Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamel1980
    Rider
    • 2009
    • 304

No ja widzę, że w tym lubuskim to coś kiepsko z tymi niebieskimi..

A co do uskarżania się na bóle po stłuczce/wypadku to niech już te pismaki nie przesadzają..
    Swego czasu widziałem taką sytuację:
    Stałem na światłach jako drugi, na pasie obok jako pierwszy stał radiowóz, za nim stał Passat. Kierowca Passata prawdopodobnie nie zauważył, że samochód mu się toczy i delikatnie trącił w radiowóz (śladów na żadnym z pojazdów nie było). Panowie w mundurkach wyskoczyli, oblecieli radiowóz dookoła, po czym wsiedli do samochodu i...
    No i wyciągnąć stamtąd musieli ich już pielęgniarze z wezwanej karetki.
    Tak więc szopka podczas zdarzeń drogowych to chyba po dziennej normie mandatów do wystawienia kolejna wytyczna szefostwa podczas odprawy

Komentarz

• andrzej1962
      L&K
      • 2010
      • 1306
      • Octavia III combi (5E5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kamel1980
      No i wyciągnąć stamtąd musieli ich już pielęgniarze z wezwanej karetki.
      Jako były niebieski powiem Ci, że się nie dziwię takiej postawie, bo ich przełożeni jakby się dowiedzieli, że mieli kolizję i nie zareagowali to mieli by wszczęte postępowanie. Niewykluczone, że doszukiwano by się tego, że nie wezwali, bo albo byli nie w swoim rejonie, albo któreś z nich było pod wpływem. I wierz mi nie są to rzeczy wysnute z palca. Znam tok myślenia niebieskich przełożonych. Poza tym cywile tez potrafią wzywać karetkę po zdarzeniu i po interwencji zostają odesłani do domu o własnych siłach.

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

Zamieszczone przez kamel1980
        Tak więc szopka podczas zdarzeń drogowych to chyba po dziennej normie mandatów do wystawienia kolejna wytyczna szefostwa podczas odprawy
        a ja bym powiedział, że samych uczestniczących.
        Klasyczne w takim przypadku, to bóle kręgosłupa w odcinku szyjnym, bóle głowy (i niech ktoś im udowodni, że ich nie boli).
        Póki co zwolnienia i tak były 100% płatne,
        a i niemałe procenty za utratę zdrowie w służbie "piechotą nie chodzą".
        Fajna stronka

Komentarz

• kamel1980
          Rider
          • 2009
          • 304

Zamieszczone przez andrzej1962
          Jako były niebieski powiem Ci, że się nie dziwię takiej postawie, bo ich przełożeni jakby się dowiedzieli, że mieli kolizję i nie zareagowali to mieli by wszczęte postępowanie.
          andrzej1962 ale ja doskonale zdaję sobie sprawę..
          W sumie to można mieć pretensje do podwładnych, ale nie oszukujmy się, właśnie przez poj...ne szefostwo jest jak jest, bo obecnie wszędzie patrzy się na słupki..
          Robota robotą, ale statystyki są najważniejsze..
          Mam to samo u siebie w firmie i niestety nie przeskoczy tego.
          A jak nie wykonasz normy to jesteś w plecy kasowo, więc wiadomo o co chodzi

Komentarz

• andrzej1962
            L&K
            • 2010
            • 1306
            • Octavia III combi (5E5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Od dawna jeszcze pracując głośno mówiłem ( za co cierpiałem), że policja tylko na statystyce stoi i na potrzeby przełożonych. Dół zbiera joby, góra profity i tak będzie póki statystyka będzie rządzić z policji. jak na razie ci którzy zarządzają policją nie mają ochoty zmieniać tego modelu, bo jest to nie na rękę (czyt. kieszeń) no i medialnie można się chwalić słupkami.

Komentarz

• arturas03
              L&K
              • 2009
              • 1298
              • Toyota
              • AGN 1.8 20V 125 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

[']
              Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
              Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• aro_40
                RS
                • 2007
                • 1529
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez andrzej1962
                Od dawna jeszcze pracując głośno mówiłem ( za co cierpiałem), że policja tylko na statystyce stoi i na potrzeby przełożonych. Dół zbiera joby, góra profity i tak będzie póki statystyka będzie rządzić z policji. jak na razie ci którzy zarządzają policją nie mają ochoty zmieniać tego modelu, bo jest to nie na rękę (czyt. kieszeń) no i medialnie można się chwalić słupkami.
                a jak inaczej rozliczyć policjanta?????? w biznesie też się jedzie statystyką. Niestety, moje ostatnie doświadczenia z Policją wskazują na to, że i tak wszyscy, poczynając od tego maluczkiego, a skończywszy na tym wysokim, mają w najgłębszym poważaniu i statystyki i swoje obowiązki. Nie bolałoby to tak bardzo, gdyby ta banda darmozjadów nie była utrzymywana między innymi z moich podatków
                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• arturas03
                  L&K
                  • 2009
                  • 1298
                  • Toyota
                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

aro_40, Mógłbyś nie generalizować? Posłów się czep, też żyją z twoich podatków. No chyba, że myślisz, że robią więcej od mundurowych.

