Katowice - Warszawa i z powrotem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ziutecki
    Drive
    • 2009
    • 61

Zamieszczone przez AdamB
    Zamieszczone przez ziutecki
    A przez Kraków - od tablicy koniec obszaru zabudowanego Krakowa przez ok 30km nie da się zgodnie z przepisami wyprzedzić. NIE MA PRZERYWANEJ
    Za Michałowicami dwa pasy o długości co najmniej 1km,
    Ok, przesadziłem z odległością - nie 30, a z 10km. Ale wyprzedzić się nie da - jechałem jako czwarty-piaty za betoniarką (pewnie przeciążoną) i wszyscy jechaliśmy tak 20-40.
    Następny "przystanek" - na twojej drodze też - to Słomniki. I to paskudne skrzyżowanie drogi krajowej 783...

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

ziutecki, Jak wyjeżdżasz z Krakowa to dopiero za Michałowicami możesz wyprzedzić.

Następny "przystanek" - na twojej drodze też - to Słomniki.
      W Słomnikach tragedii nie ma. Bardziej potrafią się przykorkować światła w Michałowicach.

I to paskudne skrzyżowanie drogi krajowej 783...
      Czemu paskudne? Masz na myśli światła w Miechowie? to bez problemu się wyjeżdża, przejeżdża, skręca. Tylko te światła reagują na prędkość, więc jeśli jedziesz "7" szybciej niż dop. prędkość to władują Ci czerwone.

Chciałbym mieć takie "przystanki" na wjazdach do Krakowa, oj chciałbym. Jechał bym do pracy zamiast 1h,30min tylko 1h :twisted:
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• palioza
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 417

Dzieki wielkie wszystkim za pomoc. Jechalem przez Olkusz - Kielce, droga calkiem niezla i nieobciazona. Osobom, ktore boja sie wyprzedzac/czy tez po prostu nie lubia to nie polecam tej drogi, natomiast jechalem caly czas z predkosciami "bliskimi" maksymalnych dopuszczalnych na drodze i caly czas sie jechalo.
        Czas 4,5h z powrotem tam okolo 5,5h (przy czym przebijalem sie przez Warszawe w okolicy 16)
        Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• AdamsFCB
          Classic
          • 2010
          • 8

W czwartek ruszam w trasę Katowice-Warszawa (dokładniej Sokołów) o 4 rano.
          Jaką trasę wybrać - przez Piotrków Tryb. czy Kielce ? słyszałem że od droga od Piotrkowa jest rozkopana...jechał ktoś ostatnio ?

Komentarz

• Puchacz
            Moderator
            S_OCP Member
            • 2004
            • 1192
            • Superb III (3V3)

Zgadza, sie przynajmniej stan na miesiac temu - rozkopane bylo jak cholera. Raczej nie polecam. Ostatnio jak juz sie w tamta strone wybieralem to wlasnie przez Kielce.
            Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

No właśnie a ja do Wrocławia jadę 13-go grudnia ruszam około 13-tej i też się zastanawiam jak jechać :P

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Z ubieglego tygodnia, to rozkopane jest dalej jak spadnie snieg to bedzie kataklizm. Generalnie 350km z Waw-BB wyszlo 6 godzin.

BB-WAW przez Kielce wyszlo jakies 5, a to jest 400km, wiec nie tak zle.
                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...