Zamieszczone przez dato
OCP na pokazach lotniczych
Zwiń
X
-
Toto Stowarzyszenie, którego nazwy nie pamiętam było chyba głównym organizatorem ? Cel szczytny, efekt komercyjny myślę (po ilości ludzi) dość wymierny (bilety widziałem po 40 za dzień, tak ?), promocja Polski i Radomia i co najmniej fabryki w Mielcu na wypasie... Głupio by było z tego rezygnować... :?
Myślę, że w ostateczności zatrudnią jakiegoś generała, albo wojskowego cywila na komercyjnego menedżera pół roku - rok (nie wiem ile trwają takie przygotowania) przed kolejną imprezą, a i tak wszyscy wyjdą na swoje.
Komentarz
-
-
Na ile wychodza na swoje to nie wiem. My tylko zainkasowaliśmy za tą imprezę blisko 200 tys. a policz ile firm jest włączonych w organizację a do tego oni płacą podobno za paliwo do tych wszystkich maszyn i to nie tylko na czas pokazów ale również w drodze z bazy do Radomia i z powrotem. Ile palą takie samoloty to wiemy więc policzcie sobie. Bardziej to impreza prestiżowa niż komercyjna.
Spokojnie jeszcze nic przesądzone. Myślę że to za duży prestiż dla kraju i dla radomia żeby odpuścić takie imprezy ale pożyjemy zobaczymy :szeroki_usmiech
PIS to kretyni
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoBo złe malowanie wybrałeś. Mińsk ma wizerunki słynnych pilotów "Kościuszkowców" na statecznikach (piękny pomysł). A Malbork - no właśnie - proponuję:
Za czasów "malborskich" 1309-1457 Krzyżacy mieli 16 Wielkich Mistrzów - powinno zatem starczyć akuratnie po jednym na każdą maszynę licząc razem z nielotami
Co do samego Air Show nie wiem nie byłem ale z tego wszystkiego największe moje zainteresowanie skierowane by było dla francuskiego Rafale bo jeszcze go nie widziałem w powietrzu. Reszta samolotów jest już mi znana dość dobrze.
A wczoraj i dziś miałem okazję podziwiać 4ry Eurofightery brytyjskie, które już 2gi raz odwiedziły nasze lotnisko w ciągu trzech miesięcy. Powiem Wam że jest moc i na co popatrzeć. Wszystko wygląda inaczej niż na pokazach
Poniżej projekt malowania o jaki się starałemZałączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065ahmed799, ale to dobre dla czołgistów :diabelski_usmiech
czy Twoja jednostka nie ma takich tradycji historycznych jak ekipa z Mińska :?:
Komentarz
-
-
Ahmed, imo projekt zajebisty. Jak chcecie to obrobię poza kolejką i wrzucę tygryska z AirShow - moim zdaniem ładny, ale taki bardziej kotowaty kanapowiec niż drapieżca. A Wasz projekt jest zdecydowany, żeby nie powiedzieć, że agresywny. Pasuje.
A na serio - włazić na fora lotnicze, czy pomożecie mi w opisaniu zdjęć ? Model, bandera, pilot, link do jakiegoś szerszego opisu, etc. Będę wdzięczny, jestem początkującym spotterem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799co do malowań mińska to jakoś za mną nie przemawia malują asów lotnictwa 303ciego dywizjonu jakbyśmy nie mięli swoich rodzimychBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
@ahmed799, akurat Mińsk zrobił piękną robotę na swoich MiGach. Prezentuje słynnych (wprawdzie tylko w naszej świadomości) pilotów związanych kiedykolwiek z jednostką "kościuszkowską" - siłą rzeczy musiał pojawić się wśród nich ktoś z pierwszej eskadry kościuszkowskiej, w której przecież służyli ochotnicy amerykańscy. Poza tym masz samych Polaków i 1 znanego Czecha (bo Frantisek chyba też się załapał?)
A co do EF2000 w Malborku - szkoda że nie wiedziałem wcześniej o przylocie do Malborka, pojechałbym pod płot popatrzeć... Tak się tylko spytam - czy była okazja do rewanżu i czy ten się powiódł choć częściowo? Bo kwietniowe 0:8 dla gości niestety dobitnie pokazało, że MiG-29 nawet w walce manewrowej nie jest już maszyną XXI wieku No chyba że wówczas latały same młodziaki, a nie sam ppłk Leszek B. czy kilku bardziej doświadczonych kapitanów. Powiem szczerze, że ten wynik zrobił na mnie spore wrażenie. (http://aviateam.pl/artykul/title;3-s...a-taktycznego/)
Zaś sam projekt malowania - piękny. Ciekawym jak można go zrealizować technicznie, tak żeby był trwały. Oczywiście Krzyżacy to żart z mojej strony, ale liczba 16 Wielkich Mistrzów z czasów malborskiej siedziby zakonu pasuje doskonale do ozdobienia wszystkich malborsko-"toruńskich" MiGów
M.666 4U
Komentarz
-
-
Brak w sobotę pokazu Su 22 i Miga 29 w grocie był spowodowany usterką Miga. Zaraz po starcie w jednym z Malborskich Migów siadł jeden silnik i Mig nie poleciał w grocie tylko musiał wylatać paliwo (na jednym silniku trochę to trwało) i awaryjnie lądował na pasie (na szczęście udało się) w asyście straży pożarnej. W między czasie w powietrzu oczekiwały groty Suk, Migów, Bryzy, Casy i Herek. Po awaryjnym lądowaniu, zanim to wszystko siadło to suki nie wyrobiły się na pokaz a poleciały tylko na bombardowanie.Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoTak się tylko spytam - czy była okazja do rewanżu i czy ten się powiódł choć częściowo? Bo kwietniowe 0:8 dla gości niestety dobitnie pokazało, że MiG-29 nawet w walce manewrowej nie jest już maszyną XXI wieku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez beavisoTak się tylko spytam - czy była okazja do rewanżu i czy ten się powiódł choć częściowo? Bo kwietniowe 0:8 dla gości niestety dobitnie pokazało, że MiG-29 nawet w walce manewrowej nie jest już maszyną XXI wieku
Zamieszczone przez owocdato Tu jesteś w całości
Dziś mi bąble wyszły na łapie od migawki :lol:
Edit:
@Beaviso & Ahmed i reszta - pomożecie mi w opisaniu fotek ? Czy mam się logować na fora lotnicze ?
Nie znam się, a chciałbym podać i otagować jaki model, kto za sterami, pod czyją banderą, etc. Jak się da to +jakieś linki (w przypadku grup akrobatycznych na pewno).
Pomożecie ?
Komentarz
-
Komentarz