Zamieszczone przez Pavvlik
Pismo od Dealera ASO Korczyk
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PavvlikWyślij oczywiście za potwierdzeniem odbioru, a najlepiej jakby była na tym piśmie pieczątka jakiegoś choćby prawnika.Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaWedług prawa jesteś w lepszej pozycji o ile sprzedawałeś samochód jako prywatna, a nie osoba prowadząca/wykonująca działalność gospodarczą.
jest nie do ruszenia
Strony nie wyłączyły rękojmi i nikt z Was nie zna stanu faktycznego (przebiegu rozmów, ośiwadczeń itp.) i nikt z Was (tak zakładam) nie czytał dokumentów podpisanych w tej sprawie.
Dopiero po zapoznaniu się z powyższym, można by cokolwiek sensownego powiedzieć ....
Komentarz
-
-
Pismo dziś wysłałem poleconym za potwierdzeniem nadania i odbioru.
Rozmów ani oświadczeń nie było żadnych w umowie było napisane że sprzedaję samochód wolny od wad prawnych i technicznych zgodnie z moją najlepszą wiedzą a kupujący oświadczył że się ze stanem technicznym zapoznał. Poza tym w naszej obecności samochód był sprawdzany odpalony i wjechali nim na serwis by posprawdzać i jak wszystko będzie ok to przeleją kasę po kilku dniach wypłacili pieniądze.
Następnie dali ogłoszenie że samochód sprawny i zadbany zrobili mu zdjęcia i wystawili do sprzedaży gdzie z opisem stoi do dziś.
Przed wczoraj przysłali pismo że z tytułu rękojmi chcą obniżenia wartości samochodu bo były w nim wady tj. zatarte wszystkie 4 pompo-wtryskiwacze. Sugerują że przyczyną było stosowanie złego paliwa. Ponoc sami wymontowali pompo-wtryskiwacze wysłali gdzieś żeby je sprawdzili i musieli kupić 4 nowe i założyć. Pismo podpisał Pan Jacek Korczyk podał nr konta gdzie mam przelać mu pieniądze do 7 dni od momentu odebrania pisma i tyle.
Komentarz
-
-
loyd, po 4 miesiącach od sprzedaży auta przez radek radziszewski, ? Pompowtryski możesz załatwić jednym tankowaniem.
Druga rzecz, radek radziszewski, nie jest mechanikiem, nie musi i nie zna się na samochodach więc nie może ukrywać wady PD jeżeli auto prawidłowo pracuje i jeżeli fachowcy z ASO sprawdzili auto przed kupnem od naszego kolegi.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jak czytam post radka i całą tą historię to po pierwsze sorry ale zwala mnie z nóg bezczelność i tupet tego pseudo salonu, a po drugie poszedłbym osobiście i tego skurwysyna co to pismo wystosował zjebał przy ludziach na środku salonu.
Radek, miej to w dupie. Nawet jak pójdą do sądu to nie mają szans.
Po pierwsze rzecz była używana, a Ty zawodowo nie trudnisz się handlem autami.
Po drugie to oni jako "fachowcy" w dziedzinie aut marki skoda powinni znać się na autach i potrafić zdiagnozować takie usterki.
Po trzecie usterka została zgłoszona po długim czasie, a nie w ciągu dwóch czy trzech dni, więc nie wiadomo kto jeździł tym autem, kto i co przy nim robił oraz jakie paliwo lał.4x4
Komentarz
-
-
A poza tym jaką ja mam gwarancję jakie tam w ogóle teraz są pompo-wtryskiwacze moje czy inne ? Co oni robili z tym samochodem przez ten okres ? albo że to oni wlali złe paliwo i teraz szukają kozła ofiarnego albo co najbardziej prawdopodobne że po prostu stał 4 miesiące i się coś zepsuło ale co mnie to obchodzi ?
edit: 4x4 bkf no uprzedziłeś mnie...
Komentarz
-
-
radek radziszewski, a za ile kupili auto? Po cenie rynkowej czy mniej dali?Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radek radziszewskiA poza tym jaką ja mam gwarancję jakie tam w ogóle teraz są pompo-wtryskiwacze moje czy inne ? Co oni robili z tym samochodem przez ten okres ? albo że to oni wlali złe paliwo i teraz szukają kozła ofiarnego albo co najbardziej prawdopodobne że po prostu stał 4 miesiące i się coś zepsuło ale co mnie to obchodzi ?
Dodam, dla uwiarygodnienia że ów pan przebywa na L4 do piątku... "ale chłopaki w firmie są to mogą mi auto pokazać"...
Czyli że albo kłamią, albo chcą poddać auto ocenie rzeczoznawcy. Ciekawe, dlaczego nie zadzwonili od razu jak wtryski siadły??? Czy w ogóle je wymieniali?? Może pojedzie ktoś z kolegów kto ma tam blisko, zajrzy pod machę, ściągnie pokrywę TDI i zajrzy czy silnik nie ruszony czy widać że było coś ruszane?? Może w ogóle palcem nie kiwnęli tylko wymyślili usterkę i szukają leszcza??4x4
Komentarz
-
-
Olej to wszystko.
Jak można być tak beszczelnym?
Goście dawali auto do testów potencjalnym kupcom , katowali je , tankowali gównianym paliwem a teraz Ty masz za to zapłacić?
Kpiny i tyle.
Zapoznali się ze stanem technicznym , nie było żadnych uwag etc. więc niech się walą.
umowa jest umową , minął miesiąc i niech pocałują się w nos.
szukają kogoś kto im zapłaci za ich spapraną robote.
a może zapłacić ma za to mechanik , który sprawdzał auto i w zamian chcą Ciebie za to ścignąć?
Czasem ludzie z niewiedzy prawa płącą dla świętego spokoju.
Nie daj się chłopie :!:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez radek radziszewskiA poza tym jaką ja mam gwarancję jakie tam w ogóle teraz są pompo-wtryskiwacze moje czy inne ? Co oni robili z tym samochodem przez ten okres ? albo że to oni wlali złe paliwo i teraz szukają kozła ofiarnego albo co najbardziej prawdopodobne że po prostu stał 4 miesiące i się coś zepsuło ale co mnie to obchodzi ?
Dodam, dla uwiarygodnienia że ów pan przebywa na L4 do piątku... "ale chłopaki w firmie są to mogą mi auto pokazać"...
Czyli że albo kłamią, albo chcą poddać auto ocenie rzeczoznawcy. Ciekawe, dlaczego nie zadzwonili od razu jak wtryski siadły??? Czy w ogóle je wymieniali?? Może pojedzie ktoś z kolegów kto ma tam blisko, zajrzy pod machę, ściągnie pokrywę TDI i zajrzy czy silnik nie ruszony czy widać że było coś ruszane?? Może w ogóle palcem nie kiwnęli tylko wymyślili usterkę i szukają leszcza??
Oni w piśmie mi napisali że już naprawili samochód bo wymienili pompki czyli ze niby już jest po naprawie.
Komentarz
-
-
To tylko do tvn turbo z tym teraz. Niech oni zadzwonią na głupa tak jak 4x4BKF, niech się wypytają o silnik itp, ewentualnie zadzwoń sam i nagraj taką rozmowę - może się to przydać w przyszłości jeżeli będą ciągnąć temat.
Z drugiej strony, właśnie mogli stracić kilku klientów zarówno w salonie jak i na serwisie, czy komisie, bo to przecież jedna firma. Żenada.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Generalnie jest tak jak piszą poprzednicy, masz sprawę (teoretycznie) wygraną w sądzie, jeżeli salon zdecyduje się na sąd - co moim zdaniem byłoby z ich strony totalną głupotą.
Ale ich to nic nie kosztuje postraszyć Cię i wysłać Tobie list za kilka złotych, a nóż się przestraszysz i wpłacisz pieniążki. Sprawa powinna ucichnąć, ale nie lekceważ sprawy.
Głowa do góry
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radek radziszewskiPismo podpisał Pan Jacek Korczyk podał nr konta gdzie mam przelać mu pieniądze do 7 dni od momentu odebrania pisma i tyle.
Komentarz
-
-
dokładnie, termin w jakim Korczyk chce cash może być i 1 dzień i 100dni bo sprawa jest absurdalna.
Tak sobie czytam, czytam i po tym wszystkim nie szedłbym do dealera jebać przy ludziach tego idioty, nie szukałbym paragrafów mówiących o rękojmiach itp...
Napisałbym w odpowiedzi dwa listy.
W pierwszym jedno zdanie:
-Proszę o skierowanie przedmiotowej sprawy do sądu.
W drugim coś takiego:
- Informuję, że w związku z wezwaniem mnie do pokrycia kosztów rzekomej wymiany wtryskiwaczy, bez uprzedniego poinformowania mnie w jakiejkolwiek formie o zaistniałej usterce, bez próby polubownego zakończenia rzekomo zaistniałego problemu postanowiłem zawiadomić Prokuraturę Rejonową w............... na okoliczność podejrzenia popełnienia przestępstwa w przedmiocie wyłudzenia, poświadczenia nieprawdy itp...
Obsraliby się na bank.4x4
Komentarz
-
-
pewnie by sie osrali ale trzeba pamietac, ze ktos z "nich" tez moze zagladac na forumJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
Komentarz