Szukam noclegu w cro dla 5 osób od 15 lipca 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tadfi
    Rider
    • 2008
    • 501
    • Octavia III combi (5E5)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez loyd
    tadfi, ile płaciliście za osobę ?
    Ca cały apartament 3 osobowy 55 Euro / dobę + 5 Euro / dobę za klimę (jak ktoś ma taką ochotę). W tym roku cena bez zmian.
    TadFi
    Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• vicious
      Ambiente
      • 2009
      • 232

Jakby ktoś był zainteresowany Podgorą w pierwszej połowie sierpnia to mam swoje stałe miejsce. Z właścicielem Zlatkiem wypiliśmy już morze miejscowego winka i rakiji. Jego willa "Zlatan" jest położona w rewelacyjnym miejscu z równie wspaniałym widokiem z tarasu.

Mogę zaklepac apartament :wink: Możemy się wybrac w jakimś ocipkowym konwoju. Trasę znam na pamięc więc mogę robic za przewodnika. Odległośc od Krakowa to 1245km. Gwarantowana pogoda w Dalmacji - to jedyny rejon, gdzie w CRO można byc pewnym pogody. W pobliżu park Biokovo, kanion Cetiny (polecam rafting!), centrum nurkowe, możliwośc wędkowania, wycieczki na quadach, wycieczki statkami po okolicznych wyspach min. Hvar, Brac, Korcula. Jednym słowem czasu na nudę nie ma! No i jeszcze jedno - pyszne wino i rakija (szczególnie ta malinowa ) prosto od gospodarzy :P
      Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
      TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

vicious, a jak to wygląda cenowo ?

Duży ten apartament jest ? (jedziemy w 5 osób - dwa małżeństwa z dzieciakami i jedna osoba dorosła - dobrze by było mieć 3 sypialnie oddzielne)

Komentarz

• vicious
          Ambiente
          • 2009
          • 232

Za trzy dorosłe osoby + dziecko do 3 lat wyszło nas za tydzień 435EU + 18EU taksy klimatycznej. W cenę wliczyłem pełne ubezpieczenie podróżne.
          Apartamentów w jego willi jest kilka. Możliwe dostawki dla dzieci. Są cztero, trzy i dwuosobowe.
          My jeździmy trzy osoby dorosłe + dziecko. W zależności od apartamentu są z dwoma lub jedną sypialnią, kuchnia (w pełni wyposażona we wszystko) łazienka, przedpokój lub hall. W pokoju telewizor. Internet przez hot-spota. 100 metrów do morza, promenady i portu. Pod nosem sklepy spożywcze, piekarnia itd. Przede wszystkim wystarczająco daleko od promenady i głównej magistrali aby w nocy i w dzień panowała idealna cisza i spokój. Zakochaliśmy się z żoną w tym miejscu i po raz kolejny tam jedziemy w tym roku 8)

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

vicious, możesz dać jakiś namiar na właściciela. Po jakiemu można się z nim dogadać ?

Komentarz

• vicious
              Ambiente
              • 2009
              • 232

Po angielsku i po niemiecku. To emerytowany lekarz z Splitu, który osiedlił się tam na emeryturze. Najlepiej jednak rozmawiac z jego córką. Mam namiary w domu to jutro ci prześlę, bo teraz piszę z pracy :wink:
              Tutaj masz link do apartamentu w którym ja byłem (ze strony niemieckiego biura podróży):

Komentarz

• Andrev3
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 6116

vicious, podeślij też i mnie
                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• marektbg
                  Elegance
                  • 2010
                  • 861

Słuchajcie, Chorwacja strasznie chodzi mi po głowie - ze względu na charakter pracy mój i żony interesuje mnie sponton - czyli wyjazd na jakiś tydzień bez rezerwacji. W Chorwacji jeszcze nie byłem, czy można znaleźć kwaterę na miejscu bez większych problemów (nas 2 i półtoraroczne dziecko)? Gdzie można pojechać pierwszy raz, żeby było możliwie najbliżej a jednocześnie ładnie?

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8039
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marektbg, Ja szukam w tej chwili miejsca dla siebie. Najdroższe oferty są w całym rejonie Puli i na Istrze, wyspa Krk i do plaż jest daleko. Pag i na dół czyli do Dubrownika są ceny dużo niższe i kwatery są bliżej morza. Osobiście celuje teraz w Pag ponieważ w tym rejonie jeszcze nie byłem.
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• marektbg
                      Elegance
                      • 2010
                      • 861

AdamB ja też się napaliłem na tą wyspę Pag jak na razie - gdzie szukasz ofert? Nie mam rozeznania w takiej zagranicznej turystyce samochodowej, do tej pory albo polskie morze, góry lub last minuty samolotem - chciałbym jednak tym razem ruszyć autem na południe - zastanawiam się jeszcze na Bułgarią ale większość osób poleca jednak Chorwację. Mój szefo natomiast mówi, że Chorwacja jest za droga i takie tak, żebym jechał do Bułgarii.

Tak jak pisałem wcześniej myślę o wyjeździe na pałę bez rezerwacji - tylko obawiam się czy szybko znajdę kwaterę - jakbyśmy jechali bez dziecka to pół biedy bo namiot i chajda - zresztą pewnie i z małym byśmy dali na kempingu radę.

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8039
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marektbg, Chorwacja jest droższa od Bułgarii i tu nie ma co z tym dyskutować. Chorwacja jest za to bardziej atrakcyjniejsza jeśli chodzi o zwiedzanie.
                        Tu znajdziesz wszystko co Cię interesuje.
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• loyd
                          RS
                          • 2010
                          • 2342

marektbg, Chorwacja jest strasznie droga. Ja przekalkulowałem, że dokładając ok 2-3 tysiące złotych mam 2 tygodniowy urlop w stanach (tydzień na Florydzie i tydzień w Kalifornii).

Teraz już kompletnie nie wiem co robić :wink:

Komentarz

• marektbg
                            Elegance
                            • 2010
                            • 861

loyd wiem, że jest drogo - ale w Polsce można jechać do Gołębiewskiego i wydać 5tys. w tydzień bez specjalnych problemów. Temat ceny pomijam. W Stanach byłem 2 razy tam USA nawet jak masz rodzinę i gdzie się zatrzymać przynajmniej na parę dni to w układzie 2+1 trzeba wydać dużo dużo więcej. Orientowałeś się ile kosztują bilety do USA w wakacje - dwa lata temu w lipcu płaciłem w mega promocji prawie 1000 baksów w Lufthansie - LOT kosztował 1300, rezerwacja w marcu. Rodzinka leciała w 2010 sierpień - bilety mieli chyba styczeń/luty i cena za 4 osoby 8500zł - ale to już był szczyt taniości w Air France.

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Bilety kupuję pod koniec lutego.

Obecnie BA z Warszawy do Miami polecisz za 2300 zł za osobę w dwie strony. Do tego z Miami do San Francisco ok 1500 zł (po przeliczeniu) za osobę w dwie strony.

Razem dla małżeństwa wychodzi mniej więcej tak:

- Warszawa - Miami (i powrót) - ~ 5000 zł,
                              - Miami - SF (i powrót) - ~ 3000 zł,
                              - 3.000 USD na utrzymanie (przez t tygodnie) - 9.000 zł

Razem 17 kpln. Wiem, że to k.....o drogo, ale kiedyś trzeba te stany obadać w końcu. Więc dokładając te kilka tysięcy do wczasów w Chorwacji mam przygodę życia .... :lol:

Komentarz

• marektbg
                                Elegance
                                • 2010
                                • 861

17kpln to jednak abstrakcja jak dla mnie.
                                Moi znajomi byli w grudniu 14 dni w Meksyku Acapulco - all inclusive bez dziadostwa, za dwie osoby - 12kpln last minuta, Dominikana wychodziła 13,5kpln ale bali się jakieś choroby czy cuś.
                                Za tyle kaski wczytując się w cro.pl można wypoczywać tam 3 lata z rzędu :wink:

Komentarz

• _tm_
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 2333
                                  • Superb III (3V3)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez marektbg
                                  Za tyle kaski wczytując się w cro.pl można wypoczywać tam 3 lata z rzędu :wink:
                                  Chyba pod namiotem i z prowiantem przywiezionym z Polski. Ja w ostatnie wakacje wydałem na 3 tygodniowy wyjazd (2 dorosłych + 2 dzieci) ok. 13 tys. (koszt całkowity - paliwo, kwatery, wydatki codzienne) i wcale nie byłem super rozrzutny.
                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                  -------------------------------------------------------------------------
                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

_tm_ nie każdego stać na wakacje za kilkanaście tysięcy - mnie zdecydowanie nie. Każdemu wobec potrzeb i możliwości. Mam na myśli skromny wyjazd na Chorwację - tydzień bez szaleństw. Nie jestem zamożny i swoje przyjemności muszę skrupulatnie podliczać i dozować.
                                    Na cro.pl można się zorientować, że można spędzić tygodniowe wakacje za 3-3,5tys. i tym się podpieram - a zabieranie jedzenia jest dla mnie normalną sprawą.

Komentarz

• loyd
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2342

_tm_, tak mi właśnie wychodzi kalkulacja do cro (10-13 tyś zł).

Ale jakbyś się wczytał w forum cro.pl to byś zauważył, że ludzie omijają autostrady, mają jakieś specjalne trasy na których można zatankowac gaz, wiozą z Polski ziemniaki i cebulę, i to wszytsko w 13 letnich golfach 3 ...... (jak wogóle można nie bać się jechać czymś takim do Chorwacji ??).

Jednym słowem - z Chorwacją jest w RP nr 4 jak z nowymi (no, 2 latkami od dziadka z reichu) autami: większości na nią nie stać a jednak wszyscy jeźdzą ......

Komentarz

• marektbg
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 861

Szkoda, że temat poszedł w dziwną stronę.
                                        Nic jadę na giełdę warzywną kupić dwa metry ziemniaków, metr cebuli i pół metra pęczaku bo trzeba coś mieć do żarcia na wakacjach... :roll:

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

marektbg, za leżenie w hotelu AI przez 2 tygodnie nie wydałbym ani złotówki więcej niż za taki pobyt w Egipcie.

Ale ja wogóle nie za bardzo lubię wylegiwać się w hotelach na wakacjach, jakoś tak bardziej mi podchodzi łażenie i jeźdzenie w różne miejsca .....

Komentarz

• _tm_
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 2333
                                            • Superb III (3V3)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

_tm_ nie każdego stać na wakacje za kilkanaście tysięcy - mnie zdecydowanie nie. Każdemu wobec potrzeb i możliwości. Mam na myśli skromny wyjazd na Chorwację - tydzień bez szaleństw. Nie jestem zamożny i swoje przyjemności muszę skrupulatnie podliczać i dozować.
                                            Mi nie chodzi o to, żebyś wydał więcej kasy niż możesz przeznaczyć tylko realnie oszacował koszt. Jeżeli pojedziesz na krócej to oczywiście wydasz mniej, ale IMHO na tydzień to może być za krótko. Raz, że zanim się zorientujesz to tydzień minie i nie nacieszysz się wyjazdem, a dwa - koszt przejazdu (który jest stały) będzie miał większy udział w koszcie całego wyjazdu.

Komentarz

• loyd
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2342

marektbg, i jeszcze jedno: sam piszesz, że za tydzień w cro trzeba wydać 3,5 kpln (za osobę zakładam). Pomnóż to x 3 osoby zrób z tego dwa tygodnie i okaże się, że Chorwacja jest jednak droga.

Co nie zmienia faktu, że to za.....y kraj na wakacyjny wypad.

Komentarz

• 4x4BKF
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1279

Słuchajcie, Chorwacja strasznie chodzi mi po głowie - ze względu na charakter pracy mój i żony interesuje mnie sponton - czyli wyjazd na jakiś tydzień bez rezerwacji. W Chorwacji jeszcze nie byłem, czy można znaleźć kwaterę na miejscu bez większych problemów (nas 2 i półtoraroczne dziecko)? Gdzie można pojechać pierwszy raz, żeby było możliwie najbliżej a jednocześnie ładnie?
                                                Nie wiem czy kwaterę można luźno znaleźć, ale znalezienie dobrego miejsca na campingu tak bez rezerwacji graniczy niemal z cudem.
                                                Owszem miejsca są, ale albo przy śmietniku, albo przy głównej drodze komunikacyjnej kempingu, lub strasznie daleko od prądu. A jak wszystko pasi to w namiocie obok mieszka banda rozwrzeszczanych małolatów pijących piwo do rana.
                                                4x4

Komentarz

• _tm_
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2333
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Tak jak pisałem wcześniej myślę o wyjeździe na pałę bez rezerwacji - tylko obawiam się czy szybko znajdę kwaterę
                                                  Ja byłem w sierpniu i widziałem sporo kwater do wynajęcia. Przy wjeździe do większości miejscowości turystycznych zawsze stało kilku ludzi z transparentami "apartamenty". Nie wiem niestety jakie były ceny i standard tych kwater.

Komentarz

• loyd
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2342

Wracając do tematu - w 2007 roku znalazłem fajną kwaterę za 13 eur w Dubrowniku. Jechaliśmy w ciemno.

Jakbym jechał bez dzieci to tylko w ciemno.

Komentarz

Pracuję...