Komentarz

• aro_40
                    RS
                    • 2007
                    • 1529
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez arturas03
                    aro_40, Mógłbyś nie generalizować? Posłów się czep, też żyją z twoich podatków. No chyba, że myślisz, że robią więcej od mundurowych.
                    czepiam się, bo trzęsie mnie od połowy marca i nie chce przejść :twisted: :twisted: :twisted:

Komentarz

• WIELKIBONGO
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1594
                      • Superb II (3T4)

To się cieplej ubierz :evil:

albo zajmij sie tymi "byznesmenami" którzy tylko kombinuja jak zajumać kasę :diabelski_usmiech

i ciągle jęczą jak to ich państwo okrada :szeroki_usmiech

od razu przychodzi na myśl stare powiedzenie ze znanego filmu:
                      jak Kali ukraść krowa to oki ale jak Kalemu ukradną to nie wolno bo tragedia :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 10 Lip, 13 20:23 ]
                      Zamieszczone przez aro_40
                      a jak inaczej rozliczyć policjanta?????
                      normalnie- np z ilości zdarzeń w rejonie który obsługiwał/nadzoruje - proste prawda????

nie była utrzymywana między innymi z moich podatków
                      dla twojej informacji i uspokojenia sumienia - wszyscy mundurowi czy to MSW<MON czy pochodne też płaca podatki

z których np "byznesmeni" maja zwrot VAT-u za auta służbowe które wykorzystuja prywatnie- najprostszy przykład
                      NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                      BYŁA TEŻ CEGA
                      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• aro_40
                        RS
                        • 2007
                        • 1529
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

WIELKIBONGO, to, że ktoś (czytaj Policja) bierze kasę i ma w najgłębszym poważaniu to za co odpowiada, czyli np. bezpieczeństwo, jest dla mnie znacznie gorszym przestępstwem niż unikanie płacenia podatków (co robią wszyscy, poczynając od biznesmenów a kończąc na szeregowym Kowalskim; chociaż inną rzeczą jest ile kto zarobi na tym); to jednak nie zwalnia osób odpowiedzialnych za utrzymanie porządku od wypełniania swoich obowiązków.

A jeśli chodzi o zwrot podatków, to proponuję abyś ciut lepiej zapoznał się z tym jak funkcjonuje ten mechanizm, zanim zaczniesz się zagłębiać w tematykę zupełnie Tobie obcą. Na marginesie (jakbyś chciał dalej polemizować w tym temacie) to zwrot podatku polega na odliczeniu od naliczonego w danym okresie podatku VAT do zapłacenia, a nie zwrocie z US

a rozliczanie policjanta za ilość zdarzeń w podległym rejonie oznacza, że jak będę chciał kogoś utopić to dam mu tzw Złoty Trójkąt i do emerytury nie wygrzebie się z ostatniej pozycji.

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
                          z których np "byznesmeni" maja zwrot VAT-u za auta służbowe które wykorzystuja prywatnie- najprostszy przykład
                          Bo to tylko u nas taki burdel jest w tej kwestii. Innych to jakos mało obchodzi i samochod to narzedzie pracy, tak jak radiowoz czy wtryskarka za 2mln pln gdzie US bez mrugnięcia zwraca VAT. A to ze w niedziele do kosciola jedzie tym autem, no coz :roll:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

np z ilości zdarzeń w rejonie
                            albo też w przypadku prewencji ich braku

Komentarz

• WIELKIBONGO
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1594
                              • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Maicroft
                              A to ze w niedziele do kosciola jedzie tym autem, no coz
                              albo na wakacje z rodzina :roll:

ale przecież wtedy również pracuje :roll:
                              A jeśli chodzi o zwrot podatków, to proponuję abyś ciut lepiej zapoznał się z tym jak funkcjonuje ten mechanizm, zanim zaczniesz się zagłębiać w tematykę zupełnie Tobie obcą. Na marginesie (jakbyś chciał dalej polemizować w tym temacie) to zwrot podatku polega na odliczeniu od naliczonego w danym okresie podatku VAT do zapłacenia, a nie zwrocie z US
                              tak się składa że wiem jak to funkcjonuje
                              to co napisałem było poprostu skróceniem i uproszczeniem-sorry za to

