Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kjedi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 282

makog - lekko o 5% się chyba walnąłeś

[ Dodano: Sob 11 Gru, 10 19:19 ]
    Jac_ek - nie znam takiego przypadku. z reguły etat mundurowy jest wyższy, więc po odejściu ludzie wracali na etat cywilny ale brali 900-1500 PLN

Komentarz

• Kiniu
      RS
      • 2010
      • 1746

Zamieszczone przez Jac_ek
      pewnie że boli, bo inni robiąc np tą samą księgowość za te same pieniądze muszą dymać 20 lat więcej ;-) no chyba przyznasz że jest różnica...
      Pewnie, że jest, zgadzam się z Tobą ale tak to już jest... :wink:

Zamieszczone przez Jac_ek
      (nie piszę tu o tych którzy robią rzeczy niestandardowe, tylko o tych co mają "normalną" czyli taką jak inni pracę od 8 do 15:30 ;-) )
      Powoli właśnie takie etaty starają się ucywilniać.

Zamieszczone przez makog
      tylko pamietajcie o jedny ze po 15 latach jest to tylko 45 % podstawy wynagrodzenia
      40% :!:

Komentarz

• ahmed799
        RS
        • 2009
        • 6871
        • Ford

Widze się rozwineło w tym temacie. Nie bede ukrywał zgodze sie z wieloma z Was ze etaty sztabowe powinny byc wydłuzone w słuzbie. Mam dobry przyklad w mojej eskadrze Pani starszy kapral zajmuje etat SILowski tzn. ma etat taki że powinna zapierda..ć na płycie przy samolocie, a siedzi w sztabie. Ma kase taką samą jak ja tylko ze jej praca ogranicza sie do przekladania papierów z prawej na lewa w cieplej kancelarii i pracuje od 7 30 do 15 30. A najlepsze jest to że dostaje jeszcze dodatek za bezposrednia obsluge SP.

филип
        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

kurcze, aż mnie głowa rozbolała :twisted: Wy tu o emeryturach a mi 2lata i 3 miesiące służby cyknęło... już :wink: 8)

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

Zamieszczone przez delanopl
            Wy tu o emeryturach a mi 2lata i 3 miesiące służby cyknęło
            spokojnie mi w lutym minie dopiero 6 roczek :diabelski_usmiech

филип

Komentarz

• soszek81
              L&K
              • 2010
              • 1245

Po kolei

ahmed799 - nie ma to jak strzał z dwururki
              Smokery mają to coś.

Zamieszczone przez eaglemirek
              To i ja się przyznam :P
              Obecnie emeryt wcześniej PłSD (33)Radzionków, (36)Kraków (ofic.operac. rlok)
              soszek81, To z pewnością mamy wielu wsplnych znajomych z ODN
              eaglemirek
              Zapewne. 1,5 roku siedziałem za dwukropka na zmianie jako WA/ asystent WA jak trzeba było grafik ratować nim COP uznał że to dla nich dyshonor odbierać od podporka telefony, to poznałem kilka osób

Emerytury do drażliwy temat.
              Osobiście nie chcę odchodzić po 15 latach bo cały h... się dostaje, z drugiej strony - mając 60 lat też się już tam nie widzę. Przynajmniej nie w mojej ścieżce do kariery.
              Ostatnio mnie z Warszawy mądrzy przełożeni chcieli stawiać przed sąd (a może i od razu rozstrzelać) bo śnieg pada i lotnisko przysypane jak cała Polska, itp itd.
              Właśnie wyprałem białą koszulę na następną taką akcję ;p
              Była O1 kombi ALH++ 150/340
              Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

Zamieszczone przez soszek81
                Właśnie wyprałem białą koszulę na następną taką akcję
                Pamietaj żeby ją wyprasować. Ja zawsze ide na łatwizne i prasuje tylko kołnierzyk i kawałek przodu, żeby nie było :twisted:

филип

Komentarz

• andrzej1962
                  L&K
                  • 2010
                  • 1306
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

siamanko mundurowa brać. KGP ale gdzie i dokładnie co tego nie mogę napisać, bo jeszcze pracuję, choć może już niedługo, bo coś za dużo grzebią przy naszych pieniądzach. Do pełnej mam ok. 3 lat ale może trzeba będzie wcześniej się ewakuować. Tym co wypominają nam 40% przy 15 zadaję tylko jedno pytanie. Dlaczego sam nie poszedł do tej pracy zamiast teraz ględzić.

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

andrzej1962, np dlatego że ma astme i go nie chcieli ot co taki przykład :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• eaglemirek
                      RS
                      • 2010
                      • 14114
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Większość widzi tylko przywileje i same plusy a o innych sprawach to lepiej nie słyszeć - bo przecież tak wygodniej. To takie polskie :!: :!: :!:

djczas, bo woli 1000 na spocznij niż 2000 na baczność to też taki przykład :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

eaglemirek, jeśli o mnie chodzi to bardzo chciałem pracować w laboratorium kryminalistycznym w Krakowie jak inżynier dźwięku ale niestety nie udało mi sie dostać na inżynierie dźwięku na AGH potem sie dowiedziałem że aby pracować za biurkiem trzeba zdać testy sprawnościowe ale zgadza sie to co napisałeś a z drugiej strony powiedz mi czy nadstawiałbyś karku za ojczyzne za 1000 zł to tez fakty

Komentarz

• andrzej1962
                          L&K
                          • 2010
                          • 1306
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Nikt kto nie pracuje w mundurówce nigdy nie zazna smaku pracy w wolne, święta itp. Fajnie jest mieć wolne w święta Bożego Narodzenia, sylwestra, soboty i niedziele. A My co - niestety nie, ale wypominać 40% po 15 to jak najbardziej bardzo łatwo przychodzi. Poza tym tak dla informacji cywili - po 15 latach odchodzi bardzo mało ludzi, bo ile dostanie - 1000 -1400. Po 15 latach tak w najlepszym wypadku ma ok. 35 lat. Przyjmować się gdzieś indziej. Kariery i zajęcia stołka może się nie doczekać, bo jest za stary. Młodsi którzy wcześniej się przyjęli do tej firmy w wieku o 10 lat mniej są już "starymi wyjadaczami) a on dopiero zaczyna. Więc lepiej dalej ciągnąć ten mundurowy wózek.
                          DJCZAS - to już nie moja wina, że ktoś jest niesprawny zdrowotnie, i nie może być przyjęty ale to wcale nie upoważnia do tego aby wypominać "przywileje" bo na ułomność zdrowotną ani ja ani Ty nie mamy wpływu.

Komentarz

• Kiniu
                            RS
                            • 2010
                            • 1746

Zamieszczone przez andrzej1962
                            Tym co wypominają nam 40% przy 15 zadaję tylko jedno pytanie. Dlaczego sam nie poszedł do tej pracy zamiast teraz ględzić.
                            Większość widzi tylko przywileje i same plusy a o innych sprawach to lepiej nie słyszeć - bo przecież tak wygodniej. To takie polskie :!: :!: :!:
                            Dokładnie :!:
                            Na około tylko psioczą i się czepiają jak to jest bardzo dobrze w tych służbach mundurowych, że emka po 15-stu latach, że przywileje, że dodatki, że to i owo.
                            I bardzo dobrze, że tak jest i oby jak najdłużej :!:

Niech się przyjmie jeden z drugim do służby i zobaczy jaki to łatwy chleb :evil:

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w oczekiwaniu na emeryture..... http://www.youtube.com/watch?v=TY7TAZ3NQAY taki mały OT .....
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• eaglemirek
                                RS
                                • 2010
                                • 14114
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1000 na spocznij niż 2000 na baczność to przykład - tak mi odpowiadali ci którym proponowałem aby ubrali mundur bo będą mieli również tak dobrze jak ja.
                                djczas, Melduję że wiem coś na ten temat bo 20 lat pracy w jednostkach bojowych i na stanowiskach bojowych więc gryzipiórkiem z pagonami nie byłem. I zdziwił byś się ile dostaje emerytury oficer starszy z prawie pełną wysługą(72%) :evil:
                                Nikt jeszcze chyba tutaj nie powiedział że jak odejdziesz z powiedzmy 50% i zaczniesz pracować w cywilu to do emerytury ci się też dobiorą aby ci nie było za dobrze :evil:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• andrzej1962
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1306
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

Nikt jeszcze chyba tutaj nie powiedział że jak odejdziesz z powiedzmy 50% i zaczniesz pracować w cywilu to do emerytury ci się też dobiorą aby ci nie było za dobrze :evil:
                                  dokładnie i jeszcze jedno. Są głosy aby nas włączyć do powszechnego systemu emerytalnego. Wiecie ile będzie filmów na "you tube" jak to glina 65 l3tni biegnie za 20 letnim przestepcą?! K......... kupa śmiechu ale to z pomysłu.

