piotrek_os, hehehe...a skąd Ci się ten Note wziął?
Jakie spore kombi do 35kzł?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sew1981piotrek_os, hehehe...a skąd Ci się ten Note wziął?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez sew1981piotrek_os, hehehe...a skąd Ci się ten Note wziął?
Komentarz
-
-
Agamek12, A może takie rozwiązanie. W tym roku i tak już jesteś na wakacjach i przecież na powrót większego auta nie kupisz. Jeśli spakowałeś się w jedna stronę to i z powrotem nie powinieneś mieć problemu, tym bardziej że nadbagaż o którym pisałeś :wink:Zamieszczone przez Agamek12Ja sobie zabrałem jedynie niewielką torbę ciuchów i 2 dwunastopaki piwa
Po powrocie do domu odczekajcie z żonką jakiś czas i przeanalizujcie co dokładnie wykorzystaliście z rzeczy, które były zapakowane. Może się okazać (i pewnie tak będzie) że większość z nich stanowiła tylko zbędny balast. Po dłuższym zastanowieniu może się okazać że twoje autko znakomicie dla Was wystarcza i nie ma co szukać kwadratowych jaj. Poza tym większe auto będziesz potrzebował dopiero za rok a w tym czasie sytuacja na rynku i ceny mogą się zmienić a Twoje pociechy będą już większe i mniej "gadżetów" będziesz potrzebował.
Z mojego doświadczenia powiem Ci tylko, że nie ma takiej przestrzeni, której kobieta nie jest w stanie wypełnić bagażami. Jak jechałem pierwszy raz do Chorwacji bagażnik 01 HTB w zupełności wystarczył. Rok później wymyśliłem, że zabiorę box na dach (tak żeby było luźniej) i wówczas okazało się, że i to za mało.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotras74z żonką jakiś czas i przeanalizujcie co dokładnie wykorzystaliście z rzeczy, które były zapakowane. Może się okazać (i pewnie tak będzie) że większość z nich stanowiła tylko zbędny balast.
powiedz babie ze wziela zbedne rzeczy i pozegnaj sie z seksem i/lub cieplym obiadem na tydzien
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kbjanekZamieszczone przez piotras74z żonką jakiś czas i przeanalizujcie co dokładnie wykorzystaliście z rzeczy, które były zapakowane. Może się okazać (i pewnie tak będzie) że większość z nich stanowiła tylko zbędny balast.
powiedz babie ze wziela zbedne rzeczy i pozegnaj sie z seksem i/lub cieplym obiadem na tydziensuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez kbjanekZamieszczone przez piotras74z żonką jakiś czas i przeanalizujcie co dokładnie wykorzystaliście z rzeczy, które były zapakowane. Może się okazać (i pewnie tak będzie) że większość z nich stanowiła tylko zbędny balast.
powiedz babie ze wziela zbedne rzeczy i pozegnaj sie z seksem i/lub cieplym obiadem na tydzien
Komentarz
-
-
Tak sobie pomyślałem, że faktycznie kupno w tej chwili auta kombi za 35kzł to niezbyt dobry pomysł. A to dlatego, że tak naprawdę jedyne auto, które zapewni przyzwoity kompromis moich wymagań to będzie Ave T25 1.8i SOL... A ponieważ już raz przesiadłem sie z takiego samego na taki sam wóz to już wiem, że to wcale niefajna sprawa... A tym bardziej tu byłbym w stanie zamienić auto na góra rok młodsze od obecnego... No i moze za rok wezmę duuuuzo mniej bagazy i nie będę w stanie zapełnić kufra?
No i faktycznie jak sobie przypomnę, że mogłem mieć NOTE'sa z takim mikrym kufrem, to aż mi ciarki przechodzą... :|
Komentarz
-
-
i tak za 2 miesiące będzie nowy temat z pytaniem o auto do 40tys tym razem VAN
Agamek12, żartuję oczywiście. Dobra decyzja.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
lukasz3112, ale VAN już jest wybrany - to Grand Voyager lub inny z przesuwanymi drzwiami bocznymi - i kupię takie auto, jeśli będzie mnie stać na 2 wozy (dobre auto na codzień, VAN+assistance na wyjazdy), albo gdy dorobię się służbówki...
A narazie muszę szukać kompromisowych półśrodków...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12ale VAN już jest wybrany - to Grand Voyager lub inny z przesuwanymi drzwiami bocznymi -
OC przy tej pojemności w górę x2
Spalanie ok. 2x w górę
Części na zamówienie, szczególnie do zawieszenia - czekamy trochę i płacimy dużo więcej niz trochę.
Utrata wartości w postępie geometrycznym.
No ale na miłość nie ma mocnych i jak sie żone kocha to pies drapał takie drobiazgi jak te powyżej. A jak już będzie Grand Voyager to i tak będzie nieco mało miejsca.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek124x4BKF, ale jak takie auto robiłoby rocznie góra 2000km, to co to za róznica czy pali toto 8, czy 15l?
No ale narazie nie stać mnie na taki wóz, więc temat (od kilku lat i na kilka kolejnych) jest zawieszony... :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez Agamek124x4BKF, ale jak takie auto robiłoby rocznie góra 2000km, to co to za róznica czy pali toto 8, czy 15l?
No ale narazie nie stać mnie na taki wóz, więc temat (od kilku lat i na kilka kolejnych) jest zawieszony... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez Agamek124x4BKF, ale jak takie auto robiłoby rocznie góra 2000km, to co to za róznica czy pali toto 8, czy 15l?
No ale narazie nie stać mnie na taki wóz, więc temat (od kilku lat i na kilka kolejnych) jest zawieszony... :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
piramida, Ojciec rok temu zmienił OI na S-Maxa i mogę się o nim dość obiektywnie wypowiedzieć. Nasze auto to S-Max 2.0 TDCi Trend, czyli w sumie full bieda, nawet alukołpaków nie ma, ale o to chodziło. Auto jak na swoje gabaryty jest bardzo zwinne i fenomenalnie jeździ, ale 140 KM do takiej kolubryny to absolutne minimum. Spalanie jest akceptowalne, w trasie bierze ok 7,5l/100km. Wnętrze jest dość dobrze wykonane z małym wyjątkiem, chodzi mi o skrzypiące panele drzwiowe, ale z tym spotkałem się w wielu egzemplarzach. Bagażnik to istny gigant, który spokojnie pomieści 5 osobową rodzinę na 3 tygodniowe wakacje. Zawieszenie jest bardzo sprężyste i przyjemne, chociaż wg. niektórych ciut zbyt twarde. Żeby nie było zbyt pięknie kilka wad... Plastiki w bagażniku cholernie podatne na zarysowania (rok wożenia towaru w aucie i wyglądają jak :roll: ), w moim egzemplarzu pękła szyba, nie mam pojęcia czemu, silnik podatny na jakość paliwa (często czuć różnice po zatankowaniu ON z innej niż zazwyczaj stacji (na korzyść lub niekorzyść)), a z duperelków szybka wyświetlacza systemu audio Sony jest podatna na rysy i bardzo lubi kurz. IMO, bardzo przyjemne rodzinne auto, ale za 35-40k nie znajdzie się przyzwoitego egzemplarza, trzeba przygotować przynajmniej 45-47 k na samochody z początku produkcji. I moim zdaniem to nie samochód dla kogoś, komu marzy się Voyager, nie ten komfort jazdy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RafalekMpiramida, Ojciec rok temu zmienił OI na S-Maxa i mogę się o nim dość obiektywnie wypowiedzieć. Nasze auto to S-Max 2.0 TDCi Trend, czyli w sumie full bieda, nawet alukołpaków nie ma, ale o to chodziło. Auto jak na swoje gabaryty jest bardzo zwinne i fenomenalnie jeździ, ale 140 KM do takiej kolubryny to absolutne minimum. Spalanie jest akceptowalne, w trasie bierze ok 7,5l/100km. Wnętrze jest dość dobrze wykonane z małym wyjątkiem, chodzi mi o skrzypiące panele drzwiowe, ale z tym spotkałem się w wielu egzemplarzach. Bagażnik to istny gigant, który spokojnie pomieści 5 osobową rodzinę na 3 tygodniowe wakacje. Zawieszenie jest bardzo sprężyste i przyjemne, chociaż wg. niektórych ciut zbyt twarde. Żeby nie było zbyt pięknie kilka wad... Plastiki w bagażniku cholernie podatne na zarysowania (rok wożenia towaru w aucie i wyglądają jak :roll: ), w moim egzemplarzu pękła szyba, nie mam pojęcia czemu, silnik podatny na jakość paliwa (często czuć różnice po zatankowaniu ON z innej niż zazwyczaj stacji (na korzyść lub niekorzyść)), a z duperelków szybka wyświetlacza systemu audio Sony jest podatna na rysy i bardzo lubi kurz. IMO, bardzo przyjemne rodzinne auto, ale za 35-40k nie znajdzie się przyzwoitego egzemplarza, trzeba przygotować przynajmniej 45-47 k na samochody z początku produkcji. I moim zdaniem to nie samochód dla kogoś, komu marzy się Voyager, nie ten komfort jazdy...
[ Dodano: Sro 13 Lip, 11 23:24 ]
Zamieszczone przez Agamek12piramida, z czałym szacunkiem... Ale mnie "nie stać" na tak drogie auto... Choć nie ukrywam: S-max to bardzo zacne auto - miałem okazję być takim wieziony zaraz po wprowadzeniu do produkcji i nie powiem, na pierwszy rzut oka bardzo fajne auto... Tylko brakuje mu suwanych drzwi...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
Komentarz