a ja chciałem obalić mit o tym, że auto po programie pali mnie, nie pali mniej, pali tyle samo lub więcej ale fajniej się jeździ :diabelski_usmiech
mam cały czas w granicach 7,5 l/100
Planuję w tym roku spędzić wakacje na wyspie Brać. Jedziemy w 5 osób dorosłych:
- małżeństwo + 7 letnie dziecko,
- małżeństwo + 11 miesięczny bobas,
- jedna osoba dorosła
W związku z czym poszukuję noclegu (najlepiej domku) dla powyższej konfiguracji. Muszą być 3 sypialnie (każde małżeństwo i osoba dorosła osobno). Warunków nie oczekuję luksusowych (telewizory, radia, kablówki itp. mi zwisają). Fajnie jakby była klimatyzacja i łazienki dla każdej sypialni.
W 2007 r. byłem w Dubrovniku i znaleźliśmy spanie za 13 eur za osobę (bez klimy a warunki były takie sobie). Wtedy jechaliśmy w ciemno - ale teraz z dzickiem nie podejmę takiego ryzyka. Jakie są teraz stawki ? ktoś może dać jakieś sensowne namiary ?
Ma ktoś może jeszcze namiar na spanie w jakimś niedrogim hotelu/motelu w Austrii ? Z dzieciakmi nie obrócimy trasy z Kielc na raz. Planujemy wyjechać rano, wieczorem nocleg w Austrii, i rano wyjazd do Cro.
Ma ktoś może jeszcze namiar na spanie w jakimś niedrogim hotelu/motelu w Austrii ? Z dzieciakmi nie obrócimy trasy z Kielc na raz. Planujemy wyjechać rano, wieczorem nocleg w Austrii, i rano wyjazd do Cro.
Do Kielc odemnie jest 100km więc spokojnie wyjeżdżając o 17.00 będziesz na rano w CRO ( ja tak byłem w rejonie Omisu nie napinając się).
Znajdę coś ciekawego do 25 eur za osobę ? (nie wiem jakie tam są teraz ceny).
Myślę że poniżej 15 euro spokojnie znajdziesz, bo czym większy apartament tym taniej wychodzi.
Sam będę szukał w lipcu apartamentu dla 3 osób i myślę że w max 50eruo się zmieszczę z TV.
Zamieszczone przez loyd
Wolałbym nie jechać z dzieckiem "na raz", ale pewnie będę rozważał taką opcję.
Z dzieckiem na noc się dobrze jedzie i spokojnie na raz zrobisz to. A jak zamierzasz robić przerwę to bym rozważył zwiedzanie 1-2 dniowe np Budapesztu.
W 2008 roku byłem ze znajomymi na wypie Brac. W sumie w 10 osób (8 osób na 2 samochody i 2 osoby samolotem). Braliśmy wtedy 2 apartamenty od tego kolesia: APARTAMENTY SUPETAR.
Było wszystko wporząsiu - klimka jest, do plaży ok. 10min spacerkiem, z tym że apartament jest na górce, więc czasem ciężko było się wdrapać w tym upale Najgorzej z parkowaniem - w Supetarze są bardzo wąskie uliczki i kamienne parkany, więc trzeba uważać. Jak byś miał jakieś pytanka, to wal
Ökologische, preiswerte Hotels in Wien, Salzburg, Graz, Hohenems, Budapest. Alle OEKOTEL Komfortzimmer sind für Einzel-, Doppel-und Dreibett-Belegung ausgelegt.
Ja bylem w tym roku niedaleko miejscowosci Omis (miedzy Splitem i Makarska) i placilem 60eur za naprawde fajny apartament (2 sypialnie, salon, lazienka, klimatyzacja, kablowka i parking dla samochodu), wiec z cenami nie jest tak zle, chociaz pewnie w duzych miejscowosciach turystycznych bedzie drozej.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Witam
W tym roku w wakacje wybieram sie na Chorwacje w 2 osoby (oczywiscie octavia ).Jakie miejsca polecacie?Gdzie warto pojechac,zeby bylo OK.Które regiony polecacie?Podobno najlepiej jechac w ciemno,czy to prawda?Czy jechac z postojem,czy bez(wyjazd z koszalina przez Niemcy,Czechy(Prage).Na co uwazac po drodze i na miejscu?
Pozdrawiam
Co do biura podróży to polecam Skarpa Travel :wink:
Zamieszczone przez wallace
W tym roku w wakacje wybieram sie na Chorwacje w 2 osoby (oczywiscie octavia ).Jakie miejsca polecacie?Gdzie warto pojechac,zeby bylo OK.Które regiony polecacie?
Ja polecam to:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pb5NPL1gM7A&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]
i to:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YsoqYzDKekk&feature=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BDlHXLNxZTc&feature=related[/youtube]
Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać... TomTom VIA125 na pokładzie
wallace, zależy czy chcesz zwiedzać i leżeć na plaży, czy tylko leżeć na plaży. Jeżeli to pierwsze to wybież jakąś miejscowość pomiędzy Zadarem i Szibenikiem lub Splitem a Makarską. Są to dobre okolice do zwiedzania. Z Omisu spokojnie można jechać na jednodniową wycieczkę do Dubrownika nie wspominając o Splicie, Trogirze i Makarskiej (chociaż ta miejscowość jak dla mnie ceniącego spokój jest niespecjalnie trafionym wyborem na urlop). Jeżeli wybierzesz wyspę Ciovo koło Trogiru to odradzam Ci apartamenty od strony Trogiru ze względu na dużą ilość przystani i brudną wodę, brak fajnych plaż.
W Dubrovniku byłem w 2007 roku (10 dni). Ze zwiedzania to planuję Plitvickie (w krk byłem w 2007), Wenecję wraz z Pulą oraz jakąś wycieczkę statkiem. Pozatym cenię sobie spokój i ciszę.
Wieczorami planujemy pogrilować albo smakować przysmaków miejscowej kuchni w miłych kanjpkach .....
Sądzisz, że mój wybór (co do miejscowości) jest ok ?
wallace, zależy czy chcesz zwiedzać i leżeć na plaży, czy tylko leżeć na plaży. Jeżeli to pierwsze to wybież jakąś miejscowość pomiędzy Zadarem i Szibenikiem lub Splitem a Makarską. Są to dobre okolice do zwiedzania. Z Omisu spokojnie można jechać na jednodniową wycieczkę do Dubrownika nie wspominając o Splicie, Trogirze i Makarskiej (chociaż ta miejscowość jak dla mnie ceniącego spokój jest niespecjalnie trafionym wyborem na urlop). Jeżeli wybierzesz wyspę Ciovo koło Trogiru to odradzam Ci apartamenty od strony Trogiru ze względu na dużą ilość przystani i brudną wodę, brak fajnych plaż.
Jakie miejsca polecacie dla osob,ktore nie lubia lezec plackiem na plazy lub przy basenie?W jaki rejon Chorwacji najlepiej sie wybrac,zeby sie nie nudzic?Pozdrawiam
loyd, też w tym terminie wybieram się do cro tyle że znajomi jeszcze nie ustalili miejsca jak coś się dowiem dam znać
tzn w jakim terminie? bo żaden nie padł oprócz mojego lipcowego (raczej pierwsza połowa lipca). No chyba, że coś się zmieni to wtedy druga połowa sierpnia.
loyd, też w tym terminie wybieram się do cro tyle że znajomi jeszcze nie ustalili miejsca jak coś się dowiem dam znać
tzn w jakim terminie? bo żaden nie padł oprócz mojego lipcowego (raczej pierwsza połowa lipca). No chyba, że coś się zmieni to wtedy druga połowa sierpnia.
Fajne miejsca są w okolicy Trogiru czy wyspa Ciovo. Blisko do Zadaru, Splitu, Krk. Samo miasto Trogir ma niesamowity klimat. Ja śmigam na Cemping zawsze jest miejsce i plaża na wyciągnięcie ręki Bliżej września jest taniej i mniejsze tłumy.
Fajne miejsca są w okolicy Trogiru czy wyspa Ciovo. Blisko do Zadaru, Splitu, Krk. Samo miasto Trogir ma niesamowity klimat. Ja śmigam na Cemping zawsze jest miejsce i plaża na wyciągnięcie ręki Bliżej września jest taniej i mniejsze tłumy. Obrazek
Ja w zeszłym roku byłem na wyspie Ciovo w miejscowości Slatine. Na wyspę wjeżdża się właśnie przez most w Trogirze. Cała wyspa jest warta zwiedzenia, o Trogirze już nie wspomnę. Spaliśmy tu: Willa Maja . Właścicielką jest Polka, która wyjechała ileś lat temu do Chorwacji, kto wertował forum cro.pl na pewno o Pani Bożence czytał. Spokojne miejsce dla rodzin z małym dzieckiem.
Komentarz