Samobójstwo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Biedny Andrev...Tak go lubiłem i jego kultowe już teksty.
    Będzie go brakowało w polskiej polityce...

Komentarz

• Voit
      Elegance
      • 2010
      • 816

kross12
      ... Twój młody wiek tłumaczy wiele, ale nie przeginaj.

Komentarz

• r2r
        RS
        • 2008
        • 4720
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Eidos71
        Poza tym dlaczego osoby "medialne" i "znane" (celowo piszę w cudzymsłowiu, bo nie chodzi mi o osoby, które czymś się zasłużyły, lub osiągnęły coś znaczącego dla społeczeństwa, a po prostu były znane) są traktowane inaczej, niż szary obywatel ?
        Schodząc z tematu na bok - miałem dokładnie tą samą myśl ostatnio po śmierci Amy Winehouse. Za życia zapijaczony ćpun, a teraz po śmierci, gwiazda, która nagrywała wspaniałą muzykę, ikona kultury pop i inne takie.
        A dla mnie wciąż zwykła ćpunka, która nie znała umiaru w używkach i miała na to wyjeb..ne, nie licząc się nawet z najwyższą ceną jaką można zapłacić za takie życie. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Żadna tam gwiazda....tak samo jak Lepper żaden polityk, bo co wielkiego jedno i drugie zdziałało na swoim polu? Jakieś dziejowe przemiany? Nową jakość? Nie pamiętam/nie przypominam sobie, natomiast materiałów kompromitujących parę by sie znalazło, o nich ludzie pamiętają dłużej...
        Artur

Komentarz

Voit, Twój podeszły wiek też wiele mówi

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moim zdaniem "zabil" go luksus który miał za czasów kiedy był w rządzie. Sam kiedys powiedzail, ze to go bardzo popsulo, ze byly prostytutki itd.....
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• likoss
              Elegance
              • 2010
              • 753
              • Superb II combi (3T5)

polityka i wszystko co z nia związane jest ciężkie brudne i pokręcone... ale i ja sie podpisze pod stwierdzeniem ze w polskiej polityce i ogólnie życiu politycznym dzieja sie dziwne rzeczy...wszystko skupia sie na pokazywaniu tylko i wylacznie bledow poprzedników i szukaniu wrogów narodu ... a wszystko jeszcze podkręcane jest przez ... szkoda gadac
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
              http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• zwolin
                Rider
                • 2010
                • 656

Zamieszczone przez Big Wojtek
                Poza tym jego syn był ciężko chory, co też optymistycznie nie nastraja.
                Też mi q....a rozwiązanie. Czyżby rozczarował się systemem, który współtworzył???
                A tak na marginesie, to irytujące jest to ile media i oglądajęca je z wypiekami na twarzy część społeczeństwa poświęcają czasu na rozczulanie się nad przestępcami (tfu podejrzanymi), którzy w taki, czy inny sposób opuszczają ten padół łez nie pozwalając nam łożyć na ich pobyt w miejscu adekwatnym do "zasług".
                Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                O II Tour Combi 1.6
                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Śniady
                  Drive
                  • 2005
                  • 46
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez r2r
                  Poza tym dlaczego osoby "medialne" i "znane" (celowo piszę w cudzymsłowiu, bo nie chodzi mi o osoby, które czymś się zasłużyły, lub osiągnęły coś znaczącego dla społeczeństwa, a po prostu były znane) są traktowane inaczej, niż szary obywatel ?
                  Schodząc z tematu na bok - miałem dokładnie tą samą myśl ostatnio po śmierci Amy Winehouse. Za życia zapijaczony ćpun, a teraz po śmierci, gwiazda, która nagrywała wspaniałą muzykę, ikona kultury pop i inne takie.
                  A dla mnie wciąż zwykła ćpunka, która nie znała umiaru w używkach i miała na to wyjeb..ne, nie licząc się nawet z najwyższą ceną jaką można zapłacić za takie życie. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Żadna tam gwiazda....tak samo jak Lepper żaden polityk, bo co wielkiego jedno i drugie zdziałało na swoim polu? Jakieś dziejowe przemiany? Nową jakość? Nie pamiętam/nie przypominam sobie, natomiast materiałów kompromitujących parę by sie znalazło, o nich ludzie pamiętają dłużej...

