Szukam noclegu w cro dla 5 osób od 15 lipca 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • d_woj
    Drive
    • 2011
    • 68

a ja chciałem obalić mit o tym, że auto po programie pali mnie, nie pali mniej, pali tyle samo lub więcej ale fajniej się jeździ :diabelski_usmiech
    mam cały czas w granicach 7,5 l/100
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Planuję w tym roku spędzić wakacje na wyspie Brać. Jedziemy w 5 osób dorosłych:

- małżeństwo + 7 letnie dziecko,
    - małżeństwo + 11 miesięczny bobas,
    - jedna osoba dorosła

W związku z czym poszukuję noclegu (najlepiej domku) dla powyższej konfiguracji. Muszą być 3 sypialnie (każde małżeństwo i osoba dorosła osobno). Warunków nie oczekuję luksusowych (telewizory, radia, kablówki itp. mi zwisają). Fajnie jakby była klimatyzacja i łazienki dla każdej sypialni.

W 2007 r. byłem w Dubrovniku i znaleźliśmy spanie za 13 eur za osobę (bez klimy a warunki były takie sobie). Wtedy jechaliśmy w ciemno - ale teraz z dzickiem nie podejmę takiego ryzyka. Jakie są teraz stawki ? ktoś może dać jakieś sensowne namiary ?

Ma ktoś może jeszcze namiar na spanie w jakimś niedrogim hotelu/motelu w Austrii ? Z dzieciakmi nie obrócimy trasy z Kielc na raz. Planujemy wyjechać rano, wieczorem nocleg w Austrii, i rano wyjazd do Cro.

Wielkie dzięki za pomoc.

Wogóle będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8038
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loyd
      Ma ktoś może jeszcze namiar na spanie w jakimś niedrogim hotelu/motelu w Austrii ? Z dzieciakmi nie obrócimy trasy z Kielc na raz. Planujemy wyjechać rano, wieczorem nocleg w Austrii, i rano wyjazd do Cro.
      Do Kielc odemnie jest 100km więc spokojnie wyjeżdżając o 17.00 będziesz na rano w CRO ( ja tak byłem w rejonie Omisu nie napinając się).

To forum pewnie znasz http://cro.pl/forum/index.php, więc znajdziesz na nim odpowiedzi na twoje pytania.

Za każdym razem korzystałem z ofert tego biura www.adriatic.hr, ale na forum cro znajdziesz inne oferty biur
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez AdamB
        Do Kielc odemnie jest 100km więc spokojnie wyjeżdżając o 17.00 będziesz na rano w CRO ( ja tak byłem w rejonie Omisu nie napinając się).
        Wolałbym nie jechać z dzieckiem "na raz", ale pewnie będę rozważał taką opcję.

Zamieszczone przez AdamB
        To forum pewnie znasz http://cro.pl/forum/index.php, więc znajdziesz na nim odpowiedzi na twoje pytania.
        Pewnie, że znam, ale dzięki.
        Zamieszczone przez AdamB
        Za każdym razem korzystałem z ofert tego biura www.adriatic.hr, ale na forum cro znajdziesz inne oferty biur
        Wysłałem już do nich meila.

Znajdę coś ciekawego do 25 eur za osobę ? (nie wiem jakie tam są teraz ceny).

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8038
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loyd
          Znajdę coś ciekawego do 25 eur za osobę ? (nie wiem jakie tam są teraz ceny).
          Myślę że poniżej 15 euro spokojnie znajdziesz, bo czym większy apartament tym taniej wychodzi.

Sam będę szukał w lipcu apartamentu dla 3 osób i myślę że w max 50eruo się zmieszczę z TV.

Zamieszczone przez loyd
          Wolałbym nie jechać z dzieckiem "na raz", ale pewnie będę rozważał taką opcję.
          Z dzieckiem na noc się dobrze jedzie i spokojnie na raz zrobisz to. A jak zamierzasz robić przerwę to bym rozważył zwiedzanie 1-2 dniowe np Budapesztu.

Komentarz

• Azazel
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 313
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W 2008 roku byłem ze znajomymi na wypie Brac. W sumie w 10 osób (8 osób na 2 samochody i 2 osoby samolotem). Braliśmy wtedy 2 apartamenty od tego kolesia:
            APARTAMENTY SUPETAR.

Było wszystko wporząsiu - klimka jest, do plaży ok. 10min spacerkiem, z tym że apartament jest na górce, więc czasem ciężko było się wdrapać w tym upale Najgorzej z parkowaniem - w Supetarze są bardzo wąskie uliczki i kamienne parkany, więc trzeba uważać. Jak byś miał jakieś pytanka, to wal
            2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
            2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Wielkie dzięki. Wysłałem już zapytanie.

Ile płaciliście w 2008 r. za osobe ?

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Zamieszczone przez loyd
                Polecam:

Ökologische, preiswerte Hotels in Wien, Salzburg, Graz, Hohenems, Budapest. Alle OEKOTEL Komfortzimmer sind für Einzel-, Doppel-und Dreibett-Belegung ausgelegt.

Jak na Austrię - tanio, miło i ze śniadaniem.

Komentarz

• _tm_
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 2333
                  • Superb III (3V3)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ja bylem w tym roku niedaleko miejscowosci Omis (miedzy Splitem i Makarska) i placilem 60eur za naprawde fajny apartament (2 sypialnie, salon, lazienka, klimatyzacja, kablowka i parking dla samochodu), wiec z cenami nie jest tak zle, chociaz pewnie w duzych miejscowosciach turystycznych bedzie drozej.
                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                  -------------------------------------------------------------------------
                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• wallace
                    Classic
                    • 2009
                    • 12

Witam
                    W tym roku w wakacje wybieram sie na Chorwacje w 2 osoby (oczywiscie octavia ).Jakie miejsca polecacie?Gdzie warto pojechac,zeby bylo OK.Które regiony polecacie?Podobno najlepiej jechac w ciemno,czy to prawda?Czy jechac z postojem,czy bez(wyjazd z koszalina przez Niemcy,Czechy(Prage).Na co uwazac po drodze i na miejscu?
                    Pozdrawiam
                    Respect all,fear no one.

Komentarz

• Azazel
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 313
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez loyd
                      Wielkie dzięki. Wysłałem już zapytanie.

Ile płaciliście w 2008 r. za osobe ?
                      60 eurasow za apartament 4-osobowy było, także 15 na łebka. Cena moim zdaniem przyzwoita, bo miejsce super
                      2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                      2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• loyd
                        RS
                        • 2010
                        • 2342

Azazel, właśnie czegoś takiego szukam (cenowo). Wielkie dzięki.

Komentarz

• vicious
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 232

Zapraszam na stronkę www.cro.pl
                          Tam wszystko znajdziecie co was interesuje.
                          Ja jeżdżę co roku do Podgory w Dalmacji. Polecam!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sH7GC6jL_pw[/youtube]
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4UEvHsYC-Mg&feature=related[/youtube]

Co do biura podróży to polecam Skarpa Travel :wink:

Zamieszczone przez wallace
                          W tym roku w wakacje wybieram sie na Chorwacje w 2 osoby (oczywiscie octavia ).Jakie miejsca polecacie?Gdzie warto pojechac,zeby bylo OK.Które regiony polecacie?
                          Ja polecam to:
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pb5NPL1gM7A&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]

i to:
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YsoqYzDKekk&feature=related[/youtube]
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BDlHXLNxZTc&feature=related[/youtube]
                          Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                          TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• AdamB
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 8038
                            • Octavia IV (NX3)
                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

wallace, zależy czy chcesz zwiedzać i leżeć na plaży, czy tylko leżeć na plaży. Jeżeli to pierwsze to wybież jakąś miejscowość pomiędzy Zadarem i Szibenikiem lub Splitem a Makarską. Są to dobre okolice do zwiedzania. Z Omisu spokojnie można jechać na jednodniową wycieczkę do Dubrownika nie wspominając o Splicie, Trogirze i Makarskiej (chociaż ta miejscowość jak dla mnie ceniącego spokój jest niespecjalnie trafionym wyborem na urlop). Jeżeli wybierzesz wyspę Ciovo koło Trogiru to odradzam Ci apartamenty od strony Trogiru ze względu na dużą ilość przystani i brudną wodę, brak fajnych plaż.

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Myślę o wyspie Brac - miejscowości Milna.

W Dubrovniku byłem w 2007 roku (10 dni). Ze zwiedzania to planuję Plitvickie (w krk byłem w 2007), Wenecję wraz z Pulą oraz jakąś wycieczkę statkiem. Pozatym cenię sobie spokój i ciszę.

Wieczorami planujemy pogrilować albo smakować przysmaków miejscowej kuchni w miłych kanjpkach .....

Sądzisz, że mój wybór (co do miejscowości) jest ok ?

Komentarz

• Andrev3
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 6116

loyd, też w tym terminie wybieram się do cro tyle że znajomi jeszcze nie ustalili miejsca jak coś się dowiem dam znać
                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

Andrev3, jasne - zawsze to lepiej jechać w większym "konwoju" ....

Komentarz

• fan
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 760

Zamieszczone przez AdamB
                                    wallace, zależy czy chcesz zwiedzać i leżeć na plaży, czy tylko leżeć na plaży. Jeżeli to pierwsze to wybież jakąś miejscowość pomiędzy Zadarem i Szibenikiem lub Splitem a Makarską. Są to dobre okolice do zwiedzania. Z Omisu spokojnie można jechać na jednodniową wycieczkę do Dubrownika nie wspominając o Splicie, Trogirze i Makarskiej (chociaż ta miejscowość jak dla mnie ceniącego spokój jest niespecjalnie trafionym wyborem na urlop). Jeżeli wybierzesz wyspę Ciovo koło Trogiru to odradzam Ci apartamenty od strony Trogiru ze względu na dużą ilość przystani i brudną wodę, brak fajnych plaż.
                                    Jakie miejsca polecacie dla osob,ktore nie lubia lezec plackiem na plazy lub przy basenie?W jaki rejon Chorwacji najlepiej sie wybrac,zeby sie nie nudzic?Pozdrawiam
                                    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8038
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Andrev3
                                      loyd, też w tym terminie wybieram się do cro tyle że znajomi jeszcze nie ustalili miejsca jak coś się dowiem dam znać
                                      tzn w jakim terminie? bo żaden nie padł oprócz mojego lipcowego (raczej pierwsza połowa lipca). No chyba, że coś się zmieni to wtedy druga połowa sierpnia.

Komentarz

• loyd
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2342

Zamieszczone przez AdamB
                                        Zamieszczone przez Andrev3
                                        tzn w jakim terminie? bo żaden nie padł oprócz mojego lipcowego (raczej pierwsza połowa lipca). No chyba, że coś się zmieni to wtedy druga połowa sierpnia.
                                        Przeczytaj uważnie tytuł wątku .....

Komentarz

• tadfi
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 501
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

W pierwszej połowie lipca jest bardzo gorąco. Lepiej jechać w sierpniu, od połowy miesiąca są też niższe ceny.
                                          TadFi
                                          Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• sdss
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 353
                                            • Seat

Fajne miejsca są w okolicy Trogiru czy wyspa Ciovo. Blisko do Zadaru, Splitu, Krk. Samo miasto Trogir ma niesamowity klimat. Ja śmigam na Cemping zawsze jest miejsce i plaża na wyciągnięcie ręki Bliżej września jest taniej i mniejsze tłumy.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8038
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loyd
                                              Przeczytaj uważnie tytuł wątku .....
                                              ops:

Komentarz

• tadfi
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 501
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez sdss
                                                Fajne miejsca są w okolicy Trogiru czy wyspa Ciovo. Blisko do Zadaru, Splitu, Krk. Samo miasto Trogir ma niesamowity klimat. Ja śmigam na Cemping zawsze jest miejsce i plaża na wyciągnięcie ręki Bliżej września jest taniej i mniejsze tłumy.
                                                Obrazek
                                                Ja w zeszłym roku byłem na wyspie Ciovo w miejscowości Slatine. Na wyspę wjeżdża się właśnie przez most w Trogirze. Cała wyspa jest warta zwiedzenia, o Trogirze już nie wspomnę. Spaliśmy tu: Willa Maja . Właścicielką jest Polka, która wyjechała ileś lat temu do Chorwacji, kto wertował forum cro.pl na pewno o Pani Bożence czytał. Spokojne miejsce dla rodzin z małym dzieckiem.
                                                TadFi
                                                Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• loyd
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2342

tadfi, ile płaciliście za osobę ?

Komentarz

Pracuję...