Prywatne miejsce parkinkowe na publicznym parkingu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez robak013
    Miałem podobną sytuację, niby odśnieżali se parkingi i pachołki stawiali
    (znani przezemnie osobnicy), generalnie mnie to grzało bo zawsze było gdzie zaparkować, ale raz się zdarzyło że miejsc zabrakło a że z dziećmi byłem (młodsze pół roku) to nie uśmiechało mi się zasuwać nie wiadomo ile. to wziełem kulturalnie pachołek przestawiłem. Jakież było moje zdziwinie jak typ zadzwonił do mnie domofonem żebym przestawił samochód bo on sobie odśnieżył i to jego miejsce, grzecznie i kulturalnie skierowałem go na płatny parking i tam może sobie mówić, że to jego miejsce. W momencie gdy zasugerował mi że moj samochód może stać na kapciach, musiałem ubrać się i wyjść i dosadnie mu powiedzieć gdzie ja te ich pachołki moge mu wsadzić. Generalnie denerwują mnie takie osiedlowe zagrywki, mieszkam w bloku od urodzenia a typ mi mówi że to jego miejsc, normalnie ręce opadają. Niestety zmora naszych miast, samochodów przybywa a miejsc nie
    kiedys jak mieszkałem na osiedlu to nie miałem takich problemów, auto zostawiałem nawet otwarte i nikt nie miał prawa go ruszyć :szeroki_usmiech a co dopiero zeby jakis typ dzwonił domofonem co by mu auto przestawić :evil:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Skfarek
      RS
      • 2010
      • 4795
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

piramida, ale do takich numerów to musiałeś mieć niezłe "znajomości" na osiedlu :wink:
      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• 4x4BKF
        L&K
        • 2010
        • 1279

Nieco ponad dwa lata temu kupiłem mieszkanie na małym, kameralnym osiedlu, oczywiście kupiłem tez garaż. Jako że było to nowo budowane, ogrodzone osiedle, wybrałem sobie garaż na wprost chodnika który biegł wzdłuż bloku, czyli idealnie.
        Osiedla małe, 4 bloki dwu klatkowe, po 15 mieszkań w bloku czyli w sumie 60 lokali, na placu 22 garaże i 22 miejsca postojowe, czyli o jakieś 30-40 za mało przy dzisiejszych standardach posiadania samochodu. Ja tam nie mieszkałem, ale czasami jak wpadłem zobaczyć czy wszystko OK to nie było gdzie zaparkować. W drzwi od garażu ludzie wtykali "wynajmę, kupię, wydzierżawię" - no to nie pozostało mi nic innego jak wypuścić komuś ten garaż za niemałe pieniądze które wystarczały na opłaty za mieszkanie.

I zmierzamy do clou tematu: po dwóch latach postanowiłem sprzedać mieszkanie, i powiem szczerze, że gdyby nie było garażu mieszkanie by się nie sprzedało. Bo garaż to była gwarancja zaparkowania na osiedlu a nie kilkadziesiąt/kilkaset metrów dalej gdzieś na ulicy.
        Tam nikt nie próbował zawłaszczyć miejsca bo to była dżungla na zasadzie kto pierwszy ten lepszy.

[ Dodano: Czw 03 Lut, 11 09:42 ]
        Zamieszczone przez Skfarek
        piramida, ale do takich numerów to musiałeś mieć niezłe "znajomości" na osiedlu :wink:
        Albo miał takie auto że jak się na nie patrzyło, to chciało się wysłać sms o treści "POMAGAM"
        4x4

Komentarz

• MT
          Classic
          S_OCP Member
          • 2007
          • 24

U mnie na Bemowie sąsiad wymyślił jeszcze lepszy patent na rezerwację miejsca parkingowego. Miał 2 auta: starego fiata 126p oraz opla astrę. Opla parkował na miejscu parkingowym a starą fiaciną go zastawiał. Gdy wyjeżdżał oplem puste miejsce ponownie zastawiał starym fiatem. (nie wjeżdżał w to miejsce tylko je blokował)

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Skfarek
            no na osiedlu to raczej problemów nie miałem :wink: wręcz przeciwnie czasami trzeba było nawet kogoś ustawić ale kiedy to było......
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• robak013
              Ambiente
              • 2008
              • 101

Zamieszczone przez piotrek_os
              i tu sie do końca nie zgadzam. Ktos sie nazapier...łopatka zeby odśniezyc, a inny mu wjedzie na gotowe. Wiec wszystko zalezy od podejscia
              żeby było gdzie zaparkować t na pewno bym tego miejsc nie zajął. A że nie było gdzie to sory . Prawda jest taka że jak chcesz mieć miejsce to trzeba je wykupić na parkingu strzeżonym a nie robić prywatę z państwowego i jeszcze do ludzi z pretensjami.

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

robak013, zgadzam się. Równie dobrze mogę sobie "wymieść brudy" w lato z jakiejś miejscówki ....

Komentarz

• dingodingo
                  Classic
                  • 2009
                  • 33

Prawda jest taka że jak chcesz mieć miejsce to trzeba je wykupić na parkingu strzeżonym a nie robić prywatę z państwowego i jeszcze do ludzi z pretensjami.
                  Miejsce można też wykupić na cmentarzu. :lol:

Komentarz

• ace34
                    Drive
                    • 2010
                    • 41

A orientuje się ktoś czy da radę wykupić miejsce parkingowe (koperta z numerem rejestracyjnym) na parkingu pod blokiem? Jeżeli można to ile taka przyjemność? Ja mam taki problem, że jak wyjadę to między 9-15 nie znajdę już miejsca. Obok jest Politechnika i studenciaki okupują parkingi okoliczne.

Komentarz

• robak013
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 101

Z tego co słyszałem u mnie gang "pachołkowy" dowiadywał się w administracji to cena była coś koło 10k rocznie więc słaby interes o ile to prawda.

Komentarz

• ace34
                        Drive
                        • 2010
                        • 41

Z tego co słyszałem u mnie gang "pachołkowy" dowiadywał się w administracji to cena była coś koło 10k rocznie więc słaby interes o ile to prawda.
                        o ja pierdziele... W takim razie odpuszczę sobie.
                        Dzięki za info.

Komentarz

Pracuję...