A przez Kraków - od tablicy koniec obszaru zabudowanego Krakowa przez ok 30km nie da się zgodnie z przepisami wyprzedzić. NIE MA PRZERYWANEJ
Za Michałowicami dwa pasy o długości co najmniej 1km,
Ok, przesadziłem z odległością - nie 30, a z 10km. Ale wyprzedzić się nie da - jechałem jako czwarty-piaty za betoniarką (pewnie przeciążoną) i wszyscy jechaliśmy tak 20-40.
Następny "przystanek" - na twojej drodze też - to Słomniki. I to paskudne skrzyżowanie drogi krajowej 783...
ziutecki, Jak wyjeżdżasz z Krakowa to dopiero za Michałowicami możesz wyprzedzić.
Zamieszczone przez ziutecki
Następny "przystanek" - na twojej drodze też - to Słomniki.
W Słomnikach tragedii nie ma. Bardziej potrafią się przykorkować światła w Michałowicach.
Zamieszczone przez ziutecki
I to paskudne skrzyżowanie drogi krajowej 783...
Czemu paskudne? Masz na myśli światła w Miechowie? to bez problemu się wyjeżdża, przejeżdża, skręca. Tylko te światła reagują na prędkość, więc jeśli jedziesz "7" szybciej niż dop. prędkość to władują Ci czerwone.
Chciałbym mieć takie "przystanki" na wjazdach do Krakowa, oj chciałbym. Jechał bym do pracy zamiast 1h,30min tylko 1h :twisted:
Dzieki wielkie wszystkim za pomoc. Jechalem przez Olkusz - Kielce, droga calkiem niezla i nieobciazona. Osobom, ktore boja sie wyprzedzac/czy tez po prostu nie lubia to nie polecam tej drogi, natomiast jechalem caly czas z predkosciami "bliskimi" maksymalnych dopuszczalnych na drodze i caly czas sie jechalo.
Czas 4,5h z powrotem tam okolo 5,5h (przy czym przebijalem sie przez Warszawe w okolicy 16)
W czwartek ruszam w trasę Katowice-Warszawa (dokładniej Sokołów) o 4 rano.
Jaką trasę wybrać - przez Piotrków Tryb. czy Kielce ? słyszałem że od droga od Piotrkowa jest rozkopana...jechał ktoś ostatnio ?
Zgadza, sie przynajmniej stan na miesiac temu - rozkopane bylo jak cholera. Raczej nie polecam. Ostatnio jak juz sie w tamta strone wybieralem to wlasnie przez Kielce.
Komentarz