1/4 mili - sezon 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz3112
    RS
    • 2008
    • 3607

to kto z OCP startuje?
    1. piramida,
    2. sesik,
    3. arturo_freestyl,
    4. OctaviaRS TDi,

ktoś jeszcze?
    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Nie wiem, ale życzę powodzenia wszystkim z OCP. Trzymam kciuki!

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez hotrain
        Nie wiem, ale życzę powodzenia wszystkim z OCP. Trzymam kciuki!
        dzięki, ja już wybebeszony, obuwie przebrane, rano tylko kawka i do ataku :diabelski_usmiech
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• S3 CHRIS
          Elegance
          • 2006
          • 979
          • Octavia I (1U2)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

gratulacje dla wygranych i oczywiscie wyciagniecie klasy Diesel

jakie czasy ?

nie byłem tylko słyszałem
          ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• blind_walker
            RS
            • 2010
            • 4533
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ocepki już są w necie.

mkII 20VT (600h worked)
            Roooooomster

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez S3 CHRIS

jakie czasy ?

Tak ogólnikowo, nie wiem jak finał ale grześ był pierwszy w eliminacjach z czasem około 13.2? Sesik miał problemy ze sprzęgłem i odpuścił, ja szału nie zrobiłem, najlepszy czas to około 15.2 zaznaczam że ćwiartka w sosonowcu biegła pod górkę na tylę że przy starcie trzeba było trzymać na ręcznym lub półsprzęgle żeby auto nie uciekało, michał z wrocławia octaviars, robił około 0.5 sek gorszy czas od mojego, pod koniec zawodów polało i zrobiła sie kiszka, czołówka to dgw, dwie audi a4 3.0 tdi, następnie dwie ibizy

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• _tm_
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 2333
                • Superb III (3V3)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez piramida

jakie czasy ?

Tak ogólnikowo, nie wiem jak finał ale grześ był pierwszy w eliminacjach z czasem około 13.2? Sesik miał problemy ze sprzęgłem i odpuścił, ja szału nie zrobiłem, najlepszy czas to około 15.2 zaznaczam że ćwiartka w sosonowcu biegła pod górkę na tylę że przy starcie trzeba było trzymać na ręcznym lub półsprzęgle żeby auto nie uciekało, michał z wrocławia octaviars, robił około 0.5 sek gorszy czas od mojego, pod koniec zawodów polało i zrobiła sie kiszka, czołówka to dgw, dwie audi a4 3.0 tdi, następnie dwie ibizy
                A co z TSI ? Był arturo_freestyl ?
                S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                -------------------------------------------------------------------------
                O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez _tm_

jakie czasy ?

A co z TSI ? Był arturo_freestyl ?
                  niestety go nie było

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

No to szkoda, że u sesika jakis problem był...
                    To czekamy na jakieś więcej info no i może jakieś filmiki z przejazdów się znajdą.
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

Filmiki robił Bartek a co do Sesika to aż mi sie łza w oku zakręciła jak go seicento śmigneło

co do zdjęć zachwiel ogarnie to wkleje z czasami zdjęcia

Komentarz

• sesik
                        RS
                        • 2006
                        • 2165

Finały ze względu na złe warunki na końcu toru się nie odbyły, więc brano czas z eliminacji.
                        DGW jeszcze raz gratulujemy tradycyjnie 1 miejsca :diabelski_usmiech
                        Best ET = 13.666
                        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Ayu
                          RS
                          • 2009
                          • 4154

DGW Gratulacje!
                          sesik, piramida, OctaviaRSTDi będzie tylko lepiej!

Komentarz

• S3 CHRIS
                            Elegance
                            • 2006
                            • 979
                            • Octavia I (1U2)
                            • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

czyli ogolnie warunki do bani?

podobno jeszcze troche ciasno było a czasu mowiom same za siebie
                            ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• martino
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 974

S3 CHRIS, Było bardzo ciasno i przede wszystkim nierówno.

Na dohamowaniu na końcu niebieska DGW dostała nawet w miskę.....

Ale wszystko dobrze się skończyło......

Grzechu! Jeszcze raz gratulacje. Sesik.... Będzie lepiej, tylko to sprzęgło..... Teresa ma ochotę jeździć

piramida, OctaviaRSTDi - również gratulacje
                              Martino
                              125 KM /272 Nm - to już było....
                              teraz jest duży "+"
                              dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                              -----------------------------------------------
                              PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• arturo_freestyl
                                Rider
                                • 2010
                                • 704

nie bylem boi nie mogłem

ale zapisałem sie na zawody oragnizowane przez seat racing na 24.07 RYKI

kto chetny?
                                Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                                ET 14,607 - Bemowo 2011
                                ET 13,482 - Ryki 2012
                                ET 13,014 - Ełk 2013
                                ET 12,939 - Ryki 2015
                                0-200km/h - 13,2s
                                2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• 4x4BKF
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1279

Chłopaki - szczere gratulacje i wyrazy uznania za trud i pieniądze jakie wkładacie w ulepszenie swych aut. Czytałem wątki o ćwiartkach, tuningach, przygotowaniach.
                                  Jeden z kolegów, bodajże kolega Piramida napisała coś takiego
                                  - "auto wybebeszone - mogę jechać"

Na co jeden z tych forumowiczów którzy zawsze w czymś widzą problem odpowiedział:
                                  - "czyli przygotowujesz się do osiągnięcia czasu którego nigdy na ulicy i w innych warunkach nie będziesz w stanie osiągnąć. dla mnie takie bebeszenie auta jest bez sensu bo fałszuje rzeczywiste osiągi auta.." czy coś takiego.