Komentarz

• Kiniu
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1746

Zamieszczone przez andrzej1962
                                    dokładnie i jeszcze jedno. Są głosy aby nas włączyć do powszechnego systemu emerytalnego. Wiecie ile będzie filmów na "... tube" jak to glina 65 l3tni biegnie za 20 letnim przestepcą?! K......... kupa śmiechu ale to z pomysłu.
                                    Paranoja normalnie jakaś :evil:

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8162
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ale tez jest taka sprawa...ze Kowalski zaczyna prace w firmie X i wcale w tej firmie nie musi uzyskac praw emerytalnych.....bo typowy kowalski bedzie musiał zmieniac xx tych firm........a i non stop wyższa barjera wiekowa itd. Np moja mama ma ok 40 lat pracy....a wieku jej brakuje zeby przejsc na emeryture.....Wiec gdybym miał wiek agenta Tomka....i xx lat sluzby predzej od niej bym był emerytem......

Wiec punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.....np modelka tez nie bedzie do konca w jednym zawodzie pracowac.....juz nie wspomne o innym zawodzie.....
                                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• eaglemirek
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 14114
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Skąd gryzipiórki biorą takie dane:
                                        http://finanse.wp.pl/gid,12933805,galeria.html?T[page]=12
                                        Chyba pojadę do WBE zrobić awanturę że mnie oszukują :evil:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• kruk4
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 656

6 SOG Toruń kierowca-elektromechanik Star 200 + przyczepa pozdro dla Filipa kazał mi się ujawnić
                                          OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                                          MOJE CAR AUDIO
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• andrzej1962
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1306
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

K.............. i nie wspominajcie już tego pajaca "agenta Tomka". Jego obecne postępowanie i postawa całkowicie go dyskryminuje z kręgu osób które mianują się agentami. Któś kto wykonuje takie zadania takie jak on nigdy pod żadnym przypadkiem nie ma prawa ujawniać swojej tożsamości a o wywiadach już nie wspomnę. To wskazuje jakim jest profesjonalistą i jaką ma klasę. Te komentarze mówią same za siebie. http://www.tvn24.pl/2396815,28377,0,0,1,wideo.html
                                            Całe szczęście, że nowym dyr. CBA został ten kto został i kariera "agenta" zakończyła się w taki sposób. Tak mu to wróżyłem. Całkowicie nieodpowiedzialny. Niech dziękuje obecnemu szefowi, że tak się to skończyło, bo mogłoby w ekstremalnej sytuacji skończyć się inaczej. Poza tym wszyscy którzy go znali z wcześniejszej pracy dziwili się, że dostał się do tej formacji.

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6871
                                              • Ford

Zamieszczone przez kruk4
                                              pozdro dla Filipa kazał mi się ujawnić
                                              kruk4, zaraz kazał wydałem tylko polecenie. Spisałeś się i wykonałeś je w 100%

филип

Komentarz

• andrzej1962
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1306
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                • DADA 1.5 TSI 150 KM

Polecenie wydane przez przełożonego należy traktować jak rozkaz. Jeżeli są wątpliwości poprosić na piśmie. sic.!

Komentarz

• djczas
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 9612

A ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze miał być to fajny temat o ludziach którzy nie jednokrotnie nadstawiają własnej d... abym mógł sobie w miarę bezpiecznie żyć i pracować. Największy szacunek mam do strażaków bo uratowali mój dom przed spaleniem sie. Szanuje także inne służby mundurowe poza straż miejska bo w większości przypadków pilnuja interesów prywatnej firmy która obsługuj płatne parkowanie. Jak wszędzie w życiu i tutaj są czarne owce które plamią honor. Osobiście znam kilku wojskowych i innych służb mundurowych i sa to ludzie honoru. Co do emerytur służb mundurowych to jest taki sam kontrowersyjny temat co z górnikami i innymi zawodami które maja przywileje. Tak więc panowie tyle samo powrotów co wyjazdów do akcji

Komentarz

• andrzej1962
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1306
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez djczas
                                                    Szanuje także inne służby mundurowe poza straż miejska bo w większości przypadków pilnuja interesów prywatnej firmy która obsługuj płatne parkowanie.
                                                    z reguły są to interesy gminy (fotoradar)
                                                    Zamieszczone przez djczas
                                                    Co do emerytur służb mundurowych to jest taki sam kontrowersyjny temat co z górnikami i innymi zawodami które maja przywileje.
                                                    też mogę się wypowiedzieć w temacie, bo pracowałem pod ziemią. Generalizując temat górniczy. Ten kto nigdy nie zajechał pod ziemię ten nigdy nie będzie miał pojęcia o czym dyskutuje.

Komentarz

Pracuję...