WIELKIBONGO, to, że ktoś (czytaj Policja) bierze kasę i ma w najgłębszym poważaniu to za co odpowiada, czyli np. bezpieczeństwo, jest dla mnie znacznie gorszym przestępstwem niż unikanie płacenia podatków
                              więc nie wyzywaj wszystkich od darmozjadów bo możesz mkogoś urazić. Znam wielu którzy poswięcili tej pracy całe życie. Zreszta mozna tak upraszczać jak Ty ale wtedy dojdziemy do wniosku że skoro niektórzy kradną tzn że wszyscy są złodziejami w tym kraju. Przyjemnie Ci z tą etykietka???

[ Dodano: Sro 10 Lip, 13 22:13 ]
                              Zamieszczone przez westwi78
                              albo też w przypadku prewencji ich braku
                              to właśnie miałem na myśli

[ Dodano: Sro 10 Lip, 13 22:16 ]
                              że jak będę chciał kogoś utopić to dam mu tzw Złoty Trójkąt i do emerytury nie wygrzebie się z ostatniej pozycji.
                              więc uważasz że lepsze jest prowadzenie statystyki mandatów???

zresztą PREWENCJA coś oznacza i nie jest równoznaczna z KARALNOŚCIĄ :diabelski_usmiech

dzielnicowy nie wybiera sobie swojego rewiru i jakoś zyje :lol:

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                              PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                              BYŁA TEŻ CEGA
                              A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• aro_40
                                RS
                                • 2007
                                • 1529
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

WIELKIBONGO, to, że ktoś (czytaj Policja) bierze kasę i ma w najgłębszym poważaniu to za co odpowiada, czyli np. bezpieczeństwo, jest dla mnie znacznie gorszym przestępstwem niż unikanie płacenia podatków
                                więc nie wyzywaj wszystkich od darmozjadów bo możesz kogoś urazić. Znam wielu którzy poswięcili tej pracy całe życie.
                                z moich doświadczeń i kontaktów z Policją póki co jest 4:0 dla przestępców. więc jeszcze nie spotkałem takiego, coby się poświęcił, choć z punktu widzenia statystyki zdaję sobie sprawę, że rodzynki się zdarzają. Nie oznacza to jednak, że jedna jaskółka czyni już wiosnę.

[ Dodano: Sro 10 Lip, 13 22:16 ]
                                że jak będę chciał kogoś utopić to dam mu tzw Złoty Trójkąt i do emerytury nie wygrzebie się z ostatniej pozycji.
                                więc uważasz że lepsze jest prowadzenie statystyki mandatów???
                                a Policja zajmuje się czymś więcej niż wlepianiem mandatów za przekroczenie prędkości (bo na łamanie innych przepisów ruchu drogowego już nie reaguje - nie wnikam czemu coby znów nie urazić), ewentualnie omijanie korka na sygnale?????????????

dzielnicowy nie wybiera sobie swojego rewiru i jakoś zyje :lol:
                                bo ma wszystko w poważaniu najgłębszym... tam gdzie mieszkam nawet nie wiem kto jest dzielnicowym, nie wspominając iz radiowóz widzę tylko wtedy gdy się włamią gdzieś i policja jest wzywana... ot tak, prewencyjnie żeby przejechał radiowóz to nie widziałem
                                więc co robi Policja przez 8 h służby????????????????????????????????????????????

Komentarz

• chrisk_89
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 834
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zabawne ilu dziś trafiło na listę ignorowanych....

1. "Trza" się było uczyć Kolego aro i pójść pracować do tych chwalebnych formacji, gdzie ludziom manna leci z nieba i tak dobrze im się żyje? Zabraniał ktoś? Zabrania teraz? Po zniesieniu ograniczeń wiekowych możesz wstąpić nadal! Dlaczego tego nie zrobisz?! Tyle razy pisaliśmy o tym w tym dziale.

2. Czy Kolega aro jest mundurowym? Nie? To pójdzie sobie won z tego kącika i nie narzeka. Wątek zatytułowano prawidłowo. Boli czytanie tematyki? To proszę nie wścibiać nosa. Proponuję założyć wątek "Mundurowi I Hate You".
                                  Ja będę zaglądał tam tylko po to, żeby sprawdzić, czy poruszane sprawy nie naruszają Regulaminu Forum oraz prawa. W razie co - o takich przypadkach - dam znać Moderatorowi, lub zgłoszę taki fakt odpowiednim organom.

