Zamieszczone przez georgg
Drukarka Wielofunkcyjna
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BiliTeż polecam brothera, mam 315 już bardzo długo bezproblemowa. Działa ze wszystkimi najtańszymi tuszami jakie akurat gdzieś w sklepie znajdę.
Już mam mocne postanowienie, że jak się wysypie główna drukara, to jej następcą pewnie będzie właśnie Brother, ze względu na niskie koszty eksploatacji.
Komentarz
-
-
Bardzo chwalę sobie Canon Canon PIXMA MX925
Tusze oryginalne nie za tanie, ale wydruki zdjęć idealne. Zamienniki ActiveJet w bardzo rozsądnych pieniądzach i na nich wydruki typowo biurowe wychodzą bardzo rozsądnie. Szybka i "wszystkomająca" (lan, wifi, duplex, druk na płytach, etc).
Komentarz
-
-
ja natomiast używam Canon mp550 jestem zadowolony z niego, do tego można zakupić zestaw tuszy ciss https://www.google.pl/search?q=ciss+...%3B1600%3B1200 i drukujesz ile wlezie tak by Ci głowiczka nie zaschłaMike
Komentarz
-
-
Jakie zamienniki tuszy polecacie do Brothera?
Ew. jakiś sprawdzony sprzedawca?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Jakie zamienniki tuszy polecacie do Brothera?
Komentarz
-
-
mamaj12, jak masz kilka tuszy to co s takiego możesz zamontować http://allegro.pl/ciss-brother-lc985...367108653.htmlMike
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wodanTeż dorzucę plusik na temat DCP-J315W - działa jako uzupełnienie czarno-białego lasera do wydruków kolorowych. Bezproblemowa i co najważniejsze wyjątkowo tania w utrzymaniu. komplet kaset z tuszami można znaleźć za bodaj 30 pln i śmiga na nich aż miło.
Duży plus natomiast za wifi.
Komentarz
-
-
O tych Dulinach czytałem, że są polecane, ale mój LC123 dostępny jedynie zaa granicy (17 + 10 zł prezesyłka za szt).
Niedaleko siebie mam taki http://allegro.pl/brother-lc-121-lc-...323550519.html, tylko co za marka nie wiadomo. Kolega brał u nich zamienniki do HP i było ok.
michal_octavia, wiesz może coś więcej o tych wkładach CISS. Jak jest z uzupełnianiem, pokazywaniem stanu tuszy?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
georgg, jeżeli miałbym się zdecydować na CISS to kartridże ori rozmiarów, żeby zamknąć klapkę, a wtedy chciałbym aby mi komp pokazywał ilość tuszu.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
mamaj12, tak jak kolega mówigeorgg, małe kartridże masz w drukarce, natomiast te większe pojemniki masz na zewnątrz połączone przewodami, w zestawie masz dodatkowo strzykawki z igłami przeznaczonymi do napełniania, minus jest taki, że klapka będzie delikatnie otwarta przez te przewody i czujnik, który się tam znajduje będzie trzeba specjalną zaślepką przykryć(trzeba samemu wykonać niestety), ale plusy są takie, że drukujesz ile chcesz nie martwiąc się, że w połowie drukowania komputer Ci pokazuje brak tuszy, masz mało w pojemnikach ? Dolewasz i jedziesz dalejMike
Komentarz
-
-
michal_octavia, ale ja doskonale ogarniam wizualną ocenę poziomu. Tylko jak pisałem nie drukuję póki co dużo więc czy to duże, czy małe połączone z wężykiem z dużymi odpadają. Chcę je wpakować do środka, zamknąć klapkę i monitorować poziom tuszu na kompie, a nie otwierając klapkę. Czy to jest możliwe przy tych pojemnikach CISS?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
A te http://allegro.pl/wieczne-wklady-do-...362639880.html piszą, że z chipem i są małe, jednak cena...obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Moim zdaniem bez sensu babrać się w tuszu przy brotherach. Tylko jakieś zamiennik tani.
Zaschnąć się nie zaschnie bo brothery same się rusza jak długo stoją (przynajmniej nowe modele).
Ostatnio używałem zamienników: ACCURA oraz Activejest, b takie akurat były. Drukują bezprobelmu na zwykłym papierze folii do zdjęć i folii do druku.Pozdrawiam.
Michał
Komentarz
-
-
Ja od roku mam Brother DCP-725DW, drukarka jest po prostu świetna, jako jedna z nielicznych jak się skończy kolor to pozwala drukować w czarno-bieli. I naprawdę tania w eksploatacji
Ostatnio tusze jakie były kupowane i to większej pojemności to firmy BlackPoint, i drukuje równie dobrze jak na ori.
Komentarz
-
-
Ja bym pomyślała o drukarce Epson z systemem ITS http://www.epson.pl/inktanksystem . Są bardzo funkcjonalne, energooszczędne a do tego wydajne. Wydruk już od 1-2 groszy bez kosztów papieru. Druk kolorowy także w super jakości. Takie drukarki teraz są najlepsze.
Komentarz
-
-
Trochę odsmażę kotleta.
Mam do Was pytanie, potrzebuję kupić urządzenie wielofunkcyjne do domowego użytku.
Wydruk max 1000 stron w 10 lat :lol:
Czasem jak trzeba coś wydrukować to drukarki nie ma a i skaner czy ksero się przyda.
Obecnie używam Canon ip3600 ale dostaję z nim szału i chętnie go wywalę za okno. Jak trzeba to nie drukuje, jak nie trzeba to drukuje do tego tusze oryginalne ma tak drogie, że zakup 4 kosztuje tyle co nowe urządzenie z tuszami a zamiennik wylewa się jeszcze zanim trafi do kasety.
Moje wymagania :
Tanie
Nie zepsuję się zaraz po gwarancji
Ma być 3 w 1
Wydruk od przodu i pobieranie papieru również (schowane musi być w szafce)
Ma mieć wydajne tusze (najlepiej oryginalne bo mam liche doświadczenia z zamiennikiem)
HP2130 wygląda ok. Jeden tusz kosztuje 50 zł a urządzenie z dwoma tuszami 125 :lol:
Ma ktoś doświadczenie z w/w ?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz