Samochód Polski Szpan!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • romi-70
    Elegance
    • 2008
    • 920
    • Volkswagen
    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez blind_walker
    No to dołożę jeszcze jedno :diabelski_usmiech :
    i to jest kwit esencja
    Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Sytuacja z dzisiaj:

wracamy z żoną z weekendu w Korbielowie. Między Siewierzem a Jędrzejowem lecimy sobie moją O1 która w rodzinie ma status pojazdu "wyjazdowo-wyprawowego" przed nami jedzie Suzuki Grand Vitara, za nią nowa A8, za nia Passat B6, nowa alfa (taka jak policyjne), vectra GTS i my. Każdy wóz po kolei wyprzedza jadącą niezbyt szybko Vitarę, dochodzi nasza kolej. Vitara dostaje wścieku dupy że ją jakas Octa będzie dymac i przyspiesza przy dwóch próbach wyprzedzenia. dodam że próbowałem ją dwa razy wziąc nie redukując z 6 biegu
      Przy kolejnej próbie redukcja na 4, wytresowane przez rogala 135 koni i ileś tam Nm pokazało Vitarze gdzie jej miejsce. Po zajęciu miejsca przed Vitarą przyhamowanie... pan z Vitary nerwowo rozejrzał się za rowem i dał sobie spokój))

Idiotów nie sieją
      4x4

Komentarz

• klekocix
        Rider
        • 2010
        • 479
        • Octavia I combi (1U5)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Ja mam 2 samochody oraz skuter.

Skuter to typowa chińszczyzna, dzięki której codziennie dostaję się do pracy, od lutego do listopada ( o ile nie pada deszcz/śnieg i da się jechać). Skuterek jest jednak nieznacznie podkręcony, przez co kilku kierowców samochodów zdziwiło się i próbowało za wszelką cenę mnie później wyprzedzić, łącznie z łamaniem przepisów, aby tylko być przede mną...

Do tego w garażu stoi Peugeot 205 1.0L LPG z 1994 roku, który jest moim prywatnym-służbowym samochodem. Używany w przypadkach, gdy pada deszcz lub też mam coś większego do przewiezienia. Nie czuję się w tym samochodzie gorszy - wręcz przeciwnie - posiadam coś, co już niedługo będzie rarytasem na ulicach, a moja 205-tka jest w świetnym stanie z każdej strony Mógłbym kupić sobie mocniejsze, może trochę nowsze auto, ale uważam to za bezsens, skoro teraz wiem co mam i nie muszę nikomu udowadniać, że mnie stać...
        Ach - ile razy sprawiało mi frajdę to, że jakieś mocniejsze auto wyprzedzało mnie tylko po to, abym za chwilę zrównał się z nim na światłach ew. wyprzedził, gdy tamto zablokuje się gdzieś po drodze. Kiedyś nawet jeden człowiek zbeształ mnie, że jak ja śmiem go wyprzedzić w jego Focusie, on ma przecież silnik TDCi...

Moja Skoda jest samochodem rodzinnym, którym śmigamy przede wszystkim na wyjazdy rodzinne poza miasto. Kilka więcej KM i Nm niż fabryka dała wyciągnięte przez Rogala pozwala po trasie pogonić inne samochody, akurat mi zwykle trafia się "lymuzyna" Omega B 2.0 16v lub Vectra B 1.6 16v. Raz facet z Peugeota 206 wziął sobie za punkt honoru aby nie puścić mnie na 2 pasmowej trasie, próbował wszystkiego, łącznie z zepchnięciem mnie na pobocze.

