Zamieszczone przez maxlodz
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
mój ubezpieczyciel nic nie bierze. A ja biorę zawsze przy ubezpieczaniu Octavki. I mam na cały rok.pozdrawiam - Darek
-
No i jesteśmy na miejscu. Miała być Rogożnica albo Primosten, ale w Rogożnicy nie spodobało mi się,a nie chciało mi sie wracać te pare kilometrów do Primosten, więc na miejscu padło hasło - Brela , no i jesteśmy. Z noclegami łatwo nie było, strasznie dużo ludzi, ale po przeszło godzinie udało sie coś znaleźć i jestem chyba bardziej zadowolony z kwatery niz w zeszłym roku, chodziaż wyżej mam i trzeba stromiej podchodzić.Dziś pogoda zajebista, zara ide do wody poszukać jakichś rybek.
Jeślki chodzi o ceny to wg mnie wszystko podrożało od zeszłego roku mniej więcej o połowe, zsa posiłek za który ostatnio dawałem 40kun, dziś kosztuje 60. kurs kuny do złotówki też nieciekawy. Aha, no i zlikwidowali moją ulubioną restaurację przy konzumie a na jej miejscu jakiś market zrobili i to właśnie jest dla mnie największą tragedią... nawet nie pamiętam jak sie ona nazywała....
Komentarz
-
-
i ja 8)
choć jeszcze nie wiem gdzie pojadę :lol:
W CRO byłem tylko raz w 2009. Połowa pobytu w Tucepi, połowa na Pagu.
Teraz wybieram się z 1,5rocznym terrorystą :wink:
Mam swoje wstępne typy ale chętnie wysłucham Waszych propozycji:
- możliwie blisko, bo myślę dojechać bez noclegu
- płytka woda, bardzo drobny żwirek/piasek
- deptaki co by wózkiem dało się pojeździć
Również planuję połowę pobytu w jednym miejscu, połowę gdzieś indziej :wink:
Ktoś coś ?
Komentarz
-
no_fear, z Krakowa to w każde miejsce w Cro bez noclegu dojeżdżasz
Osobiście najdalej byłem w Omisie, ale jechać na Korculę też nie było by problemu.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
he zgaduję, że nie jechałeś z małym dzieckiem na pokładzie, które wychodzi z fotelika i robi rozróbę już na trasie 100km :lol:
dla mnie nie ma problemu dojechać i do Grecji :wink:
ale ze względu na 1,5rocznego wiercipiętę, szukam ładnych miejsc raczej w północnej części kraju 8)
Komentarz
-
Nie masz zle,ja musze caly rok czekac :PZamieszczone przez Yarwadla mnie największą tragedią jest ze jeszcze 2,5tyg musze czekac do wyjazduKondziu
OCP
Komentarz
-
no_fear, to jedź na Rab i do miejscowości Lopar - jeżeli lubisz klimaty w stylu Ustki.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Yarwa jakiś prowiant na grila bierzesz ? bo trza by se zrobić na miejscu grila do piwka nie :P.
Ja biore browarki i kiełbasy ( bo z tym to ponoć cięćko w cro) :twisted:
Komentarz
-
"dżewo" do lasu wozisz ? ichniejsze ci nie smakuje ? :szeroki_usmiech przeca w tym je cały urok. a nie ino tyskie i tyskie ....Zamieszczone przez conanJa biore browarki
Komentarz
-
ja po 18 dniach na wyjeździe własnie dotarłem do domu
ale jest ze mna zapas karlovacko
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
mój się już skończyłZamieszczone przez blackrsale jest ze mna zapas karlovacko
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Jadącym do Chorwacji polecam wycieczke na Biokowo niesamowite widoki Polecam
Parę lat temu zamieściłem filmik na youtube w formie zabawy o dziwo film ma już 27388 odwiedzin :shock: ja jechałem a żona kręciła kamerą
wtedy nie miałem jeszcze skody lecz reno kangur
Niestety w tym roku tylko Włochy , ale może podskoczę na Istrię
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=slYuLvKk-bc[/youtube]
Komentarz
-
:diabelski_usmiech dlaczego niestety? Ja byłem w tym roku we Włoszech - naprawdę fajne i udane wakacje ---> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...57044&start=45Zamieszczone przez okiokiNiestety w tym roku tylko Włochy
Fakt "klimaty" troszkę inne ale też warto sie tam wybrać.
Gdzie do Włoch się wybierasz w które miejsce?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Tak się składa że Włochy lubi małżonka ja wolę Chorwacje w tym roku wypało na nią. Jadę do Lignano i zamierzam podskoczyć na Istrię . Owszem Włochy są fajne ale byłem tam już 6 razy i dużo już zwiedziłem A Chorawckie widoki mnie powalają
Komentarz
-
Lignano Sabbiadoro - udanego wyjazduZamieszczone przez okiokiJadę do Lignano
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
lecąc z HR do PL na co się kierować w HR aby ominąć autostradę w SLO? Ktoś zna może nr zjazdu, itp?
Komentarz
-
Arti_r1,
Po minięciu granicy (jak uda Ci się przejechać w Macelju)
- jedziesz do Trżca i skręcasz w prawo, jedziesz do Ptuja
- lub jedziesz droga od granicy do Ptuja (na początku autostrady zjeżdżasz do Ptuja w prawo a autostrada leci prosto).
Jak na drodze do Macelja jest tłoczno, to zjeżdżasz przedostatnim, zjazdem z autostrady (Durmanec) i:
- albo jedziesz na Dobovec (na zachód od Macelja)
- albo jedziesz wzdłuż autostrady (starą drogą do Macelja) i na wysokości zjazdu z bramek na autostradzie odbijasz na wschód na Cvetlin) - z tej trasy znaki prowadzą po minięciu granicy w Cvetlinie do Ptuja do objazdu autostrady przez stary most, przez centrum miasta.
Z Ptuja na Lenart, potem na Murec i do zjazdu 226 :drive:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Arti_r1, wkleiłem trasę w tym temacie kilka stron wcześniej a dokładnie strona 65 i post 7-my od góry.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
dzięki za info
AdamB wiem że wkleiłeś, widziałem :wink: ale miałem na myśli na co się kierować, coś w stylu jak zjazd 226 w A, itp.itd.
Czy od razu na początku autostrady będą znaki na Ptuj?
Komentarz
-
Arti_r1, jak jedziesz od Macelja, to w Ptuju sa takie rozjazdy i znaki w prawo kierują na Ptuj do miasta, a prosto jest znak oznaczający początek autostrady. Przed tym znakiem uciekasz na prawo do miasta.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Arti_r1, jak wjedziesz do SLO i dojedziesz do początku autostrady, to zaraz będziesz miał węzeł/ skrzyżowanie i na nim uciekasz na prawo do Ptuj. a potem to już jak mapa prowadzi.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
ooo właśnie, takie info :P Dzięki panowie :wink:
droga "do" przez objazd przeleciała dość sprawnie, zobaczymy jak będzie "z"
Komentarz
-
-
kurde, a my już zapomnieliśmy jak to było .....->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz

Komentarz