Zamieszczone przez loyd
Szukam noclegu w cro dla 5 osób od 15 lipca 2011
Zwiń
X
-
Jakby ktoś był zainteresowany Podgorą w pierwszej połowie sierpnia to mam swoje stałe miejsce. Z właścicielem Zlatkiem wypiliśmy już morze miejscowego winka i rakiji. Jego willa "Zlatan" jest położona w rewelacyjnym miejscu z równie wspaniałym widokiem z tarasu.
Mogę zaklepac apartament :wink: Możemy się wybrac w jakimś ocipkowym konwoju. Trasę znam na pamięc więc mogę robic za przewodnika. Odległośc od Krakowa to 1245km. Gwarantowana pogoda w Dalmacji - to jedyny rejon, gdzie w CRO można byc pewnym pogody. W pobliżu park Biokovo, kanion Cetiny (polecam rafting!), centrum nurkowe, możliwośc wędkowania, wycieczki na quadach, wycieczki statkami po okolicznych wyspach min. Hvar, Brac, Korcula. Jednym słowem czasu na nudę nie ma! No i jeszcze jedno - pyszne wino i rakija (szczególnie ta malinowa) prosto od gospodarzy :P
Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
TomTom VIA125 na pokładzie
Komentarz
-
-
Za trzy dorosłe osoby + dziecko do 3 lat wyszło nas za tydzień 435EU + 18EU taksy klimatycznej. W cenę wliczyłem pełne ubezpieczenie podróżne.
Apartamentów w jego willi jest kilka. Możliwe dostawki dla dzieci. Są cztero, trzy i dwuosobowe.
My jeździmy trzy osoby dorosłe + dziecko. W zależności od apartamentu są z dwoma lub jedną sypialnią, kuchnia (w pełni wyposażona we wszystko) łazienka, przedpokój lub hall. W pokoju telewizor. Internet przez hot-spota. 100 metrów do morza, promenady i portu. Pod nosem sklepy spożywcze, piekarnia itd. Przede wszystkim wystarczająco daleko od promenady i głównej magistrali aby w nocy i w dzień panowała idealna cisza i spokój. Zakochaliśmy się z żoną w tym miejscu i po raz kolejny tam jedziemy w tym roku 8)Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
Komentarz
-
-
Po angielsku i po niemiecku. To emerytowany lekarz z Splitu, który osiedlił się tam na emeryturze. Najlepiej jednak rozmawiac z jego córką. Mam namiary w domu to jutro ci prześlę, bo teraz piszę z pracy :wink:
Tutaj masz link do apartamentu w którym ja byłem (ze strony niemieckiego biura podróży):
Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
Komentarz
-
-
Słuchajcie, Chorwacja strasznie chodzi mi po głowie - ze względu na charakter pracy mój i żony interesuje mnie sponton - czyli wyjazd na jakiś tydzień bez rezerwacji. W Chorwacji jeszcze nie byłem, czy można znaleźć kwaterę na miejscu bez większych problemów (nas 2 i półtoraroczne dziecko)? Gdzie można pojechać pierwszy raz, żeby było możliwie najbliżej a jednocześnie ładnie?
Komentarz
-
-
marektbg, Ja szukam w tej chwili miejsca dla siebie. Najdroższe oferty są w całym rejonie Puli i na Istrze, wyspa Krk i do plaż jest daleko. Pag i na dół czyli do Dubrownika są ceny dużo niższe i kwatery są bliżej morza. Osobiście celuje teraz w Pag ponieważ w tym rejonie jeszcze nie byłem.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB ja też się napaliłem na tą wyspę Pag jak na razie - gdzie szukasz ofert? Nie mam rozeznania w takiej zagranicznej turystyce samochodowej, do tej pory albo polskie morze, góry lub last minuty samolotem - chciałbym jednak tym razem ruszyć autem na południe - zastanawiam się jeszcze na Bułgarią ale większość osób poleca jednak Chorwację. Mój szefo natomiast mówi, że Chorwacja jest za droga i takie tak, żebym jechał do Bułgarii.
Tak jak pisałem wcześniej myślę o wyjeździe na pałę bez rezerwacji - tylko obawiam się czy szybko znajdę kwaterę - jakbyśmy jechali bez dziecka to pół biedy bo namiot i chajda - zresztą pewnie i z małym byśmy dali na kempingu radę.
Komentarz
-
-
marektbg, Chorwacja jest droższa od Bułgarii i tu nie ma co z tym dyskutować. Chorwacja jest za to bardziej atrakcyjniejsza jeśli chodzi o zwiedzanie.
Tu znajdziesz wszystko co Cię interesuje.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
loyd wiem, że jest drogo - ale w Polsce można jechać do Gołębiewskiego i wydać 5tys. w tydzień bez specjalnych problemów. Temat ceny pomijam. W Stanach byłem 2 razy tam USA nawet jak masz rodzinę i gdzie się zatrzymać przynajmniej na parę dni to w układzie 2+1 trzeba wydać dużo dużo więcej. Orientowałeś się ile kosztują bilety do USA w wakacje - dwa lata temu w lipcu płaciłem w mega promocji prawie 1000 baksów w Lufthansie - LOT kosztował 1300, rezerwacja w marcu. Rodzinka leciała w 2010 sierpień - bilety mieli chyba styczeń/luty i cena za 4 osoby 8500zł - ale to już był szczyt taniości w Air France.
Komentarz
-
-
Bilety kupuję pod koniec lutego.
Obecnie BA z Warszawy do Miami polecisz za 2300 zł za osobę w dwie strony. Do tego z Miami do San Francisco ok 1500 zł (po przeliczeniu) za osobę w dwie strony.
Razem dla małżeństwa wychodzi mniej więcej tak:
- Warszawa - Miami (i powrót) - ~ 5000 zł,
- Miami - SF (i powrót) - ~ 3000 zł,
- 3.000 USD na utrzymanie (przez t tygodnie) - 9.000 zł
Razem 17 kpln. Wiem, że to k.....o drogo, ale kiedyś trzeba te stany obadać w końcu. Więc dokładając te kilka tysięcy do wczasów w Chorwacji mam przygodę życia .... :lol:
Komentarz
-
-
17kpln to jednak abstrakcja jak dla mnie.
Moi znajomi byli w grudniu 14 dni w Meksyku Acapulco - all inclusive bez dziadostwa, za dwie osoby - 12kpln last minuta, Dominikana wychodziła 13,5kpln ale bali się jakieś choroby czy cuś.
Za tyle kaski wczytując się w cro.pl można wypoczywać tam 3 lata z rzędu :wink:
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez marektbgZa tyle kaski wczytując się w cro.pl można wypoczywać tam 3 lata z rzędu :wink:
Komentarz
-
_tm_ nie każdego stać na wakacje za kilkanaście tysięcy - mnie zdecydowanie nie. Każdemu wobec potrzeb i możliwości. Mam na myśli skromny wyjazd na Chorwację - tydzień bez szaleństw. Nie jestem zamożny i swoje przyjemności muszę skrupulatnie podliczać i dozować.
Na cro.pl można się zorientować, że można spędzić tygodniowe wakacje za 3-3,5tys. i tym się podpieram - a zabieranie jedzenia jest dla mnie normalną sprawą.
Komentarz
-
-
_tm_, tak mi właśnie wychodzi kalkulacja do cro (10-13 tyś zł).
Ale jakbyś się wczytał w forum cro.pl to byś zauważył, że ludzie omijają autostrady, mają jakieś specjalne trasy na których można zatankowac gaz, wiozą z Polski ziemniaki i cebulę, i to wszytsko w 13 letnich golfach 3 ...... (jak wogóle można nie bać się jechać czymś takim do Chorwacji ??).
Jednym słowem - z Chorwacją jest w RP nr 4 jak z nowymi (no, 2 latkami od dziadka z reichu) autami: większości na nią nie stać a jednak wszyscy jeźdzą ......
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez marektbg_tm_ nie każdego stać na wakacje za kilkanaście tysięcy - mnie zdecydowanie nie. Każdemu wobec potrzeb i możliwości. Mam na myśli skromny wyjazd na Chorwację - tydzień bez szaleństw. Nie jestem zamożny i swoje przyjemności muszę skrupulatnie podliczać i dozować.
Komentarz
-
Zamieszczone przez marektbgSłuchajcie, Chorwacja strasznie chodzi mi po głowie - ze względu na charakter pracy mój i żony interesuje mnie sponton - czyli wyjazd na jakiś tydzień bez rezerwacji. W Chorwacji jeszcze nie byłem, czy można znaleźć kwaterę na miejscu bez większych problemów (nas 2 i półtoraroczne dziecko)? Gdzie można pojechać pierwszy raz, żeby było możliwie najbliżej a jednocześnie ładnie?
Owszem miejsca są, ale albo przy śmietniku, albo przy głównej drodze komunikacyjnej kempingu, lub strasznie daleko od prądu. A jak wszystko pasi to w namiocie obok mieszka banda rozwrzeszczanych małolatów pijących piwo do rana.4x4
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez marektbgTak jak pisałem wcześniej myślę o wyjeździe na pałę bez rezerwacji - tylko obawiam się czy szybko znajdę kwaterę
Komentarz
Komentarz