Najlepszą jednak akcję przeżyłem ok. miesiąc temu na stacji benzynowej na myjni.
        Byłem jako pierwszy do wjazdu na mycie Skodą. Gość przede mną wjechał na mycie VW Lupo. Po skończonym myciu, oczywiście najtańszym (akurat stałem za nim w kolejce do kasy więc widziałem co brał) zaczął wewnątrz kabiny trzepać swoje dywaniki samochodowe. Oczywiście cały kurz zaczął lecieć na jego świeżo umyty samochód. Po 10 minutach obserwacji tego "zjawiska" poszedłem go upomnieć, żeby się pospieszył i żeby spojrzał na regulamin, że nie wolno mu tego wewnątrz robić. "Ynteligentem" okazał się jakiś dzieciak niewiele wyższy od Lupo w spodniach od dresu i kurtce skórzanej. Najlepsze było to, że powiedział do mnie: "Co, myślisz, że mnie wygonisz? Nie pojadę stąd, będę tak jeszcze trzepał pół godziny i nic mi nie zrobisz!! I nie patrz na mój samochód, nie trafiłeś na frajera, ja mam beemkę w garażu..." Oczywiście w treść tego monologu były wplecione jeszcze nie cenzuralne słowa. Zaprosiłem go na tyły stacji benzynowej na męską rozmowę, ale wsiadł do samochodu i z piskiem odjechał.

Ja naprawdę jestem bardzo spokojnym człowiekiem, ale tym razem gość przegiął...
        Odpowiedzcie, gdzie się tacy rodzą?
        Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez klekocix
          Ach - ile razy sprawiało mi frajdę to, że jakieś mocniejsze auto wyprzedzało mnie tylko po to, abym za chwilę zrównał się z nim na światłach ew. wyprzedził, gdy tamto zablokuje się gdzieś po drodze.
          No wiesz, niektórzy szybko lubią jeździć. Ja też wielokrotnie zapieprzałem po mieście bez sensu, bo po prostu miałem na to ochotę i nie przejmowałem się tym, że samochód, który przed chwila minąłem stoi obok mnie na światłach czy jest wręcz przede mną.
          Aczkolwiek coś takiego:
          jeden człowiek zbeształ mnie, że jak ja śmiem go wyprzedzić w jego Focusie, on ma przecież silnik TDCi...
          Jest dla mnie zupełnie nie zrozumiałe. Typowy król szos i to pewnie jeszcze w służbowym. :lol:
          Po 10 minutach obserwacji tego "zjawiska" poszedłem go upomnieć, żeby się pospieszył i żeby spojrzał na regulamin, że nie wolno mu tego wewnątrz robić. "Ynteligentem" okazał się jakiś dzieciak niewiele wyższy od Lupo w spodniach od dresu i kurtce skórzanej. Najlepsze było to, że powiedział do mnie: "Co, myślisz, że mnie wygonisz? Nie pojadę stąd, będę tak jeszcze trzepał pół godziny i nic mi nie zrobisz!! I nie patrz na mój samochód, nie trafiłeś na frajera, ja mam beemkę w garażu..." Oczywiście w treść tego monologu były wplecione jeszcze nie cenzuralne słowa. Zaprosiłem go na tyły stacji benzynowej na męską rozmowę, ale wsiadł do samochodu i z piskiem odjechał.

Ja naprawdę jestem bardzo spokojnym człowiekiem, ale tym razem gość przegiął...
          Ja tez jestem spokojnym człowiekiem jednak w takiej sytuacji to bym mu tym jego dywanikiem wytrzepał mordę tak, że to jego BMW było by mniej klepane od niego. :lol:
          I nie patrz na mój samochód, nie trafiłeś na frajera
          Lupo to bardzo fajne auto. I na Wawe na pewno lepsze od BMWu. :szeroki_usmiech
          Gdzie tacy mieszkają.
          Ja też trochę jeżdżę czasem po PL, ale kurna takich sytuacji jakie tu przedstawiacie są mi zupełnie obce. :shock:
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• zwolin
            Rider
            • 2010
            • 656

