400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

soszek81, nie depnął , bo by Cie złomotał ostro. Ja mam 169/374 Nm i jak się przyłożę mocno to zmiotę Q7 3.0 tdi, ale nie jest to kolosalna różnica. Parę razy takie łyknąłem, w różnych prędkościach. Wnioskuje zatem śmiało, że 4.2 by mnie zmiotło bez wysiłku, a tym bardziej Ciebie :wink:
    p.s. a co do masy w SI mam masę własną w dowodzie 1465 kg, wcześniej miałem OI ASZ myślę, że autko miało gifta od fabryki więc 140 parę ps miało spokojnie (ASZ kombi waży coś koło 1300 ponad spokojnie), mimo wszystko czuję że superb przyspiesza żwawiej po chipie niż owo OI.

Komentarz

• fernando
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1890

Zamieszczone przez oziemi
      Powiem, że od 80 do 150 szału nie było
      A może Q7 nie depnął do końca? 8)
      Raczej... Nie każdy czuję potrzebę jazdy na maksa, zwłaszcza kiedy ma mocną furę :lol:

Komentarz

• soszek81
        L&K
        • 2010
        • 1245

ludziska
        Primo - nie napisałem że Q7 zostało w tyle.
        Secundo - to ja zostawałem z tyłu, widocznie, ale jak napisałem - szału nie było biorąc pod uwagę różnicę mocy.

sew1981 - odczucia są obiektywne. Jak Occia miała tylko program (120/280) to koleś w Pasku B5 TDI (DI czerwone) na 3 kolejnych światłach 0-100km/h zostawał z tyłu. Po 3 starcie sobie przypomniał że ma CB i pogadaliśmy chwilkę, mówił że ma serię.

sslawekk - sprzęgło różnie. Ja go nie zmieniałem, nie wiem co siedzi (kupiłem auto używane). Na 3,4 i 5 biegu jest dobrze w całym zakresie obrotów (staram się unikać poniżej 2000). Na 1 i 2 biegu są cuda jak depnę do końca. Czasem jest OK, czasem czuć że coś nie domaga i jakby ślizgało.
        Cóż jednomas czeka
        Była O1 kombi ALH++ 150/340
        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

soszek81, oczywiście masa robi swoje też, ale co do "odczuć" to jestem pewny, że bym złomotał seryjne ASZ swoim zchipowanym AWXem ("odczucia" bazują na tym że oba auta posiadam(ałem)), nie tak jak w przypadku Twojego wyścigu z B5 - sam nimi powoziłęm poprostu. Zresztą nawet suche dane z przyśpieszeń mierzone, przemawiają na korzyść SI po chipie.Wiadomo, że jakby zapakować chipsa do ASZ to by pewnie zrobiło AWXa z chipsem (masa). :wink:
          i chyba miałeś na myśli ,że odczucia są subiektywne a nie obiektywne :wink:

Komentarz

• soszek81
            L&K
            • 2010
            • 1245

Zamieszczone przez sew1981
            i chyba miałeś na myśli ,że odczucia są subiektywne a nie obiektywne :wink:
            100% racji
            Była O1 kombi ALH++ 150/340
            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• EŁ
              L&K
              • 2004
              • 1168
              • Octavia III (5E3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

moje dwa przypadki z piatku wieczorem....heheh...tak to sie nic nie dzieje a potem hurtem i to z jakimi fejerwerkami.... :lol: ...ale do rzeczy:

najpierw w drodze do Piaseczna...swiatła ......staje obok biały 200SX stary model.....wiec wiadomo na dwoje babka wróżyła...albo parch albo wilk w owczej skórze......było to drugie.... :lol: ....przejechał obok mnie jak obok śmietnika......potem próbowałem jeszcze raz ale pięknie mi odchodził.......fantastycznie chodził.....no cóz bywa :szeroki_usmiech .....wracam potem do domu....na Banacha przyplątuje się CELICA T-SPORT kierownik ewidentnie jest mocno ekektryczny...........troszkę sobie podreperowałem ego bo celica na każdym biegu zostawał dalej i dalej......światła przy MPT.....od jedynki......bez żadnego wyłączania trakcji........ celica piszczy jak zażynane prosie :lol: .....na każdym biegu zostaje dalej i dalej........chodzi tak samo jak COROLLA TS ...czyli nie chodzi... :lol: ..... przy zachodnim wolno ...i znowu przez tunel.. :diabelski_usmiech ....CELICA zostaje i zostaje......ale przy wyjściu z tunelu nauczony dawnymi doświadczeniami swoimi i znajomych którzy już nieraz w tym miejscu spoglądali na wprost przez boczne okno ...trochę odpuszczam.....przy weśsciu w ten pierwszy łuk dopada mnie wściekła CELICA :P .....myslę k...rwa zwariował :shock: ...daje lekko w palnik i uciekam na prawy pas ąby trochę się od niego odsunąc bo już wiem co się za chwile stanie :lol: i w tym momencie słyszę pisk opon......patrze w lusterko i widzę już tylko bok celicy...potem tył...potem drugi bok.....przód ...bok :shock: :shock: .....strzelił tych oberasów trochę :roll: .....daje po heblach bo myślałem ze trza będzie człowiekowi pomóc...ale tylko w krawężnik chyba dziobnał...bo patrze toyota rusza i migusiem ucieka w boczną uliczkę.........zawracam.......staje na faje bo kurde trochę się zdenerwowałem......wracam..patrze celica jedzie spowrotem :lol: .podjeżdzam z boku....nawet nie spojrzał.......lico blade.....ewidentnie pampers był mokry...tak to jest jak komuś po ambicji skodziana pojedzie i nie wie kiedy odpuściś 8)

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

, to ostro było, też nie lubie jak ktos leci na żywioł bo skodzie nie wypada odpuscić, gość w celice miał kupe szczęscia, dobrze że sie to tak tylko skończyło i nie ucierpiały osoby trzecie :shock:
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• radekgw
                  L&K
                  • 2010
                  • 1182

Miałem podobna przygode tylko ze Pan w audi biturbo quatro myslal ze rondo i z niego zjazd to jak prosta, i rowniez zaczelo nim miotac, wiec odpuscilem, a on poszedl pelnym ogniem dalej
                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

, raz miałem podobną sytuację, tylko z gorszym efektem...jak miałem sc 1.1 za dawnych lat. Spieszyłem się gdzieś i po mieście dziarsko pomykałem. W końcu siadłem na dupce FSO 1.5 albo 1.4 16v - nie pamiętam. Koleś nie chciał zjechać, to go myk prawym pasem. Seiek był lekki i spokojnie pomykał po mieście. Chyba go to "ubodło" i zaczął mnie gonić, na rajdy mu się zebrało.... lekko się i tak oddalałem, ale gość gniótł ile wlezie za mną. Mamy w Gdyni takie światełka, które są zaraz za łukiem (Gdynia Stocznia), ja byłem młodszy dużo i głupszy drogowo, i wlazłem w zakręt ze 1.0 zł na budziku, a zaraz za łukiem dwie kolejeczki aut na czerwonym.... trochę pożucało moim seiem (miałem już pot na sobie) ,ale udało mi się uniknąć zjechania w dupę autom na lewym pasie i zaparkowałem na prawym tuż za dupcią poprzedzającego....niestety Pan w FSO...zapakował w kufer tego na lewym pasie, słyszałem tylko pisk, niestety heble w FSO nie należą do najlepszych. Byłem głupi, ale z drugiej strony nikt nie kazał mu mnie gonić, współczuje temu komi wjechał w dupsko. :roll:

Komentarz

• Coke
                      Elegance
                      • 2010
                      • 771
                      • Octavia II (1Z3)
                      • AUM 1.8 20VT 150 KM
                      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

sygnalizacja drogowa, podjeżdżam do Audi A3 w nowej budzie 2.0 TDI Quattro (czyli całe 140 kunia ) jedynka on ruszył lekko na żółtym a ja zaraz po nim już na zielonymi jak na złość z niskich obrotów. Do końca trójki był niecałą długość przede mną. Kiedyś brałem się z takim z rollki to nieznacznie mi odchodził.
                      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Byś zaktualizował troszkę profil i podpis, bo niektórzy mogą pomyśleć, że Felcią to robisz i masz bujną wyobraźnię.
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• loru
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4286
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez
                          .albo parch albo wilk w owczej skórze......było to drugie.... :lol:
                          oj potrafią z takiego XS-a co nieco wykrzesać : http://promotormocy.pl/mods/nissan-200sx-ziperr
                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Zorr
                            RS
                            • 2011
                            • 2110

Zamieszczone przez loru
                            Zamieszczone przez
                            .albo parch albo wilk w owczej skórze......było to drugie.... :lol:
                            oj potrafią z takiego XS-a co nieco wykrzesać : http://promotormocy.pl/mods/nissan-200sx-ziperr
                            stage 1 dopiero :szeroki_usmiech
                            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• michalse7
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 130

kill

hej,
                              ja dzisiaj jadąc wałem międzeszyńskim w stronę Warszawy, spotkałem Pana z napinką (Accord VII silnik podejrzewam 2.0 benzyna albo 2.2 diesel). Pan podjechał na światłach prawy Pas i wiadomo co się święci... :twisted: . Ja ruszyłem dynamicznie ale bez napinki (jeszcze podsypiałem, , a poza tym nie mam w zwyczaju piszczeć spod świateł... Jedynka 1/3 dla mnie, dwójka 2/3 dla mnie, trójka już długość, itd.
                              Niezła frajda, szkoda że Pan jak dostał w dup.. to się nie chciał pogodzić się i skakał po pasach jak oszalały.

Chip stage 1

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Miałem to wrzucić do Humoru ale chyba tu będzie lepiej.
                                [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iwGxhjkJXyo&feature=related[/youtube]

Dobry sleeper się szykuje ale i tak jest PASKUDNY.
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

Mihau, do czego to dochodzi...żeby najbrzydsze auto(według mnie) łomotało mnie ze świateł.... :roll:

Komentarz

• kabanos
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 4544
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wczoraj jak wracałem do Krakowa, na ulicy Wielickiej podjechałem na prawy pas z trzech dostępnych. Jakoś nie miałem zamiaru ostro startowac do momentu, jak z lewego wystrzelił Polonez z 4 osobnikami w środku :shock: To ja wtedy ogieni i mimo to że szkodnik załadowany 4 osobami i kufrem do połowy zrobiłem chłopaków tak, że na światłach pod Tesco byłem bez problemu na Pool Position. Poldek podjechał z tyłu i chłopaki popatrzyli na oznaczenie na klapie :twisted: . Tu już wystartowałem tak jak trzeba i światła Poloneza od startu zostawały w tyle. Ciekaw jestem co tam siedziało pod maską, bo to na pewno nie był żaden seryjny, o czym mógł świadczyc napis na przedniej szybie "FSO Polonez - Tuning Klub" Swoją drogą fajnie się Poldek zbierał.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2009
                                      • 10918
                                      • Fiat

kabanos, wiesz...napis "fso tuning" wiele nie musi znaczyć, tam za wiele w benzynie nie zrobisz bez turba, chyba że miał swapa, a jak znacząco odjeżdzałeś to znaczy że nic sensownego nie miał pod maską. Mogły to być:
                                      1.4 GLI 16v 11,8 s (deklarowane 14s) 190 km/h(deklarowane 160km/h) 103 KM (stawiam na tę opcję)
                                      albo bardzo rzadki:
                                      2.0 GLE 12 s 180 km/h(deklarowane 160km/h) 105 KM-120 KM
                                      takie mam podejrzenia :wink:

Komentarz

• bradley
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1465

kabanos, albo silnik rovera albo swap na 2.0DOHC z Fiata
                                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

bradley, dokładnie , to samo napisałem w sumie :roll:

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez bradley
                                            kabanos, albo silnik rovera albo swap na 2.0DOHC z Fiata
                                            Nie wiem, ale zdziwiony byłem, że Poldkiem tak można wymiatac.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• AKa
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 572
                                              • Mercedes-Benz

Dziś miałem przygodę z morałem- nie umiesz zmieniać biegów- nie próbuj misiu malinowy, albo coś w ten deseń. :diabelski_usmiech
                                              Tak, wiem, że podniecanie się gnojeniem silnikiem 1.5 bez turbo jest nie na miejscu, ale historia potoczyła się tak...

Jadąc przez miasto w mej wełnianej czapce i wyjściowym trójpaskowym dresie, spotkałem Forda Focusa, ot niby taki jak każdy inny- grafitowy diesel TDCi, i pech chciał że spotkaliśmy się na czerwonym świetle na wysokości przystanku mpk pozorty w olsztynie. Generalnie- byłem zaaferowany miliardem innych rzeczy niż wypatrywaniem niezbyt silnej ofiary.
                                              Czerwone światło, kątem oka widzę że dwóch łebków patrzy się na mnie i auto jak gepard na ofiarę, standardowe prężenie klekoczących muskułów zwane wkręcaniem sprężarki. A ja, niczym pokerowa twarz z utworu Lejdi Zgagi- miałem te zaczepki gdzieś.
                                              Pomarańczowe, zielone.
                                              Generalnie- pociągnąłem jedynkę do 4 tysięcy- bo i po co więcej- benzyna droga, pensja głodowa, wrzucam dwójkę i widzę, że foka się zrównała- nosz cholera- sobie pomyslałem, po czym nastąpiło zaprzyjaźnienie pedału przyspieszenia z podłogą- rolka z 3krpm. Foka jedzie równo do 4krpm, po czym jak mniemam- nastąpiło włączenie systemu MIVEC, który poniekąd- działa, ale kierowca tego nie wyczuwa, a panu z forda skończył sie bieg- bach- wysuwam się o dwie długości do przodu i widzę w lusterku, że fordzik się oddala, po czym po ustaleniu odległości na 3-4 auta, odpuszczam i wciskam hamulec- w końcu na wysokości lidla lubią żerować dziki (ot, wielkie miasto). Dopiero po zmniejszeniu prędkości zostałem wyprzedzony, a ilość dymu wydobywająca się z wydechu forda wskazywała na to, że kierownik nie odpuszcza tudzież jeździ elektrownią Bełchatów na kółkach. Więc myslę, że wynik Sushi 1- Hamburger 0, jest całkowicie na miejscu.
                                              Zważywszy jednak na to, że nie udało mi się wyciągnąć od kierownika cóż to był za demon mocy bo poleciał dalej dymiąc jak parowóz.
                                              Skromność każe mi przyjąć zgodnie z wikipedią iż to była słabsza wersja mająca 100 koni, bo pojedynek ze 115tką był by zapewne bardziej wyrównany.
                                              Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• zepter00
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2304

chyba raczej dla ciebie przegrany :wink:
                                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• jarku.
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 139

Zamieszczone przez AKa
                                                  Sushi 1- Hamburger 0
                                                  raczej:
                                                  sushi 1 - golonka und bir 0
                                                  http://zzakierownicy.autokult.pl/

Komentarz

• radekgw
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1182

A ja wczoraj przejechalem poznan wbilem sie na platna A2 i zaraz za bramkami widze ze O1 wbija na lewy pas i leci no to ja tez wcisnalem gaz, i okolo od 100 do 160 bylem moze 1 - 2 dlugosci z przodu, takze w miare wyrownanie, po czym zwolnilem do kapelusznikowego trybu jazdy, Panowie mnie mineli usmiechnieci ja rowniez, i zobaczylem napis na klapie oznaczajacy 110 KM, nie wiem czy to byla seria czy moze lekko dlubniety. Po 2 osoby w autach, + u mnie drugi silnik axr na pokladzie
                                                    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

Pracuję...