Po tym co piszesz wnioskuję,że o Amy Winehouse czerpałeś informację z Faktu, Rewi i pewnie z portalu WP... a muzycznie nie miałeś w ogóle pojęcia co robi,nie wiesz ile wniosła do muzyki, co stworzyła to lepiej nie kompromituj się pisaniem takich rzeczy. To, że spieprzyła sobie życie to inna sprawa.. a porównywanie śmierci Leppera do niej - idąc tym tropem ... ten M.J. to co to za artysta? tylko na operacje wydawał i zabawiał się z dzieciakami - gdybym czerpał informację z audycji Fakty TVN24 taki obraz pewnie miałbym o nim.
                  OUTLANDER BSY TDI

Komentarz

• r2r
                    RS
                    • 2008
                    • 4720
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Śniady

Po tym co piszesz wnioskuję,że o Amy Winehouse czerpałeś informację z Faktu, Rewi i pewnie z portalu WP... a muzycznie nie miałeś w ogóle pojęcia co robi,nie wiesz ile wniosła do muzyki, co stworzyła to lepiej nie kompromituj się pisaniem takich rzeczy. To, że spieprzyła sobie życie to inna sprawa.. a porównywanie śmierci Leppera do niej - idąc tym tropem ... ten M.J. to co to za artysta? tylko na operacje wydawał i zabawiał się z dzieciakami - gdybym czerpał informację z audycji Fakty TVN24 taki obraz pewnie miałbym o nim.
                    Muzycznie to wniosła tyle samo co mnóstwo innych jej podobnych. Przesłuchałem jej płyty, odrobiłem lekcje i...nic nadzwyczajnego, żaden szok. W każdym razie napewno nie coś co będzie się pamiętać za 10-15 lat. Chyba że spałem w szafie i coś przegapiłem, albo czytam nie obiektywny post ślepo zapatrzonego fana. Naprawdę chcę zgłębić tajemnicę tego co płyty A.W. wniosły do muzyki, doszukać się w tej muzyce tego co ludzie nazywają klimat, dusza, feeling i sorry, jakoś nie znajduję. Zwykła przeciętność jak w przypadku podobnie lansowanej Norah Jones, która też swego czasu pozgarniała wór nagród za moim zdaniem przeciętne i nijakie płyty. MJ nie porównujmy do obu panien - nie ta półka, bo facet wniósł muzykę pop conajmniej o szczebel wyżej - jeśli chcesz sie tak konkretnie trzymać stricte muzyki! Spieprzyła sobie życie bo miała doń hedonistyczne nastawienie bez zważania na konsekwencje swoich czynów, dla mnie nie sposób zbyć tego banałem w stylu "że spieprzyła sobie życie to inna sprawa". Spieprzyła bo CHCIAŁA i tyle, chcesz ją usprawiedliwiać a innych oświecać że się kompromitują to rób to dalej i gdzie indziej. To mnie maksymalnie wkurza!!! W społeczenstwie daje się przyzwolenie na takie rzeczy. Nie widzi sie że artyści, politycy itp. oprócz tej medialnej strony, gdzie ładnie i kolorowo mówią i wyglądają w TV, mają swoje cienie i tajemnice o których się nie mówi, bo to szkodzi wizerunkowi, bo to nie robi dobrze, ale kiedy kamery się wyłączają, a bożyszcze schodzi z ambony, to czasem zdarza mu się odstawiać kompromitującą chałę, która potrafi czasem zniszczyć jego wcześniejszą glorię, legendę, sukces...a potem wielkie lamenty i płacze że sie powiesił, że zmarła...itd...itd...itd...

Amy oprócz robienia muzyki chlała i ćpała, co zwłaszcza pod koniec skomprowitowało jej wizerunek.

Lepper natomiast wsławił się ogólną prostotą (osiągającą niekiedy poziom prostactwa) propagowaną w prowadzonej przezeń polityce i nieświadomością że w tak purytańskim kraju jak Polska, styl takiej polityki niespotka się poklaskiem.

(Nawiasem mówiąc : jaki styl nie jest dziś wogóle piętnowany? Obiecanki i kłamanie w życwe oczy Donalda? Nieudolność starego kawalera Jarosława? Mrzonki Korwina-Mikke, który na wszystko ma opracowany idealny system i gotową odpowiedź)

PS: W związku z powyższym, upraszałbym o ściślejszą merytorykę wypowiedzi i ostrożne operowanie terminem "nie kompromituj się", bo nie wiem czym sie kompromituję kompletując informacje na temat jakiegoś zajwiaska/osoby, przyglądając się im, analizując fakty przyczynowo/skutkowe by na koniec wyrobić sobie jakies własne zdanie. Faktu nie oglądam, na wp.pl nie bywam, a z gazetą "Rewia" miałem styczność tylko raz u schyłku ubiegłego roku w poczekalni u fryzjera (odradzam lekturę).

Przepraszam za obszerny off, starałem sie utrzymac chociaż kontekst.
                    Artur

Komentarz

• Śniady
                      Drive
                      • 2005
                      • 46
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Nie potrzebnie tak się spinasz...

Większość artystów ćpa, chleje , dziwki itp. nie usprawiedliwiam tego tylko tak jest. To "gwiazdeczki", które gówno znaczą w wywiadach pierdzą o tym jacy to z nich dobrzy i prawi ludzie,robią sobie piękne zdjęcia z cudownymi dziećmi a potem ktoś im cyka fotę w gównianej gazecie jak zachlana lerzy na chodniku i muszą się tłumaczyć..

Nie jestem ślepym fanem tylko realistą i stwierdzenie, że spieprzyła sobie życie jest adekwatne - bo to jakim była człowiekiem nie masz pojęcia i czemu ćpała także (tak samo jak ja) więc tu wogóle nie podejmuję polemiki

Nigdy nie miałem w głowie takiego obrazu jak Ty piszesz

W społeczenstwie daje się przyzwolenie na takie rzeczy. Nie widzi sie że artyści, politycy itp. oprócz tej medialnej strony, gdzie ładnie i kolorowo mówią i wyglądają w TV, mają swoje cienie i tajemnice o których...

..bo co to artyści to bożki? co on ma chodzić i swiecić wszystkim przykładem jak inni mają postępować? - totalnie nie rozumię tego punktu widzenia. Zwykły człowiek (niezwykły tylko przez to, że tworzy) z krwi i kości, który przez to, że ma dostęp do większej ilości używek, obraca się w takim świadku, dodatkowo większość artystów to egocentrycy co w połącznieu z tym wszystkim jest jak mieszanka wybuchowa

Chodziło mi tylko o to, że porównywanie samobójstwa Leppera do śmierci A.W. jest nieadekwatne bo tu zabił się gość, któremu coś nie poszło a tu osoba,która wykończyła się całym swoim stylem życia.
                      OUTLANDER BSY TDI

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4720
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nie potrzebnie tak się spinasz...

Większość artystów ćpa, chleje , dziwki itp. nie usprawiedliwiam tego tylko tak jest. To "gwiazdeczki", które gówno znaczą w wywiadach pierdzą o tym jacy to z nich dobrzy i prawi ludzie,robią sobie piękne zdjęcia z cudownymi dziećmi a potem ktoś im cyka fotę w gównianej gazecie jak zachlana lerzy na chodniku i muszą się tłumaczyć..
                        Dlatego jestem zdania że to ogólna hipokryzja w której prasa brukowa liczy na sensację, a którą społeczeństwo i tak zlewa bo zawsze jakoś uspawiedliwia w stylu : "oj tam, zdarzyło się, dajcie chłopu/kobicie spokój" i dlatego taki chłop/kobita potem jedzie na ekstremalu z dziwkami, dragami itd. bo nic go nie obchodzą konsekwencje, jak A.W. szwendała sie zachlana i zaćpana to fan zapewne potrafił to wytłumaczyć że "może ma ciężki czas". Sorry, ciężki czas to mogą mieć dzieci w Somalii, które nie mają co jeść, a nie gwiazda która grubo zarabia. Lepper tak samo mógł sobie pozwolić na zakrapiane bankiety z prostytucją, bo przeciez dziś nie istnieje już pojęcie "jego/jej kariera jest już skończona", nie rozlicza się za kompromitujące występki bo ktoś wymyślił że po zrobieniu jakiejś kiszki w mediach można się wybielić poprzez "medialne ocieplenie wizerunku", dlatego mozna żenować praktycznie bez przerwy bez konsekwencji a i tak ludzie wrzucą jeszcze do urny kartę z zakreślonym nazwiskiem takiego delikwenta i będa bronić rękami i nogami. Niestety pokutuje stwierdzenie że sławny może więcej.

..bo co to artyści to bożki? co on ma chodzić i swiecić wszystkim przykładem jak inni mają postępować? - totalnie nie rozumię tego punktu widzenia.
                        W ideał nie wierzę, ale będąc postacią medialną to przynajmniej wypadałoby kurka wodna, powstrzymać instynkty i prezentować postwę godną naśladowania. Nie wiem czego tu nie rozumieć.

Chodziło mi tylko o to, że porównywanie samobójstwa Leppera do śmierci A.W. jest nieadekwatne bo tu zabił się gość, któremu coś nie poszło a tu osoba,która wykończyła się całym swoim stylem życia.
                        Ja to widzę tak że Leppera wykończyl styl życia (rozpusta, rozpasanie, zepsucie) a A.W. coś nie poszło i z pełną (nie)odpowiedzialnością podjęła decyzję żeby się stoczyć.
                        Artur

Komentarz

• Śniady
                          Drive
                          • 2005
                          • 46
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Masz trochę inny punkt widzenia na te sprawy i ok.

Ja cały czas jestem zdania, że artyści nie chlają i ćpają pod publikę tylko tak w tym środowisku jest, jeden się obudzi drugi zaćpa się na śmierć a jeszcze inny idzie na odwyk i wygra. Zaletą prawdziwych artystów jest to, że mówią o swoim uzależnieniu i zazwyczaj mówią, że to gówno. Nie jest to takie proste rozumowanie ćpają świadomie z nudów a inni to dopiero mają przesrane (np. dzieci w Somali). Nie ma na to prostej recepty bo gdyby była to Elvis,Hendrix,Cobain i jeszcze wielu wielu gości by dożywało "leciwego" wieku.. więc to chyba nie takie proste.

A Lepper to Lepper tak samo jak Blida poczuł smród pod dupą to się powiesił bo już Świecznik go nie trzymał i on zabił się w pełni świadomie.
                          OUTLANDER BSY TDI

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9935
                            • Ford

A ja tak się zastanawiam: co pod biurem Samoobrony robią ci samozwańczy „obrońcy krzyża”? Czy oni naprawdę są aż tak bardzo znudzeni, że muszą robić „show” w miejscu do tego zupełnie nieodpowiednim? A może to po prostu kolejna awanturnicza akcja marketingowa?
                            Ciekawe, czy i tu będą chciali postawić pomnik?
                            Adam... Używam:
                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• zwolin
                              Rider
                              • 2010
                              • 656

Zamieszczone przez Agamek12
                              co pod biurem Samoobrony robią ci samozwańczy „obrońcy krzyża”?
                              jak to co? nowa spiskowa teoria dziejów.
                              Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                              O II Tour Combi 1.6
                              Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• g_rego_r
                                Rider
                                • 2008
                                • 496

na jakimś z forów jeden z komentarzy określił całe to zajście bardzo humorystycznie :
                                "TO ZASŁUGA SIEPACZY TUSKA" :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

I znów będzie polityczna szopka... Już słychać o komisjach śledczych, już jest mowa o jakiejś "wiedzy" Leppera...
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Każda okazja jest dobra, aby symulować społeczeństwu, że rząd coś robi... I odwracać uwagę społeczeństwa od problemów, z którymi rząd nie może (albo nie chce) sobie poradzić.
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• parasite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1368

Każda okazja jest dobra, aby symulować społeczeństwu, że rząd coś robi... I odwracać uwagę społeczeństwa od problemów, z którymi rząd nie może (albo nie chce) sobie poradzić.
                                      Tylko akurat rząd nie chce tego ruszać, a pomysł z komisją to wyszedł od siepaczy z PiSu. Tych obrońców honoru polskich pilotów, których wcześniej wyzywali od tchórzy i obrońców Leppera, któremu wcześniej "wbijali gwóźdź" do trumny.
                                      AGR 112KM, 232Nm
                                      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9935
                                        • Ford

Eidos71, przecież rząd siedzi cicho... To PIS chce zbić kapitał polityczny na rozdmuchiwaniu tej śmierci i szukaniu spisku... Oddziały zaczepne w postaci "obrońców krzyża" już zostały wypuszczone...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wierzysz w to, że rząd i opozycja nie trzymają sztamy, w celu ogłupiania społeczeństwa ? Kłótnie "na pokaz", wzajemne "zwalczanie się" przed kamerami... A poza kamerami (z małymi wyjątkami oszołomów, z którymi nikt nie chce się identyfikować) - wspólne pogaduchy, imprezki itd... Potwierdzali to ludzie z BOR-u, z którymi swego czasu miałem przyjemność rozmawiać. Polityka to jeden wielki teatr, w którym widzami jesteśmy my - szarzy obywatele i to my płacimy tym "aktorom" za to, co nam pokazują :-)
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• dwaoka
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 927

OT: Sekuła też miał popełnić samobójstwo, przynajmniej na początku tak twierdzono
                                            bkc+dsg

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

dwaoka, oficjalna wersja jest dalej taka, że to było samobójstwo...

Komentarz

• Lashlo
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1455

westwi78, z tym,ze ciut niemozliwa ;-)

[ Dodano: Wto 09 Sie, 11 10:50 ]
                                                z tego co pamietam strzelil sobie pare razy w brzuch

Komentarz

• Voit
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 816

Zamieszczone przez Lashlo
                                                  westwi78, z tym,ze ciut niemozliwa ;-)

[ Dodano: Wto 09 Sie, 11 10:50 ]
                                                  z tego co pamietam strzelil sobie pare razy w brzuch
                                                  ..Niemożliwe by było, gdyby strzelił sobie parę razy w plecy.

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9935
                                                    • Ford

No to są jaja: http://wiadomosci.onet.pl/raporty/an...wiadomosc.html
                                                    Nic do chłopa w sumie nie mam, ale... Tak jak prezydent Kaczyński (w mojej opinii) nie zasłużył na Wawel, tak v-ce premier Lepper nie zasłuzył na takie honory...
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...