To jest właśnie ten chory kraj zamiast napisać oświadczenie i stracić zniżkę 10% na rok to spie....,mam nadzieję,że go dorwiesz i dop.... mu konkretnie,że nigdy już nie odjedzie nawet jak potrąci muchę. :evil:
No i miałem bezwypadkowe autko...
Zwiń
X
-
Qrka wodna.....Jarek luknij na te kamerki z innych firm. Chyba ze jest gdzies jakas kamera policyjna, strazy miejskiej na ulicy kole Twojej firmy - to zgłos sprawe po po paru dniach moze juz zapis wykasuja. Wiesz jakie auto i w jakiej godzinie to jakis policjant, straznik bardzo sie przy filmie nie wynudzi.......
Druga sprawa....jak weźmie to kumaty dochodzeniowiec....to wykorzysta prewencje itd - zeby zwrócili uwage na uszkodzona renoweczke...w w/w kolorze
Komentarz
-
-
Skąd ja to znam
2 tygodnie temu miałem identyczną sytuację , zaparkowałam auto w całości na chodniku przy jedni, wyszedłem po ok 1H i cały prawy bok przeryzany , znalazłem rozwalony kirunek , jak sie okazaoło od Peugota 206 , kolor niebieski metalic ( na moim lakierze jest elegancka niebieska krecha . poszedłem do sąsiedniej firmy ( warsztat lakierniczy) gdzie fachura od razu jak złozyliśmy kierunek sprawdził nr cześci (z tąd wiemy jakie auto) i kolor też oryginalny peugotowski i podobno bardzo mało aut w tymże kolorze jest w polsce . Policjanci przyjechali po 1h i co usłyszałem ? że nie mają punktu zaczepienia :evil: Normalnie ręce mi opadły obok na budynku jest monitoring gdzie można by zobaczyć co i jak niestey należy on do firmy ochroniarskiej która a tam panowie mówią zę mogą udostępnić nagranie jedynie na wniosek policji.
Dzwoniłem do panów "śledczych" i mówię co i jak a oni dalej swoje że nie mają od czego zacząć. I takim oto sposobem muszę zropbić auto z AC dobrze że jest
A teraz najlepsze
Po oględzinach i spisaniu protokołu Panowie polycjanci stwierdzili że powinni mi dać mandat za złe parkowania, ponieważ na chodniku nie było 1,5 metra dla przechodniów , co prawda odległość od ogrodzenia była dużo większa ale że leżał tam śnieg (jakieś 10 cm) i dla ludzi nie było wystarczająco dużo miejsca :diabelski_usmiech
Skończyło się na upomnieniu .
Tak więc współczuję bo wim co to znaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Najłatwiej to jest przyp...lić się do złego parkowania
bzyq_74, czyżbyś wyznawał doktrynę- Kali ukraść krowę- dobrze, kalemu ukraść krowę- bardzo źle :!:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Panowie 90% z nas zrobiło by dokładnie tak samo (po prakngowej "stłuczce")
Ja na szczęście nie miałem okazji jeszcze tego robić (ani nie dostałem[chyba] ani nie obtarłem[chyba])
Znajomemu za to gość obtarł cały bok , i na dodatek wpechnął go w taki sposób na ściane (parking podziemny) że wyjeżdzając obtarł drugi bok - nie dało się inaczej.
Tyle w tym dobrego , że za wycieraczką znalazł kartke z napisem - to ja Pana/Panią obtarłem - śpieszyłem się a to mój nr telefonu , proszę zadzwonić na pewno się dogadamy"
Fakt faktem jest to przypadek 1 na 1000000 [albo i lepiej] ale są jeszcze na tym świecie uczciwi ludzie :szeroki_usmiech
kowal 2002, znajdź gnoja i zrób z nim co należyByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
kowal 2002, życzę złapania sqr... i spuszczenia kolesiowi konkretnego wpie...
Fura po zrobieniu będzie jak nowa :szeroki_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakPanowie 90% z nas zrobiło by dokładnie tak samo (po prakngowej "stłuczce")
Zamieszczone przez sesikFura po zrobieniu będzie jak nowa- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakFakt faktem jest to przypadek 1 na 1000000 [albo i lepiej] ale są jeszcze na tym świecie uczciwi ludzie :szeroki_usmiech
Zostawiłem kartkę..... Ludzie byli mocno zdziwieni..... a jeszcze bardziej ubezpieczyciel.....
Kowal 2002 - Dopadnij drania..... Trzymam kciukiMartino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekkwestia wychowania i odpowiedzialności, mam nadzieję że jednak się grubo mylisz i max 10% z nas by tak zrobiła.
Większośc jak przytrze świadomie woli odjechać i nie ponosić konfekfencji.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
oolsztyniak, mała wiara w ludzi. Myślę, że proporcje byłyby bliższe temu co podał Jac_ek. Ja w ubiegłym roku byłem świadkiem jak ktoś komuś obcierał auto, zwróciwszy uwagę owemu kierowcy zostałem wyśmiany i zbluzgany, kierownik jedna "pipa" i nie umknął przed obiektywem aparatu w telefonie. Zgłoszenie na SM i Policję i z niby błahostki wyliczyli Panu nie tylko kwestie związane z uszkodzeniem czyjegoś pojazdu ale także paragraf zagrożenia w ruchu i życia innych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Dobra panowie, będę budował napięcie....
.... jest światełko w tunelu....
... i duża szansa, że zamieni się w reflektor :diabelski_usmiech , ale nic nie mówię, żeby nie zapeszać.
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez bzyq_74Najłatwiej to jest przyp...lić się do złego parkowania
Tu jest przykład jak policja odwraca kota ogonem. Trudniejszych spraw się nie chyta.
Jest sprawca (delikwent) do wystawienia mu mandatu to już trzeba przecież wyrobić limit dzienny na druczki, a jak trzeba troche pogłówkować wykonać parę telefonów czy wywołać dyżurnego przez łokitoki to już problem.
Zamieszczone przez piotrek_gdybzyq_74, czyżbyś wyznawał doktrynę- Kali ukraść krowę- dobrze, kalemu ukraść krowę- bardzo źle :!:
Podzro
Komentarz
-
-
Kiedyś też mi baran rozwalił corsinę i spie.....ł. Dobrze, że sprzedawczyni (rzecz się działa obok takich osiedlowych pawilonów) zapisła numery. Telefon na policję, policjanci spisali zeznania sprawdzili numer i dali namiar na właściciela.
Okazało się, że auto należy do firmy będącej hurtownią alkoholi i pracownik podczas dostawy do sklepu uszkodził moją furę :wink: i zwiał. Pojechałem do prezesa i mówię o co chodzi - on wezwał tego pracownika i go opierdolił za zachowanie. Podpisał oświadczenie i szkoda była robiona z jego OC.
A pracownik i tak miał sprawę karną - jak mi tłumaczył policjant w takich wypadkach nie ma żadnego mandatu tylko sąd.
Ja kiedyś uszkodziłem podczas parkowania zderzak jakiegoś auta i warowałem prawie 3 h czekając na właściciela :wink:
Komentarz
-
-
Kowal... współczuję uszkodzonej furki i mam nadzieję, że wszystko się skończy dla Ciebie pomyślnie.
Co do historii ze stłuczką i świadkami, miałem kiedyś podobnego rodzaju zdarzenie. Jakiś mocno zawiany gościu po libacji alkoholowej, cofając (!) swoim polonezem-trackiem przestawił o ok. metr moje - prawidłowo_zaparkowane - auto. Skończyło się porządnym wgnieceniem drzwi oraz błotnika. Odjechał z miejsca zdarzenia, lecz nie udało mu się uniknąć konsekwencji. Huk tej kolizji był bardzo duży i zaalarmował stojące niedaleko, w kolejce po wino czerwone nosy, które o wszystkim mi opowiedziały.
Skończyło się 1000 pln na polakierowanie wspomnianych drzwi i błotnika oraz 50 dychami dla czerwonych nosów za informację.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
No i sprawca się znalazł
Ale po kolei...
Zamieszczone przez Big...kolor kawałków ... wskazuje na auto marki Renault w kolorze zieleń lipy a Scenic I ph I był dostepny w takim własnie kolorze...
lata 98-99
Zamieszczone przez hubert78... Policjanci przyjechali po 1h i co usłyszałem ? że nie mają punktu zaczepienia :evil: ....
Dlatego też nie wzywałem od razu policji. Zmarnował bym kupę czasu a zaraz po zdarzeniu nie znałem nawet marki auta ( przeglądałem nagranie dopiero w piątek wieczór i dopiero wtedy "wypłynął" Scenic ).
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez kowal 2002problem jest taki, że na terenie jest też OPEK i co chwila przyjeżdżają do nich ludzie,
To pogadaj z nimi aby podali Ci dane ludzi którzy przesyłki w tej godzinie wydali lub przyjęli...
Na pewno będą się wzbraniać , bo ochrona danych osobowych...
OPEK był podejrzany od początku ( z pewnych względów tu nie opisanych ) i wiedziałem, że jeśli ma to jakikolwiek związek z nimi to prędzej, czy później wszystko "wyśpiewają" :P . W piątek byłem u nich ( jeszcze na "adrenalince" :diabelski_usmiech ) więc grunt był odpowiednio przygotowany. Dziś zaraz po otwarciu ich punktu ( ok. godz. 11 ) pojawiłem się u nich z "poszlakami", ale jak się okazało niepotrzebnie, bo od razu gościu przyznał, że winowajca się znalazł ( ich pracownik :roll: ) i zgłosi się do mnie koło południa. I, o ile, gdybym go sam dorwał w piątek to normalnie poleciały by wióry, tak dzisiaj jak przyszedł to, aż zrobiło mi się go żal, normalnie było widać tę duszę na ramieniu :szeroki_usmiech ( w końcu przez cały weekend miał czas pomyśleć o ewentualnych konsekwencjach, coś w stylu: "oczekiwanie na śmierć jest gorsze od niej samej" ). Szczególnie, że facet dodatkowo myślał, że rozwalił nam firmówkę ( mamy kilka Octavii a trzy z nich parkują codziennie pod firmą ) a to oznaczało by dla OPEK-a " 3 minus i wpier..l " ). Nie będę teraz pisał czemu zrobił co zrobił, bo nie wiadomo, kto czyta a sprawa jeszcze nie zamknięta :roll: ( w piątek wykombinowałem dwie możliwe przyczyny i jedna się sprawdziła ), niemniej mam oświadczenie, wszystkie dane i zgłoszenie do TU. Auto czeka na oględziny w ASO Maran, więc myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez sesikFura po zrobieniu będzie jak nowa
Dziś dostałem info od kolegi danielcio ( a jakże ), że przyszły już dokumenty od mojego nowego, ( tym razem firmowego ) furaka, także po naprawie obecna OII, z niekłamanym żalem będzie wystawiona na sprzedaż.
Jeszcze raz Panowie dzięki za słowa otuchy. Jak coś się zmieni/wyjaśni w sprawie naprawy to dam znać.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz