Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • golibroda
    Rider
    • 2009
    • 530

Ta laska z Łodzi to przereklamowana .... chyba mundur Irlandczyków zauroczył
    Pozdrawiam
    Piotr

Komentarz

• golibroda
      Rider
      • 2009
      • 530

No tak "We love You " :diabelski_usmiech
      Pozdrawiam
      Piotr

Komentarz

• ahmed799
        RS
        • 2009
        • 6871
        • Ford

W sobotę zginął mój kolega niosąc pomoc dwu cywilom pracującym na terenie JW. Artur miał 40 lat zostawił zonę i dwójkę dzieci :cry:

филип
        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Współczuję. Ponoć jakąś chemią się zatruli, w tv o tym było. Jakoś nie słychać o takich wypadkach zbyt często, ciężko uwierzyć w zwykły co2.

Dzielny facet. Szkoda, że się nie udało.

Komentarz

• RafalekM
            Rider
            • 2009
            • 362

ahmed799, szkoda faceta, ale zachował się jak prawdziwy żołnierz, współczucie dla Jego najbliższych.

dato, zwykły CO2 nie doprowadziłby do tego, jeśli już to CO, co może być prawdopodobne, jeśli tam w dole pracowali z maszynami spalinowymi.

Komentarz

• chrisk_89
              Elegance
              • 2010
              • 834
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ahmed799
              W sobotę zginął mój kolega niosąc pomoc dwu cywilom pracującym na terenie JW. Artur miał 40 lat zostawił zonę i dwójkę dzieci :cry:
              http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...l?ticaid=1ec57
              I podczas pokoju można oddać swoje życie ratując innych.

Cześć jego pamięci!
              Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• arturas03
                L&K
                • 2009
                • 1298
                • Toyota
                • AGN 1.8 20V 125 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                Cześć jego pamięci!
                Szkoda chłopa.
                Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• tomus7
                  RS
                  • 2010
                  • 1896
                  • Peugeot

Zamieszczone przez chrisk_89
                  ahmed799 napisał/a:
                  W sobotę zginął mój kolega niosąc pomoc dwu cywilom pracującym na terenie JW. Artur miał 40 lat zostawił zonę i dwójkę dzieci
                  http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1ec57
                  Wyrazy wspólczucia

Mam jednak pytanie do mundurowych z drogówki
                  Jak to jest z gaśnicami w samochodach i jakie sankcje są za brak gaśnicy lub brak ważnego przeglądu gaśnicy?
                  W necie znalazłem kilka sprzecznych informacji
                  Z góry dzięki za info
                  ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                  http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                  a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                  http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                  Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• soszek81
                    L&K
                    • 2010
                    • 1245

Gaśnicę masz mieć, to mogą Ci sprawdzić.
                    Do sprawdzenia legalizacji jest upoważniona osoba z uprawnieniami - np strażak, policjanci ich nie mają.

Tylko - czy kwestia 5 PLN na rok to tak dużo? Bo tyle kosztuje przegląd gaśnicy przez uprawnioną do tego osobę (i zajmuje do 10 min na sztukę) a masz pewność że jak coś to zadziała (czy ugasisz to inna sprawa).
                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• westwi78
                      RS
                      • 2008
                      • 2940

Zamieszczone przez tomus7
                      Jak to jest z gaśnicami w samochodach i jakie sankcje są za brak gaśnicy lub brak ważnego przeglądu gaśnicy?
                      generalnie są dwie szkoły, falenicka i otwocka- że mogą sprawdzać przeglądy oraz że nie mogą ( o to jest zdanie BRD KGP) więc raczej nie będzie w to wnikać.

Komentarz

• ahmed799
                        RS
                        • 2009
                        • 6871
                        • Ford

tomus7, z gaśnicami to jest tak, że masz po prostu ją mieć :!: :!: :!:
                        Mieliśmy kiedyś szkolenie z ŻW i był ten temat poruszony. Ewentualnie mogą się doczepić jak masz gaśnicę ze wskaźnikiem ciśnienia i wskazówka nie jest na zielonym polu. Tyle w temacie
                        Ja swojej gaśnicy nie legalizuje chyba od 4 lat i kontrole przechodzi. Sztuka ma być i jest

филип
                        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

aha, rozumiem żę nie mówimy tutaj o przepisach ADR

Komentarz

• endryu
                            RS
                            • 2006
                            • 3777
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Biszczu, błędna odpowiedź :!:
                            Było już o tym na forum :!:
                            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                            =================================================

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

do poczytania "w temacie" :

http://www.ifp.pl/index.php?name=PNp...er=asc&start=0 :szeroki_usmiech

Komentarz

• endryu
                                RS
                                • 2006
                                • 3777
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                                endryu, to przyczep się do mojej gaśnicy :twisted: wiem, że było i już kilkukrotnie nawet dywagowałem o tym z westwi78
                                Pomijając sprawy legalizacyjne jeżeli byś miał gaśnicę w stanie opisanym przez Ciebie powyżej to bym się "przyczepił" :szeroki_usmiech

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Panowie...ale dywagacje typu "gaśnica ma być czy nie" ma "być sprawna czy nie" to kompletne idioctwo - gaśnica ma być i ma być sprawna - nie ważne czy do kontroli czy nie - po prostu dla ratowania własnego lub czyjegoś życia może się to opłacić!
                                  Jeżeli ktoś wozi "starą, nie sprawną" gaśnicę to gratuluję.
                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• tomus7
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1896
                                    • Peugeot

Dzięki koledzy za wyjaśnienia. Ja mam i to sprawną zawsze legalizowaną tylko co nią można ugaśić bo auta napewno NIe!
                                    Jeszcze raz dzięki

Komentarz

• endryu
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 3777
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tylko co nią można ugaśić
                                      Dlatego jeżeli ktoś chce to warto doposażyć się dodatkowo np. w 2 kg :!:

Komentarz

• tomus7
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 1896
                                        • Peugeot

Zamieszczone przez endryu
                                        tylko co nią można ugaśić
                                        Dlatego jeżeli ktoś chce to warto doposażyć się dodatkowo np. w 2 kg :!:
                                        Byłam świadkiem zdarzenia gdzie 10 kg nie była w stanie ugaśic :shock: ale dzieki za sugestie

Komentarz

• Marcello01
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 491
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AGP 1.9 SDI 68 KM

Zamieszczone przez soszek81
                                          Gaśnicę masz mieć, to mogą Ci sprawdzić.
                                          Do sprawdzenia legalizacji jest upoważniona osoba z uprawnieniami - np strażak, policjanci ich nie mają.

Tylko - czy kwestia 5 PLN na rok to tak dużo? Bo tyle kosztuje przegląd gaśnicy przez uprawnioną do tego osobę (i zajmuje do 10 min na sztukę) a masz pewność że jak coś to zadziała (czy ugasisz to inna sprawa).
                                          1.polega to na naklejeniu nalepki bez sensu lepiej dla własnego bezpieczeństwa kupić nową
                                          2.jeśli już jest z nalepką jak sprawdzą podczas kontroli czy działa i jest sprawna ??
                                          https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• soszek81
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1245

Marcello01
                                            Ad1. - "mój" diagnosta rozkręca gaśnicę, sprawdza wagowo nabój z gazem, miesza proszek gaśniczy czy przypadkiem się nie zbrylił, skręca, dopiero daje naklejkę z datą i swoją pieczątką.'
                                            Ad2. - nie są w stanie sprawdzić dlatego tylko sprawdza się "sztukę" - już wielokrotnie przerabiałem w praktyce.
                                            Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• xtremesystems
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2254
                                              • Hyundai

Zamieszczone przez dato
                                              http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1ec57
                                              dzielny lub nierozsadny
                                              ja bym nie zszedl. czesto zdarzają sie tego typu wypadki. nie mial najmniejszych szans ich uratowac

Zamieszczone przez dato
                                              Współczuję. Ponoć jakąś chemią się zatruli, w tv o tym było. Jakoś nie słychać o takich wypadkach zbyt często, ciężko uwierzyć w zwykły co2.

Dzielny facet. Szkoda, że się nie udało.
                                              kolego nie CO2 a CO
                                              a nawet nie tyle samo CO co CO + CO2 - O2
                                              czesto w studzienkach sie tak dzieje ,nawet bez uzywania sprzetu
                                              chodzi o to ze wlaznac w jakas niewentylowana dziure co2 jest na dole bo jest ciezszy od powietrza
                                              wchodzisz w dziure i po parunastu sekundach tracisz przytomnosc. dodatkowo jesli wlaczyli silnik to wssalo reszte o2 a przy niepelnym spalaniu (w niedoborze) wydzielilo sie CO

ogolnie pracownicy byli martwi w chwili wejscia. szgoda zolnierza , jednak brak wiedzy kosztowal go najwyzsza cene.

wyczulony jestem na ten temat bo mam znajomego kanalarza i opowiadal mi o tego typu wypadkach

Komentarz

• chrisk_89
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 834
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Polecam blog i artykuły. Tyle pięknej (choć bolesnej jak skurczybyk) prawdy!!!! Zachęcam do przeczytania nie tylko tego artykułu.

Komentarz

• looker
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 1886
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Eee tam. To lepsze : http://www.liveleak.com/view?i=7e2_1342645222
                                                  I co ? Myślicie, że po tym będą dochodzenia jak po Nangar Khel ? :wink:
                                                  Ale wstrząsające jest z jaka łatwością jankesi masakrują tych rebeliantów ! Chłopy trafiły do piekła zanim jeszcze zginęli ! No chance. Szacun za technikę i nie opierdzielanie się z bandziorami. To piszę ja 2-krotny uczestnik misji w Iraku i 1-krotny w Afganistanie.
                                                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• chrisk_89
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 834
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez looker
                                                    Myślicie, że po tym będą dochodzenia jak po Nangar Khel ?
                                                    Dochodzenia i szukanie winnych to tylko polska specjalność.

Z mojego podwórka: Kiedy "Baranina" powiesił się w 2003r. w austriackim więzieniu, na konferencji prasowej ichniego ministra sprawiedliwości, polski dziennikarz pytał się "KTO PONOSI ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ?".
                                                    Austriacki Minister poprosił o powtórzenie pytania. Po czym odpowiedział, że... "Nikt. Skoro skazany chciał popełnić samobójstwo - to popełniłby je prędzej czy później".
                                                    W Polsce za samobójstwa skazanych wyp***no: pilnujących strażników (za wydumane zaniedbywanie obowiązków), ich dowódców (podobnie), dyrektorów ZK/AŚ (za brak nadzoru), dyrektorów Okręgowych (z rzadka - choć to oni sprawują nadzór nad dyr. ZK/AŚ) a nawet Dyrektorów generalnych i Ministrów Sprawiedliwości.
                                                    Przy czym nie żal mi tylko Dyrektorów - ci gnoje zawsze spadali na 4 łapy - a po dupie obrywał ten z najniższego stołka (z wyrokami w zawieszeniu włącznie!!!! - "Bo nie odnotował w książce przebiegu służby, że podglądał bandytę co pół godziny"! Więc pewnie spał!).
                                                    A sprawa z min. Ćwiąkalskim, to już w ogóle przeginka!

Nóż się w kieszeni otwiera...
                                                    Czasem marzę, żeby takie spece, jak z Twojego looker filmu, nadlecieli nad Wiejską i zrobili porządek z hołotą... Potem mogliby jeszczez polecieć na Rakowiecką...

Komentarz

Pracuję...