czy jezdzicie czasem na przejażdżki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rkb
    RS
    • 2008
    • 2152
    • Rapid Spaceback (NH1)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jezdzilem jak mialem 1.8T, teraz nie ma po co bo można sie wkur@#$%^&
    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• xtremesystems
      RS
      • 2010
      • 2254
      • Hyundai

Zamieszczone przez Karql
      Oczywiście, że tak

Zamieszczone przez piramida
      Ja lubie posmigać dla przyjemnosci ale nie mam czasu dzisiaj np o 3 w nocy jechalismy w taterki na wspinanko i powiem wam ze nocna zakopianka to była poezja, sucho, pusto i ogien na tłoki
      Tak zakopianka w nocy to super sprawa, ale od Myślenic, Kraków-Myślenice tak średnio lubię. Od Myślenic do Lubnia, poezja dwupasmówka, droga płaska jak stół, nie ma fotoradarów, przejść dla pieszych, jakiś z dupy zjazdów/wyjazdów na boczne drogi. W jedną i drugą stronę są tylko dwa ostrzejsze zakręty resztę praktycznie można zrobić na pełnym piecu Później od Lubnia też super niby jeden pas, ale przyjemne zakręty, a jak ktoś drogę zna to i powyprzedzać fajnie można

Raz w nocy kumpla A3 odcinek Zakopane-Skomielna Biała 19 min :twisted: W Klikuszowej średnia wyszła 130, a jeszcze zwalniałem w miejscach gdzie wiem, że lubią stać Nie pamiętam jaki wtedy wyszedł czas do Myślenic, ale ten odcinek zrobiliśmy w 51 minut Od Myślenic już wolniej było, bo tam tak dobrze drogi nie znam, a dwa lubią stać

no ja tez lubie odcinek myslenice lubien.. jak jade do tesciow to rzadko kto moze tam utrzymac mi sie na ogonie .a znam juz ta trase

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Jak mialem zlote Toledo II 2.3 150KM to takie wycieczki robilem sobie co wieczor :twisted:

Tylko tyle, ze to bylo 6 lat temu ponad.

Pozniej troche smigalem srebrna wieczorami, ale dla fanu jazdy, a nie dla samego scigania sie z innymi. Zmienilo sie to, kiedy zrobilem turbo, wtryski, program, puche filtra i dolot z arl'a :twisted: Wtedy byl niemal miesiac conocnego palowania i objezdzania roznych fur :szeroki_usmiech

Teraz jak mam automat, to raz na miecha wsiadam sobie i smigam, coby przedmuchac autko - ale robie to na A4 na odcinku Wroclaw - Katy i powrot, albo Wr - Wr Wsch i powrot - druga opcja rzadziej, bo tam najczesciej policja i zawsze mnie zatrzymuja do rutynowej, bo malo ludzi a chlopakom sie nudzi :twisted:
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• wjabl
          Ambiente
          • 2009
          • 120

Jak siedzę w tygodniu w biurze w Krakowie i nigdzie poza miasto nie jadę to tak raz.....dwa razy w tygodniu lubię się przelecieć po A4 od węzła Łagiewnickiego do Wielickiego i wrócić Wielicką do domu.....
          Cieszę się, że nie tylko ja tak mam....bo żonie o tym jeszcze nie powiedziałem
          Czasem sobie myślę jakby to było fajnie tak 1 tydzień w miesiącu być kierowcą zawodowym i robić 500-700 km dziennie
          Pozdrowionka
          Kraków
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40087

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez wjabl
            Czasem sobie myślę jakby to było fajnie tak 1 tydzień w miesiącu być kierowcą zawodowym i robić 500-700 km dziennie
            Pozdrowionka
            hehe i zarobic z 10pkt karnych :szeroki_usmiech

p.s. kiedyś poznym wieczorem pojechałem na orlena oddaloną o około 3km od domu a skonczyło sie na około 40km odcinku obwodnicy krakowa :szeroki_usmiech
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Sev
              L&K
              • 2007
              • 1295

Mi się czasem tez zdarza tak sobie pojeździć, ale zazwyczaj krótkie odcinki, po krętych dróżkach. Najwięcej w zimie jak jest ślisko, wtedy ilość jazdy bokiem równa się mniej więcej jeździe na wprost :szeroki_usmiech
              6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
              Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

Kiedyś jak byłem sam w domu mieszkałem wtedy w Krakowie pojechałem na przejażdżkę wyjechałem z domu na obwodnice potem tak jakoś zeszło wylądowałem na śląsku pojeździłem po okolicach powspominałem i tak mnie naszło że wylądowałem jakieś 300km od domu gdzie zrobiłem nawrotkę i wróciłem do domu

Komentarz

• xtremesystems
                  RS
                  • 2010
                  • 2254
                  • Hyundai

kuzwa tylko zeby jeszcze paliwo bylo tansze ..takto bije sie ciagle z myslami jechac czy nie ... je jeszcze jak sobie przelicze ile kasy przepale to sie odechciewa

Komentarz

dawniej jazda bardziej mnie cieszyla i jezdzilem jak tylko mialem okazje bez celu, teraz z racji wykonywanej pracy i starszego wieku (niz wtedy) juz rzadziej. Nawet w pracy nie chce mi sie juz jezdzic tylko wole jak mnie wozi ktos, ale zdarza sie ze wsiade do auta i jade sobie po okolicy dla odstresowania albo z nudow. Profilaktycznie wyskocze na autostrade przegonic autko, czasem wole po zakretach posmigac. najlepsza przejazdzka Octavia byla kiedy zwozilem ja z niemiec, 1000 szczesliwych km noca tylko ze to wszystko autostrada, po 48 nieprzespanych godzinach to w polsce zamykaly mi sie juz oczy. Musialem wylaczyc tempomat bo pare razy mozna bylo zjechac z drogi.
                    Noca jezdzi sie super, ale dobrymi drogami nie przez jakies zadupia. Z drugiej strony raz za czas spoko, ale zeby zawodowo jezdzic to trzeba to naprawde lubiec bo mimo fajnych chwil spedzonych w samochodzie moze to wszystko wyjsc bokiem czlowiekowi.
                    U mnie kumple na przejazdzki bez celu mowili POM, chyba kazdy wie co to znaczy, ja z reguly wolalem siedziec na tylnym siedzeniu z piwkiem, no czasem jakas dziewczyna :P

[ Dodano: Sro 09 Lut, 11 19:28 ]
                    aha, jak kupilem octe to zlapalem sie na tym ze tygodniowo robilem spokojnie po 600 - 650 km, tylko paliwko mialem za darmo, teraz juz zwazam bardziej na strzalke kiedy opada.

Komentarz

• Sebastian
                      Rider
                      • 2004
                      • 412

Zamieszczone przez dwaoka
                      Ja średnio raz w tygodniu jadę się przejechać po katowickiej wieczorem żeby rozgrzać auto, bo nie jeżdze w ogóle samochodem (siedzę z dzieciakiem w domu). Tylko że tam radar za radarem
                      to wskocz w autko i zapraszam do mnie pod Grodzisk z dzieckiem i zrobimy spota z dzieciakami po lesie
                      RS BLUE

Komentarz

• Karql
                        L&K
                        • 2010
                        • 1124

Zamieszczone przez piramida
                        p.s. kiedyś poznym wieczorem pojechałem na orlena oddaloną o około 3km od domu a skonczyło sie na około 40km odcinku obwodnicy krakowa
                        Wczoraj miałem identyczną sytuację Pojechałem coś zjeść z kobietą, później poszliśmy się przejechać po mieście po obwodnicy i znikąd zrobiło się 60km
                        Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                        Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• CIS73
                          Rider
                          • 2008
                          • 522

zaczeło się jak u większości z przejażdżek z dzieciakiem bo sobie spało, cicho muzyczka grała kilosy leciały
                          teraz nawyk został dzieciak nie śpi muzyczka gra troche głośniej :diabelski_usmiech a kilosy lecą dalej
                          CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                          CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

Pracuję...