Zamieszczone przez sew1981
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
-
-
Zamieszczone przez sesikZamieszczone przez sew1981na ale daje radę jak widać :twisted: :
http://www.youtube.com/watch?v=VHb8g...eature=related
Ten niby baleron E55 (zero pakietu, zawieszenie stoi jak w E200) - co najwyżesz 320E - 220KM a omega (jakoś wygląda, aje tez stoi aj z pakietem na bezdroża) 3.0l benzyna - ten sam silnik co w Senatorach siedział.
Sesik&piramida by im sadzą przednie zderzaki zasypali
Komentarz
-
-
kazik4x4, to są te auta, które są opisane. na podstawie czego sądzisz , ze to nie jest baleron amg e55? - AMG są dyskretnie robione. Ze nie widać napisu?
na tym filmie jedyne co odróżnia tę lotus omegę jest wyższe zawieszenie (może być tak zrobione) i inne felgi zapodane i podświetlone kierunki. Reszta to lotus omega ewidetnie. Poza tym lotus omega waży 1700 kg - same auto, to nie spodziewaj się czasu 10s na 400 m - nie do tego te auta są - tak samo jak AMG. A occie Sesika i Piramidy (z całym szacunkiem do kolegów) są nieco "szczuplejsze", z tego co widać Sesik też ma czas 13 z hakiem, więc możliwie były by te pojazdy na 400 równo. Ale...potem Lotus by odszedł - to jest pewne, bo jego maks speed oscyluje w granicach 300 km/h.
Poza tym jazda na tylnim napędzie z taką mocą i bez trakcji to chyba mówi sama za siebie w łukach choćby
i pamiętajmy że mówimy o autach z początku lat 90 tych, dużej limuzynie, więc moim zdaniem jest to szybkie auto
[ Dodano: Pią 17 Lut, 12 17:33 ]
a jak nie wierzycie to posłuchajcie tego merca dokładnie i przyjrzyjcie się mu - to ewidentnie AMG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4
Sesik&piramida by im sadzą przednie zderzaki zasypalisuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Dzisiaj miałem starcie z takim o to zawodnikiem, astra G w wersji opc 200KM, dokładnie taka:
Stoje na prawym pasie na światłach i patrze w lewe lusterko a tam wspomniana astra szybko zbliża sie do skrzyżowania, z początku pomyślałem co to za debil że czerwonego światła nie widzi :szeroki_usmiech więc już wiedziałem co się będzie szykować....
Asfalt mokry i lekko padał deszcz, zielone i ogień, jedynka w miarę trakcja była bo nie przesadzałem z gazem, dwójka trakcji brak tak u mnie jak i u kierowcy obok ale jak wskoczyła trójka to pełny ogień, trakcja powróciła i od razu wysunąłem się do przodu, czwarty bieg i przewaga jeszcze większa, w sumie do około 140-150 byłem około 4 długości auta.
Skręcając na stację zerknąlem na kierownika a ten nie wzruszony nawet nie popatrzył w moją stronę gdy mu podziękowałem klaksonem za miłe starcie :szeroki_usmiech
P.S. młody kierownik astry chyba takiego wyniku nie spodziwał i prawdopodobnie zepsułem mu sobotnie przedpołudnie :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ciekawa sytuacja dziś
Staję na czerwonych, 3 pasy ja na lewym kończącym się za jakieś 250 m. Na środku jakiś fiat, prawy dostawczak ogólnie zero napinki. za mną staje nowy VW Golf 6 (kolo z dziewczyną). Zielone ja ogień (zamontowany WM Sport bez silencera =] ) i dzida 1,2,3 i patrzę w lusterku że gość próbuje gonić ale jest lekko z tyłu. Łapią nas kolejne czerwone światła i tym razem stoi już obok mnie
Zielone i on ogień, ja też 1 do 6500 i jestem o maskę przed nim, dwójka i kolejny metr do przodu, trójka jeszcze trochę mu odjechałem.
Na następnych światłach nie stanął już face to face tylko bliżej linii, wtedy to po oznaczeniach okazało się że w Golfinie 2.0 TDI 110 KM i 280 Nm
Chyba się nie spodziewał że go angol 1.4 objedziew sumie ja też byłem miło zaskoczony hondziną :]
Wogóle jakieś magiczne właściwości ma ten wydech... Jak wcześniej nikt się nigdy nie chciał ścigać to teraz jak ludzie widzą ten komin z tyłu i jeszcze trochę na jałowym przegazuje lekko to efekt prawie zawsze :]
Też dzisiaj był motyw że stałem na światłach i sobie lekko dodawałem gazu żeby posłuchać tłumika, zapaliło się zielone, ja skręciłem w prawo a gość obok w jakimś vanie ruszył z piskiem do przoduSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Udeskywinni77, kabanos znam ten ból.
Zamieszczone przez Cokesumie ja też byłem miło zaskoczony hondziną :]
W Civicku silnik momentalnie nabiera temperatury, a nawet gdy jest zimny wystarczy jedna kreska i już jest ciepły :diabelski_usmiechSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CokeChyba się nie spodziewał że go angol 1.4 objedzie w sumie ja też byłem miło zaskoczony hondziną :]W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
tez myslalem, ze diesla zakreciles do 6500 obr/min :P
dzisiaj stanalem na swiatlach z bmw 530 lub 535 (dwururka z tylu, prosta). 1,2 delikatnie i normalnie, ale bylem z przodu wiec bmke ruszylo i z 3 juz ruszylismy. Niestety nie dalem rady
Natomiast na trasie dzisiaj mlucilem wszystko co sie dalo
Najpierw na a2 poznecalem sie nad kierownikiem O2 pewnie 1.9 albo 2.0 tdi do 200km/h mu odjezdzalem, pozniej juz szkoda mi bylo ropy bo bym nie dojechal :P
wjechalem na trase na lodz i objechalem volvo s60, tez chyba 2.0 diesel bo rurka w dol zakonczona, pozniej pokazalem miejsce w szeregu jakiemus dresowi w bmw 320 e46, pozniej znowu sie poznecalem nad a3 2.0 fsi i go podpuszczalem chyba z 5km, prawie w zderzak mu wjechalem, ale ani z 3 ani 4 ani 5 nie byl wstanie odjechac , co skonczylo sie tym, ze go po prostu wyprzedzilem i odjechalem. Gotowal sie niemilosiernie w tej a3. Na koniec udanego dnia wyjebala mi na blat zolta kontrolka od oleju i mruga i chuj wie co to.
pardon
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1tez myslalem, ze diesla zakreciles do 6500 obr/min :P
Nota bene, ze licznik cyfrowy ma laga i bylo rzeznickie 6500 :diabelski_usmiechVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
bradley, nie mam pytań :lol:Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
sorki za niesprecyzowaniejechałem Civickiem 1.4 16V 90 KM 98r 5d na sportowym tłumiku końcowym. Ogólnie kręci się do 7000 ale max moc ma przy 6400 dlatego tak go mniejwięcej kręcę czasem
A Leon najlepsze czasy na 400 m i do 100 (Racelogic) ma jak się do 4500 rpm kręci, ale ja tego nie robię bo mi szkoda go, na ogół jak jest potrzeba to max 4000.Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Witam! Bilans dzisiejszego dnia- czerwona kartka dla kierownika starszego Nissana Primery za dziadowskie zachowania podczas wyścigu- przegrywasz? Licz się z tym i schowaj dumę, a nie prowokujesz niebezpieczne zachowania tj. przeskoczenie na mój pas i wduszenie hamulca. To nie jest gra komputerowa, a wystarczy kilka milisekund, żebym się zintegrował z tym autem- naklejki i głosny wydech nic tu nie pomogą.
Do rzeczy- trzykrotny start ze świateł w ruchu ulicznym- trzykrotne zrypanie startu przez opony które nijak sobie radzą w takich warunkach, dojście do delikwenta po kilku sekundach- po czym on zjeżdża na mój pas i robi ten manewr opisany powyżej.
Suma sumarum- debil za kółkiem w aucie z głośnym wydechem i naklejką imprezy wyścigowej na 1/4 mili. Brak kultury nawet na światłach- bo chciałem się zapytać co tam w nim siedzi- nawet nie spojrzał... Przewidywany silnik- 1.6 102KM/ 1.8 112KM- od mocniejszych bym dostał...
Wynik- oddanie walkowerem, bo nie było sensu się narażać. :roll:Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
AKa, z dedykacjąhttp://www.youtube.com/watch?v=8azO8_L2ucQ
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Jadę sobie na spota do Leclerca na Ursynowie. Dojeżdżam na Pileckiego do świateł, bo czerwone. Na środkowym podjeżdża BMW X5 E70 3,5d. Patrzę, a tam Maciej Mazur z TVN24, on na mnie, ja na niego i później już tylko sygnalizator.Ruszamy, ja dość dynamicznie ale bez spiny, u niego idą reflektory do góry więc poszedł ogniem no to ja w połowie jego długości "sandał w podłogę", 3-4 sekundy mielenia i poszeeeeed, idziemy równo, dwa i powolutku nadrabianiem, trzy i on zaczyna powoli odchodzić i na dokręconej trójce odpuściłem, bo mi się strasznie szybko zbliżał mój skręt
Machnąłem mu długimi i się rozjechaliśmy. Kurde, myślałem, że to lepiej idzie.
Komentarz
-
-
sew1981- nie zamierzam tracić nerwów i ryzykować przez półmózgów. Chciał wygrać za wszelką cenę? Niestety- w konkursie na największe jaja przy braku wypełnienia czaszki brać udziału nie będę. Poza tym- mam wrażenie, że gdybym mu zrobił taką akcję, bo wkomponował by się mi w kufer, i było pozamiatane...
Ziutsane- Samo przez się- mieszkam w pobliżu i Białorusi, i obwodu Kaliningradzkiego- i mam wrażenie że niedługo ludzie zaczną wychodzić z aut i napieprzać się po ryjach w ramach dogrywki po sprincie. :szeroki_usmiech
Mihau- masa tej lochy robi swoje. :wink:Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Mihau, chyba nie poszedł pełnym ogniem jednak... Ale pewności nie ma.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz