400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piter80
    Classic
    • 2012
    • 4

Zamieszczone przez Coke
    Octavią mk1 1.8T 200 KM i 300 Nm vs Kumpla Volvo S40 1.9T 200 KM
    OK. Ale Octavka dłubana, a Volvo seria, więc co porównywać? Mówiąc o przewadze v-ki czy s-ki nad innymi, miałem na myśli to, za jakie pieniądze i co można kupić, żeby sprawić baty innym. A to, że inne wózki o mocy 160 czy 200 KM złomoczą 2.0T lub T4 to może się zdarzyć, tylko, że nie kosztują tak niewiele...

Komentarz

• looker
      RS
      • 2008
      • 1886
      • Octavia II (1Z3)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Chciał porównać 200KM "skodowskie" ze szwedzkimi :-)
      OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
      SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• sew1981, nowe Ivany maja przelozenia jak przystalo na takie auto, nie za dlugie, ale tez nie przesadnie krotki duzo lepsze niz np. francuzy ktorymi teraz niestety jezdze. Moc rozwija ladnie od dolu, ale nie ma sensu za wysko krecic, to za wysoko zaczyna sie roznie bo taka 6,5 T z silnikiem 170KM ma zajebiscie krotkie przelozenia (tam i tak byl kaganiec wiec pewnie dlatego no i ze wzgledu na ladunki), a juz zwykly furgon jakos lepiej sie kreci. Jednak dla mnie najlepszy pozostanie poprzednik, start czy pelnym czy pustym z 2 biegu, potrafil 4 slady zostawic na asfalcie i to pokazne i 170km/h dawal rade, a tamten silnik nawet nie mial 170 km tylko ledwie 140. Skrzynia 6 stopniowa byla w nim zajebista, nie bal sie zadnych gorek w porownaniu do nowszego modelu gdzie moc podniesli do 150, ale auto mialo jakies gorsze te przelozenia. Jednak nie wylo powyzej 120 jak w mercedesie o ktorym piszesz. Dla mnie zajebiste auto mimo swoich bolaczek. Z ciekawostek podam ze juz model drugiej generacji (produkowany od 90r) mial instalacje CNG fabrycznie, a wtedy nie bylo to az tak praktykowane i iveco dalej to ciagnie, zdobywa tym sporo klientow.

Komentarz

• Andja
          Rider
          • 2006
          • 596

Zamieszczone przez piramida
          Zamieszczone przez Andja
          wracając z nad morza zaskoczył mnie gość w Iveco Daily 3.0 HPT, blaszanka 176 KM. musiał być pusty bo pięknie pomykał przede mną. aż się zdziwiłem że to tak odchodzi. czasami można się naciąć.
          jak bym jeździł takim iveco na co dzień to bym go zmodził na te 250-280PS i golił osobówki, tam siedzi motor 6 cylindrowy więc zapas paliwa powinien starczyć, wsadzić duży cooler plus duże turbo i ogień :szeroki_usmiech
          przypuszczam, że był modzony i przy redukcji /przed "przeszkodą"/ niezłe bąki puszczał

Komentarz

• Piramida tak sie zastanawialem, chyba byly 4 cylindry, ktos mi juz mowil ze 6, ale chyba nie no i to by sie tu potwierdzalo. Najnowszym modelem jezdzilem, ale tylko 2.3 l, moze w tych mocniejszych jest 6 cylindrow, ale te poprzednie raczej nie http://gadzik.pl/katalog/iveco/daily...6km,806,0.html
            tak czy siak silniki sa swietne, jakby ze skody starczylo to chetnie bym zakupil takiego maxa na blizniakach
            Zwroc uwage na predkosc maksymalna wersji 176KM, ciekawe jak jezdzi najnowszy model z 205 KM.
            Sew, doczytalem ze w Ivecach sa rozne mosty, o tym nie wiedzialem i one tez ograniczaja auto. Tylko ze tam przy skrzyni 6 i tak nie trzeba bylo duzo mieszac biegami bo juz np. nowy master 2.3 125 KM to porazka, ladnie idzie na dole, ale powyzej 2500 tys. zaczyna sie konczyc, wiec mieszania jest sporo.

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

Andja, no właśnie, wystarczy przecież jak miał chipa (też można), te 200 ps mógł mieć, a takie pudło już poleci niezłe :twisted:

Komentarz

• adi747
                L&K
                • 2008
                • 1138

master ogólnie szybko konczy obroty miałem 2.5 dci to tez tak było
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                JEST
                megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• na codzien jezdze 2.5 dci 120km w poprzedniej budzie i w porownaniu do nowego ma dlugie przelozenia, ale silnik przy kontenerze nie wydala, za maly. U wlochow moc rozlozona jest ladnie z dolu idzie i nie traci wigoru az do samej gory.

