Szukam noclegu w cro dla 5 osób od 15 lipca 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Neleży zacząć co się rozumie przez odpoczynek.Dla jednego wystarczy ,że minie granice np.Hiszpani i już jest "dumny",że wypoczoł na wakacjach .A inny jak nie pojezdzi skuterem wodnym, nie skosztuje specjałów w resauracji czy nie zwiedzi wszystkich punktów widokowych to uznaje ,że było tak sobie.
    Znam przypadek jak ludzie wracali z Hiszpani (byli u znajomych 100km od morza i w sumie przez 2 tygodnie byli nad nim tylko 1 raz narobili fotek 100tys)a po powrocie do Polski zanim poszli do pracy odwiedzali solarium bo jak to by wyglądało nie opalonym wrócic z Hiszpanii :lol:
    Podobnie jak inni opowiadali jak byli w Egipcie za 2tyś z groszem i zwiedzili prawie wszystko.
    Wszystko znaczy hotel z prywatną plaża gdzie jak rano nie wstaniesz to po 10 godzinie sie nie położych bo nie ma miejsca.A piramidy oglądneli przy okazji na discovery ale pech chciał i wszystkie zdjęcia im się skasowały.
    Tak wieć można być nawet na Gran Canarii ale na plaży przypominającej Polską Ustke.
    Ja jestem zdania ,że jade dla siebie a nie dla kogoś.Dlatego jak już wybieram się to rzadziej ale z wiekszymi możliwościami.
    A na wakacjach wcale nie trzeba być rozrzutnym by wydać sporo pieniędzy.Wszystko zależy od atrakcji czy wycieczek fakultatywnych
    Po przeczytaniu tego wątku w tym roku chciałbym zwiedzić Chorwację ewentualnie Bułgarie.Co z tego będzie czas pokaże

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Zamieszczone przez _tm_
      Przy wjeździe do większości miejscowości turystycznych zawsze stało kilku ludzi z transparentami "apartamenty".
      A dokładnie to mają napisane: sobe, zimmer, rooms, camere

Komentarz

• MiroTDI
        Ambiente
        • 2010
        • 104

Zamieszczone przez shok
        Po przeczytaniu tego wątku w tym roku chciałbym zwiedzić Chorwację
        Jedź,jedź,nie pożałujesz. Ja tam byłem już 10 razy i dalej mnie tam ciągnie. Ten kraj ma to coś co jest potrzebne do dobrego wypoczynku. Koszty z roku na rok są coraz wyższe. Nam ostatnio cały wyjazd(rodzina 2+2) pochłonął 1500 euro za 12 dni.
        Dla porównania byłem też w Turcji i za 2 os all na tydzień płaciłem 3000 PLN+250 euro wycieczki i wydatki na miejscu.

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

Zamieszczone przez loyd
          _tm_, tak mi właśnie wychodzi kalkulacja do cro (10-13 tyś zł).

Ale jakbyś się wczytał w forum cro.pl to byś zauważył, że ludzie omijają autostrady, mają jakieś specjalne trasy na których można zatankowac gaz, wiozą z Polski ziemniaki i cebulę, i to wszytsko w 13 letnich golfach 3 ...... (jak wogóle można nie bać się jechać czymś takim do Chorwacji ??).

Jednym słowem - z Chorwacją jest w RP nr 4 jak z nowymi (no, 2 latkami od dziadka z reichu) autami: większości na nią nie stać a jednak wszyscy jeźdzą ......
          Loyd, wiesz nie za bardzo mi pasi sposób twoich wypowiedzi. Nie jestem posiadaczem 13letniego golfaIII, nie omijam autostrad, gazu nie tankuję, ale za to wożę żarcie z Polski jeśli to tylko możliwe

Według Ciebie mieć golfa trójkę to chujnia z grzybnią, mieć dwulatka od dziadka volksdeutscha to też grzech.