Szanowny Kolego aro - na odpowiedź się nie sil. Nie po to dodaję userów do listy ignorowanych, żeby ich posty czytać.

Jak to Biszczu pięknie ujął w motto?
                                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Dlatego Kolego aro - mimo wszystko - Miłych lat życia w stanie "(roz)trzęsienia".
                                  Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• arturas03
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1298
                                    • Toyota
                                    • AGN 1.8 20V 125 KM
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arturas03
                                    czepiam się, bo trzęsie mnie od połowy marca i nie chce przejść :twisted: :twisted: :twisted:
                                    To do TVN napisz. Masz teraz demokrację. Uważasz, że ktoś zaniedbuje swoje obowiązki? Możesz zadzwonić na telefon interwencyjny Policji i każdej innej służby w tym kraju. Przeprowadzą postępowanie i ci wyjaśnią dlaczego tak się stało.

jeszcze nie spotkałem takiego, coby się poświęcił,
                                    nie zauważyłeś zdjęcia policjanta na tej stronie?

Komentarz

• aro_40
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1529
                                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

jasne, spadam... najlepiej stanąć przed lustrem i stroszyć piórka... jaki ja piękny, jaki uroczy, nic, tylko mnie podziwiać... aż na myśl się cisnie bajka J.Ch. Andersena "Nagi król".

a co do zdjęcia na tej stronie - niestety, nie miałem przyjemności spotkać tego faceta.

Komentarz

• chrisk_89
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 834
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Z uwagi na to, że mamy Moderatora w tym wątku - poproszę jeszcze o podpowiedź, jak zablokować niechciane prywatne wiadomości, które ignorowany użytkownik do mnie kieruje.
                                        Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Borsuk2
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1203

więc co robi Policja przez 8 h służby?
                                          wstąp do służby (o ile IQ Ci pozwoli) i będziesz wiedział najlepiej.
                                          Fajna stronka

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1594
                                            • Superb II (3T4)

Borsuk2,

+1 a nawet +100

lepiej kombinować i udawać "byznesmena"

ewentualnie omijanie korka na sygnale?????????????
                                            a może jada do byle trolla który ich opluwa na codzień ale jak trwoga to do Pana Boga (oczywiscie przysłowie zebys się znowu nie przyczepił) i dzwoni o pomoc do tych Tępych,głupich,podłych nierobów żeby mu pomogli???

bo np sierota ma kolizje i stoi jak gówno na środku skrzyzowania????

wiez,jak czytam to co piszesz to nie znając sprawy wiem juz dlaczego Twój brat dostał łomot

jezeli chociaż w 50% przypomina takiego filozofa jak Ty to nic dziwnego

i nie siel się na odpowiedź bo nie mam nawet ochoty jej czytać

jak koledzy wyzej napisali-nie podoba sie dział albo treści to wypad

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                            PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                            BYŁA TEŻ CEGA
                                            A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• aro_40
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1529
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ewentualnie omijanie korka na sygnale?????????????
                                              a może jada do byle trolla który ich opluwa na codzień ale jak trwoga to do Pana Boga
                                              nie, nie jechali do trolla - 100 m za korkiem wyłączyli koguta i pojechali całkiem spokojnie.

wiez,jak czytam to co piszesz to nie znając sprawy wiem juz dlaczego Twój brat dostał łomot
                                              ??????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

jak koledzy wyzej napisali-nie podoba sie dział albo treści to wypad
                                              i tak zrobię. ale jakoś dziwnie nikogo nawet nie zainteresowało czemu jestem taki cięty. Cóż, nie załapałem (bo jak napisał Borsuk2 mam zapewne za niskie IQ), że ten wątek to jedynie dla narcyzów uwielbiających pysznić się przed lustrem.
                                              ŻEGNAM PANÓW NARCYZÓW
                                              _______________________________________
                                              a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14116
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mam jakieś dziwne przeczucie że w tym wątku nikt nie będzie za Tobą aro_40, tęsknił :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ahmed799
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6871
                                                  • Ford

Panowie po co się denerwować. Ogólnie osobiście nie wdaję się w takie pyskówki jak zaczął aro_40 Facet ma może problemy i próbuje się wyżalić, tylko szkoda że robi to wśród swoich w tak brzydki sposób. Jaka jest służba w MON i MSW to każdy z Nas wie co ma zaszczyt nosić mundur

филип
                                                  Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• arturas03
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1298
                                                    • Toyota
                                                    • AGN 1.8 20V 125 KM
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Komentarz

Pracuję...