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

Golas27, daily fajnie idzie widać. Ale to 3.0 hpt nawet najmocniejsze to 4 cylindry, tak wynika z tego linku nawet co zapodałeś, nie tak jak piszę Piramida.
                    Według mnie najwdzięczniejszym do modzenia i pięknie brzmiącym jest vw t4 2.5 tdi 150 ps 5 cylindrów. Tu puszcza niezłego bąka, ale o ten dźwięk idzie :wink:
                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

:twisted:

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Golas27, wydawało mi sie że 3 litrowy motor nie może być 4 cylindrowy ale jak widać jednak może być
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adi747
                        L&K
                        • 2008
                        • 1138

ja jezdziłem maxi masterem 2.5 dci 100km i 2.5dci 120km ale najkrótszym i najniższym więc 120 szedł bez porównania :diabelski_usmiech ale nie mam porównania do nowego majstra

[ Dodano: Czw 13 Wrz, 12 10:10 ]
                        aaa jeszcze jedno tym najkrótszym i najniższym 2 razy ze świateł skillowałem audi q5 ale tylko do 3eciego biegu potem mnie łykał i strasznie sie wkurzał
                        JEST
                        octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

adi747, tosz tym q5 jakaś pipa grochowa się poruszała najwyraźniej, bo najsłabsze q5 to 2.0 tdi 143 ps, poza tym q5 to czterołap - to już w ogóle....i bardzo nikłe byś miał szanse z ogarniającym kierownikiem.
                          Dostawczaki poza tym maja bardzo krótkie pierwsze biegi, i to raczej minus a nie plus, bo trzeba więcej wachlować....a to spowalnia raczej. Może sam zryw jest lepszy dzięki temu, ale bardzo szybko bieg się kończy i efekt finalny raczej działa na niekorzyść, a nie korzyść.

Komentarz

• adi747
                            L&K
                            • 2008
                            • 1138

wiesz nie zaprzeczam że moze i pipa z gościa ale faktycznie to nie jechało 140km przy tej masie to w sumie kupowato jedzie a jeszcze jak kierownik dupa :diabelski_usmiech
                            JEST
                            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Andja
                              Rider
                              • 2006
                              • 596

Zamieszczone przez sew1981
                              adi747, tosz tym q5 jakaś pipa grochowa się poruszała najwyraźniej, bo najsłabsze q5 to 2.0 tdi 143 ps, poza tym q5 to czterołap - to już w ogóle....i .....
                              no właśnie, tylko 143KM i w dodatku quattro czyli ze 150-200kg cięższy - to nie może dobrze jeździć, taki zawalidroga :P

Komentarz

• adi747
                                L&K
                                • 2008
                                • 1138

przyśpieszenie 11,4 predkosc max 190 :diabelski_usmiech 2.0 140km waży 1830kg więc samo mówi 3.0tdi to juz jedzie 240km 6,5 do 100 i max 225
                                JEST
                                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

Andja, no tak...ale nie wpadajmy w paranoje..z drugiej strony. 4x4 ruszy lepiej niż ośka z zatrzymanego. a po drugie 120 konny dostawczak nie będzie miał mniej do setki i tak.

Komentarz

• adi747
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1138

suchym danym tez nie ma co wierzyć bo predkosc max mastera podają 140km/h a ja wiem że 170/180 poleci nie ma co sie przekamarzać audi w tej konfiguracji jest zwyczajnie słabe + tak jak sew pisze moze kierowca był dupa i przez 2x nie umiał ruszyć
                                    JEST
                                    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• ziutsane
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 2376

Zamieszczone przez adi747
                                      suchym danym tez nie ma co wierzyć bo predkosc max mastera podają 140km/h a ja wiem że 170/180 poleci nie ma co sie przekamarzać audi w tej konfiguracji jest zwyczajnie słabe + tak jak sew pisze moze kierowca był dupa i przez 2x nie umiał ruszyć
                                      True, true. Kiedyś taki za mną leciał 180 km/h ... Moje zdziwienie było dość ogromne.
                                      Radio: C90r+XDP210EQ
                                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Jak Ducato takie 120KM leci spokojnie 170-180, a takie 160 po programie to 200 bez dwoch zdan :twisted:

A co do ruszania, to w tych autach 1 bieg tak szybko sie konczy, ze nawet 1-ka w TDI jest dlugiiim biegiem
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• dobry dostawczak startuje z 2(Master robi to slabo, ale 1 ma dluzsza,ten starszy) , bo jedynka to faktycznie porazka. Ja jezdze gownianym kontenerem, a czasem jak jedzie jakas pizdeczka, albo mnie zlekcewazy i opozni start to dochodzi dopiero ok 60-70 km/h, tylko ze ja sie nie scigam tym pudlem poprostu czasem jezdze bardziej dynamicznie jak trzeba, ale widac wtedy cisnienie u niektorych.

Komentarz

• kowal 2002
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 5161

No to moje firmowe Ducato to na pusto tylko z dwójki, bo z jedynki to nie da się nawet normalnie ruszyć: puszczasz sprzęgło, czujesz kopniaka w plecy i po jakiejś 1 sek masz już czerwone pole. Za to z dwójki rusza się tak jak jedynki w zwykłej osobówce, płynnie i bez żadnych kombinacji...
                                            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

To się nam wątek "dostawczy" rozwinął :diabelski_usmiech
                                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Thundi
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1157

4x4 ruszy lepiej niż ośka z zatrzymanego.
                                                Po własnych doświadczeniach odpowiem że to wcale nie jest prawda. Wbrew pozorom Ośka na przyczepnym ruszy szybciej a w szczególności przy napędzie na tył.
                                                O ortografie dba FF.
                                                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Thundi
                                                  4x4 ruszy lepiej niż ośka z zatrzymanego.
                                                  Po własnych doświadczeniach odpowiem że to wcale nie jest prawda. Wbrew pozorom Ośka na przyczepnym ruszy szybciej a w szczególności przy napędzie na tył.
                                                  ciekawa teoria :lol:
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• witachu
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1319

a mnie jakos nie trafiają sie przygody spod świateł juz od dawna :P
                                                    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                                    (znajdź również na fb)

Komentarz

Pracuję...