
od stycznia winno być lepiej (nowy budżet itp itd)
poza tym - po co odsnieżać jak i tak samo stopnieje :P (tylko poczekac trzeba) :P :P :P
pzdr
Komentarz
-
-
Ok, kasy na całą drogę nie ma - takie życie. Ale jak już ta zasrana pługo-piaskarka jedzie zamiast stać w garażu to niech choć trochę tej brei zgarnie. I posypać to by mogli chociaż przed skrzyżowaniami, wczoraj na takie lodowisko trafiłem że prawie gościowi w kufer wjechałem, a gość za mną zatrzymał się może 1-2 cm od mojego haka :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodana drogach totalna szklanka i ZERO jakiegokolwiek odśnieżania, piaskarek etc.
o co chodzi :lol:O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruo zabawę z przyczepnością :diabelski_usmiech a przy okazji laweciarze też chcą zarobić wyciągając z rowów tych mniej "ostrożnych" ,
za to wcześniej około 1830 utknąłem na Niepodległości w jakimś total korze stojącym na lodzie :lol:
i wiecie co, pierwszy raz w życiu przesiadłem się do metra, fajnie było :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodai wiecie co, pierwszy raz w życiu przesiadłem się do metra, fajnie było- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez szkodai wiecie co, pierwszy raz w życiu przesiadłem się do metra, fajnie było:twisted:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapierwszy raz w życiu przesiadłem się do metra, fajnie było :lol:Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xploUhu ładna chmurka chyba paliwko przymarzło a jaka temperatura ??
A jeszcze kilka postów wcześniej w tym temacie wrzuciłem foto jak było -21 st. i auto chodziło super. Potem nocowało na dworze kilka dni i za każdym razem odpalało super. Wtedy również zatankowane na tym samym Carrefourze. Tylko przed tamtym tankowaniem wlałem dodatek z Shella do diesli http://www.olejesmary.eu/plyny-ekspl...apedowego.html , a tym razem nic, tylko sama ropa z Carrefoura...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martinoZamieszczone przez szkodapierwszy raz w życiu przesiadłem się do metra, fajnie było :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodano tak, tylko troszku trudno nam na kwadraty się dostaćMartino
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martinoZamieszczone przez szkodano tak, tylko troszku trudno nam na kwadraty się dostaćsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajestem w stanie uwierzyć, że wtedy tak będzieMartino
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
Komentarz
-
-
noooooo, Panowie, w tym momencie w naszym mieście jest miejscami TOTALNA szklanka :x
miejscami = na skrzyżowaniach przed światłami głównie :lol:
2x musiałem spieprzać przed uderzeniem na czerwonym :evil:
fartownie, że stałem pierwszy...
trza uważać tym bardziej, że wcale jej nie widać.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
nooooo, ja to mam szczególne baczenie zimą na wyślizgane od hamowania/ruszania dojazdy do skrzyżowań :lol: i też po lusterkach się rozglądam, ale staram się zimą powiedzmy 90% prędkości wytracić wcześniej a ostatnie 10-15m dojechać już powoli, zalety są takie, że się nie zdziwię, a i ktoś z tyłu musi wcześniej przyhamować, gorzej jak ja już stoję a z tyłu dopiero nadciąga peleton :lol: - no nic najważniejsze mieć do tego wszystkiego trochę szczęścia ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekno nic najważniejsze mieć do tego wszystkiego trochę szczęścia ;-)
(zwłaszcza, że koleś z puga wypłoszył mnie aż na drugą stronę skrzyżowania MaczkaxRudnickiego szedł róóóóóówno :lol: )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
no to ładnie przez 4 pasy na czerwonym (jeśli jechałeś z Rudnickiego), to miałeś podwójne szczęście... ty już dzisiaj lepiej z domu nie wychodź :szeroki_usmiech- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekno to ładnie przez 4 pasy na czerwonym (jeśli jechałeś z Rudnickiego), to miałeś podwójne szczęście... ty już dzisiaj lepiej z domu nie wychodź :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz