Zamieszczone przez maxlodz
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
No i jesteśmy na miejscu. Miała być Rogożnica albo Primosten, ale w Rogożnicy nie spodobało mi się,a nie chciało mi sie wracać te pare kilometrów do Primosten, więc na miejscu padło hasło - Brela , no i jesteśmy. Z noclegami łatwo nie było, strasznie dużo ludzi, ale po przeszło godzinie udało sie coś znaleźć i jestem chyba bardziej zadowolony z kwatery niz w zeszłym roku, chodziaż wyżej mam i trzeba stromiej podchodzić.Dziś pogoda zajebista, zara ide do wody poszukać jakichś rybek.
Jeślki chodzi o ceny to wg mnie wszystko podrożało od zeszłego roku mniej więcej o połowe, zsa posiłek za który ostatnio dawałem 40kun, dziś kosztuje 60. kurs kuny do złotówki też nieciekawy. Aha, no i zlikwidowali moją ulubioną restaurację przy konzumie a na jej miejscu jakiś market zrobili i to właśnie jest dla mnie największą tragedią... nawet nie pamiętam jak sie ona nazywała....
Komentarz
-
-
i ja 8)
choć jeszcze nie wiem gdzie pojadę :lol:
W CRO byłem tylko raz w 2009. Połowa pobytu w Tucepi, połowa na Pagu.
Teraz wybieram się z 1,5rocznym terrorystą :wink:
Mam swoje wstępne typy ale chętnie wysłucham Waszych propozycji:
- możliwie blisko, bo myślę dojechać bez noclegu
- płytka woda, bardzo drobny żwirek/piasek
- deptaki co by wózkiem dało się pojeździć
Również planuję połowę pobytu w jednym miejscu, połowę gdzieś indziej :wink:
Ktoś coś ?
Komentarz
-
-
Jadącym do Chorwacji polecam wycieczke na Biokowo niesamowite widoki Polecam
Parę lat temu zamieściłem filmik na youtube w formie zabawy o dziwo film ma już 27388 odwiedzin :shock: ja jechałem a żona kręciła kamerą
wtedy nie miałem jeszcze skody lecz reno kangur
Niestety w tym roku tylko Włochy , ale może podskoczę na Istrię
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=slYuLvKk-bc[/youtube]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez okiokiNiestety w tym roku tylko Włochy
Fakt "klimaty" troszkę inne ale też warto sie tam wybrać.
Gdzie do Włoch się wybierasz w które miejsce?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Arti_r1,
Po minięciu granicy (jak uda Ci się przejechać w Macelju)
- jedziesz do Trżca i skręcasz w prawo, jedziesz do Ptuja
- lub jedziesz droga od granicy do Ptuja (na początku autostrady zjeżdżasz do Ptuja w prawo a autostrada leci prosto).
Jak na drodze do Macelja jest tłoczno, to zjeżdżasz przedostatnim, zjazdem z autostrady (Durmanec) i:
- albo jedziesz na Dobovec (na zachód od Macelja)
- albo jedziesz wzdłuż autostrady (starą drogą do Macelja) i na wysokości zjazdu z bramek na autostradzie odbijasz na wschód na Cvetlin) - z tej trasy znaki prowadzą po minięciu granicy w Cvetlinie do Ptuja do objazdu autostrady przez stary most, przez centrum miasta.
Z Ptuja na Lenart, potem na Murec i do zjazdu 226 :drive:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
kurde, a my już zapomnieliśmy jak to było .....->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz