OCP na pokazach lotniczych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • owoc
    Elegance
    • 2013
    • 962
    • Octavia III (5E3)
    • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez dato
    Nie, mój łokieć i kieszeń jest na fotce owoca, ja to ten ucięty z lewej :lol:
    dato A widziałeś tego obok mnie? Za tobą na górze? Ten to miał lunetę Masakra :diabelski_usmiech Jak wrócę do domciu to sprawdze fotki czy gdzieś go nie mam :szeroki_usmiech

PIS to kretyni

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Beaviso, już wiem do kogo się zwrócić o pomoc przy tagowaniu fotek
      Fajna relacja. Za rok też się wybiorę na treningi.

Owoc, tam było kilku z ekipy testowej Sigma-Pro, Sony i Canon. Nikonowców nie kojarzę.

Komentarz

• eaglemirek
        RS
        • 2010
        • 14107
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez dato
        Za rok też się wybiorę na treningi.
        Chyba za 2 :P

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Chyba za dwa

Komentarz

• owoc
            Elegance
            • 2013
            • 962
            • Octavia III (5E3)
            • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Nie wiadomo czy za dwa będzie. Rozmawiałem z kolegą z tym wojskowym co to organizuje i stwierdził że kolejne airshow jest pod znakiem zapytania ponieważ on idzie na emeryturę a nikt z młodych nie chce tego wziąźć na siebie. Tak więc się okaże

PIS to kretyni

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Szkoda by było. W tym roku organizacja była imo bardzo ok.

Komentarz

• eaglemirek
                RS
                • 2010
                • 14107
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez owoc
                on idzie na emeryturę a nikt z młodych nie chce tego wziąźć na siebie
                To jest wojsko jeszcze czy już przedszkole :?: Co to znaczy nie chce :!: :evil:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

eaglemirek, o raczej trudno to uznać za coś, co się mieści w obowiązkach wojska.
                  To przecież impreza komercyjna?

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Toto Stowarzyszenie, którego nazwy nie pamiętam było chyba głównym organizatorem ? Cel szczytny, efekt komercyjny myślę (po ilości ludzi) dość wymierny (bilety widziałem po 40 za dzień, tak ?), promocja Polski i Radomia i co najmniej fabryki w Mielcu na wypasie... Głupio by było z tego rezygnować... :?
                    Myślę, że w ostateczności zatrudnią jakiegoś generała, albo wojskowego cywila na komercyjnego menedżera pół roku - rok (nie wiem ile trwają takie przygotowania) przed kolejną imprezą, a i tak wszyscy wyjdą na swoje.

Komentarz

• eaglemirek
                      RS
                      • 2010
                      • 14107
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

westwi78, Nie będę się spierał ale na stronie sp.mil.pl jest że gł. organizatorem są Siły Powietrzne RP. Przynajmniej ja tak to widzę.

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• owoc
                        Elegance
                        • 2013
                        • 962
                        • Octavia III (5E3)
                        • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Na ile wychodza na swoje to nie wiem. My tylko zainkasowaliśmy za tą imprezę blisko 200 tys. a policz ile firm jest włączonych w organizację a do tego oni płacą podobno za paliwo do tych wszystkich maszyn i to nie tylko na czas pokazów ale również w drodze z bazy do Radomia i z powrotem. Ile palą takie samoloty to wiemy więc policzcie sobie. Bardziej to impreza prestiżowa niż komercyjna.
                        Spokojnie jeszcze nic przesądzone. Myślę że to za duży prestiż dla kraju i dla radomia żeby odpuścić takie imprezy ale pożyjemy zobaczymy :szeroki_usmiech

PIS to kretyni

Komentarz

• ahmed799
                          RS
                          • 2009
                          • 6871
                          • Ford

Zamieszczone przez beaviso
                          Bo złe malowanie wybrałeś. Mińsk ma wizerunki słynnych pilotów "Kościuszkowców" na statecznikach (piękny pomysł). A Malbork - no właśnie - proponuję:

Za czasów "malborskich" 1309-1457 Krzyżacy mieli 16 Wielkich Mistrzów - powinno zatem starczyć akuratnie po jednym na każdą maszynę licząc razem z nielotami
                          beaviso, M.M. ma malowania samolotów i rok temu dałem temat pilotom z mojej jednostki. Napalili się strasznie załatwiony był projekt ja poświęciłem swój prywatny czas, aby napisać wniosek do D-cy Sił Powietrznych o zgodę. Wszystko gdzieś stanęło na szczeblu bazy i cisza się zrobiła co mnie strasznie zdenerwowało. Zrobiłem sobie z gęby d... bo nawet załatwiłem sponsora co pokryje koszta malowania samolotu. Projekt miał powalić na kolana "mińskowe" samoloty.
                          Co do samego Air Show nie wiem nie byłem ale z tego wszystkiego największe moje zainteresowanie skierowane by było dla francuskiego Rafale bo jeszcze go nie widziałem w powietrzu. Reszta samolotów jest już mi znana dość dobrze.
                          A wczoraj i dziś miałem okazję podziwiać 4ry Eurofightery brytyjskie, które już 2gi raz odwiedziły nasze lotnisko w ciągu trzech miesięcy. Powiem Wam że jest moc i na co popatrzeć. Wszystko wygląda inaczej niż na pokazach
                          Poniżej projekt malowania o jaki się starałem
                          Załączone pliki

филип
                          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Tony065
                            RS
                            • 2009
                            • 2487
                            • Octavia I (1U2)
                            • ARX 1.8 20VT 150 KM

ahmed799, ale to dobre dla czołgistów :diabelski_usmiech
                            czy Twoja jednostka nie ma takich tradycji historycznych jak ekipa z Mińska :?:
                            Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                            @ by Tune-up Gdańsk
                            TDI VP++ i jeszcze rośnie
                            Antek

Komentarz

• ahmed799
                              RS
                              • 2009
                              • 6871
                              • Ford

Zamieszczone przez Tony065
                              ahmed799, ale to dobre dla czołgistów :diabelski_usmiech
                              czy Twoja jednostka nie ma takich tradycji historycznych jak ekipa z Mińska :?:
                              Pewnie że ma zaebiste tradycje. Tylko problem w tym że nie chcemy kopiować pomysłu jaki wykonali mińszczaki. Tylko Malbork kojarzy się z rycerstwem i do tego nawiązuje Nasz projekt. Jeszcze co do malowań mińska to jakoś za mną nie przemawia malują asów lotnictwa 303ciego dywizjonu jakbyśmy nie mięli swoich rodzimych, ale to taka moja mała uwaga.

филип

Komentarz

• dato
                                L&K
                                • 2012
                                • 1431

Ahmed, imo projekt zajebisty. Jak chcecie to obrobię poza kolejką i wrzucę tygryska z AirShow - moim zdaniem ładny, ale taki bardziej kotowaty kanapowiec niż drapieżca. A Wasz projekt jest zdecydowany, żeby nie powiedzieć, że agresywny. Pasuje.
                                A na serio - włazić na fora lotnicze, czy pomożecie mi w opisaniu zdjęć ? Model, bandera, pilot, link do jakiegoś szerszego opisu, etc. Będę wdzięczny, jestem początkującym spotterem

Komentarz

• Tony065
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2487
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                  co do malowań mińska to jakoś za mną nie przemawia malują asów lotnictwa 303ciego dywizjonu jakbyśmy nie mięli swoich rodzimych
                                  ekhem, toć to Polacy latali w tym / i nie tylko / dywizjonie.
                                  @ by Tune-up Gdańsk
                                  Antek

Komentarz

• beaviso
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 767
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

@ahmed799, akurat Mińsk zrobił piękną robotę na swoich MiGach. Prezentuje słynnych (wprawdzie tylko w naszej świadomości) pilotów związanych kiedykolwiek z jednostką "kościuszkowską" - siłą rzeczy musiał pojawić się wśród nich ktoś z pierwszej eskadry kościuszkowskiej, w której przecież służyli ochotnicy amerykańscy. Poza tym masz samych Polaków i 1 znanego Czecha (bo Frantisek chyba też się załapał?)

A co do EF2000 w Malborku - szkoda że nie wiedziałem wcześniej o przylocie do Malborka, pojechałbym pod płot popatrzeć... Tak się tylko spytam - czy była okazja do rewanżu i czy ten się powiódł choć częściowo? Bo kwietniowe 0:8 dla gości niestety dobitnie pokazało, że MiG-29 nawet w walce manewrowej nie jest już maszyną XXI wieku No chyba że wówczas latały same młodziaki, a nie sam ppłk Leszek B. czy kilku bardziej doświadczonych kapitanów. Powiem szczerze, że ten wynik zrobił na mnie spore wrażenie. (http://aviateam.pl/artykul/title;3-s...a-taktycznego/)

Zaś sam projekt malowania - piękny. Ciekawym jak można go zrealizować technicznie, tak żeby był trwały. Oczywiście Krzyżacy to żart z mojej strony, ale liczba 16 Wielkich Mistrzów z czasów malborskiej siedziby zakonu pasuje doskonale do ozdobienia wszystkich malborsko-"toruńskich" MiGów

M.
                                    666 4U

Komentarz

• westwi78
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2940

EF2000 vs MiG29 wynik w walce raczej by był przesądzony...i to bez kontaktu wzrokowego raczej.

Komentarz

• Philu
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 172
                                        • Toyota

Brak w sobotę pokazu Su 22 i Miga 29 w grocie był spowodowany usterką Miga. Zaraz po starcie w jednym z Malborskich Migów siadł jeden silnik i Mig nie poleciał w grocie tylko musiał wylatać paliwo (na jednym silniku trochę to trwało) i awaryjnie lądował na pasie (na szczęście udało się) w asyście straży pożarnej. W między czasie w powietrzu oczekiwały groty Suk, Migów, Bryzy, Casy i Herek. Po awaryjnym lądowaniu, zanim to wszystko siadło to suki nie wyrobiły się na pokaz a poleciały tylko na bombardowanie.
                                        Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• beaviso
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 767
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

@Philu, dzięki za wyjaśnienie! k
                                          666 4U

Komentarz

• owoc
                                            Elegance
                                            • 2013
                                            • 962
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • DPCA 1.5 TSI 150 KM

dato Tu jesteś w całości

[img][/img]

A tu jeszcze jedno z airshow :szeroki_usmiech

[img][/img]

PIS to kretyni

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6871
                                              • Ford

Tak się tylko spytam - czy była okazja do rewanżu i czy ten się powiódł choć częściowo? Bo kwietniowe 0:8 dla gości niestety dobitnie pokazało, że MiG-29 nawet w walce manewrowej nie jest już maszyną XXI wieku
                                              beaviso, Niestety nie znam wyniku poniedziałkowych walk, ale pewnie bez zmian. CO tu ukrywać myśliwiec III i V generacji to już duża przepaść techniczna. E2000 widziałem w zwrotach bojowych to możecie nie wierzyć ale zawraca skubany w miejscu, do tego inteligentne hełmy pilotów robione pod konkretnego pilota z masą czujników współpracujących z kamerami. Ogólnie pilot E2000 widzi wszystko jakby siedzial zawieszony w powietrzu na lince, nawet to co dzieje się pod samolotem, domyślam się że taki hełm co mu zapewnia takie funkcje jest droższy niż nasz polski smoker.

филип

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

Zamieszczone przez ahmed799
                                                Tak się tylko spytam - czy była okazja do rewanżu i czy ten się powiódł choć częściowo? Bo kwietniowe 0:8 dla gości niestety dobitnie pokazało, że MiG-29 nawet w walce manewrowej nie jest już maszyną XXI wieku
                                                beaviso, Niestety nie znam wyniku poniedziałkowych walk, ale pewnie bez zmian. CO tu ukrywać myśliwiec III i V generacji to już duża przepaść techniczna. E2000 widziałem w zwrotach bojowych to możecie nie wierzyć ale zawraca skubany w miejscu, do tego inteligentne hełmy pilotów robione pod konkretnego pilota z masą czujników współpracujących z kamerami. Ogólnie pilot E2000 widzi wszystko jakby siedzial zawieszony w powietrzu na lince, nawet to co dzieje się pod samolotem, domyślam się że taki hełm co mu zapewnia takie funkcje jest droższy niż nasz polski smoker.
                                                Zajebisty opis.

Zamieszczone przez owoc
                                                dato Tu jesteś w całości
                                                Zgadza się, w całej szerokości
                                                Dziś mi bąble wyszły na łapie od migawki :lol:

Edit:
                                                @Beaviso & Ahmed i reszta - pomożecie mi w opisaniu fotek ? Czy mam się logować na fora lotnicze ?
                                                Nie znam się, a chciałbym podać i otagować jaki model, kto za sterami, pod czyją banderą, etc. Jak się da to +jakieś linki (w przypadku grup akrobatycznych na pewno).

Pomożecie ?

Komentarz

• pstryczek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 10778
                                                  • Superb III (3V3)

Suczki, piękne maszyny, normalnie miłość od pierwszego spojrzenia :P

Marek

Komentarz

• Tony065
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2487
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

dato, pomożemy, ale może wrzuć gdzieś choć miniatury fotek
                                                    @ by Tune-up Gdańsk
                                                    Antek

Komentarz

Pracuję...