Gratulacje za sposób oceniania ludzi, ten co ma stary wóz - dziad, ten co wozi żarcie ze sobą - tak samo, ten co omija autostrady - kombinator.

I zadam Ci pytanie, co byś powiedział o tych ludziach - notabene moi znajomi, więc wiem co piszę:

- właściciel największej betoniarni na Mazowszu, ponad 150 ciężarówek (pompy do betony po 3mln pln, betonomieszarki po 0,8mln, wywrotki) - samochód prywatny - Ford Mondeo TDCi 2002r.

- właściciel innego zakładu podobnej branży - nieco mniejszy bo ok. 40 jednostek transportowych - samochód prywatny VW T3

- właściciel 4 co do wielkości garbarni w Polsce, dostarczajacy skóry dla adidasa i pumy, wóz prywatny VW T4 2001 2,5TDi

- własciciel kilkudziesięciu nieruchomości w Warszawie i okolicach oraz za granicą, notowany na polskiej liście "100" - prywatny wóz Honda Accord icddi 2002r.

Każdy sobie żyje tak jak mu pasuje, i na ile go stać. Jeden lubi błysnąć octą z salonu na kredyt i zdjęciami z wakacji na nk w myślach licząc pieniądze na raty, a inny wpieprzając na wybrzeżu Adriatyku lunchmeat przywieziony z Polski, spogląda na swój kilkunastoletni wóz i myśli o tym, czy kupować kolejnych 15 nowych manów czy kolejną nieruchomość która będzie zarabiać w miesiąc tyle co dwie octy kolegi loyda.

Nie oceniaj kolego ludzi po wyglądzie, tym co noszą i czym jeżdżą bo kiedyś się lekko zdziwisz.

"Buty w szpic, w kieszeni nic" - znasz takie powiedzenie??

A ja swoją droga gratuluję Ci zakupu octy 1,4 tsi bo to zajebiste osiągnięcie życiowe, pewnie nie będzie teraz strach jechać do Chorwacji...
          4x4

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Zamieszczone przez 4x4BKF
            Według Ciebie mieć golfa trójkę to chujnia z grzybnią
            Tak to według mnie chujnia z grzybnią - według Ciebie nie ?

mieć dwulatka od dziadka volksdeutscha to też grzech
            Absolutnie nie - grzechem jest natomiast wmawianie sobie, że kupienie takiego auta tańszego o połowę od ceny w Niemczech jest niczym nadzwyczajnym (a z reguły w Polsce ceny sa niśze niż w Niemczech).....

I zadam Ci pytanie, co byś powiedział o tych ludziach - notabene moi znajomi, więc wiem co piszę:
            A co mam o nich powiedzieć - nie znam, nie wypowiadam się.
            Każdy sobie żyje tak jak mu pasuje, i na ile go stać. Jeden lubi błysnąć octą z salonu na kredyt i zdjęciami z wakacji na nk w myślach licząc pieniądze na raty, a inny wpieprzając na wybrzeżu Adriatyku lunchmeat przywieziony z Polski, spogląda na swój kilkunastoletni wóz i myśli o tym, czy kupować kolejnych 15 nowych manów czy kolejną nieruchomość która będzie zarabiać w miesiąc tyle co dwie octy kolegi loyda.
            Nie błyskam octą z salonu, nie znasz mnie i nie oceniaj. :wink: Po prostu - jeżeli piszę, że mamy w Polsce taką dziwną mentalność zastaw się a postaw się to dotyczy to właśnie jeżdzenia z ziamnikami do Chorwacji czy omijanie autostrad. To samo dotyczy kupna Audi od dzidka z Reichu zamiast KIA w Salonie - no bo co sąsiedzi powiedzą .....

A że Audi zderzyło się z ICE pod Berlinem to co .... ??

