Jak tak słucham informacji na tvn24 to wychodzi na to, że pierwszy raz w naszym kraju spadł śnieg :diabelski_usmiech
Też mnie trochę dziwią te informacje jakby tragedia wielka się działa. Zima jak zima, u mnie drogi białe z dużą ilością śniegu, -10°C rano jest, wieczorem będzie -17°C wg prognoz. Normalka o tej porze. Ilość śniegu i warunki drogowe takie same jak w zeszłym roku. Nie widzę problemu.
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego nawet po głównych drogach pług jedzie i cośtam sypie ale nic nie zgarnia? Tej masy śniegu i błota jest miejscami tyle, że się nie da ruszyć nawet na płaskim. Dobrze że chwilowo tiry nie wjeżdżają do Bstoku, bo by było jak wczoraj - 2 pasmowa droga i 2 zablokowane przez mądrych inaczej kierowców którzy myśleli "ten nie wjechał, tamten też nie, ale mi to sie uda" :/ Generalnie pryznajmniej wjajazd z parkingu miałem fajny bo wszystko wywiało :lol:
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego nawet po głównych drogach pług jedzie i cośtam sypie ale nic nie zgarnia? Tej masy śniegu i błota jest miejscami tyle, że się nie da ruszyć nawet na płaskim. Dobrze że chwilowo tiry nie wjeżdżają do Bstoku, bo by było jak wczoraj - 2 pasmowa droga i 2 zablokowane przez mądrych inaczej kierowców którzy myśleli "ten nie wjechał, tamten też nie, ale mi to sie uda" :/ Generalnie pryznajmniej wjajazd z parkingu miałem fajny bo wszystko wywiało :lol:
bo przetarg wygrywa najtansza oferta.Czasem tak tania ,że biznes wnet sie nie opłaca.Oszczednosc paliwa panie...
chyba ja....bo od początku października na zimówkach jeździłam :roll: :lol:
no to jest nas więcej - ja od końca października (zawsze na 01.11 wyjeżdżam na zimówkach). Ale jak widać to my jesteśmy dziwni. Jak szamani przepowiedzieliśmy śnieg zmianą opon.
Ale jaki ma sens sypanie na 20 cm warstwę śniegu skoro i tak zostaje na ulicy taka paciaja że nie idzie przez to jechać Poza tym sypnie solą, się breja nadtopi, potem zamarznie i mamy lodowisko.
ja śledziłem prognozy pogody i zmieniłem opony na zimowe 3 dni przed początkiem opadów śniegu :diabelski_usmiech .
W serwisach wulkanizacyjnych było jeszcze pusto :arrow:
ja śledziłem prognozy pogody i zmieniłem opony na zimowe 3 dni przed początkiem opadów śniegu :diabelski_usmiech .
W serwisach wulkanizacyjnych było jeszcze pusto :arrow:
ja zmieniłem dzien przed o godzinie 18 u znajomego gumiarza
z jednej strony smieszne, ale z drugiej...
Jak ostatnio postałem na Wale Miedzeszyńskim od strony Falenicy do Centrum około 1,5 h (3 pasy nabite i postój) - to mi nie było do śmiechu. Akurat przed wyjściem z roboty wypiłem kawusie i cisnęło :?
Komentarz