Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemek88
    Rider
    • 2009
    • 613

Mam do was pytanie(służących w wojsku) mam kat D ale chciałbym iść na zawodowego żołnierza można stanąć jeszcze raz przed komisją lekarską a jeśli tak to ciężko jest o zmianę kategorii?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

przemek88, jasne, że możesz próbować. Musisz tylko zajechać do WKU i złożyć kwity o powołanie do zawodowej służby. Dalej już Cię pokierują.

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez przemek88
        mam kat D ale chciałbym iść na zawodowego żołnierza
        odpowiem tak jak mówią w WKU i kadrowcy u mnie w JW --- nie chciałeś kiedy Ciebie "potrzebowaliśmy" załatwiłeś sobie "D" to My mamy Ciebie też w "D". Jeżeli masz "D" ze względu na stan zdrowia to i tak raczej nic nie wskórasz. Wg. mnie próbować możesz ...ale obstawiam że podziękują Tobie na starcie - sory za szczerość ale taka jest prawda.
        Zamieszczone przez ahmed799
        Musisz tylko zajechać do WKU i złożyć kwity o powołanie do zawodowej służby
        :diabelski_usmiech no właśnie nic z tego bo Kolega ma "D" czyli z automatu się nie nadaje...i nikt z nim nie będzie chciał rozmawiać.
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• lampion
          Ambiente
          • 2010
          • 198
          • Octavia II (1Z3)
          • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
          No to jak ktoś chce może sobie poczytać kopię dokumentu "rudego" (pisane celowo małą literą!):

Projekcik ustawy, która wpłynęła do laski marszałkowskiej :evil:
          Źródełko jest tutaj:
          http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/dru...2579E60068CCD1
          Trochę to poczytałem i ciekaw jestem kto pójdzie do takiej pracy bo na pewno nikt po szkole wyższej? Nie dość, że mierne zarobki to po odejściu na emeryturę dostaniesz 60% uposażenia średniego hahahahahaha i to pod warunkiem, że masz skończone 55 lat. Ja rozumiem, że w innych krajach w policji czy innych służbach pracuje się dłużej ale nie oszukujmy się tam się zarabia, a nie wegetuje. Za kilka lat zobaczycie jak zostaną obniżone kryteria przyjęcia do służby. Z tego co wiem to już się to dzieje. Życzę zdrowia każdemu Polakowi, który będzie musiał użerać się z takim funkcjonariuszem. Teraz kawał o Policjantach, że jeden pisze drugi słucha nabierze nowego znaczenia.

Komentarz

• przemek88
            Rider
            • 2009
            • 613

D dostałem z powodu kolana kilka lat temu miałem operacje tego kolana i już jest ok. no nic spróbować można dzięki

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• soszek81
              L&K
              • 2010
              • 1245

To pisz.

Daj tylko w uzasadnieniu jaka była sytuacja (poważna operacja i rehabilitacja), może poproś o skierowanie do wybranego przez nich specjalisty/orzecznika w celu określenia obecnego stanu kolana i na tej podstawie zmianę kategorii zdrowia - tzn. ja tak to widzę, nie wiem jak jest realnie teraz, z WKU i komisjami to się bujałem w 1999 - 60 chłopa na komisji a byłem jedynym co chciał A dostać na wejściu :diabelski_usmiech
              Była O1 kombi ALH++ 150/340
              Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

Hehe, juz wiem czemu nie kombinowalem, dostalem A i polazlem na studia - teraz mam "obwod"
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bzik13
                  Rider
                  • 2009
                  • 514

Zamieszczone przez misiek^wro
                  Hehe, juz wiem czemu nie kombinowalem, dostalem A i polazlem na studia - teraz mam "obwod"
                  chyba "odwód"
                  Mój liftback scout

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

bzik13, mam sporo w pasie ... wiem co nabazgrolilem

W odwodzie to za -20kg bede mial wojsko :twisted:

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez lampion
                      Trochę to poczytałem i ciekaw jestem kto pójdzie do takiej pracy bo na pewno nikt po szkole wyższej?
                      Podobnie jak kiedyś i obecnie. Ci co szukają stałej pracy albo Ci z powołania.

