400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fernando
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1890

sew1981,
    Ad. 1. Może ja mam takiego farta, a może w Skodzie akurat były te udane silniki, ale chodziło mi o pogląd typu: "wszystkie 2.0 TDI są do dupy", z czym się nie zgadzam, jak napisałem wyżej.
    Ad. 2. Zgadzam się, tylko źle zrozumiałem Twój pierwszy post na ten temat...
    Ad. 3. Jak w pkt. 1 :wink:
    Ad. 4. Tego nie neguję, bo nie wiem wiele na ten temat, chociaż ludzie faktycznie narzekają :!:

Ja też peace

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

fernando, no właśnie , widać, że poprostu mnie źle zrozumiałeś, bo napisałem wyraźnie w tym twierdzeniu o tych silnikach cytuje "2.0 tdi (zależy od danego konkretnie silnika, może poza bkd i bmm) też nie należy do udanych (oczywiście mowa o pd) "
      także wszystko jasne teraz

Komentarz

• Ficu
        Rider
        • 2010
        • 395

Sytuacja z dziś, opisana w jednym z tematów

Dziś osłabiłem sam siebie, serio..
        Kolega kupił Seicento, no to chciałem się przejechać po pustym placu, ale zaraz podjechał jakiś typek Hondą i rycy "ścigamy sie!"
        Nie mogłem odpuścić przecież..
        Stajemy obok siebie, zapinam jedynke, auto na obroty (ach to 1.1..) i start, jeden ogień i w tym momencie się osłabiłem.. Pedały w seju są tak blisko siebie że deptając sprzęgło wcisnąłem też hamulec momentalnie stając w miejscu..
        No to powtórka z rozrywki, przegrałem o pół długości :twisted:
        Tak więc 2:0 dla Hondy, ale w drugim odszedł o długość auta, więc stwierdzam że..
        Honda 1.4 90km, na gazie, nie jedzie :diabelski_usmiech
        Auto-shop4x4
        Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• Ficu
          Rider
          • 2010
          • 395

Sytuacja z dziś, opisana w jednym z tematów

Dziś osłabiłem sam siebie, serio..
          Kolega kupił Seicento, no to chciałem się przejechać po pustym placu, ale zaraz podjechał jakiś typek Hondą i rycy "ścigamy sie!"
          Nie mogłem odpuścić przecież..
          Stajemy obok siebie, zapinam jedynke, auto na obroty (ach to 1.1..) i start, jeden ogień i w tym momencie się osłabiłem.. Pedały w seju są tak blisko siebie że deptając sprzęgło wcisnąłem też hamulec momentalnie stając w miejscu..
          No to powtórka z rozrywki, przegrałem o pół długości :twisted:
          Tak więc 2:0 dla Hondy, ale w drugim odszedł o długość auta, więc stwierdzam że..
          Honda 1.4 90km, na gazie, nie jedzie :diabelski_usmiech
          Auto-shop4x4
          Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

Heh wlasnie przed chwila zostalem objechany przez auto ktore by mi nawet przez mysl nie przeszlo, jade po niemcowni przez wioske oczywiscie 50km/h, no i poza miastem rura, bo jest piekna trasa jeden luk, i caly czas prosta, ciutke mokro wiec lece sobie na trojce i nagle widze ze z miasta na pelnej wyjezdza za mna golf plus, wiec ogien widze ze sie do mnie nie przybliza zaczyna sie luk, wiec nie przyspieszam ze wzgledu na opony i mokra nawierzchnie, a on obok mnie przelatuje 150... troche mi sie oddala bo byl juz rozpedzony ale nie jakos mocno, oznaczen ZERO, na pewno nie diesel nawet baczka nie puscil, z tego co sprawdzilem z golfow jedyne co moglo mnie tak lyknac to 1.4 tsi 170km, u mnie 160/380.
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Widzę że dzień w dupę. Ze mnie dziś wiatrak zrobiło BMW E61 535d. Leciałem do Konstancina i na wyjeździe z Wilanowa minął wszystkich prawym pasem, złapały nas światła, stałem na lewym za nim. Poszliśmy pełnym ogniem i szybko mi się oddalił. Hmm, ile to ma KM, ciekawe?

EDIT:
              Moc kW / KM - Obr./min 210 / 286 - 4400
              Moment Obrotowy Nm - Obr./min 580 / 1750 - 2250

No to się nie dziwię. Widocznie będę lał tylko 530 tki :wink:

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7460
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

To mnie w niedziele wyleczył pan w A8. Myślałem, że to jakieś 3.0 TDI, a Touarega z takim silnikiem już objechałem ale chyba było jednak więcej :|
                Niech no będzie prędzej ten 21.09 :diabelski_usmiech
                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Flame
                  Elegance
                  • 2010
                  • 898

Zamieszczone przez hotrain
                  Widzę że dzień w dupę. Ze mnie dziś wiatrak zrobiło BMW E61 535d. Leciałem do Konstancina i na wyjeździe z Wilanowa minął wszystkich prawym pasem, złapały nas światła, stałem na lewym za nim. Poszliśmy pełnym ogniem i szybko mi się oddalił. Hmm, ile to ma KM, ciekawe?

EDIT:
                  Moc kW / KM - Obr./min 210 / 286 - 4400
                  Moment Obrotowy Nm - Obr./min 580 / 1750 - 2250

No to się nie dziwię. Widocznie będę lał tylko 530 tki :wink:
                  Nie ma co się martwić 535d, można spotkać sporadycznie. :lol:
                  ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• t_kucyk
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 147
                    • Volkswagen

Zamieszczone przez beaviso
                    Zobaczymy co wyjdzie przed modem na rolkach, czy moje auto po 80 kkm trzyma żądane parametry (Vectra nie trzymała przebiegu momentu, przyczyną był przepływomierz), czy okaże się, że jednak nie jest tak różowo.

M.
                    Spoko, mi po 280kkm i T po regeneracji pokazało 116KM i ca. 250Nm - nie ma strachu :-)

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez t_kucyk
                      Zamieszczone przez beaviso
                      Zobaczymy co wyjdzie przed modem na rolkach, czy moje auto po 80 kkm trzyma żądane parametry (Vectra nie trzymała przebiegu momentu, przyczyną był przepływomierz), czy okaże się, że jednak nie jest tak różowo.

M.
                      Spoko, mi po 280kkm i T po regeneracji pokazało 116KM i ca. 250Nm - nie ma strachu :-)
                      U mnie po czyszczeniu turbo wypluło 120 w serii.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

przed chwilą mondeo MK2, tdci podejrzewam że 130 ps, nawet nieźle cisnął za mną , ale oczywiście stopniowo odstawał i odległość się zwiększała z każdym set metrem. Pogoniliśmy się na dwupasmówie w zakresie prędkości powyżej 140. Jechał za mną.
                        Na końcu jak już zjeżdzałem, to podjechał na pas obok i z podziwem pokiwał głową, ja mu odmigałem awaryjnymi. Miły gest - jednak można kulturalnych i nie zadufanych znaleźć ścigantów czasem. Pewnie gdybym miał serię to bym jechał równo z nim, podejrzewam, że dlatego wpadł w podziw, bo myślał że z seryjnym SI się próbuje. :wink:
                        według mnie to mondeo mk2 130 ps, lepiej jechało i wolniej się oddalało w tyle niż napotkane niedawno mondeo mk3 z najmocniejszym dieslem pod maską, czyli 175 ps (o czym pisałem wyżej)

Komentarz

• Skfarek
                          RS
                          • 2010
                          • 4795
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez sew1981
                          mk3 z najmocniejszym dieslem pod maską, czyli 175 ps (o czym pisałem wyżej)
                          bo to ciężkie bydle i z tego co pamiętam dużo ich wychodziło z automatem, który mocno przymulał :wink:
                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• kabanos
                            RS
                            • 2011
                            • 4544
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sew1981, może też miał virusa :wink:

[ Dodano: Wto 04 Wrz, 12 19:14 ]
                            Zjazd z S7 na A4 w Balicach. Zjazd to 2 pasy, które zaraz przed A4 przechodzą w 1 pas. Jadę lewym, na prawym Honda Civic ctdi. Kierownik nie chciał mnie wpuścić, bo przyspieszył, ale za późno się zorientował, że cisnę lewym i bez problemów wjechałem przed niego :P
                            Gdyby nie to, że byłem w dobrym zakresie obrotów to mogło być cienko, bo to ma silnik 2,2 i 140 kucyków, przy mniejszej wadze.
                            Później jeszcze na A4 kilka razy próbował swoich sił Nissan Qashqai, ale bez sukcesów. Nie wiem w jakiej wersji. Najmocniejsza ma 150 KM, więc szału nie ma.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

kabanos, możliwe całkiem to jest, ale pewnie jakiegoś "lightowego", może boxa na te 150 ps...bo jednak go zostawiałem

Komentarz

• Klosiak
                                Drive
                                • 2007
                                • 41

sew1981, ja kiedyś jechałem równo i szybko z Mondeo MK2 na trasie. Ani ja mu nie odchodziłem, ani on mi Pewnie była to właśnie 130. Ale to było przed programem...

Obecnie jak jest pusto to takie wozidła jak Mondeo/Avensis/Passat 130/140KM szybko sobie dają spokój z przypinaniem się za mną...zwłaszcza jak parę razy zdarzy się, że trzeba zwolnić do 100-120km/h i ponownie się rozpędzać do wyższych prędkości...
                                Skoda Superb I 1.9 TDI AWX 2005 (179KM/353Nm)

Komentarz

• looker
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1886
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ostatnio kilka ustawek na lotnisku:
                                  - Ja vs. SII 170KM zrobione na 200KM@406Nm, DSG - automat zabił start. Powyżej 160 zaczynał powoli się zbliżać ale prędzej się lotnisko skończyło. W manualu byłoby weselej;
                                  - Ja vs. Honda Accord 155KM, manual - było ciekawie bo jak nawet ciutkę zepsułem start to wyskakiwał o długość auta do przodu i doganiałem go dopiero pod koniec 400m z przewagą ok. pół auta. Jeśli start mi wyszedł to szliśmy razem jakieś 200m a potem odchodziłem (3 bieg);
                                  - Ja vs. Passat B5 FL, AVF zrobiony na 163KM@374Nm - do 140km/h prawie równo, potem odjeżdżałem zawsze (masa chyba)

Ogólnie fajna i bezpieczna zabawa była. Wniosek: starty należy ćwiczyć bo jak jest mała przewaga mocy/momentu czy masy to tylko startem można wygrać.
                                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• adi747
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1138

tylko starty ja autkiem 1100kg wagi zrypałem start i objechała mnie ibiza 1.9 tdi 150hp a potem dostała 3 długosci do 160km/h :diabelski_usmiech
                                    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                    JEST
                                    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2009
                                      • 10918
                                      • Fiat

Klosiak, dokładnie , mam tak samo. no chyba że się natrafi kiedyś jakieś 2.0 tdi po programie to będzie gorzej, ale nie mam szczęścia do takich na drodze i odstawiam serie.

Komentarz

• Klosiak
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 41

Zamieszczone przez sew1981
                                        Klosiak, dokładnie , mam tak samo. no chyba że się natrafi kiedyś jakieś 2.0 tdi po programie to będzie gorzej, ale nie mam szczęścia do takich na drodze i odstawiam serie.
                                        A tam gorzej Podobnie bedzie. Samochody pokroju SI z 2.0 TDI pod maska przewaznie ciezsze sa od SI ;-)

Ja bym chciał się porównać z SII 1.8 TSI na trasie ale nie miałem okazji póki co.
                                        Skoda Superb I 1.9 TDI AWX 2005 (179KM/353Nm)

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

Klosiak, z rolki może być ciekawie fakt z 1.8 tsi. Bo z krechy doładowana benzyna o podobnej mocy na pierwszych dwóch biegach nas zmiecie, nawiązać walkę możemy z takim czymś od 3 biegu w górę :wink:

[ Dodano: Wto 04 Wrz, 12 21:30 ]
                                          looker, może kierownik passka zapodawał za szybko 6 bieg :wink: bo avf ma 6 biegową skrzynkę :P

Komentarz

• TomekRs
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1670

starty startami , biegi zmieniac tez trzeba umiec

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

sew1981, wiem, że ma 6-gang :diabelski_usmiech Ale kiedy zapodawał ten bieg to nie wiem :|
                                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• adi747
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1138

jak juz ktoś z tym ma problem to lepiej sie nie ścigać :diabelski_usmiech
                                                JEST
                                                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Garret
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1196
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

ostatnio miałem okazję zmierzyć się merolem GLK 220CDI, nie była to klasyczna ustawka, bo nie zamierzałem się ścigac ze swiateł, dopiero jak zobaczyłem, że koles ostro ruszył (na jakies 2 długosci przede mnie) to depnałem mocniej. Do 100 powoooli się zbliżałem :? , przy 120 zrównałem, powyzej juz zdecydowanie zostawał. Całkiem nieźle to się zbiera jak na takiego kanciaka. Aż z ciekawości sprawdziłem, to wazy 1800kg, 170KM mocy i 400Nm, 8.6 do 100- i wszystko jasne.
                                                  Trzeba będzie w końcu zrobić program :roll:
                                                  Garret

-----------
                                                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• adi747
                                                    L&K
                                                    • 2008
                                                    • 1138

przy tej wadze i 170km do stetki z dyche powinien mieć
                                                    JEST
                                                    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

Pracuję...