Zamieszczone przez blind_walker
            Kumpel miał sąsiada, który też sprawdzał wszystkie drzwi po 3-4 razy, na skórzaną tapicerkę założył pokrowce, żeby się nie zniszczyła, a alufelgi schował do garażu i jeździł na stalówkach, żeby nikt ich nie ukradł, a wcześniej jak samochód był nowszy, to wyciągał akku. Widziałem na własne oczy.
            Teściowie kupili kiedyś 6-ścio letniego poldogruza który miał nadal folię na siedzeniach. Żeby się nie pobrudziły. Jakos sobie nie moge wyobrazić szczęśliwego właściciela siedzacego na folii w 40st upale w samochodzie bez klimy i z ledwo co działającą wentylacją. Ale dbać trzeba :szeroki_usmiech
            Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
            O II Tour Combi 1.6
            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

Peugeot 205 1.0L LPG z 1994 roku
              Super samochodzik, miałem 205 1.9D chyba 95, albo 96 full opcję wspomaganie, elektryczne szyby, centralny, szyberdach Nie jeden się zdziwił jak to jedzie Ale mój niestety nie był w takim dobrym stanie i już go nie ma :cry:

Zamieszczone przez Udesky
              Ach - ile razy sprawiało mi frajdę to, że jakieś mocniejsze auto wyprzedzało mnie tylko po to, abym za chwilę zrównał się z nim na światłach ew. wyprzedził, gdy tamto zablokuje się gdzieś po drodze.
              No wiesz, niektórzy szybko lubią jeździć. Ja też wielokrotnie zapieprzałem po mieście bez sensu, bo po prostu miałem na to ochotę i nie przejmowałem się tym, że samochód, który przed chwila minąłem stoi obok mnie na światłach czy jest wręcz przede mną.
              Aczkolwiek coś takiego:
              Też tak mam Jak gdzieś jadę to lubię szybko jechać dla samej przyjemności, a nie żeby być parę min wcześniej. Nie raz ruszam dynamicznie spod świateł, dojeżdżam do następnych czerwone, patrzę a reszta w połowie drogi jest dopiero. Nim się włączy zielone, nie rusza mnie to i na następnych taka sama akcja
              W mieście w korkach praktycznie nie da się dojechać szybciej, co innego trasa.
              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Karql
                1.9D
                Trochę oftop, ale słyszałem wiele dobrego o tym silniku. To był ten 60KM, montowany w Talbotach, 206 itd?
                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Karql
                  L&K
                  • 2010
                  • 1124

Zamieszczone przez Karql
                  1.9D
                  Trochę oftop, ale słyszałem wiele dobrego o tym silniku. To był ten 60KM, montowany w Talbotach, 206 itd?
                  Nie ujmuj mu miał 67 :twisted: w czym był jeszcze montowany nie wiem W każdym razie w połączeniu z niską masą auta dawał radę, a przy tamtych cenach paliwa jak mu cisnąłem wychodziło 20zł na 100km :diabelski_usmiech
                  Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                  Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Karql
                    Zamieszczone przez Karql
                    1.9D
                    Nie ujmuj mu miał 67 :twisted: w czym był jeszcze montowany nie wiem W każdym razie w połączeniu z niską masą auta dawał radę, a przy tamtych cenach paliwa jak mu cisnąłem wychodziło 20zł na 100km :diabelski_usmiech
                    Ja miałem czerwoną strzałę z silnikiem 1,1. Przy tej masie zapierdzielało jak głupie.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Zamieszczone przez 4x4BKF
                      Po zajęciu miejsca przed Vitarą przyhamowanie... pan z Vitary nerwowo rozejrzał się za rowem i dał sobie spokój))
                      No to mu pokazałeś miejsce w szeregu, naprawkę klasa zachowanie :diabelski_usmiech :wink: :lol:

Komentarz

• 4x4BKF
                        L&K
                        • 2010
                        • 1279

Zamieszczone przez hotrain
                        Zamieszczone przez 4x4BKF
                        Po zajęciu miejsca przed Vitarą przyhamowanie... pan z Vitary nerwowo rozejrzał się za rowem i dał sobie spokój))
                        No to mu pokazałeś miejsce w szeregu, naprawkę klasa zachowanie :diabelski_usmiech :wink: :lol:
                        Dzięki hotrain za uznanie, też jestem z siebie dumny :lol:
                        4x4