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

4x4BKF, jakbym miał 150 manów (tj Twój znajomy) tobym raczej wybierał samolot, parę tysi więcej nie ma tu znaczenia.
              loyd, przy okazji pobytu w Chorwacji / Dubrownik polecam wypad do Czarnogóry/Bośni. (niedaleko a zawsze można urozmaicić pobyt)
              moja ralacja z Czarnogóry
              Koszty całkowite 3200 zł/2 os. (wyjazd poza sezonem)
              Trzeba liczyć, że Chorwacja będzie z ok. 30% droższa.
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• 4x4BKF
                L&K
                • 2010
                • 1279

Zamieszczone przez bzyq_74
                jakbym miał 150 manów (tj Twój znajomy) tobym raczej wybierał samolot, parę tysi więcej nie ma tu znaczenia.
                No chyba nie chodzi tu o to na co kogo stać, ale co kto lubi.
                Jeden lubi jechać autostradą i zachwycać się widokiem pięknych barier po obu stronach drogi, inny lubi jechać drogami bezpłatnymi, o dzień dłużej poznając kraj od środka, jego esencję.

P.S. A co do kosztów wyjazdu i wożenia żarcia ze sobą to właśnie wróciliśmy z wyjazdu do Aschau (Zillertal). Za 7 dni ze skipasem 311euro. Wynajęty dom, 3 pokoje, kuchnia, salon. Żarcie z Polski, bo po pierwsze dużo taniej, a po drugie na prawdę lepsze niż robione na miejscu z "ichnich" produktów. Koszty całkowite na osobę z paliwem to ok. 1650pln. Czyli śmiech na sali w porównaniu z cenami z Krynicy, Szczyrku czy Zakopanego. Raz że taniej, a dwa że 650km nartostrad robi swoje.

Chorwacja 2010 - 10dni na kempingu 30euro/dobę (kamp+dwie osoby), jedzenie oczywiście częściowo wzięte z Polski, sporo kupowane na miejscu (owoce, piwo, napoje, pieczywo), nie szczypaliśmy się z żarciem na mieście (Rovnij) - koszty wyszły ok.2000pln na osobę z paliwem.
                4x4

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Jeden lubi jechać autostradą i zachwycać się widokiem pięknych barier po obu stronach drogi, inny lubi jechać drogami bezpłatnymi, o dzień dłużej poznając kraj od środka, jego esencję.
                  Zgadza się. Każdy spędza urlop jak ma ochotę. Jedni biorą kredyt na urlop a inni nie zauważa że coś na koncie ubyło. Ważne aby urlop był udany i cała rodzina miała wspaniałe wspomnienia.
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• 4x4BKF
                    L&K
                    • 2010
                    • 1279

Zamieszczone przez bzyq_74
                    Zgadza się. Każdy spędza urlop jak ma ochotę. Jedni biorą kredyt na urlop a inni nie zauważa że coś na koncie ubyło. Ważne aby urlop był udany i cała rodzina miała wspaniałe wspomnienia.
                    No dokładnie o to mi chodzi, a tu taki jeden z tych mądrzejszych wyjeżdża że ktoś tam wiózł metr ziemniaków ze sobą. Jak mu było wygodnie, to mógł i dwa metry zabrać, daj mu Boże.
                    4x4

Komentarz

• Azazel
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 313
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Panowie, szczerze to jak czytam te Wasze wyliczenia, albo przytaczane koszty z wyjazdów do Chorawcji to nie mogę się nadziwić... Mnie wyniosło za 12 dni na miejscu ok. 3-3,5 tysia, z dojazdem, z jedzeniem tylko w knajpach, z wieczornymi drinkami i z 2 mandatami, a to było w 2008 roku. Pozostali z mojej paczki zamknęli się w podobnym przedziale 2,5-3,5 tysia za te 2 tygodnie... Czy więc CRO aż tak podrożała, czy o co chodzi? (pomijam droższe Euro i wachę) :?:
                      2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                      2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8039
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Azazel, w sumie ja z rodzinką (2+1) nie wydałem więcej na 10dni niż 4500zł w 2009 (apartament 60metrów od morza koło Omisu w Duce Luka) i 3700zł w 2008 (ale tu mieliśmy wspólny apartament na dwie rodziny w Sv.Petar koło Zadaru 120m od morza, więc taniej wyszło).