Komentarz

• kiki
                        Rider
                        • 2010
                        • 359

Zamieszczone przez shok
                        Zamieszczone przez lampion
                        Trochę to poczytałem i ciekaw jestem kto pójdzie do takiej pracy bo na pewno nikt po szkole wyższej?
                        Podobnie jak kiedyś i obecnie. Ci co szukają stałej pracy albo Ci z powołania.
                        no wlasnie ostatnimi czasy do policji wpłynęło wiele podań o przyjęcie. Sytuacja na rynku pracy jest taka sobie (nie napiszę, że jest zła bo tak jeszcze nie jest), a jednak służba/praca w policji daje poczucie stabilności zatrudnienia.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                          RS
                          • 2009
                          • 6626
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez przemek88
                          D dostałem z powodu kolana kilka lat temu miałem operacje tego kolana
                          aaa to całkiem inna sprawa .
                          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• ahmed799
                            RS
                            • 2009
                            • 6871
                            • Ford

PAOLO ESCO, pewnie, że warto. Sam miałem przykład na sobie jak nie dostałem kat. Z (zdolny do zaw. służby wojskowej) ze względu na zbyt dużą wadę wzroku. Postanowiłem nie poddawać się i zrobiłem sobie laserową korekcję wzroku. Ponownie złożyłem kwit o skierowanie na komisję i 2 tyg później cieszyłem się kat. zdrowia "Z"

филип
                            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Kiniu
                              RS
                              • 2010
                              • 1746

... jeśli kasjerka w Tesco może pracować dłużej, to dlaczego nie mundurowi"

Ten gość chyba już całkiem

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Kiniu, na idiotę nie ma mocnych ... poczekamy aż granic i suwerennosci panstwa beda bronic 60 latkowie, w Policji do kolizji, napadow, gwaltow beda przyjezdzac 60 latkowie, z palacych wiezowcow wynosic nas beda 60 latkowie ... itd.

Żygać się chce, tyle lat nic nie robili, a teraz nagle im odp...ło. Zamiast zrobić reformę w sposób inteligentny, to robią w najdebilniejszy - a co jest najsmieszniejsze? Sobie narazie nie odjeli ... banda k....ynow, klamcow, hochsztaplerów i przekretasow!

Przyjdzie czas na rozliczenie i moze wtedy narod poslucha JKM. A jak nie, to dalej bedzie biedolenie, wybieranie PISu, ktory imhop nic nie zrobi bo zajmie sie nie potrzebami natychmiastowymi tylko komisjami i rozliczaniem, wybieranie SLD, ktore tylko obsadzi odpowiednie stolki swoimi, wybieranie PSL, ktory zreformuuje KRUS aby juz na przyszlosc byl nie do ruszenia.

Zygac sie chce. EOT

Komentarz

• Borsuk2
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1203

Żygać się chce, tyle lat nic nie robili, a teraz nagle im odp...ło.
                                  jak to nic. Całkiem przyzwoicie pasożytowali na plecach innych.
                                  A teraz korytko zaczyna być puste, to trzeba komuś zabrać, byle tylko nie sobie.
                                  Fajna stronka

Komentarz

• arturas03
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1298
                                    • Toyota
                                    • AGN 1.8 20V 125 KM
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Może złożymy partię OCP i pokażemy frajerom gdzie raki zimują? :diabelski_usmiech
                                    Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                    Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• looker
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1886
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A posłowie mieli od początku tego roku podwyżkę po ok. 500zł... To trzeba mieć tupet, co ?
                                      Jakiś mądry tego świata kiedyś powiedział, że "nie ma takiej rzeczy, której rząd by nie zrobił gdy braknie mu pieniędzy..."
                                      Widzę pewne analogie...
                                      OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                      SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• andrzej111
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1391

Zamieszczone przez Kiniu
                                        ... jeśli kasjerka w Tesco może pracować dłużej, to dlaczego nie mundurowi"
                                        60-letni krawężnik to fakt że słaby pomysł ale Pan z wąsem i wielkim brzuchem odbierający tel. to chyba nic złego.

Zamieszczone przez looker
                                        A posłowie mieli od początku tego roku podwyżkę po ok. 500zł...
                                        I iPady w pełnej opcji sobie sprawili, pomijając to że dostają tyle kasy że powinni sobie sami kupić taki sprzęt, to 90% z nich nie potrafi ich obsłużyć...