Komentarz

• bardzozlymisio
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 208

Kurcze, sledzę to forum od kilku lat i miałem wrażenie, to tu siedzą ludzie, którzy nie muszą się leczyć z kompleksów

Prawie każdy z tutuaj obecnych ma samochód i wie, że pieniądze się zarabia cieżko a wydaje łatwo. Natomiast powszechnie wiadomo, że produkty luksusowe kupują ludzie, których na nie nie stać . Jak ktoś ma nieograniczoną fortunę to ma głęboko w dupie jakim samochodem jeździ i co sobie sąsiedzi pomyślą. Tylko dupki z kompleksem małego ptaszka i przykrótkim portelem napinają sie na furę dla sąsiadów.

Moja filozofia jest taka - nie stać mnie na BMW to nie kupuję BMW. Stać mnie na Skodę i jeżdżę Skodą. Lubię to auto, jest dla mnie wystarczająco wygodne i dowozi mnie tam gdzie chcę. Nie mam z nim kłopotów, uterek itepe (tfu, tfu). A jak komuś się to nie podoba to srał go pies - jego problem .

Moja skoda jest dla mnie najlepsza na świecie, mojego ojca Vectra jest dla niego najlepsza na świecie i szanujemy swoje zdanie w myśl zasady żyj i pozwól żyć innym. A dupkom, którzy chcą wszystkim za wszelką cenę udowodnić że nasze auta są do dupy pozwalamy wspaniałomyślnie toczyć pianę i żółć wiedząc, że i tak my mamy rację

Komentarz

• Octavianos
                            L&K
                            • 2010
                            • 1130

Super to ująłeś bardzozlymisio - podpisuję się "nogami i ręcami" pod Twoim postem
                            SIMPLY CLEVER
                            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Octavianos
                              Super to ująłeś bardzozlymisio - podpisuję się "nogami i ręcami" pod Twoim postem
                              ja też mam to w dupie czy ktoś jezdzi starą sierrą czy bmką 7, na drodzę staram sie jezdzić tak co by nie przeszkadzać innym ale nie raz trafi sie taki jeden z drugim co ma problem to wtedy go szybko prostuję jak nie na prostej to na zakręcie :szeroki_usmiech
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• BADYL
                                RS
                                • 2011
                                • 2396
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Z tym naszym "SAMOCHODOWYM POLSKIM SZPANEM" moim zdaniem też nie można generalizować choć w wielu przypadkach powyższe stwierdzenie się sprawdza... :roll:
                                Zamieszczone przez bardzozlymisio
                                Prawie każdy z tutuaj obecnych ma samochód i wie, że pieniądze się zarabia cieżko a wydaje łatwo. Natomiast powszechnie wiadomo, że produkty luksusowe kupują ludzie, których na nie nie stać . Jak ktoś ma nieograniczoną fortunę to ma głęboko w dupie jakim samochodem jeździ i co sobie sąsiedzi pomyślą. Tylko dupki z kompleksem małego ptaszka i przykrótkim portelem napinają sie na furę dla sąsiadów.
                                Dla każdego coś miłego i niech ludzie kupują takie auto jakie chcą :wink: , lecz do końca nie zgodzę się z tezą, że każdy kupuje to na co go stać... ponieważ jest to pojęcie względne na które składa się też wiele dodatkowych czynników jak np. upodobania motoryzacyjne, zapotrzebowanie itd. Oczywiście cena również jest istotna, ale MOIM zdaniem nie najważniejsza… Wiem, że idiotów nie sieją i przypadki baranów w 15letnich pasatach, którzy zawsze będą udowadniać wyższość swojego auta nad np. skodą „umilając” innym użytkownikom dróg jazdę brakować nie będzie, ale ONI też kupili to na co ich było stać

Nie możemy tak generalizować bo wpadniemy w własne sidła i po trosze zalatywać będzie HIPOKRYZJĄ! ;-) Większość z nas zakupiło auto używane kierując się różnymi względami….jedni że skoda - grupa VAG, inni, że dobre auto, a jeszcze inni połączyli te dwie cechy i pewnie pomyśleli, że skoro skoda to również VW to po cholerę kupować „starego passata czy też audi ?” no i stąd rozsądny i jedyny wybór :P hehe ale idąc tym tokiem rozumowania w cenie OCTAVI moglibyśmy być szczęśliwcami np. 2 letniego matiza czy też (jak dla mnie super) fabi… ale NIE woleliśmy kupić 4-5! letnie OCTAVIE bo większe, wygodniejsze, dające większą radochę z jazdy :!: :drive: Ba…w kilku przypadkach mogliśmy być również szczęśliwymi posiadaczami TOURA ale…jak wspomniałem wcześniej dla każdego coś miłego :P :P :

Prawda jest taka, że gdybym nie miał co robić z kasą to chętnie kupiłbym sobie BMW 7 E38 z końcówki produkcji, wycackałbym je na tip top i jako 3-4 auto cieszyłoby oko w garażu :Bojesie: Nie mam tyle kasy więc kupiłem „to na co mnie stać lub co mi się podoba” i nim pomykam.

W każdym bądź razie żyjmy i pozwólmy żyć innym
                                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 264

Zamieszczone przez BADYL
                                  Z tym naszym "SAMOCHODOWYM POLSKIM SZPANEM" moim zdaniem też nie można generalizować choć w wielu przypadkach powyższe stwierdzenie się sprawdza... :roll:
                                  Dla każdego coś miłego i niech ludzie kupują takie auto jakie chcą :wink: , lecz do końca nie zgodzę się z tezą, że każdy kupuje to na co go stać... ponieważ jest to pojęcie względne na które składa się też wiele dodatkowych czynników jak np. upodobania motoryzacyjne, zapotrzebowanie itd. Oczywiście cena również jest istotna, ale MOIM zdaniem nie najważniejsza… Wiem, że idiotów nie sieją i przypadki baranów w 15letnich pasatach, którzy zawsze będą udowadniać wyższość swojego auta nad np. skodą „umilając” innym użytkownikom dróg jazdę brakować nie będzie, ale ONI też kupili to na co ich było stać

Nie możemy tak generalizować bo wpadniemy w własne sidła i po trosze zalatywać będzie HIPOKRYZJĄ! ;-) Większość z nas zakupiło auto używane kierując się różnymi względami….jedni że skoda - grupa VAG, inni, że dobre auto, a jeszcze inni połączyli te dwie cechy i pewnie pomyśleli, że skoro skoda to również VW to po cholerę kupować „starego passata czy też audi ?” no i stąd rozsądny i jedyny wybór :P hehe ale idąc tym tokiem rozumowania w cenie OCTAVI moglibyśmy być szczęśliwcami np. 2 letniego matiza czy też (jak dla mnie super) fabi… ale NIE woleliśmy kupić 4-5! letnie OCTAVIE bo większe, wygodniejsze, dające większą radochę z jazdy :!: :drive: Ba…w kilku przypadkach mogliśmy być również szczęśliwymi posiadaczami TOURA ale…jak wspomniałem wcześniej dla każdego coś miłego :P :P :

Prawda jest taka, że gdybym nie miał co robić z kasą to chętnie kupiłbym sobie BMW 7 E38 z końcówki produkcji, wycackałbym je na tip top i jako 3-4 auto cieszyłoby oko w garażu :Bojesie: Nie mam tyle kasy więc kupiłem „to na co mnie stać lub co mi się podoba” i nim pomykam.

W każdym bądź razie żyjmy i pozwólmy żyć innym

Jak najbardziej sie z tym zgadzam
                                  Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• Hanz2k
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 522

bardzozlymisio,
                                    produkty luksusowe kupują ludzie, których na nie nie stać . Jak ktoś ma nieograniczoną fortunę to ma głęboko w dupie jakim samochodem jeździ i co sobie sąsiedzi pomyślą. Tylko dupki z kompleksem małego ptaszka i przykrótkim portelem napinają sie na furę dla sąsiadów.
                                    Dwie rzeczy:
                                    - produkty luksusowe z definicji to nie Passat B5 a Bentley, Rolls, Philippe Patek, jacht motorowy na Morzu Śródziemnym i Gulfstream w hangarze.
                                    - jeżeli stać cię na powyższe środki trwałe zaczynając od Bentley'a to je po prostu masz i wtedy rzeczywiście masz dużo rzeczy głęboko w części ciała poniżej pleców ... ale posiadasz je bo Twoi partnerzy biznesowi je mają i oczekują od Ciebie tego samego. Zawsze jesteśmy od kogoś zależni , ludzie bardzo bogaci również.
                                    Hanz2k
                                    1,8 T by MT
                                    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Skfarek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 4795
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Hanz2k
                                      - produkty luksusowe z definicji to nie Passat B5 a Bentley, Rolls, Philippe Patek, jacht motorowy na Morzu Śródziemnym i Gulfstream w hangarze.
                                      jaki kraj taki luksus :diabelski_usmiech
                                      A że u nas przez lata poprzedniego systemu auta ze znaczkiem innym niż FSO, FSM, zawłaszcza te z RFNu były luksusem to nie tak łatwo to wykorzenić z mentalności luda
                                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• loyd
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2342

Zamieszczone przez Skfarek
                                        Zamieszczone przez Hanz2k
                                        jaki kraj taki luksus :diabelski_usmiech
                                        A że u nas przez lata poprzedniego systemu auta ze znaczkiem innym niż FSO, FSM, zawłaszcza te z RFNu były luksusem to nie tak łatwo to wykorzenić z mentalności luda
                                        Dokładnie. U nas 12-letni pasek w kombi, w skórze banan i w tedeiku jest synonimem sukcesu i luksusu ......

Komentarz

• bardzozlymisio
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 208

Hanz2k,
                                          ja wcale nie twierdzę, że Passat to samochód luksusowy. Napisałem, że dobra luksusowe kupują czesto ludzie, których na nie nie stać. Czyli ludzie napinają się, żeby kupić coś luksusoweg, żeby poprawić sobie samopoczucie.

Poza tym bioroąc pod uwagę przeciętnego Kowalskiego to śmiem twierdzić, że Passat to dobro luksusowe, zwłaszcza nowy (ale dalej nie jest to samochód luksusowy). Produkty luksusowe definiuje zasobność portfela uczestników danego rynku, któa w PL jak wiemy nie jest zbyt wielka. Jednak częsciowo się zgadzam - w normalnym kraju, Bentley i 50stopowy jacht to są dobra luksusowe. Pasek, nawet nowy, jest dobrem pierwszej potrzeby

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 264

Hanz2k,
                                            ja wcale nie twierdzę, że Passat to samochód luksusowy. Napisałem, że dobra luksusowe kupują czesto ludzie, których na nie nie stać. Czyli ludzie napinają się, żeby kupić coś luksusoweg, żeby poprawić sobie samopoczucie.

Poza tym bioroąc pod uwagę przeciętnego Kowalskiego to śmiem twierdzić, że Passat to dobro luksusowe, zwłaszcza nowy (ale dalej nie jest to samochód luksusowy). Produkty luksusowe definiuje zasobność portfela uczestników danego rynku, któa w PL jak wiemy nie jest zbyt wielka. Jednak częsciowo się zgadzam - w normalnym kraju, Bentley i 50stopowy jacht to są dobra luksusowe. Pasek, nawet nowy, jest dobrem pierwszej potrzeby
                                            Jedno jest pewne szpan byl,jest i chyba zawsze w Polsce bedzie.
                                            Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• Udesky
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1692
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Vojtek1,9tdi
                                              Jedno jest pewne szpan byl,jest i chyba zawsze w Polsce bedzie.
                                              Co kraj to obyczaj.
                                              W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

Pracuję...