Też nie rozumiem skąd kolega loyd, taką kwotę zebrał :roll: chociaż nie, mylę się, rozumiem skąd ją wziął.
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• _tm_
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 2333
                          • Superb III (3V3)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Azazel
                          Panowie, szczerze to jak czytam te Wasze wyliczenia, albo przytaczane koszty z wyjazdów do Chorawcji to nie mogę się nadziwić... Mnie wyniosło za 12 dni na miejscu ok. 3-3,5 tysia, z dojazdem, z jedzeniem tylko w knajpach, z wieczornymi drinkami i z 2 mandatami, a to było w 2008 roku. Pozostali z mojej paczki zamknęli się w podobnym przedziale 2,5-3,5 tysia za te 2 tygodnie... Czy więc CRO aż tak podrożała, czy o co chodzi? (pomijam droższe Euro i wachę) :?:
                          Ja bylem 3 tygodnie. Sporo jezdzilismy samochodami na miejscu, wiec na paliwo tez troche wydalismy. Ogolnie koszty ksztaltowaly sie nastepujaco:
                          - paliwo 2200 (wg motostat zrobilismy w sumie 5000km)
                          - winiety + autostrady 600
                          - kwatery ok. 5000 (60eur/dzien)
                          - wydatki na miejscu ok. 5000 (jedzenie w knajpach, drinki, itp.) - czyli 250/dzien - nie jest to jakas ekstrawagancja skoro na obiad w knajpie (2 doroslych i 2 dzieci) wydaje sie polowe tego i na reszte rozrywek w czasie dnia zostaje raptem 120zl. a trzeba przeciez raz na jakis czas zrobic tez zakupy w "hipermarkecie", zeby bylo z czego zrobic sniadania i kolacje.

I z tego wychodzi ok. 13tys za caly wyjazd.
                          S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                          Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                          -------------------------------------------------------------------------
                          O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                          O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                          O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Mi wychodziło w 2007 podobnie jak przedmówcy z tym, że za spanie płacilem z żoną ~ 30 eur.

I to wcale nie był jakiś "full wypas" tylko raczej wersja "średnio-budżetowa", ze wskazaniem na oszczędzania (śniadania i kolacje we własnym zakresie, piwko kupowane w konzumie a nie na plaży itp.)

Komentarz

• 4x4BKF
                              L&K
                              • 2010
                              • 1279

Zamieszczone przez loyd
                              Mi wychodziło w 2007 podobnie jak przedmówcy z tym, że za spanie płacilem z żoną ~ 30 eur.

I to wcale nie był jakiś "full wypas" tylko raczej wersja "średnio-budżetowa", ze wskazaniem na oszczędzania (śniadania i kolacje we własnym zakresie, piwko kupowane w konzumie a nie na plaży itp.)
                              O matko, Loyd, wiozłeś jajka i kiełbasę na jajecznicę z Polski?? Nie wstydziłeś się??

Sorry za OT, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać, kiedy najpierw przeczytałem twój post gdzie ganisz tych co dla oszczędności wiozą ziemniaki z Polski, a potem piszesz, że twoja wycieczka była średnio-budżetowa ze wskazaniem na oszczędzanie.
                              Pozdrawiam
                              4x4

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

Ale jednak nie wiozłem ziemniaków z Polski - a wierz mi widziałem jak ludzie wieźli. Śniadania i kolacje kupowałem w Konzumie czy innym hiperze.

A tak swoją drogą ktoś policzył ile kosztuje przewiezienie np. 10 kg ziemniaków z PL do CRO ? i teraz jakby ten koszt dodać do kosztu ziemniaków w CRO to czy by taniej nie wychodziło ??

[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 08:08 ]
                                PS - i nigdzie nie napisałem, że za 13 tysięcy złotych to miałem full wypas. Napisałem tylko, że Chorwacja jest strasznie droga i tyle.

Ale jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to sorry ......

Komentarz

• tadfi
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 501
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

A ja w zeszłym roku straciłem około 5-6 tys. za 10 dni (z paliwem, winietami itp.), rodzina 2+1. Z Polski przywieźliśmy tylko 2 zgrzewki wody mineralnej. Śniadania i kolacje robiliśmy sami, ale produkty kupowane były w miejscowej piekarni (bardzo dobre bułeczki) oraz w sklepach (nie hipermarketach). Obiady jedliśmy zawsze w knajpce przy plaży. Kilka razy byliśmy na wycieczkach (swoim środkiem transportu), jakieś przejażdżki wodne różnymi środkami transportu. Wg mnie Chorwacja nie jest taka droga, w Polsce wydawaliśmy nad morzem podobne pieniądze.
                                  TadFi
                                  Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8039
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loyd
                                    podzielić na 3 tygodnie to wychodzi normalna kwota. Teraz jak przeglądałem oferty na Pag'u to powinno wystarczyć 60euro za 2+1 w odległości max 150m od plaży. Zresztą okolice Makarskiej i Sibenika podobnie cenowo wychodzą. Pula za to cenowo zabija mimo że sporo kwater daleko do plaży (500-1200m).

[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 08:41 ]
                                    O matko, Loyd, wiozłeś jajka i kiełbasę na jajecznicę z Polski?? Nie wstydziłeś się??
                                    Nie ma co się wyśmiewać. Podejdź do tematu tak, że w Octavii masz duży bagażnik i coś do niego trzeba włożyć. Dwie duże walizki i sprzęt do pływania i leżakowania to 50% bagażnika dla rodziny 2+1. Więc skoro już jedziesz i masz 1/2 bagażnika pustego i do tego masz np. turystyczną lodówkę to warto jednak coś do niej włożyć, np. nasze polskie dobre wędliny czy konserwy.

Komentarz

• 4x4BKF
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1279

Zamieszczone przez AdamB

Nie ma co się wyśmiewać. Podejdź do tematu tak, że w Octavii masz duży bagażnik i coś do niego trzeba włożyć. Dwie duże walizki i sprzęt do pływania i leżakowania to 50% bagażnika dla rodziny 2+1. Więc skoro już jedziesz i masz 1/2 bagażnika pustego i do tego masz np. turystyczną lodówkę to warto jednak coś do niej włożyć, np. nasze polskie dobre wędliny czy konserwy.
                                      I ja dokładnie tak podszedłem. Poczytaj inne posty wcześniejsze, będziesz wiedzieć o co chodzi

U mnie na wyjazd do Cro była pełna lodówka wędlin, były jajka, jakieś weki typu papryka marynowana, i rozmaite inne rzeczy które się przydały na campingu.
                                      Odkryciem wyjazdu okazały się grille jednorazowe, które podczas postoju "w samym środku nigdzie" karmiły nas smakowitymi kiełbaskami itp żarciem z grilla. Wypalił się, do kosza i po krzyku)

Żarcie zabieraliśmy z trzech powodów:

- oczywista oszczędność, jak można coś wziąć z domu to po co kupować???

- nie wiadomo czy wszystko co byśmy chcieli da się kupić na miejscu??

- nie wiadomo czy da się kupić cokolwiek w miejscu aktualnego postoju??
                                      4x4

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8039
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

4x4BKF,

Komentarz

• Andrev3
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 6116

A ja już wiem gdzie jadę i okazało się że będzie to wyspa Hvar. Się zobaczy jak będzie. Co do kosztów jeszcze ich nie znam ale jak się dowiem dam znać.
                                          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• _tm_
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 2333
                                            • Superb III (3V3)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                            Zamieszczone przez _tm_
                                            podzielić na 3 tygodnie to wychodzi normalna kwota.
                                            Zgadza się. Można przyjąć 4000-4500 za JEDEN tydzień i dlatego dziwią mnie koszty typu 2500-3500 za DWA tygodnie, które podał Azazel.
                                            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                            -------------------------------------------------------------------------
                                            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• abc_rlz.
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 261

