A niby dlaczego?
U mnie kariera krążyła cały czas wokół granicy.
1. Odwody (często na granicy)
2. Spec pluton (wiecznie gdzieś tam - nawet za granicą)
3. Sztab - WOGP następnie WG (często na granicy)
4. Placówka (cały czas na granicy).
Jednym słowem: żyję granicą.
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
endryu, nie jest tak źle
Choć jakość kandydatów przyjętych ostatnio kandydatów jest...różna...
No ale to jest efekt dziwnego systemu selekcji.
Zobaczymy co się stanie po 1.1.2013, jak będą już na nowych zasadach przyjmowani.
endryu, endryu, myślę że będzie przejdź się pod KSP w dniu zapisów - kolejki od nocy się tworzą
I oni nowi naiwni myślą, że jak się zdąży przyjąć do 01.01.2013 (choć z dzisiejszej perspektywy jest to już nierealne ze względu na czas opracowywania kandydata no i nikomu oprócz kandydata na tym szybszym czasie nie zależy) myślą, że za 15 lat miłościwie panujący ustawodawca zachowa im możliwość odejścia po 15 latach? :shock: Ja bym na to nie liczył. Niedawno zmienili ustawę tylko "dla nowych" a starym co - już dobierają się do rozporządzeń którymi będą zmniejszać lub zabierać inne przywileje. Przykład - chorobowe. A myślicie, żę dojazdy, brak mieszkania, malowanie itp. zostaną ? jak tak to IMO jak niektóre to bardzo okrojone - no ale ustawa dotyczy tylko nowych od 2013 :diabelski_usmiech A rozporządzenie na przykładzie mundurówki można zmienić bardzo szybko o ile pamiętam w dwa tygodnie.
:lol: raczej pancerna ma czołgi a zmechanizowana ma BWP-2 lub KTO Rosomak... (chyba że wyjątkowo jest wzmocniona w składzie batalionem czołgów).
12BZ ma:
•dowództwo ( Szczecin),
•batalion dowodzenia( Szczecin),
•1. batalion piechoty zmotoryzowanej( Szczecin),
•2. batalion piechoty zmotoryzowanej imienia 14 batalionu Ulanów Jazłowieckich ( Stargard Szczeciński),
•3. batalion piechoty zmotoryzowanej( Stargard Szczeciński),
•2. stargardzki batalion saperów( Stargard Szczeciński),
•dywizjon artylerii samobieżnej( Choszczno),
•dywizjon przeciwlotniczy( Stargard Szczeciński),
•batalion logistyczny( Szczecin),
•kompania rozpoznawcza( Szczecin),
•12. Grupa Zabezpieczenia Medycznego( Szczecin).
Więc kolega lu122782 to typowy "zmechol" :szeroki_usmiech
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
PAOLO ESCO, prawie wszystko wyjaśniłeś :diabelski_usmiech
BWP-2 juz dawno nie mamy - kiedyś byl mały epizodzik ale nie wyszło...Tylko BWP-1 teraz.
No i z tym "zmecholem" to też nie do końca bo kolega może być np. artylerzystą z krwi i kości lub też saperem a to że pracuje w BZ ? Cóż tam - w kopalni tez nie sami górnicy pracują
P.S. Zagadka: kończyłem SCh o kierunku panc, zaraz po szkole trafiłem na 9 lat na zmech a teraz jestem saperem :-) W międzyczasie skończyłem kurs rozpoznania obrazowego.
To kim jestem ?
[ Dodano: Czw 23 Sie, 12 18:14 ]
Dla zainteresowanych 8 września w Malborku odbędzie się po raz kolejny Open Air Day 22 Bazy Lotnictwa Taktycznego. Zapraszam!!!
BWP-2 juz dawno nie mamy - kiedyś byl mały epizodzik ale nie wyszło...Tylko BWP-1 teraz.
racja racja ...zamarzyło mi się. :P
Sam BWP-1 pomykałem ...naście lat na batalionie zmechanizowanym teraz mamy KTO Rosomak..."turystyczny autobus poligonowy" :twisted:
Zamieszczone przez looker
kończyłem SCh o kierunku panc, zaraz po szkole trafiłem na 9 lat na zmech a teraz jestem saperem W międzyczasie skończyłem kurs rozpoznania obrazowego
o mamooo :shock: ładny mix.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
looker pytasz ..." To kim jestem ? " - a sumie to sam sobie musisz odpowiedzieć :wink: , ale jak dla mnie to jesteś nieźle wyszkolonym i obatożonym przez wojskowe życie żołnierzem, najważniejsze to czy się dobrze z tym/w tym czujesz - jeśli tak, to ok
ps. dla ścisłości tak zazwyczaj kojarzymy:
kopalnia - górnicy, huta - hutnicy, wojsko - żołnierze :evil:
Chłopaki muszę Wam się pochwalić. Od jakiegoś czasu z kilkoma osobami w sumie jest Nas czterech. Pracujemy nad projektem malowania okolicznościowego mojej szparki MiGa 29 na okazję 60 Lat lotnictwa wojskowego na ziemi malborskiej. Jesteśmy na etapie malowania stateczników. Po 3cim września będzie projekt gotowy w 100%.
Na podgrzanie sytuacji wrzucam montaż komputerowy jak będzie to wyglądało na chwilę obecną
Komentarz