400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ja ostatnio (2 dni temu) stojąc sobie na przystanku o 7:30 miałem przyjemność podziwiać wygląd i dźwięk takich oto 2 maszyn:
    S-klasa AMG

i X5 M-power
    The new BMW X5 M version will come earlier this year in Australia. The reported bottom price of 2010 BMW X5 M is $90,000 but it's not official. These pictures with 2010 BMW X5 M were shown officialy by BMW. The M version of BMW X5 comes with a 4.4 litre V8 engine with 408 kiloWatt output. BMW X5 M…

Oba czarne. Szczęście chciało, że oba zatrzymało czerwone światło w pierwszym rzędzie. :diabelski_usmiech
    Myślałem, że pójdą pełnym ogniem, ale ruszyli na pół gwizdka nie mniej jednak bulgot i warkot i tak był miodem dla uszu. :szeroki_usmiech

Miałem też szczęście (dosłownie jak w Los Angeles) na jednym pasie jeden za drugim, 2 Prosiaki Panamera i 911 jakieś wypasione ospojlerowane wersję, a na przeciwległym pasie Ferrari chyba California, aby było zabawniej obstawione O2 w tym jednym O2RS. :diabelski_usmiech
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ziutsane
      RS
      • 2007
      • 2376

No mercedesy AMG to jedne z najlepszych dzwiekow silnika jakie slyszalem w zyciu
      Kiedys w centrum KRK slyszalem mercedesa SLR :O masakra
      Radio: C90r+XDP210EQ
      Kable:Opt,Skyline,50 mm
      Wzm:XES M1+FP 1.800
      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Dzisiaj dwa razy trasa Kraków-Wieliczka A4 trzy pasy, najpierw pan w audi A8 4.2tdi 350koni za chuja nie chciał zjechac na prawy pas mimo że skoda siedziała mu bez problemu na dupsku, dopiero przy około 2.3zł musiałem posiłkowac sie prawym pasem bo zjezdzałem na Wieliczkę wyprzedzając pana w A8 który co sie okazało też zjezdzał tam gdzie ja z tym że już za mną, jak by tego było mało to pokarałem go drugi raz tym razem z kreski, stałem za nim i na zielonym poszlismy ostro z tym że znowu go prawym musiałem wyprzedzić :szeroki_usmiech

Jak wracałem ta sama trasą to trafił sie gość w nowym range rover, dwie rurki wydechowe chyba benzyna z tym ze nie wiem czy była to wersja 510koni czy słabsza, tak sie złożyło że w połowie drogi gośc mnie dogonił bo zostałem przyblokowany, po zwolnieniu lewego pasa daliśmy w palnik i rover dobrze sobie radził ale tylko do około 2.2-2.3zł
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

piramida, niezle dajesz popalić bogatym rozkapryszonym chłoptasiom w wypasłych furach :twisted:

Komentarz

• McGan
            RS
            • 2010
            • 3573
            • Superb III (3V3)

piramida, to jaką Ty masz skrzynię, że z takimi prędkościami latasz? :shock:
            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• soszek81
              L&K
              • 2010
              • 1245

7b z Veyrona dorwał po okazyjnej cenie - nie śledzisz uważnie wątku
              Była O1 kombi ALH++ 150/340
              Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10918
                • Fiat

McGan, w bkd przecież jest 6 gangów, powinno dać radę z taką mocą auta do tych 245-250 licznikowych - czyli końca skrzynki, tymbardziej, jeśli ja zamykam 5 biegową na około 230 :P (oczywiście mówię o lekkiej górce w wypadku mojej mocy wozidła, bo na prostej to staje na 220 z haczykiem licznik)

Komentarz

• McGan
                  RS
                  • 2010
                  • 3573
                  • Superb III (3V3)

sew1981, ale w 5 biegowej to przeciez juz obroty takie ze "o ku**a"... Stad pytanie Chyba musze szostke sobie wstawic w koncu - aczkolwiek moja skrzynia ma fajne dlugie biegi, co na 1/4 tez sie przydaje
                  Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                  Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• bws34
                    Rider
                    • 2011
                    • 543

Ten 6 bieg to już przed autem biegnie i trzeba go chyba gonić
                    "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

na VI przy 3500 mam 190, leciałem octą około 250 licznikowe, wskazówka wychyliła się poza skalę :wink:

[ Dodano: Sob 02 Cze, 12 20:55 ]
                      Zamieszczone przez sew1981
                      piramida, niezle dajesz popalić bogatym rozkapryszonym chłoptasiom w wypasłych furach :twisted:
                      ja wiem czy daje im popalić, bardziej patrzą się z politowaniem aczkolwiek gość z A8 musiał mieć lekkiego wqrwa bo za chuja nie chciał zjechać na prawy :roll: natomiast range rover siadł mi na dupie to dostał zasłoną dymną po oczach :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bradley
                        L&K
                        • 2008
                        • 1465

McGan, kiedys ktos wrzucal przelozenia skrzynek biegow i wychodzilo na to ze 5 i 6 maja identyczne przelozenia. W 6tce jest takie przelozenie posrednie miedzy 4 a 5, porownujac do 5tki skrzynki.
                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

prrrr szalony :wink:

w O1 1.9TDI ASZ były conajmniej 2 a chyba 3 oznaczenia skrzyń, nie wiem czy różniły się przełożeniami, za to napewno różniły się skrzynie ASZ w O1 i w Fabii RS i w Ibizie.

Więc nie rozpędzałbym się z teoriami czym się różni 5tka od 6tki No i mój ASZ rozpędzał się powyżej 225 GPSowych
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10918
                            • Fiat

bradley, już kiedyś gadaliśmy w tym wątku o skrzyniach 6 i 5 biegowych w Octavkach tdi w tym wątku. Na pewno mają niższe obroty te auta przy tej samej prędkości co skrzynia 5 biegowa - wiem z autopsji (różnica jakieś plus minus 250 rpm na najwyższym biegu na korzyść 6stki)

Komentarz

• Coke
                              Elegance
                              • 2010
                              • 771
                              • Octavia II (1Z3)
                              • AUM 1.8 20VT 150 KM
                              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dzisiaj na lotnisku:

Civic 1.4 90 KM vs BMW 316 1.6 102 KM Compact pół długości dla mnie

Civic 1.4 90 KM vs BMW 316 1.9 105 KM Sedan Równo

Civic 1.4 90 KM vs BMW 318 1.8 113 KM Sedan O pół maski dla mnie

Civic 1.4 90 KM vs BMW 316 1.6 118 KM Sedan W plecy o długość

[ Dodano: Sro 06 Cze, 12 00:39 ]
                              dziś moim prowokującym wydechem ala Mugen sprowokowałem Audi A6 Avant 2.4 V6 165 KM, na jedynce równo bo gośc mnie sprawdzał a na dwójce już docisnął i odskoczył na pół długości, na trójce był już długość przede mną :]

Potem Ford Kuga 2.0 TDCI 136 KM który myślał że sie wciśnie przede mnie po cwaniacku, do końca trójki łeb w łeb i odpuścił :] to sie musiał ździwić że nie dał rady starej 5cio drzwiowej hondzie z rynną zamiast wydechu swoim super pięknym nowym fordem ;P a było kupić za tą kase Yeti 2.0 TDI 170 to by nie miał takich problemów ;P
                              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• kabanos
                                RS
                                • 2011
                                • 4544
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wczoraj ze świateł próbował swoich sił Focus TDCI z czerwonym DI. Szybko się przekonał że nie da rady

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

kabanos, z czerwonym "CI" chyba....wszystkie tak mają w napisie TDCI.Po tym mocy nie rozpoznasz.

Komentarz

• kabanos
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 4544
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sew1981, tylko to zauważyłem na klapie :P W każdym razie kierownik się mocno spinał, żeby rodzinny dupowóz objechać i mu troszki nie wyszło

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Dzisiaj na B.Komorowskiego ustawiłem się z clio sport 180koni 7.1 do setki, gość z clio od razu podchwycił temat ale chyba był zbyt pewny wyniku, generalnie nie miał specjalnie podejścia, następnie podczas jazdy zamieniliśmy dwa słowa o mocy samochodów i każdy pojechał w swoją drogę
                                      Generalnie był to ostatni kill mojej octavki na tym setupie, następnym razem może juz nie być tak łatwo z takim clio, dobry cichociemny wóz :wink:

Komentarz

• looker
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1886
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Znaczy, że co ? Schodzisz z mocą w dół czy jak ? :shock:
                                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• RafalekM
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 362

looker, o ile dobrze wiem, pompki w Octavii Piramidy powiedziały papa.

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez RafalekM
                                            looker, o ile dobrze wiem, pompki w Octavii Piramidy powiedziały papa.
                                            potwierdzam :szeroki_usmiech

Komentarz

• radekgw
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1182

nie mozna wsadzic wiekszych ? :diabelski_usmiech
                                              Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Coke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 771
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Wczoraj leciałem sobie dwupasmówką, wyprzedziłem nowe Scirocco 1.4 TSI 160 KM i wjechałem przed czerwonymi światłami przed niego ;P Obejrzał sobie moją przegazówkę "Mugenem" i ruszyłem, wyprzedził mnie niezbyt śpiesznie, wjechał przede mnie i ja wtedy docisnąłem, 3 bieg do 7000 obr Scirocco delikatnie odjeżdża ale dosłownie ciut ciut, 4 bieg kręce do końca, piątka....... Scirocco cały czas przede mną i nie dusi na maxa ale tylko tyle by być trochę przede mną, kiedy osiągnąłem magiczne 180 km/h dla mojego 1.4 90 KM w Civicku scirocco poleciało dalej na oko ze 200 - 210 i tyle go widziałem...........
                                                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10918
                                                  • Fiat

Coke, jaki jest sens takich prób?

Komentarz

• Puchacz
                                                    Moderator
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 1192
                                                    • Superb III (3V3)

sew1981, nie wiesz, ze kazdy Civic sciga sie - zawsze ;-)
                                                    Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

Pracuję...