Mam do was pytanie(służących w wojsku) mam kat D ale chciałbym iść na zawodowego żołnierza można stanąć jeszcze raz przed komisją lekarską a jeśli tak to ciężko jest o zmianę kategorii?
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez przemek88mam kat D ale chciałbym iść na zawodowego żołnierza
Zamieszczone przez ahmed799Musisz tylko zajechać do WKU i złożyć kwity o powołanie do zawodowej służbyPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89No to jak ktoś chce może sobie poczytać kopię dokumentu "rudego" (pisane celowo małą literą!):
Projekcik ustawy, która wpłynęła do laski marszałkowskiej :evil:
Źródełko jest tutaj:
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/dru...2579E60068CCD1
Komentarz
-
-
To pisz.
Daj tylko w uzasadnieniu jaka była sytuacja (poważna operacja i rehabilitacja), może poproś o skierowanie do wybranego przez nich specjalisty/orzecznika w celu określenia obecnego stanu kolana i na tej podstawie zmianę kategorii zdrowia - tzn. ja tak to widzę, nie wiem jak jest realnie teraz, z WKU i komisjami to się bujałem w 1999 - 60 chłopa na komisji a byłem jedynym co chciał A dostać na wejściu :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez lampionTrochę to poczytałem i ciekaw jestem kto pójdzie do takiej pracy bo na pewno nikt po szkole wyższej?
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, pewnie, że warto. Sam miałem przykład na sobie jak nie dostałem kat. Z (zdolny do zaw. służby wojskowej) ze względu na zbyt dużą wadę wzroku. Postanowiłem nie poddawać się i zrobiłem sobie laserową korekcję wzroku. Ponownie złożyłem kwit o skierowanie na komisję i 2 tyg później cieszyłem się kat. zdrowia "Z"
Komentarz
-
-
Kiniu, na idiotę nie ma mocnych ... poczekamy aż granic i suwerennosci panstwa beda bronic 60 latkowie, w Policji do kolizji, napadow, gwaltow beda przyjezdzac 60 latkowie, z palacych wiezowcow wynosic nas beda 60 latkowie ... itd.
Żygać się chce, tyle lat nic nie robili, a teraz nagle im odp...ło. Zamiast zrobić reformę w sposób inteligentny, to robią w najdebilniejszy - a co jest najsmieszniejsze? Sobie narazie nie odjeli ... banda k....ynow, klamcow, hochsztaplerów i przekretasow!
Przyjdzie czas na rozliczenie i moze wtedy narod poslucha JKM. A jak nie, to dalej bedzie biedolenie, wybieranie PISu, ktory imhop nic nie zrobi bo zajmie sie nie potrzebami natychmiastowymi tylko komisjami i rozliczaniem, wybieranie SLD, ktore tylko obsadzi odpowiednie stolki swoimi, wybieranie PSL, ktory zreformuuje KRUS aby juz na przyszlosc byl nie do ruszenia.
Zygac sie chce. EOTByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
A posłowie mieli od początku tego roku podwyżkę po ok. 500zł... To trzeba mieć tupet, co ?
Jakiś mądry tego świata kiedyś powiedział, że "nie ma takiej rzeczy, której rząd by nie zrobił gdy braknie mu pieniędzy..."
Widzę pewne analogie...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kiniu... jeśli kasjerka w Tesco może pracować dłużej, to dlaczego nie mundurowi"
Zamieszczone przez lookerA posłowie mieli od początku tego roku podwyżkę po ok. 500zł...
Zamieszczone przez Borsuk2http://www.youtube.com/watch?v=mDopgACZn_ASprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej11160-letni krawężnik to fakt że słaby pomysł ale Pan z wąsem i wielkim brzuchem odbierający tel. to chyba nic złego.
Co zrobisz z podstarzalymi strazakami ? Kazesz im pucowac gabloty i odbierac telefony?
Co zrobisz z kraweznikami i tymi ktorzy obecnie siedza przy biurkach ? Rozbudujesz komendy, zeby przyjely 3x tyle pracownikow "papierkowych" ?
Komendanci i tak dalej beda gdzieniegdzie robic przekrety, wspierac sie ze szlachta, a tacy z pola nie uswiadcza latami podwyzek - bedzie to samo bagno, zwykly dowodzacy sekcji wyjdzie z policji z emka na poziomie 2ki, a komendant 15 lat przed nim jak pozalatwia sobie odprawy i inne dodatki z emka rzedu 6000 ... i tyle w temacie.
Najgorsze jest to, ze tworzacy prawo politycy maja gowniane pojecie o realiach - bo za to powinien sie zabrac ktos, kto byl w firmie i zna mechanizmy - ktos kto wie jak to ukrocic i zrobic to bez szkody dla 95% pracownikow "firmy". U mnie w pracy, jakby za wsadzanie plytek ( implantow ) i instrumentarium dla szpitala zabral sie laik, to operacja by sie nie odbyla - bo marna szansa, ze dalby odpowiednie wiertla, sruby, plytki, prowadnice i srubokrety - w zyciu nie ma szansy na to, aby zatrzymac czas - on leci, a my jestesmy kroliczkami.
Tyle w temacie.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wro
Co zrobisz z kraweznikami i tymi ktorzy obecnie siedza przy biurkach ? Rozbudujesz komendy, zeby przyjely 3x tyle pracownikow "papierkowych" ?
Tyle w temacie.
Jak górnik może się przekwalifikować to pies też może. No chyba że się okaże że wszyscy sa upośledzeni i nie mogą, tylko muszą na emeryturę i stać w Tesco za 7,2 brutto.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroOk, a masz pomysł gdzie upchnac nagle mase ludzi " z pola " ?
Co zrobisz z podstarzalymi strazakami ? Kazesz im pucowac gabloty i odbierac telefony?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroandrzej111 napisał/a:
60-letni krawężnik to fakt że słaby pomysł ale Pan z wąsem i wielkim brzuchem odbierający tel. to chyba nic złego.
Ok, a masz pomysł gdzie upchnac nagle mase ludzi " z pola " ?
Chociaż to też jest rozwiązanie
Zamieszczone przez 4x4BKFJak górnik może się przekwalifikować to pies też może. No chyba że się okaże że wszyscy sa upośledzeni i nie mogą, tylko muszą na emeryturę i stać w Tesco za 7,2 brutto.
Zamieszczone przez westwi78szkoda że takich pytanie nikt nie zadaje w sprawach cywili.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
westwi78, bo od tego typu rzeczy powinno sie zaczac wogole ta cala ob...na reforme. PO sie wypalilo dawno temu, poprzednia kadencja im wyszla, a teraz to leseruja przeokrutnie i wszystko co da sie sp...ic to spi...la.
Reforma wieku nie jest potrzebna, potrzebne jest dostosowanie calej struktury zusu, wyplat, swiadczen itd do obecnych warunkow, a nie kazac ludziom zapierdalac do usranej smierci, bo tak to teraz wyglada.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz