K...urwa ja sie chyba potne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Tempe
    Drive
    • 2005
    • 76

sazad, niby nie, ale chciałbym pod koniec roku zmienić wóz, kupić jakąś konkretniejszą bazę, bez jakichś dziwnych usterek. Chcę wdzięcznego auta, a nie, że co naprawię, poprawię, wychucham, to się zaraz coś innego spierdzieli :evil: Nie wiem, też tak macie? Adam miał podobny przypadek - kupił, nawet się nacieszyć nie mógł, bo się wszystko pieprzyło :roll: No a z tym, że się nie odzyska kasy włożonej w auto, się liczę. Niestety, taki już urok tuningu :wink:
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Dwa dni temu, autko zaparkowane normalnie na ulicy, w ciagu dnia, po godzinie przychodzę, i malo nie zemdlalem...........tylni lewy blotnik i dzwi pociagniete srubokretem do podkladu, prawy tylni blotnik to samo...maska......kur...waaaaa co za ludzie........ :evil:...idzie w poniedzialek do auto-blaku.........szlag....w marcu je kupilem.....

Komentarz

• neoXs
      Rider
      • 2010
      • 555

Debili niestety nie brakuje co poradzisz.... Ja pamiętam jak swoje pierwsze auto (uno) zostawiłem na parkingu przy markecie. Wracam a tam całe przednie drzwi od pasażera ostro wgniecione. Auto stało pod kamerą, która jest wyłączona od samego początku bo "panie wiesz ile to żre prądu?!"..... Na szczęście tylko drzwi ucierpiały więc kupiło się tanio z innego egzemplarza.

Drugi przypadek to mojej siostrze wybili szybę w aucie i ukradli laptopa. Odeszła od samochodu na jakieś 100m, zorientowała się, że zostawiła lapka w aucie i buch na jej oczach zaje***li sprzęt. To stało się w niedzielę, a we wtorek przyszło pismo o umorzeniu śledztwa... Cóż Polska rzeczywistość.

Komentarz

• radovan2000
        Classic
        • 2010
        • 30

Tak to już niestety jest w naszym pięknym kraju...albo zazdrość albo popisówki przed innymi szczeniakami.Ja miałem podobne zdarzenie tyle że przerysowany został bok od strony kierowcy na całej długości do żywej blachy, prawdopodobnie gwoździem znacznych rozmiarów.Ciekawe jest to że tak porysowanych aut było kilka-wszystkie które stały jedno za drugim na parkingu pod blokiem - a wszystko z okazji mikołaja w wigilie - gdybym złapał tego mikołaja to nawet Rudolf by mu nie pomógł i całe zastępy elfów.Tak czy siak dużo nie poradzisz-mniej nerwów to ponoć dłuższe życie.Jeśli mogę podpowiedzieć to trochę poczekaj,z kilka tygodni zanim podejmiesz się pomalowania bo takie rzeczy lubią się powtarzać - chyba że było to zupełnie przypadkowe...
        Octavia 2 -1.6FSI 115Km
        Volvo v50 2.0d, 136Km

Komentarz

• vosio
          Classic
          • 2007
          • 6

tylko jakby jednemu i drugiemu łapy poobcinali to trzeci i nastepny zastanowił by się czy to robic. Takie mamy do dupy prawo. Jak nawet złapiesz jednego małolata i wpi......sz pare garści to jeszcze Cie może zaskarżyc o napaść i bedziesz miał więcej nieprzyjemnośći . Kazik kiedyś spiewał MIESZKAM W POLSCE TU TU TU
          Współczuję koledze Taka rysa na sercu :evil:
          "...mam tak samo jak Ty, miasto moje a w nim..."

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
            Rider
            • 2010
            • 264

Nie bede się rozpisywał . Polska .
            Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• owen
              Rider
              • 2010
              • 482

Zamieszczone przez
              Dwa dni temu, autko zaparkowane normalnie na ulicy, w ciagu dnia, po godzinie przychodzę, i malo nie zemdlalem...........tylni lewy blotnik i dzwi pociagniete srubokretem do podkladu, prawy tylni blotnik to samo...maska......kur...waaaaa co za ludzie........ ...idzie w poniedzialek do auto-blaku.........szlag....w marcu je kupilem.....
              za ładne miałeś auto i to szczeniaka zabolało,albo to jakiś debil dla adrenaliny zrobił,nie lubię arabów ale u mnich by kolesiowi rece przy samej dupie upierd......li :twisted:
              MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7461
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

, kolego, co do Auto-Blaku to o lakierni/blacharni słyszałem słabe opinie.

Współczuje Ci co do szkód i wysyłam PW co do naprawy.
                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• EŁ
                  L&K
                  • 2004
                  • 1168
                  • Octavia III (5E3)
                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

heh...na początku żałowałem że psychola nie dorwałem na gorącym uczynku...ale potem pomyślałem że może to i dobrze.......wiadomo jakby sie to skończyło? :twisted: .......na Policję zgłosiłem ale co oni mogą :lol: ,autko zrobię na AC na szczęście wykupiłem pełen pakiet w Hestii łącznie z opcją ochrony zniżki przy jednorazowej szkodzie z AC.....ECHHH...autko odstawiłem na parking i nawet się do niego nie zbliżam bo mnie krew zalewa......znowu muszę jeździc żony traktorem...przepraszam....suvem w dizlu :lol: ...w poniedziałek wstawiam do auto-blaku i spadam na wakacje...jak wrócę będzie zrobione......ale k..rwa boli to jak kaktus w doopie......i pomyslec ze niedawno przejmowałem się mała ryską przy klamce co mi ją małżonka tipsem zrobiła......

[ Dodano: Pią 22 Lip, 11 23:06 ]
                  Zamieszczone przez Mihau
                  , kolego, co do Auto-Blaku to o lakierni/blacharni słyszałem słabe opinie.

Współczuje Ci co do szkód i wysyłam PW co do naprawy.
                  kurde o auto blaku słyszałem rózne opinie.... i złe i dobre.......Twoja propozycja jest kuszaca ale nie wiem co do tej gwarancji na auto......

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7461
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

, na innym forum słyszałem o mechanice w Auto-Blak same dobre opinie, natomiast o blacharni/lakierni to raczej nie polecają. (ktoś naprawiał tam flotowe samochody firmowe)
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

, to skurwy...ny jeb..na, tak wszyscy niby na skody napierd...lają a żal dupę sciska, tylko twoja została przerysowana?
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• EŁ
                        L&K
                        • 2004
                        • 1168
                        • Octavia III (5E3)
                        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

tylko :x

Komentarz

• dziadekk
                          Rider
                          • 2011
                          • 355
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Może włąciciel pobliskiej lakierni puścił chłoaków w miasto, żeby robotę załawili? Jak Chaplin szklarz.

Komentarz

• gebek
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1214

Zamieszczone przez
                            kurde o auto blaku słyszałem rózne opinie.... i złe i dobre.......Twoja propozycja jest kuszaca ale nie wiem co do tej gwarancji na auto......
                            Naprawiane elementy,badz wymieniane elementy...sa wylaczone z 12 letniej gwarancji
                            producenta i podlegaja 2 letniej gwarancji serwisu ktory je naprawil,lub wymienil.
                            Tak wiec mozesz je naprawiac/wymieniac w dowolnym serwisie...efekt bedzie ten sam.
                            Jesli kiedys zacznie korodowac np.maska silnika...to nikt nie ma prawa odrucic rozczen
                            tylko dlatego,ze lakierowales blotnik w innej firmie.
                            Tato,tato...czy to auto jest chore?
                            Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                            Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Na forum już kilka osób miało podobne przygody

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Sev
                                L&K
                                • 2007
                                • 1295

Miałem ostatnio podobną sytuację, jakbym dorwał sku..wysyna to bym mu z dupy jesień średniowiecza latarnią morską zrobił.
                                6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• karlito1982
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 720
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

no wsółczuje, jak jeszcze miałem golfa to całego mi zrysowali palanty nawet dach....niestety idiotów co nie maja co robic w tym kraju nie brakuje
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25050

Komentarz

• Karql
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1124

Skurwiele :!:

Też mieliśmy podobną akcję, byliśmy w Zakopanem na imprezie. Kumpel miał ładną a3 na s3 zrobioną. Na parkingu w rzędzie 7 jak nie więcej aut przerysowanych, a kumpla najwięcej cała maska dojebana, obok stał drugi kolega starym volvem to miał tylko niewidoczną ryskę.

To jest pojebane myślenie nie co zrobić, żebym ja miał lepiej tylko jak komuś dopierdolić, żebym nie miał gorzej od niego...
                                    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

, wyrazy wspolczucia.

Ja bym chyba zawalu dostal.

