Zamieszczone przez Lukas81
MSPANC :szeroki_usmiech
Kolego Sony jest dobre dla ludzi którym słon na ucho nadepnął. Każdy komu zależy na dzwięku nigdy w życiu nie kupi Sony, ba w sklepach w których tacy ludzie kupują takie marki jak Sony nawet nie są dostepne. To nie ta liga. Sony to taki odpowiednik Dacii - brzdąka i plumka i to wszystko.
bo jeśli ty okreslasz tym terminem droższe modele Sony to naprawde nie wiesz o czym piszesz !! a skoro tak to faktycznie, masz racje, że dyskusja robi się jałowa. Nie wiem jak w takim razie trzeba by określić wyroby takich firm jak Ayon, Roksan, Audio Analoque, Linn czy Myryad, może mega super Hi-end
a uwierz mi nie znamani jednego profesjonalnego sklepu ze sprzetem HI-Fi gdzie oferowane sa wyroby taki firm jak sony, Panasonic, Samsung czy LG - od tego są markety czy inne media markty.
), ale jak je kupowałem to zabrałem do sklepu swój sprzęt (Roksan Kandy) i do niego oraz do muzyki której słucham dobierałem kolumny. Słuchałem Quby, słuchałem Xavianów, słuchałem Traiangli, ale nic nie grało z Roksanem tak dobrze jak własnie Chario. Nie wyobrazam sobie zakupu kolumn czy całego sprzetu bez wczęśniejszego odsłuchu.
Wiekszość z nas proponuje sprzęt Onkyo który nie jest "jakimś tam zestawem" i nie jest kosmicznie drogi. Co wiecej w 2-2,5 tys kolega się z Onkyo spokojnie zmiesci, więc kryterium ceny też jest spełnione.
Wiekszość z nas proponuje sprzęt Onkyo który nie jest "jakimś tam zestawem" i nie jest kosmicznie drogi. Co wiecej w 2-2,5 tys kolega się z Onkyo spokojnie zmiesci, więc kryterium ceny też jest spełnione.
) sprzet ma słuzyć głównie do słuchania muzyki na co dzień i od święta tzn jakaś domówka itp
, sporadycznie do obejrzenia filmu. udało mi sie znaleść coś takiego na alledrogo:

Najepierw trzeba by je posłuchać, czy będą dobrze grały z Twoim sprzętem, oraz czy będą odpowiednie do rodzaju muzyki który Ty preferujesz. Nie bardzo da sie kupić kolumny ot tak, bo te mi się podobają, albo kolega mówił, że on jest zadowolony. No chyba, że chodzi ci o zwykłe brzdąkanie. Jeśli tak to kup cokolwiek i będzie dobrze.
ale jakimś wielkim melomanem też nie jestem
tylko nie za bardzo wiem jak zorganizować taki odsłuch z własnym wzmacniaczem. czy brac ze soba wzmacniacz gdzie bede kupował głosniki czy przywieść je do domu i podłaczyć do wzmacniacza. cieżka sprawa... :?

Komentarz