400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adiwaw
    Ambiente
    • 2009
    • 167

Czy moglibyście w końcu zakończyć off top'ową debatę? to staje się nudne.

W temacie to ostatnio złoiłem saaba jakiegoś 2.4jts (myślałem, że będzie szybszy)
    trafił się również e36 328i w automacie, który jednak go za bardzo zamula. Do 120km/h jakieś 2 długości
    Dla równowagi dostało mi się od jakiejś s2000 (widać, że grzebana chociaż i zwykła pewnie by uciekła)

Powożę się 323Ci

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

adiwaw, w saabie jest też silnik jts? myślałem że tylko w alfie.Ile to ma koni?

Komentarz

• adiwaw
        Ambiente
        • 2009
        • 167

Z tego co pamiętam takie miał oznaczenie na klapie. ale już widzę swoją pomyłkę bo to nie jts tylko jtd Z tego co patrzyłem ma 170KM

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

adiwaw, Saab to ma oznaczenie TiD lub TTiD na klapie jak siedzi pod maską turbodiesel. Alfa ma jtd (diesel) i jts (benzyna)
          Markę auta chyba nawet pomyliłeś omyłkowo :P :wink:
          np. 9-3 ma turbodiesle: 1.9 o mocy 120 i 150 koni (TiD) i twinturbo 1.9 (TTiD) o mocy 180 koni.

Jtd i Tid są ze sobą spokrewnione przez obecność w jednym koncernie:

To był 9-3?

Komentarz

• Udesky
            RS
            • 2007
            • 1692
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

2.2JTS w Alfie to chyba to samo co 2.2 z Opla.
            W Polsce nie ma kryzysu.
            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

Nie ma się czym podniecać. Wczoraj ok 100 km od Brna w .cz objechałem fabią żony 1.2 htp mercedesa SLS...
              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nK8kADgBXDc[/youtube]
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10918
                • Fiat

Przed chwilą akcja. Wyjeżdzam na naszą obwodową, i widzę, że za mną rozpędza się z odległości większej land rover discovery 4, przejechał koło mnie (wyjeżdzając na pas obok jeszcze siłą rozpędu) cały czas przyśpieszał (młody człowiek kierował i deptał ewidentnie ile fabryka mu dała).
                Pomyślałem - "a co tam",depnąłem w podłogę z 4 biegu, do końca , później 5 bieg. Rezultat - za chwile siedziałem mu da dupsku i musiałem przeskoczyć na lewy. Bardzo znacząco mu odjechałem (jak zobaczył jak się oddalam, to zdjął po jakimś czasie nogę z gazu). Akcja działa się pod górę. Ml 320 cdi mniej odstaje, ale oczywiście też zostaje w tyle. Myślę że był to taki - "Silnik 210 KM LR-TDV6 3,0" bo te ostatnie litery widniały na klapie. Mocniejsza odmiana ma 245 km i ona dopiero by jechała jak ml 320 cdi. Zresztą pudlaki z 3.0 td pod maską to jeżdżą "znośnie" dopiero po chipie. Jak ktoś kupuje landa za 250 tyś zł , to producent powinien wsadzać tam pod maskę coś o mocy koło 300 koni, wtedy to ma sens. Bo 210 ewidentnie ginie w tej masie i trochę chłopcy kierowniki się dziwią jak ich łyka skoda bez problemu. :wink:
                a na marginesie doczytałem że ten silnik 3.0 w landzie discovery ma biturbo...to już w ogóle szok, taka moc mała z 2 turbin i 3 litrów pojemności, cieńko, cieńko Pany...

