shok, no właśnie...ale jak w WTO robią wałki, to ja zaczynam się obawiać o praworządność naszym kraju.
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osprzy całkiem innych zawodach tez nie bedzie pracowła 60 letnia kobieta......gdzie np wymagany jest bardzo dobry wzrok tudziez inne predyspozycje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez piotrek_osprzy całkiem innych zawodach tez nie bedzie pracowła 60 letnia kobieta......gdzie np wymagany jest bardzo dobry wzrok tudziez inne predyspozycje
Komentarz
-
-
piotrek_os, czy TY człowieku masz w ogóle pojęcie o służbach mundurowych?? Wydaje mi się że znasz ten temat tylko z opowiadań i nie miałeś doczynienia z mundurówką nawet przez sekundę. Zapraszam do Naszego grona i zobaczysz ile razy trzeba się przekwalifikować i ile czasu poświęcać czasu na naukę w tym czasu prywatnego. I nie ukrywam, że w*****a mnie takie gadanie cywili.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799piotrek_os, czy TY człowieku masz w ogóle pojęcie o służbach mundurowych?? Wydaje mi się że znasz ten temat tylko z opowiadań i nie miałeś doczynienia z mundurówką nawet przez sekundę. Zapraszam do Naszego grona i zobaczysz ile razy trzeba się przekwalifikować i ile czasu poświęcać czasu na naukę w tym czasu prywatnego. I nie ukrywam, że w*****a mnie takie gadanie cywili.
Komentarz
-
-
Panowie nie ma co się spierać o emki - służba w mundurówce (no może nie wszędzie i wszytkim) ale naprawdę potrafi być dużo bardziej niszcząca zdrowie (nerwy na przykład) niż inna. Zawsze jest kłopot z tym czy ktoś niby zasłużył czy nie, ale czy w cywilu też tak nie ma?
Robią naprawdę dobrą robotę, wszyscy po nich psy wieszają i nie ma czego zazdrościć.
Ode mnie szacunek!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokSkoro emerytura jest przyznawana ludzia ktorzy nie sa zdolni do wykonywania dalszej pracy
emerytura nie zależy od tego, czy jesteś zdolny do pracy, czy nie. I nie ma tu znaczenia- zwykły cywil, czy mundurowy, czy górnik, hutnik, etc. Jest to wypracowane świadczenie należne po xx latach pracy (w cywilu- generalnie dodatkowo- w odpowiednim wieku..).
Ludzie, niezdolni do pracy/służby mogą pobierać (i czasami pobierają) inne świadczenie- rentę inwalidzką.
IMHO- tylko i wyłącznie w takim przypadku powinno rozliczać się te osoby z "dorabiania", gdyż wg definicji- są to osoby w jakimś stopniu niezdolne do pracy. Emerytura zaś jest świadczeniem wypracowanym i wara od niej! Jak oceniam, że mam za małą i mogę gdzieś dorobić- to dorabiam. I tu żadnych obniżek świadczenia być nie powinno- tak w mundurze, jak "w garniturze"...
PozdrawiamPerfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799I nie ukrywam, że w*****a mnie takie gadanie cywili.
Tak naprawde to nie chcemy odchodzić po 15 latach służby, chcemy służyć dłużej. Tak długo jak zdrowie pozwoli, ale nie jesteśmy w stanie służyć 20 czy 25 lat! Na co dzień musimy patrzeć na śmierć, cierpienie, patologię, narażamy życie i zdrowie ścigając przestępców, przemytników, gasząc pożary. Zyjemy w ciągłym stresie, często zaniedbując swoje rodziny. Chcemy służyć dłużej za godziwą płacę i emeryturę w warunkach umożliwiających nam zapewnienie bezpieczeństwa obywatelom :!:
To tak na koniec.
Zamieszczone przez westwi78Robią naprawdę dobrą robotę, wszyscy po nich psy wieszają i nie ma czego zazdrościć.
Ode mnie szacunek!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiniuTak naprawde to nie chcemy odchodzić po 15 latach służby, chcemy służyć dłużej. Tak długo jak zdrowie pozwoli,
Nie zapomnij przy tym, że czasami trzeba (czytaj- nie masz innego wyboru!- akurat w ostatnich latach liczonych do statystyki takich odejść było sporo...) odejść na emkę po 15, 16,17... latach, bo oops!- właśnie były wybory... :evil: i... :czerwona:
[ Dodano: Pon 13 Gru, 10 22:14 ]
Zamieszczone przez ahmed799zlot weekendowy mundurowych OCP-kówPerfect Service by DGW
Komentarz
-
-
ahmed799 Ty w F-16 to masz wszedzie bliskohttp://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiniuZamieszczone przez ahmed799I nie ukrywam, że w*****a mnie takie gadanie cywili.
Tak naprawde to nie chcemy odchodzić po 15 latach służby, chcemy służyć dłużej. Tak długo jak zdrowie pozwoli, ale nie jesteśmy w stanie służyć 20 czy 25 lat! Na co dzień musimy patrzeć na śmierć, cierpienie, patologię, narażamy życie i zdrowie ścigając przestępców, przemytników, gasząc pożary. Zyjemy w ciągłym stresie, często zaniedbując swoje rodziny. Chcemy służyć dłużej za godziwą płacę i emeryturę w warunkach umożliwiających nam zapewnienie bezpieczeństwa obywatelom :!:
To tak na koniec.
Zamieszczone przez westwi78Robią naprawdę dobrą robotę, wszyscy po nich psy wieszają i nie ma czego zazdrościć.
Ode mnie szacunek!
Czy :
1.Pracownicy WKU powinni miec przywilej odejscia po 15 latach na emeryture.Jesli tak to krotko dlaczego?Dla mnie to zwykla praca cywilna.
Bo problem nie dotyczy sie wszystkich a jedynie slizgaczy ktorzy w sumie powinni pracowac conajmniej 30 lat.
Co do wpomnianych jak sadze wyzej strazakow mam pelen szacunek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokMam tylko jedno pytanie.Ale prosze o w miare szczera odpowiedz bez wyzwisk itp.Osobiscie nic mi do waszych emerytur bo ja na to placic nie bede...
Czy :
1.Pracownicy WKU powinni miec przywilej odejscia po 15 latach na emeryture.Jesli tak to krotko dlaczego?Dla mnie to zwykla praca cywilna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirek
ahmed799 napisał/a:
Tak mi przyszlo na mysl teraz. Moze Wiosna zrobimy sobie zlot weekendowy mundurowych OCP-ków. Zawsze to inaczej pobawić sie wsrod swoich
dać mu bo dobrze kombinujePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz