Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Eidos71, policjanci wystarczy ze beda bardziej egzekwowac obecne prawo - nikt nie kaze im czekac az bedzie bardziej zaostrzone finansowo, jesli idzie o pokute

Sama swiadomosc nieuchronnosci przed egzekucja prawa z chwila popelnienia wykroczenia jest juz odpowiednim bodzcem powodujacym zaniechanie ( podswiadomie ) wykonania ów zamiaru. Ludzie zaczeli by sie bardziej pilnowac itd. Czemu np wiekszosc Polakow, jak nagle jedzie do CZ ( nie ukrywam, w tym i ja ) czy do .de / .at itp nagle wie, ze w terenie zabudowanym ( wsie i inne ) jedzie sie 50, na pdowojnej ciaglej sie nie wyprzedza, a bron boze nie wolno dodawac gazu, jak jest sie wyprzedzanym - normalnie ostatnio plaga w Polsce :evil: :evil: :evil: Powyzsze w Polsce sa karane, z tego co wiem mandaty sa srogie dla przecietniakow, ktorzy popelniaja te wykroczenia, zabola nawet Pana zarabiajacego 20 tys miesiecznie - czemu? Bo dostanie punkty ... a ich nie ma tyle, co gotowki ... 8) Tylko do tego potrzebna jest policja, a takze zrozumienie naszych rodakow, ze jesli ostrzegaja tych jadacych z naprzeciwka o patrolu, to moga ostrzegac mordercow, zlodziei, gwalcicieli ... :evil:
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

misiek^wro - rozumiem twoją postawę, sam jestem nie za zaostrzaniem prawa tylko za egzekwowaniem już istniejącego (niezapinanie pasów, rozmawianie przez komórkę przy uchu, zapitalanie buspasami, itp itd.)

Wczoraj oglądałem przez chwilkę uwaga pirat, capnęli faceta (niby rolnika) w Sklasie (co prawda starej ale to Ska). Za 300m jazdy podliczyli go na 900PLN i 22pkt(chyba) - otóż:
      - przekroczenie prędkości powyżej 50 (teren zabudowany)
      - wyprzedzanie na skrzyżowaniu
      - patrz wyżej - podwójna ciągła

Jak mu podliczyli to facio aż zajęczał padając prawie na klęczki.
      Sam sobie uzbierał, nie trzeba ostrzejszego prawa, wystarczy skrupulatniej.

PS - przechodzenie 20m od pasów z sygnalizacją, czy przejeżdżanie rowerem po przejściu dla pieszych - doprowadza mnie do szewskiej pasji :evil:
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

misiek^wro, soszek81 - jako były mundurowy, mam kilku znajomych w różnych formacjach mundurowych. Jakieś 2-3 m-ce temu kolega z RD powiedział mi, że ichni naczelnik (po podliczeniu słupków i porozumieniu się z komendantem) zakazał im przez okres ok. 2-3 tygodni łapać pijanych kierowców !!! :shock: Powodem było to, że w statystyce słupek pijanych za bardzo odbił "na plus" od założeń. Kolega opowiadał, że takie "akcje" przeprowadzane są średnio co miesiąc. Dostają prikaz, że mają przez np. 2-3 tygodnie nie podejmować żadnych czynności z własnej woli, dot. jazdy bez pasów, lub prędkości, nie mówiąc już o takich drobnostkach, jak "ośla" jazda lewym pasem, nie stosowanie kierunkowskazów podczas manewrów itp... Dopóki statystyka jest traktowana jako jedyna wykładnia pracy Policji, dopóki się ją przekłamuje i się nią manipuluje pod własne potrzeby i dopóki wszystkie działania Policji są dopasowywane do słupków statystycznych - dopóty (pomijając możliwości prawa wobec osób będących ponad prawem i tych "z plecami i znajomościami") można zapomnieć o egzekwowaniu obecnego prawa...
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

edit :diabelski_usmiech
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Marcello01
            Rider
            • 2009
            • 491
            • Octavia I (1U2)
            • AGP 1.9 SDI 68 KM

mundur szanuje tylko z tego co widzę 3/4 noszących nie !!! tyle w temacie jeśli kogoś uraziłem przepraszam ale sami wiecie jakie macie kadry pozdrawiam i szanuje prawdziwych z powołania ..... ale mało takich jest
            https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• ahmed799
              RS
              • 2009
              • 6871
              • Ford

Zamieszczone przez Marcello01
              mundur szanuje tylko z tego co widzę 3/4 noszących nie !!!
              A wiesz dlaczego tak jest?? Dlatego, że do służb większość ludzi idzie nie dla idei i tradycji tylko dla pieniędzy. Kiedyś doświadczyłem osobiście tego jak na kursie w Dęblinie. Na zajęcia chodziliśmy ubrani na wyjściowo, kumpel z roboty szedł z wyciągniętą koszulą ze spodni zwróciłem mu na to uwagę żeby się ogarnął (jestem pod tym względem pedantem) bo co powiedzą o ludziach z naszej JW. Oczywiście usłyszałem "...odpie*dol się". Zrobiłem mała jazdę ale to nic nie pomogło. Taka jest smutna prawda

филип
              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Marcello01
                Rider
                • 2009
                • 491
                • Octavia I (1U2)
                • AGP 1.9 SDI 68 KM

Zamieszczone przez Eidos71

Marcello01 - nie wiem, czy bicie piany (bo tak odbieram Twoją obecność i wkurzanie niektórych forumowiczów kąśliwymi uwagami w temacie, który Ciebie nie dotyczy) sprawia Ci przyjemność i frajdę, czy też jesteś masochistą, który musi zebrać od kogoś, za coś zjeby, bo inaczej dzień ma stracony...? Nieważne - jeżeli temat Ciebie nie dotyczy i chcesz cieszyć się z obecności na tym forum - odpuść sobie takie komenty, jak Twój dzisiejszy... Już masz kilku wrogów, a chyba obecność na tym forum nie ma na celu zrażania do siebie ludzi...? Szanuj mundur, nawet jeżeli sam go nie nosisz...
                akurat to jest forum i każdy ma prawo się wypowiadać co to ma być kącik wzajemnej adoracji ?? nie masz prawa dzielić forum pamiętaj o tym ....

Komentarz

• loponez
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 196

każdy ma prawo się wypowiadać co to ma być kącik wzajemnej adoracji ?? nie masz prawa dzielić forum pamiętaj o tym
                  Z tym że Twoje posty obrażają forumowiczów, a jest to sprzeczne z zasadami forum
                  pkt 9 wpisuje się idealnie w Twoje wypowiedzi
                  Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                  nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• bzik13
                    Rider
                    • 2009
                    • 514

akurat to jest forum i każdy ma prawo się wypowiadać co to ma być kącik wzajemnej adoracji ??
                    Coś w ten deseń. Załóżmy, że powstaje tutaj kółko kynologiczne. Nie wchodzę tam, bo mnie to nie interesuje i nie dotyczy. Tym bardziej nie założyłbym wątku "a zbierajcie gówna po swoich psach bo mnie to wkur...." Woda na młyn, kij w mrowisko, mącenie wody. No chyba, że lubię zwracać na siebie uwagę pospołu i być w centrum niezdrowego zainteresowania. Witaj na mojej czarnej liście.
                    Mój liftback scout

Komentarz

• pawulon1971
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 196

Biszczu dziś z rana oddałem 0,5 l tyle tylko że w wałczu nikt nie słyszał o tej akcji ale mieli dzwonic i poszperac , zdrowia potrzebującemu !!!!!!!!!!!!
                      Paweł

Komentarz

• Marcello01
                        Rider
                        • 2009
                        • 491
                        • Octavia I (1U2)
                        • AGP 1.9 SDI 68 KM

nikogo nie chciałem urazić a jeśli ktoś się poczuł to sorry

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Eidos71, no to jednym slowem zenada, jesli to tak wyglada jak opisales. :evil: :evil: :evil:

Ja jako charakternik w Policji, to chyba bym z nagana wylecial, bo lubie swoja robote rzetelnie wykonac, a zwlaszcza jesli bym poszedl do Policji z powolania ... :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• andrzej1962
                            L&K
                            • 2010
                            • 1306
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

andrzej1962, naszych ?? wypadek przykra sprawa szkoda ofiar ale akurat byciem w tej firmie nie masz co się obnosić ..... przynajmniej nie rób tego na forum
                            "kolego" jakbyś nie zauważył ten wątek na OCP dotyczy właśnie naszej-mundurowej formacji. Jak nie odpowiadają ci posty to nie zaglądaj tu a przynajmniej nie jątrz, bo na pewno spotkasz się z niemiłymi odpowiedziami.

Komentarz

• chrisk_89
                              Elegance
                              • 2010
                              • 834
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Może coś na rozładowanie atmosfery? Ot spodobała mi się scenka z filmu "1920 - Bitwa Warszawska"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C-EIrMJcuqE[/youtube]

Kto nie widział filmu - niech żałuje! Linda w roli Wieniawy-Długoszewskiego genialny! Może Urbańska i ckm systemu Maxima to nie najlepszy pomysł, ale reszta?...
                              Normalnie Hoffman trzasnął 4 część trylogii Sceny batalistyczne (chwilami) jak z "Potopu", humor boski i te zdjęcia S. Idziaka! Styl ujęć nie do podrobienia!
                              Zapomniałem wspomnieć o muzyce i aranżacji K. Dębskiego! Super. Nadto - gość gra też w scenach w kabarecie na pianinie!

9/10 to może za dużo, ale mocne 7+ bez obciachu na typowo polski, wojenny film - daję!
                              Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Najlepsze i "najpotrzebniejsze" to nowe mundury dla członków orkiestry... :lol: A znając życie i dotychczasowe prace nad funkcjonalnością nowych elementów umundurowania, nie spodziewam się jakiejś udanej rewolucji, jeżeli chodzi o umundurowanie funkcjonariuszy, pełniących służbę na rowerach, nartach i koniach (o dziwo zapomniano o funkcjonariuszach pełniących służbę na wodzie...). :|
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Zamieszczone przez Eidos71
                                  (o dziwo zapomniano o funkcjonariuszach pełniących służbę na wodzie...). :|
                                  Wyszli z zalozenia ze standartowa czapka z daszkiem i slipy z napisami POLICJA wystarcza :szeroki_usmiech
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

Hehehe, kiedys widzialem takiego naoliwkowanego w slipach i bejsbolowce, to zalowalem ze nie jestem gejem

Komentarz

• bzik13
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 514

Zamieszczone przez misiek^wro
                                      to zalowalem ze nie jestem gejem
                                      już sam fakt, że o tym pomyślałeś jest przerażający
                                      Mój liftback scout

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

bzik13, nie bierz tego doslownie, zartuje przeciez :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Biszczu, Wiesz co chyba lepiej czapka z daszkiem niz beretka ze slipami
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

Zamieszczone przez Biszczu
                                            chociaż chętnie bym zobaczył strój kąpielowy dwuczęściowy kobiecy Policji :szeroki_usmiech
                                            +1 :diabelski_usmiech

Komentarz

• bzik13
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 514

Zamieszczone przez misiek^wro
                                              bzik13, nie bierz tego doslownie, zartuje przeciez :diabelski_usmiech
                                              Wiem, wiem, pisanki sobie z Ciebie robię :diabelski_usmiech
                                              Mój liftback scout

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

bzik13, pisanki jajka swawole :szeroki_usmiech

Komentarz

• chrisk_89
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 834
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Cosik wesołego ;-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mPxBw54MiYY[/youtube]

i akcja francuskiej policji, kiedy klienci związani ze źle zaparkowanym autem stawiają się funkcjonariuszowi:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sqUxnfsalYE[/youtube]

A na koniec link do kolejnego smutnego artykułu:

z którego jasno wynika, że PO do reszty wchodzi bandytom i złodziejom do d**y :evil:
                                                  Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

Pracuję...