Ja wiedziałem, że tak będzie. Pisałem już kilkanaście postów wcześniej, że podwyżki nie będzie. Najlepiej Nas "dymać" bo widzą, że na ulice wojsko i policja nie wyjdzie. Niech rząd się nie zdziwi jak dojdzie do takiej sytuacji jak to miało miejsce niedawno w jakimś państwie. Strażacy nie dostali podwyżki i wyszli na ulice, aby dostać się do rządu, wejścia tam broniła policja, a strażacy polewali ich wodą. Najgorsze jest to, że jak dojdzie do takiej sytuacji u nas w kraju to chłopaki z policji będą musieli bronić tych co im zabrali podwyżki. Ciekawe jak z tym będą czuli się rządzący naszym krajem??
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
ahmed799, źle zrozumiałeś. Odrzucono planowane, dodatkowe podwyżki dla tych służb mundurowych, które nie dostaną ich 1.07.2012
Ale podejście senatorów do "służby społecznej" gorzej niż żenujące. A niektórym się wydaje, że oni reprezentują głosy swoich wyborców... Taaa chyba tylko tych z Orzysza i Mrągowa :evil:
A jakie ładne hasła mieli na plakatach wyborczych, co ? :diabelski_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
A jak by tak podać termin wyjścia na ulicę służb mundurowychZamieszczone przez ahmed799to chłopaki z policji będą musieli bronić tych co im zabrali podwyżkiJadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Komentarz
-
-
No pięknie. A podwyżki i tak nie dostanie. Przecież Policja i Straż na co dzień działają na bojowo (SG też) a wojsko "szkoli się" do użycia jakby co... Trochę z nami, mundurowymi rządzący "pojechali"... Szkoda.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
blackrs - widujesz tylko czubek góry lodowej.
Najczęściej pewnie chłopaków z "bramy", którzy są jeszcze na tyle wypoczęci, że nie widać po nich. Zajedź do ZK/AŚ po 17. Wtedy chłopacy po 9 godzinach (od początku zmiany do wyjścia administracji) zaczynają dostawać po zaworach!
Możesz jeszcze odwiedzać dział ewidencji - gryzipiórki (niestety potrzebne!!!!), którzy bandytę widzą tylko przy przyjęciu (i to nie zawsze!) oraz przy zwolnieniu (tutaj w 95%). Niektórzy z nich zajmujący się wydawaniem złodziejskiej korespondencji ... bali się wchodzić na oddziały!!!
Stąd takie wrażenie...
Zapraszam na dłużej i w inne miejsca...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89blackrs - widujesz tylko czubek góry lodowej.
Najczęściej pewnie chłopaków z "bramy", którzy są jeszcze na tyle wypoczęci, że nie widać po nich. Zajedź do ZK/AŚ po 17. Wtedy chłopacy po 9 godzinach (od początku zmiany do wyjścia administracji) zaczynają dostawać po zaworach!
Możesz jeszcze odwiedzać dział ewidencji - gryzipiórki (niestety potrzebne!!!!), którzy bandytę widzą tylko przy przyjęciu (i to nie zawsze!) oraz przy zwolnieniu (tutaj w 95%). Niektórzy z nich zajmujący się wydawaniem złodziejskiej korespondencji ... bali się wchodzić na oddziały!!!
Stąd takie wrażenie...
Zapraszam na dłużej i w inne miejsca...BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Szanowni, nie o to tu chodzi żeby się spierać kto ma ciężej, prawda.
Taka forma przekazywania informacji ma tylko i wyłącznie na celu doprowadzenie do poróżnienia służb. Dopóki trzymamy się razem mamy większe szanse na cokolwiek, jeżeli uda się im nas poróżnić, zrobią z nami co chcą. Już w czasach szkoły wojskowej przekazywano nam wiedzę, że najwygodniej dowodzić kompanią gdy jej plutony są w lekkiej niezgodzie.
Zobaczcie co chcieli zrobić ostatnio:
damy podwyżkę policji i żołnierzom, a reszta won,
ruszyliśmy się wszyscy i kolejnym pomysłem na poróżnienie służb to podwyżka dla wszystkich ale z puli przeznaczonej dla policji i wojska - EFEKT - policjanci i żołnierze będą krzywo patrzeć na Służbę Więzienną, Państwową Straż Pożarną, itd, bo zabrali im obiecane 300 zł.
Pamiętajcie że siłą rządzenia są mundury i zawsze gdy dochodziło do przewrotów, to tylko one się liczyły. Siła w jedności, jeżeli zaczniemy się między sobą wadzić, kiepsko na tym wyjdziemy.
Wiem że można mówić o zasadności lub nie utrzymywania różnych rodzajów służb, czy ich poszczególnych pionów. Wiem że występują spory na styku działów w więziennictwie (bo wychowawca się obija, bo w ewidencji same gryzipiórki - ale jako rasowy ochroniarz wiem że i oddziałowy jak jest kumaty to znajdzie czas żeby powalić w ch..a)
Co do misji zagranicznych, to mam swoje zdanie i uważam że nikt ich tam nie wysyłał na siłę. Mogli sobie w kraju służyć (skończyły się czasy dwóch teczek u dowódcy - zainteresowani wiedzą o co chodzi). Afganistan czy Irak to nie moja wojna i raczej nie wojna mojego kraju, natomiast bandyci we więźniu są od nas. Ale powtarzam - to jest moje zdanie prywatne.
Zawsze będę powtarzał że wszyscy mundurowi, niezależnie od rodzaju i pionu służby mają specyficzne warunki pracy które powinny mieć inne uprawnienia niż sektor cywilny (nie powtarzajmy bzdur o przywilejach, bo te to ma kolejarz jeżdżący za darmo pociągiem albo w MZA darmowy bilet na autobus - to przywileje).
Wcześniejsza możliwość przejścia na zaopatrzenie emerytalne to "wentyl bezpieczeństwa" dla nie dających rady pełnić służby dalej. Powiedzcie to głośno, po 15 latach ciężkiej dyspozycyjnej i pełnej wyrzeczeń służby możemy otrzymać 40% emerytury - KU...WA cud miód landrynki. Niech Ci co liczą kwotę emerytury od uposażenia dyrektorów okręgowych czy biur w CZSW walną się w pusty łeb i policzą ją z uposażenia sierżanta oddziałowego a wyjdzie zaj..sta kwota.Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiniuŻołnierze w boju ;-)OII 1.9tdi 139,5KM 313Nm
Serwis: http://www.k-mot.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loponezSzanowni, nie o to tu chodzi żeby się spierać kto ma ciężej, prawda.
Co do pionów służb - też w nawiasie (po "gryzipiórkach") dodałem, że są potrzebne i ważne.
Księgowość wszędzie być musi - bo kasy by nie było :-( A że wqrza fakt traktowania takich osób jak pierwszoliniowców, ubieranie ich w mundury i dawanie takich samych uprawnień emerytalnych - to pisaliśmy już dawno o tym.
Na szybko przykład: d-ca zmiany odpowiedzialny za zespół ludzi oraz skazanych - po godzinach pracy administracji (nierzadko powyżej 1000 szt.) - który zawsze MUSI być w newralgicznych punktach NIGDY nie otrzyma stopnia i kasy ... głównego księgowego (nierzadko majora - kapitana obowiązkowo) po 15 latach służby.
I to nawet, żeby zap****ł 35 lat - do 67 roku życia (jak chcą niektórzy!!!)!!!!
Zresztą - każdy zauważył to na pewno w swojej formacji :cry:
Komentarz
-
Komentarz