Zamieszczone przez Borsuk2
                                        http://www.youtube.com/watch?v=mDopgACZn_A
                                        WTF?! :lol:
                                        Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

Zamieszczone przez andrzej111
                                          60-letni krawężnik to fakt że słaby pomysł ale Pan z wąsem i wielkim brzuchem odbierający tel. to chyba nic złego.
                                          Ok, a masz pomysł gdzie upchnac nagle mase ludzi " z pola " ?

Co zrobisz z podstarzalymi strazakami ? Kazesz im pucowac gabloty i odbierac telefony?

Co zrobisz z kraweznikami i tymi ktorzy obecnie siedza przy biurkach ? Rozbudujesz komendy, zeby przyjely 3x tyle pracownikow "papierkowych" ?

Komendanci i tak dalej beda gdzieniegdzie robic przekrety, wspierac sie ze szlachta, a tacy z pola nie uswiadcza latami podwyzek - bedzie to samo bagno, zwykly dowodzacy sekcji wyjdzie z policji z emka na poziomie 2ki, a komendant 15 lat przed nim jak pozalatwia sobie odprawy i inne dodatki z emka rzedu 6000 ... i tyle w temacie.

Najgorsze jest to, ze tworzacy prawo politycy maja gowniane pojecie o realiach - bo za to powinien sie zabrac ktos, kto byl w firmie i zna mechanizmy - ktos kto wie jak to ukrocic i zrobic to bez szkody dla 95% pracownikow "firmy". U mnie w pracy, jakby za wsadzanie plytek ( implantow ) i instrumentarium dla szpitala zabral sie laik, to operacja by sie nie odbyla - bo marna szansa, ze dalby odpowiednie wiertla, sruby, plytki, prowadnice i srubokrety - w zyciu nie ma szansy na to, aby zatrzymac czas - on leci, a my jestesmy kroliczkami.

Tyle w temacie.

Komentarz

• 4x4BKF
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1279

Co zrobisz z kraweznikami i tymi ktorzy obecnie siedza przy biurkach ? Rozbudujesz komendy, zeby przyjely 3x tyle pracownikow "papierkowych" ?

Tyle w temacie.
                                            Wystarczy że z czasem policja będzie się pozbywać pracowników cywilnych, a w ich miejsce przyjdą kilkudziesięciolatkowie i będą robić to co cywile robili do tej pory.

Jak górnik może się przekwalifikować to pies też może. No chyba że się okaże że wszyscy sa upośledzeni i nie mogą, tylko muszą na emeryturę i stać w Tesco za 7,2 brutto.
                                            4x4

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Co zrobisz z podstarzalymi strazakami ? Kazesz im pucowac gabloty i odbierac telefony?

szkoda że takich pytanie nikt nie zadaje w sprawach cywili.

Komentarz

• andrzej111
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1391

andrzej111 napisał/a:

Napiszę jaśniej, przywileje emerytalne tylko dla dla ludzi pracujących w "terenie"

Chociaż to też jest rozwiązanie

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                                Jak górnik może się przekwalifikować to pies też może. No chyba że się okaże że wszyscy sa upośledzeni i nie mogą, tylko muszą na emeryturę i stać w Tesco za 7,2 brutto.
                                                Decydując się na pracę w służbach mudurowych mamy gwarantowaną prace przez 25lat co już jest jakimś przywilejem, ktoś wie w jakiej firmie można podpisać umowę na taki okres?

Zamieszczone przez westwi78
                                                szkoda że takich pytanie nikt nie zadaje w sprawach cywili.
                                                Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

westwi78, bo od tego typu rzeczy powinno sie zaczac wogole ta cala ob...na reforme. PO sie wypalilo dawno temu, poprzednia kadencja im wyszla, a teraz to leseruja przeokrutnie i wszystko co da sie sp...ic to spi...la.

Reforma wieku nie jest potrzebna, potrzebne jest dostosowanie calej struktury zusu, wyplat, swiadczen itd do obecnych warunkow, a nie kazac ludziom zapierdalac do usranej smierci, bo tak to teraz wyglada.

Komentarz

Pracuję...