Zamieszczone przez Andrev3
                                              A ja już wiem gdzie jadę i okazało się że będzie to wyspa Hvar. Się zobaczy jak będzie. Co do kosztów jeszcze ich nie znam ale jak się dowiem dam znać.
                                              Byłem z zaszłym roku ...
                                              Jesli jedziesz w głąb wyspy to radze Ci przypłynąć do Jelsy, Chyba ze jesteś amatorem mocnych wrażeń i wolisz naprawdę wąska drogę to polecam Sucuraj!;]
                                              PS. Ja byłem w św. Niedzieli ;]
                                              Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
                                              Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
                                              Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
                                              Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• linkworld
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 108

Zamieszczone przez Andrev3
                                                abc_rlz. Ja też w tamtym roku zwiedzałem Hvar i Stari Grad. I właśnie wystartowaliśmy z Sucuraju (promik z Drvenika) a potem już tą genialną dróżką przez środek wyspy aż do Hvaru. Dla lubiących kręte i wąskie drogi kierowców to na serio jest mistrzostwo świata - ta droga. Co prawda trochę dziurawa ale ... strasznie mi się podobała. Radochę zepsuła trochę pani w czarnej O2, która przed każdym zakrętem zwalniała do 1 km/h a jeśli nie daj Boże ktoś jechał z przeciwka to się po prostu zatrzymywała.
                                                Tak czy siak żeby nie było całkowicie OT to polecam Stari Grad i sam Hvar - dla kierowcy z powodu drogi a dla pasażerów z powodu widoków. Co do finansów to promik kosztował coś koło 100 kun (do kosztu trzeba było jeszcze doliczyć osoby w samochodzie). Miłego wypoczynku :szeroki_usmiech
                                                Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D

Komentarz

• Andrev3
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 6116

linkworld, abc_rlz., dzięki za rady zapewne pojadę tą dróżką żeby podziwiać widoki. Ale wszystko czas pokaże
                                                  RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• dudek_t
                                                    L&K
                                                    • 2008
                                                    • 1421

Zamieszczone przez loyd
                                                    marektbg, Chorwacja jest strasznie droga. Ja przekalkulowałem, że dokładając ok 2-3 tysiące złotych mam 2 tygodniowy urlop w stanach (tydzień na Florydzie i tydzień w Kalifornii).

Teraz już kompletnie nie wiem co robić :wink:
                                                    Loyd, możesz rozwinąć? Interesowałeś się bliżej urlopem w stanach? Myślisz że w jakiej kwocie można się zamknąć w dwie osoby na dwa tygodnie w miejscach których podałeś? Interesują mnie całkowite koszty razem ze wszystkimi przelotami.

[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 15:21 ]
                                                    Zamieszczone przez loyd
                                                    Bilety kupuję pod koniec lutego.

Obecnie BA z Warszawy do Miami polecisz za 2300 zł za osobę w dwie strony. Do tego z Miami do San Francisco ok 1500 zł (po przeliczeniu) za osobę w dwie strony.

Razem dla małżeństwa wychodzi mniej więcej tak:

- Warszawa - Miami (i powrót) - ~ 5000 zł,
                                                    - Miami - SF (i powrót) - ~ 3000 zł,
                                                    - 3.000 USD na utrzymanie (przez t tygodnie) - 9.000 zł

Razem 17 kpln. Wiem, że to k.....o drogo, ale kiedyś trzeba te stany obadać w końcu. Więc dokładając te kilka tysięcy do wczasów w Chorwacji mam przygodę życia .... :lol:
                                                    Eeee, no to jednak nie 2-3000zł tylko dużo dużo więcej.... :?

Komentarz

Pracuję...