Komentarz

• McGan
                  RS
                  • 2010
                  • 3573
                  • Superb III (3V3)

sew1981, bo to jest autko do zbijania problemów ze wzwodem... :lol:
                  Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                  Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

McGan, święta racja, bo to ani na teren ani na skillowanie się nie nadaje, z tym motorem tymbardziej. Widocznie to ma służyć temu co piszesz - leczeniu przykrótkiego przyrodzenia albo braku wzwodu :lol:

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Chyba nie kupuje się auta o typu LR 4 do ścigania się.
                      Zamieszczone przez sew1981
                      bo to ani na teren
                      spróbujcie tak swoimi Skodami :wink:
                      W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Dajcie spokój z tym hasłem, że jak ktoś ma droższy samochód niż Skoda to ma kłopoty ze wzwodem bo to zaczyna wyglądać odwrotnie :szeroki_usmiech

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

hotrain, ani nie kupuje się landa za 250 tysięcy do paprania się hobbystycznie w błocie, chyba że ktoś ma problemy i totalnie nie wie na co pieniądze wydawać
                        Dużo lepszy w terenie będzie jeep cherokee 4.0 benzyna z 94 roku i na niego musisz wydać koło 10 tysięcy ze egzemplarz w miarę sensowy plus może maks 10 tysi na modyfikacje, które z niego zrobią terenowego potwora wiem bo mój kolega się w to bawi. 20 tysi vs 250 tysi to lekka różnica
                        Po drugie większość tych nowych landów jest wykorzystywana "bulwarowo-drogowo", a nie terenowo - taka prawda i często kierowniki próbują sobie udowodnić, że to ekstra mocne pojazdy i mierzą swoich sił na drodze, nie wiem w jakim celu, to pytanie do nich. :wink:
                        a tak na marginesie to bardzo ładne pojazdy, szczególnie mi się podoba nowy maly model - evoque i range rover sport (z tym najmocniejszym silnikiem) te "pudełka" mają coś w sobie. Cena to jednak szaleństwo

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

McGan, święta racja, bo to ani na teren
                          Przecież to najlepszy SUV terenówka dostępna na rynku co pokazuje filmik hotrain-a.

Jeszcze to dorzucę od siebie.
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wW9m7_UIvKs[/youtube]

hotrain, ani nie kupuje się landa za 250 tysięcy do paprania się hobbystycznie w błocie, chyba że ktoś ma problemy i totalnie nie wie na co pieniądze wydawać
                          Kto bogatemu zabroni?
                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• ary
                            Rider
                            • 2011
                            • 634

Podziwiam, że ten Disco 4 przeszedł po takim błocie na szosowych oponach
                            O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

W tym kraju są ludzie dla których 250 tyś to tak jak 25tyś.
                              Poza tym na niektórych stanowiskach bądź co bądź liczy się prestiż.

Co do SLSa, to dziś widziałem w Wawie takiego w macie. Piękne Auto.
                              A by tego było mało to wczoraj widziałem nową S-klase Brabusa na amerykańskich blachach, a kawałek za nim nowa M5 na polskich. Jechałem MKZ i widziałem jak koleś z Brot Mit Wurst zerka na tego Brabusa. Pewnie miał chętkę na 400. :diabelski_usmiech
                              W Polsce nie ma kryzysu.
                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ziutsane
                                RS
                                • 2007
                                • 2376

Mnie zastanawia gdzie SLS zmierzał drogie autko.

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

Mihau, nikt nic nie zabroni, zgoda, ale to nic nie ma wspólnego z logicznym myśleniem. Można od razu rakiete z NASA kupić, po co auto? :wink:
                                  A po drugie chodziło mi o to, że jednak mało kto wykorzystuje to auto tak jak gostek z Top Geara (a tak na marginesie, nie zauważyłem nigdy,żeby w tym programie test porównawczy wygrało inne auto niż ich rodzimej produkcji, jeśli było w teście). Widziałeś kiedyś nowego landa uwalonego błotem na drodze? Tylko starsze defendery i tym podobne, i to takich ludzi, co robią hobbystyczne eskapady terenowe i są w klubach maniaków terenówek itp.
                                  A co do prestiżu, to jeśli ktoś chce wykorzystywać na drodze, to lepszą opcją jest właśnie jakiś amg, merol, bmw osobowe , coś w tym kierunku. Koniec ot, to moje zdanie poprostu :wink:

Komentarz

• sesik
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2165

Widziałeś kiedyś nowego landa uwalonego błotem na drodze? Tylko starsze defendery i tym podobne, i to takich ludzi, co robią hobbystyczne eskapady terenowe i są w klubach maniaków terenówek itp.
                                    Landy na ATekach czy MTekach całkiem przyzwoicie sobie radzą w terenie, i tak sporo takich upiepszonych po dach landków widziałem
                                    Best ET = 13.666
                                    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• ziutsane
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 2376

Szwagier w zeszłym roku był na Offroadzie na Litwie, impreza organizowana przez continentala, jak dobrze pamietam. 99,9 % aut tam to były Nissany Patrole. Ale takim range roverem nie pogardziłbym

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2009
                                        • 10918
                                        • Fiat

Cena paliwa w górę, a ja zamiast lżej jeździć, to nie tracę żadnej prawie okazji to prób..nie wiem co we mnie wstąpiło
                                        Przed chwilą ze świateł próbował się ze mną młody człowiek w bmw 3 e46, klekot spod maski (słyszałem przez otwartą szybkę), rura w dół, oznaczeń brak. Sądząc po przyśpieszeniu był to silnik 2.0 d o mocy 136 koni. Na jedynce jeszcze równo jechalim w miarę, od drugiego biegu zostawał już w tyle i przewaga z prędkością na moją korzyść się zwiększała, drugi raz nie próbował.

Komentarz

• TomekRs
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1670

ziutsane, z 2 dlugosci to napewno byles przed nim !
                                          sew1981, fajny patent. Plan jest taki, ze motocykl bedzie z innego panstwa i tablice bedzie mial inne.

Komentarz

• ziutsane
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 2376

octaviars1, lekko Fabia rozpędza się jak szalona :P :diabelski_usmiech

Komentarz

• winni77
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2183
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mihau, nikt nic nie zabroni, zgoda, ale to nic nie ma wspólnego z logicznym myśleniem.
                                              Chyba trochę nie pojmujesz klimatu posiadania takiego auta.
                                              Udesky, ujął to bardzo trafnie:
                                              Zamieszczone przez Udesky
                                              Poza tym na niektórych stanowiskach bądź co bądź liczy się prestiż.
                                              Nic dodać nic ując. Nie każdy mierzy wartość auta stosunkiem mocy do ceny.

Mieszkam w Londynie i tutaj jest dość sporo różnorakich Range/Land Roverów, BMW 5, Czejenów i tym podobnych. Większość to ludzie, którzy po prostu dużo zarabiają i ich małżonkowie którzy wożą dzieci do szkoły

Idąc Twoim tokiem rozumowania to trzeba być eunuchem żeby kupić Ferrari skoro można dostać stjuningowanego Golfa 1 za 20tysi :wink:

Oczywiście nie zmienia to faktu, że jeśli ktoś się chce taką krową ścigać, to nie może brać wersji najsłabszej. Ale skoro producenci produkują takie kombinacje, to znaczy, że musi być zbyt - patrz np. mój przypadek - wolałem mieć ksenony niż 1.8 TSI
                                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

winni77, zgadzam się z Tobą całkowicie, właśnie rozumiem aspekt posiadania takiego auta. Chodziło mi o to co Tobie - właśnie o aspekt ścigania się krową w najsłabszej wersji.Jak już chce (lub musi) mieć prestiż to niech kupi lepiej amg albo najmocniejszą wersję swojej krowy, wtedy ma prestiż i może czasem ostro depnąć, bo i tak w teren się nie udaje swoją machiną
                                                p.s. A co do ferrari to auto jest stworzone do przyciskania gazu mocniej i nikt w teren tym nie pojedzie raczej. W przeciwieństwie do pudełek z 3.0 d pod maską, których kierownicy sami często kuszą do ulicznych potyczek, kiedy ich auta poprostu do tego się nie nadają, tylko do czegoś innego jak sam zauważyłeś :wink:

Komentarz

• winni77
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2183
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

sew1981, i wsjo jasne
                                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• Andja
                                                    Rider
                                                    • 2006
                                                    • 596

sew1981 a Ty ciągle o ściganiu i ściganiu :roll:

Komentarz

Pracuję...