Ja koledze krytykowi odpowiem jedynie, że może niech kupi sobie kilka ryz papieru i wystosuje do wszystkich polskich sportowców którzy robią BPSy czy inne treningi list o mniej więcej takiej treści:
                                  "drogi sportowcu, proszę nie trzymaj diety ani planu treningowego bo faktycznie na co dzień nie jesteś aż tak szybki jak szybki być chcesz lub silny czy tam wytrzymały. Nie chcemy was polskich sportowców oglądać robiących życiówki na olimpiady/olimpiadach bo normalnie to wy w życiu nie będziesz taki szybki."

Piramida, sesik i inni - trzymam za was kciuki i szczerze podziwiam!
                                  4x4

Komentarz

• lukasz3112
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3607

4x4BKF,

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                      Na co jeden z tych forumowiczów którzy zawsze w czymś widzą problem odpowiedział:
                                      - "czyli przygotowujesz się do osiągnięcia czasu którego nigdy na ulicy i w innych warunkach nie będziesz w stanie osiągnąć. dla mnie takie bebeszenie auta jest bez sensu bo fałszuje rzeczywiste osiągi auta.." czy coś takiego.

Ja koledze krytykowi odpowiem jedynie, że może niech kupi sobie kilka ryz papieru i wystosuje do wszystkich polskich sportowców którzy robią BPSy czy inne treningi list o mniej więcej takiej treści:
                                      "drogi sportowcu, proszę nie trzymaj diety ani planu treningowego bo faktycznie na co dzień nie jesteś aż tak szybki jak szybki być chcesz lub silny czy tam wytrzymały. Nie chcemy was polskich sportowców oglądać robiących życiówki na olimpiady/olimpiadach bo normalnie to wy w życiu nie będziesz taki szybki."
                                      po pierwsze - koledze polecam czytanie ze zrozumieniem, jak cytujesz czyjeś wypowiedzi to zawsze możesz je skopiować i wkleić, wtedy nie będziesz ich przeinaczał.

po drugie, również biorę u dział w tego typu zawodach

po trzecie, to nie sport tylko hobby, i wielokrotnie można przeczytać o wieczornych ustawkach i wtedy właśnie okazuje się że auto teoretycznie szybsze bo ktoś je wybebeszył na zawody zbiera baty od takiego które na zawodach było w "specyfikacji" ulicznej i teoretycznie jest wolniejsze

Poza tym, napisałem tam również

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                      nie krytykuję, wyrażam swoje zdanie
                                      a to mi chyba wolno :?:
                                      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                      http://www.disi-tune.pl
                                      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

• McGan
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 3573
                                        • Superb III (3V3)

Panowie, a lecicie na http://www.nightpower.pl/ ? Ja się wybieram, moje pierwsze zawody na 1/4 - jestem bardzo ciekaw, jaki wynik wykręcę i w ogóle, jak to wszystko wygląda
                                        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• lukasz3112
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3607

McGan, jak widać po liście zawodników to sporo OCPków będzie

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Kto chętny na 4 rundę SSS w Kołobrzegu? :wink:

[ Dodano: Wto 21 Cze, 11 13:01 ]
                                            Własnie sprawdziłem wyniki klasy diesel i praktycznie nie ma z kim porównać czasów z czasami z bemowa, praktycznie dwa auta sie tylko pokrywają, moje i sesika a tak to zupełnie inna obsada niz na bemowie :shock:
                                            W sosnowcu najszybsze moje et było 15,141 i 15,170, szkoda że nie ma jak tego zweryfikować z bemowem :roll:

[ Dodano: Wto 21 Cze, 11 13:09 ]
                                            Dodam jeszcze że myślałem ze moja skodzina coś nie jedzie ale patrząc na czasy forda mustanga gt i dodga chargera to czasy są bardzo zblizone :shock:

Komentarz

• kamil92x
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 701
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Kto chętny na 4 rundę SSS w Kołobrzegu?
                                              Ja może wpadnę jako widz bo akurat będę w Kołobrzegu na wakacjach
                                              Octavia ASZ/RS
                                              Jetta A5

Komentarz

• arturo_freestyl
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 704

Własnie sprawdziłem wyniki klasy diesel i praktycznie nie ma z kim porównać czasów z czasami z bemowa, praktycznie dwa auta sie tylko pokrywają, moje i sesika a tak to zupełnie inna obsada niz na bemowie :shock:
                                                W sosnowcu najszybsze moje et było 15,141 i 15,170, szkoda że nie ma jak tego zweryfikować z bemowem :roll:

Dodam jeszcze że myślałem ze moja skodzina coś nie jedzie ale patrząc na czasy forda mustanga gt i dodga chargera to czasy są bardzo zblizone :shock:
                                                a na ryki na seat racing 24.07 jedziesz?
                                                Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                                                ET 14,607 - Bemowo 2011
                                                ET 13,482 - Ryki 2012
                                                ET 13,014 - Ełk 2013
                                                ET 12,939 - Ryki 2015
                                                0-200km/h - 13,2s
                                                2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez arturo_freestyl

a na ryki na seat racing 24.07 jedziesz?
                                                  możę sie wybiorę chyba że gdzieś na wakację sie wybiorę, mam chyba czas do 10 lipca?

Komentarz

• daneczek76
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 3642
                                                    • Toyota

oj tak Sporo OCP na Nightpower będzie może jakaś klasa Van to też wyskoczę :twisted: może 18 sekund wykręcę
                                                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...