Mi 4 dni temu zarysowano caly naroznik zderzaka, dzieki bogu uszkodzony tylko lakier, takze jakos ustalem na nogach - fura swiezo nawoskowana stała, komus chyba przeszkadzala. Mam gnoja i rejestracje, takze w sumie srednio mnie typ interesuje
                                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• DAN V8
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 30

Re: K...urwa ja sie chyba potne

Zamieszczone przez
                                        Dwa dni temu, autko zaparkowane normalnie na ulicy, w ciagu dnia, po godzinie przychodzę, i malo nie zemdlalem...........tylni lewy blotnik i dzwi pociagniete srubokretem do podkladu, prawy tylni blotnik to samo...maska......kur...waaaaa co za ludzie........ :evil:...idzie w poniedzialek do auto-blaku.........szlag....w marcu je kupilem.....
                                        Szczere wyrazy wspolczucia niestety wiem o czym mowisz, jak jezdzilem poprzednim autem stawialem przy strazy pozarnej gdzie maja kamery, a na przeciwko jest firma ochroniarska z monitoringiem... kilka razy ktos spuscil powietrze, potrzem zaczelo sie drapanie drzwi kierowcy, nastepnie rysowanie calego boku od strony pasazera, az ostatecznie klapy x3... kogos w ooczy mocno kłóło, az zmienilem auto i nagle wszystko ustalo... odpukać.

Komentarz

• jakobos
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 34

Re: K...urwa ja sie chyba potne

Zamieszczone przez DAN V8
                                          Zamieszczone przez
                                          Szczere wyrazy wspolczucia niestety wiem o czym mowisz, jak jezdzilem poprzednim autem stawialem przy strazy pozarnej gdzie maja kamery, a na przeciwko jest firma ochroniarska z monitoringiem... kilka razy ktos spuscil powietrze, potrzem zaczelo sie drapanie drzwi kierowcy, nastepnie rysowanie calego boku od strony pasazera, az ostatecznie klapy x3... kogos w ooczy mocno kłóło, az zmienilem auto i nagle wszystko ustalo... odpukać.
                                          Ja osobiście jestem bardziej za wyrywaniem rąk takim po..jebom - powoli od palców przez nadgarstki i łokcie po bark - zamiast kamer: nic mi po kamerze że ładnie nagra jak mi obijają ryja, albo rysują bok auta.
                                          Jeśli kobieta myśli, że trafi do serca mężczyzny przez żołądek, to mierzy ciutkę za wysoko...

Mój Oktavian: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=555087#555087

Komentarz

• jefry
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 411

"zabijesz gówno ( nie uwłaczając gównu ) a pójdziesz siedzieć za człowieka"
                                            Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• dragster
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 895
                                              • Honda

Zamieszczone przez karlito1982
                                              idiotów co nie maja co robic w tym kraju nie brakuje
                                              To właśnie sendo sprawy. Tymczasem Straż Miejska ma nacisk od władz na ustawianie fotoradarów i wręczenie mandatów babciom handlującym warzywami na chodniku, bo to jest zrobić najłatwiej. A Policji to już całkiem brakuje środków na cokolwiek.
                                              Silnik R18A2.
                                              http://www.dadrl.org.uk
                                              http://www.lightmare.org

Komentarz

Zamieszczone przez dragster
                                                wręczenie mandatów babciom handlującym warzywami na chodniku
                                                Nie wiem co w tym złego, mnie zalewa jak widzę stoliczki z gaciami, pietruszkami i innym stuffem...

Komentarz

• dragster
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 895
                                                  • Honda

Chodzi mi o to, że są ważniejsze rzeczy które trzeba i jest trudniej zwalczań, jak np. zapobieganie chuligaństwu choćby poprzez wzmożone patrolowanie z odpowiednim sprzętem i w odpowiednim składzie miejsc szczególnie narażonych na patologie.

Przykład: siedziałem niedawno około południa w upalną niedzielę na ławce w parku ze swoją kobietą i wtem przyjechała Straż Miejska, zatrzymali się 15 m od nas i przez 10 min obserwowali czy przypadkiem nie spożywamy alkoholu. Jest to zrozumiałe dla mnie, nie wolno w miejscach niewyznaczonych i już.
                                                  A gdy w sobotę około godz. 22 w tym samym mieście przechodziliśmy ze znajomymi przez pasaż przy rynku to stało takie towarzystwo, że strach było spojrzeć w ich stronę. I tego miejsca już nikt nie patrolował. Nawet w pobliżu żadnego patrolu.

Oczywiście nielegalny handel w miejscach niewyznaczonych do tego również podpada pod paragrafy, ale że tak powiem, jest mniej szkodliwy społecznie. Są większe patologie.
                                                  Silnik R18A2.
                                                  http://www.dadrl.org.uk
                                                  http://www.lightmare.org

Komentarz

Pracuję...