Zamieszczone przez ahmed799
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaa ja tam służby mundurowe bardzo lubię i przede wszystkim SZANUJĘ.
ale szczerze mówiąc tłumaczycie się z tych emerytur tak, że się rzygać chce, totalnie psujecie sobie wizerunek, jakby Was na siłę do tej PRACY wsadzili (co niestety w jakiejś części jest niestety prawdopodobne jak sądzę)
"moi" wszyscy mundurowi (a z wojskowej rodziny pochodzę) są żołnierzami z POWOŁANIA i wżyciu nie słyszałem od nich takich jęków jaką to mają straszną "pracę" :roll:
na każdy płacz w stylu "moja praca jest najcięższa na świecie" byle kmiotek wysuwa argument nie do przebicia - NIE TRZEBA BYŁO SIĘ TAM PCHAĆ, ŻEBY TERAZ NIE PŁAKAĆ.
to jest służba a nie praca.
sam mundurowy nie jestem ale jakoś mnie to wk@#wia :lol:
ale jak się przyjmowałem to przyjmowałem się na konkretnych warunkach i na to się decydowałem
zmiana reguł w czasie gry jest chyba nie bardzo ok,prawda???
bo gdyby to obowiązywało nowoprzyjętych to oki ale dlaczego tych którzy decydowali się na KONKRETNE warunki???NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda"moi" wszyscy mundurowi (a z wojskowej rodziny pochodzę) są żołnierzami z POWOŁANIA i wżyciu nie słyszałem od nich takich jęków jaką to mają straszną "pracę" :roll:
Zamieszczone przez WIELKIBONGOjak się przyjmowałem to przyjmowałem się na konkretnych warunkach i na to się decydowałem
zmiana reguł w czasie gry jest chyba nie bardzo ok,prawda???
W mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat towarzyszy mundur :!:
Komentarz
-
-
A ja tam Panowie powiem , że jeszcze są tacy co im się chce. Służby mundurowe zawsze będą potrzebne tylko my-cywile pamiętamy o tym dopiero jak nam bezpośrednio coś grozi...
Co do emerytury po 15 latach to jest temat prosty - jak chcemy by do naszych pożarów przyjeżdżali 60 latkowie to czemu nie. Także ok, półtuski zaoszczędzą trochę kasy na premie dla urzędasów a my jako zwykli ludzie będziemy to odczuwać długo. Pomijając masowe odejścia ze służb, co też nie jest takie nierealne przy otwierających się zagranicznych rynkach.
Komentarz
-
-
loyd, ale przecież po tych nieszczęsnych 15 latach odchodzi znikomy odsetek uprawnionych !!! O tym mało kto wspomina. Tylko ciągle słychać o tych "40-letni emerytach"
Kto jest w stanie wyżyć za 40% dotychczasowych dochodów skoro 100% często nie wystarcza ?!OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sdssGórnik,żołnierz czy strażak który ryzykuje życiem jest na pierwszej linii, ok niech idzie na wcześniejszą emeryturę, ale dla kogoś kto siedzi za biurkiem pije kawę mówimy NIE.
2) po zrobieniu oficerki wylądowałem w sztabie na 5 lat jako odpowiedzialny właśnie za pierwszą linię
3) po 20 latach służby dowodzę pierwszą linią na jednej z placówek i wcale nie pierdzę w stołek bo właśnie dzisiaj jestem po całonocnym "spacerku" na pierwszej linii.
DLA MNIE TEŻ MÓWISZ NIE?
Komentarz
-
-
Witam dopiero teraz trafiłem na ten temat to i ja się dopisze gdzie pracuje :diabelski_usmiech OPI KPIII K-ów zaraz zaczne 12 rok i póki co się nie spinam emeryturą mimo że teoretycznie wiele mi nie brakuje będzie czas na spnki jak coś zmienią w niej :diabelski_usmiech a póki co napiszę co paru (baranów) przełożonych często powatarzało nie tylko mnie heheh "..służba jest cięzka ale powinienem się cieszyć że mam prace""...nikt nie mówił że będzie lekko..." więc póki co śmieje się z tych tekstów i z nich :diabelski_usmiech każdy sam sobie zgotował ten los i pracuje chyba tam gdzie chciał lub prędzej czy później przenieise sie tam gdzie mu pasuje więc śmiać mi się chce z niektórych narzekań....a wiadomo kto siedzi najczęściej i pierdzi w stołek..plecaki których jak wszędzie i w służbach mundurowych jest pełno :diabelski_usmiech no i żeby nie było miałem na myśli tych co pracują w "fabryce:7-15 w między czasie ploteczki papieroski kawka i do domu :diabelski_usmiech wiecie panowie o co chodzi...JEDEN WARRRRCZY DRUGI TRĄĄĄBI A OCTAVIA KOMBII...
Komentarz
-
-
ale przecież po tych nieszczęsnych 15 latach odchodzi znikomy odsetek uprawnionych !!! O tym mało kto wspomina. Tylko ciągle słychać o tych "40-letni emerytach"
Kto jest w stanie wyżyć za 40% dotychczasowych dochodów skoro 100% często nie wystarcza ?!
Zamieszczone przez mariokrmiałem na myśli tych co pracują w "fabryce:7-15
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799zacząłem sie zastanawiac o tym prawie wyboru emerytury nowa czy stara. NArysowalo sie jedno pytanie kiedy bedzie mozna to okreslic?? JAk wejdzie ustawa czy jak bede chcial odejsc??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Zamieszczone przez ahmed799zacząłem sie zastanawiac o tym prawie wyboru emerytury nowa czy stara. NArysowalo sie jedno pytanie kiedy bedzie mozna to okreslic?? JAk wejdzie ustawa czy jak bede chcial odejsc??
Komentarz
-
-
Witam Panowie mundurowi, mam do Was pytanie odnośnie przewozu ON w bańkach plastikowych w bagażniku, w związku z tym iż w miejscu gdzie mieszkam ceny paliw są bardzo wyniosłe mam zamiar kupić w Krakowie większą ilość ON, tak koło 200 może 250 L, i tak się zastanawiam czy przewiezienie takiej ilości w bagażniku wiąże się z jakimiś sankcjami ze strony Policji/Straży Granicznej/ITD?Była F2 1.4 TDI 2009.
Komentarz
-
-
-bańki muszą być przeznaczone do stosowania z paliwem (nie mogą to być baniaczki po wodzie mineralnej, itp)
- powinny być zabezpieczone przed przemieszczaniem się w bagażniku
- waga ich nie przekraczała dopuszczalnej ładowności
- paragon lub faktura za paliwoO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz