Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hunter
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1655

zawrzało jak na Wiejskiej. Zadajmy sobie pytanie:
    Jak może być dobrze, skoro nawet na forum jeden drugiego by spalił na stosie, bo ma inne poglądy. A podobno wszyscy tacy tolerancyjni. W którym miejscu? Spośród wielu wypowiedzi w tym wątku, najlepsza wg mnie wypowiedź jest kolegi kmink z tym cytatem. Zastanówmy się nad tym wszystkim bardzo głęboko.
    Jeśli jestem katolikiem i wierzę w Boga to jestem gorszy? Szanuję ludzi, który wyznają inną wiarę, bo uważam, że szacunek należy się każdemu człowiekowi. Każdy może być zły lub dobry, bez względu na pochodzenie, wyznanie czy kolor skóry, więc nie można religii traktować jako narzędzie do wycieczek osobistych przeciwko drugiej osobie. Często rozmawiałem w UK z kolegami, którzy byli muzułmanami i przyznam, że rozmowy na temat wiary, religii i postrzegania świata były bardzo interesujące. Również rozmowy z koleżanką należącą do Świadków Jehowy, a także z Prawosławnymi czy Ewangelikami. Poruszając temat mniejszości seksualnych - wg wielu mają prawo do eksponowania swojej odmienności, ale skoro jest wolność słowa to i babcia ma prawo słuchać RM albo posłowie PIS'u złożyć kwiatki pod pałacem i w ten sposób uczcić pamięć osób, które zginęły. Człowiek jest człowiekiem, ale jak widać wg wielu osób na forum są właśnie lepsi i gorsi ludzie. Jak można wymagać zniesienia podziału na Polskę A i B, skoro na każdym kroku jest taki podział. Idzie ku lepszemu - ku czemu? Temu, że niedługo zatracimy swoją tożsamość narodową? To, że wkrótce kto będzie mówił głośno, że jest Polakiem będzie szkalowany. Jeśli na arenie międzynarodowej masz coś do powiedzenia jako polityk, to jesteś antyeuropejski? Czy nasi dziadkowie i pradziadkowie walczyli o kraj to po to żeby nas teraz każdy z każdej możliwej strony szmacił, a my powinniśmy być wszystkich sługusami i wasalami, nie wychylającymi się poza szereg? Mamy być nijacy? Akceptujący wszystko jak leci i najlepiej nic nie mówić? Wydaje mi się, że nie. Nie wiem jak wy, ale ja szanuję ludzi, którzy mają swoje zdanie, nawet jeśli jest ono odmienne. Nie ważne czy jest to nawet zdanie, które potrafi być o 180 stopni inne od mojego. Trzeba to uszanować. Masz coś do powiedzenia, powiedz, ale zrób to w kulturalny sposób. Spędziłem trochę czasu za granicą i powiem, że tam właśnie przekonałem się, że ludzie innej narodowości, u których jestem przybyszem z innego kraju, szanują mnie. Szanują mnie za to, że jestem solidnym, dokładnym, pojętnym pracownikiem, ale i za to, że nie potrafię sobie dać w kaszę dmuchać i potrafię powiedzieć co myślę. Jeśli ktoś pluje w moją stronę to nie mówię, że deszczyk pada. Polska na arenie międzynarodowej wypada blado. Lepiej dać się poklepać Putinowi po plecach i przytaknąć pod jego dyktando, nawet jeśli to dla nas niekorzystne. Podobnie z Merkel i innymi. Najważniejsze tu i teraz. Carpe diem elity rządzącej mnie przeraża... Oni się nachapią, a szary obywatel najwyżej dostanie po d... Kiedy ktoś wspomina o emeryturze to moja odpowiedź jest jedna - jaka emerytura? Czy coś takiego nasze pokolenie doczeka? Pod tym względem jestem bardzo sceptyczny.
    Jeśli chodzi o rolników to uwierzcie mi, że nie raz jest to ciężki kawał chleba. Niejednokrotnie dokłada się do gospodarstwa, bo takie mamy wspaniałe rządy. Proszę sprawdzić ile kosztuje godzina kombajnowania, a po ile rolnik może sprzedać 1 t pszenicy, a oprócz tego dochodzą inne koszty - nawozy, opryski, przygotowanie pola pod zasiew itd. Dla ludzi, którzy nie mieli nic ze wsią wspólnego to zawsze będzie na wsi sielanka na 102. A niestety w bardzo wielu przypadkach tak nie jest.
    Ceny paliw w górę, ceny żywności w górę, energii, VAT w górę, podwyżka goni podwyżkę. Tak najłatwiej. Po co się przemęczać rządowi. Zamiast pomyśleć, stosuje się najmniejszą linię oporu – wyciąganie od obywatela. Im jest dobrze, więc jest O.K.
    Czy nie lepiej zamiast orlików, zrobić coś w kierunku zmniejszenia bezrobocia? Dla dziecka ważniejsza jest piłka czy gdy rodzice mogą kupić mu coś do jedzenia?
    Kiedyś na jednych podręcznikach się ludzie uczyli (ja, mój kuzyn i siostra) i było O.K. a teraz dzieciaki co roku nowe książki, bo się zmieniają programy nauczania (niestety na gorsze IMO). Jak można powiedzieć, że to nie lobbowanie?
    Pomimo zapewnień na każdym kroku o demokracji i wolności, tej wolności mamy coraz mniej, a nasz Świat się kurczy z dnia na dzień. Co Unia powie, tak ma być, chociażby sprawa żarówek. A czy ktoś pomyślał, że może jednak ludziom lepiej się pracuje przy świetle normalnej żarówki, której światło jest najbardziej zbliżone do słonecznego? Opinia okulistów nie musi się liczyć. Liczy się wspieranie producentów świetlówek i ledów.
    O gazie łupkowym, dzięki któremu mamy mieć zapewnione bezpieczeństwo energetyczne też można się wiele dowiedzieć. Wystarczy poczytać na temat koncesji i ich warunków. Jak zwykle na naszą niekorzyść… Ale rząd uważa to za wielki sukces (m.in. 1/5 koncesji dla Rosji).
    Można by jeszcze tak długo jeszcze pisać… Nie dajmy się zwariować i podchodźmy do wszystkiego z dystansem, ale i nie dajmy robić się w bambuko… To nasz kraj, nie dajmy aby na naszym własnym podwórku zrobiono z nas obcych...
    ...nie ma to jak Octavia :drive:
    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Hunter
      Jeśli jestem katolikiem i wierzę w Boga to jestem gorszy? Szanuję ludzi, który wyznają inną wiarę, bo uważam, że szacunek należy się każdemu człowiekowi.
      Nie jesteś ani gorszy ani lepszy np. ode mnie,który nie wierzy ale także szanuje wierzących w Boga katolickiego,Allacha,Buddę i jakich innych bogów ktoś sobie zamarzy.Nienawidzę tylko,jak ktoś wierzący usiłuje narzucić mi swoją wiarę i przekonania.
      Poruszając temat mniejszości seksualnych - wg wielu mają prawo do eksponowania swojej odmienności, ale skoro jest wolność słowa to i babcia ma prawo słuchać RM albo posłowie PIS'u złożyć kwiatki pod pałacem i w ten sposób uczcić pamięć osób, które zginęły.
      Nie mam nic przeciwko mniejszościom seksualnym,dopóki nie zabierają się za mnie
      Babcie niech słuchają RM,czy też Radia Złote Przeboje,ale informacji uzyskanych w tych radyjach niech na siłę nie usiłują wcisnąć każdemu.Co do kwiatów i zniczy składanych dla upamiętnienia ofiar katastrofy Air Force One of Poland nie uważam,że Krakowskie Przedmieście w Wawie jest do tego odpowiednim miejscem.Katastrofa zdarzyła się pod Smoleńskiem,para prezydencka została pochowana na Wawelu,inne ofiary spoczywają na cmentarzach w całej Polsce,a symboliczny grób jest na Powązkach i tam jest miejsce do składania kwiatów i palenia zniczy
      Oni się nachapią, a szary obywatel najwyżej dostanie po d... Kiedy ktoś wspomina o emeryturze to moja odpowiedź jest jedna - jaka emerytura? Czy coś takiego nasze pokolenie doczeka?
      Mamy demokrację,przez ostatnie cztery lata "panująca"ekipa doiła nas na maksa,a duży procent głosujących wybrał ich na następne cztery lata,aby mogli nas ogolić do zera.
      A można było wybrać inną opcję,która dzięki zaprzestaniu finansowania (jawnego i ukrytego) kleru zdołała by zaoszczędzić co roku kilkanaście miliardów złotówek i odzyskać kilka razy więcej zagrabionych,tak,tak zagrabionych pieniędzy.
      A dzisiaj czytam na Onecie,że arcyfiolet Budzik mówi,iż KK łaskawie zgodzi się na likwidację Funduszu Kościelnego,pod warunkiem odpisania 1% z podatku każdego podatnika.Łaskawca.To są jawne kpiny ze świeckiego ,praworządnego państwa.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Szkodnicki
        L&K
        • 2011
        • 1084

Hunter, co do wyznania i sporów religijnych, to jestem od nich jak najbardziej daleki. De facto moim najlepszym kolegą jest Protestany. Świetnie się dogadujemy, wymieniamy poglądami, jest OK. Co do Naszego katolicyzmu to nie wiem jak Ty, ale ja od dłuższego czasu mam wrażenie że nasz kościół (specjalnie z małej litery), jest bardziej papieski od papieża... Każdej uroczystości państwowej toważyszy kler, każde otwarcie drogi, domu, czego kolwiek - jest kapłan. Święcenie samochodów - po co? Przecież to kierowcy decydują, czy pojadą trzeźwi w drogę, czy zmienią się w potencjalnych przestępców/zabojców! Co do poglądów politycznych, to zgadzam się z Tobą. Trzeba je mieć, trzeba uszanować, ale nie można na siłę ich wciskać.
        Zamieszczone przez JanuszSz
        A dzisiaj czytam na Onecie,że arcyfiolet Budzik mówi,iż KK łaskawie zgodzi się na likwidację Funduszu Kościelnego,pod warunkiem odpisania 1% z podatku każdego podatnika.Łaskawca. To są jawne kpiny ze świeckiego ,praworządnego państwa.
        JanuszSz, u Nas od dawna nie ma świeckiego, ani nawet praworządnego państwa. Zauważ, około 14 lat temu do sejmu przyszła grupa posłów, przyszli w nocy, po kryjomu. Dostawili drabinę i zawiesili krzyż. Dziś psy na Palikocie chcą wieszać, bo zapowiedział, że złoży pismo do Marszałka Sejmu o przestrzeganie konstytucji, a związku z tym, o ściągnięcie krzyża. By w miejscu, gdzie się tworzy prawo, prawo było przestrzegane. Osobiście nie noszę na szyji krzyżyków, nie wieżę w księży tylko w Boga, nie czytam katolickiej prasy, do kościoła chodzę sporadycznie i zawszę z potrzeby serca. Co do funduszu kościelnego, to nie widzę problemu, by księża mieli swoje rodziny jak to jest w kościele anglikańskim, prawosławnym, czy protestanckim. Ksiądz/pastor wykonuje swoją pracę i dostaje za nią wynagrodzenie. Celibatu nie ma, więc druga połowa ma swoją pracę i też dostaje wynagrodzenie. Dzieci decydują same o swoim życiu, są wychowywane przez rodziców - nie są finansowane przez Wszystkich.

Jeszcze tylko słówko o komisji majątkowej - ot takim dziwnym tworze... Miała wyrównać straty kleru poniesione w czasie komuny, a zamieniła się w maszynkę do robienia pieniędzy kosztem Nas wszystkich. Przykład: u Nas na rzeszowszczyźnie: "Ojcowie" bernardyni dostali ogromne tereny za miastem wzamian za tereny przyklasztorne, ghdzie był największy w centrum parking + dworzec busów. Kilka lat temu Rada Miejska (prezyden - lewica, rada - prawica) oddała parking za 1zł. Teraz "braciszkowie mniejsi" budują sobie parking podziemny (opłaty będą na rzecz klasztoru oczywiście), a na powierzchni ogrody wiszące. To wszystko finansowane za pieniądze z Uni, a wkładem klasztorników jest wartość działki, którą otrzymali za 1zł... No i zakorkowane miasto, a zaparkować w godzinach południowych graniczy teraz z cudem. A takich i podobnych przypadków, jak nie gorszych w całej Polsce jest cała masa.
        Znów będzie, że jestem anty... Trudno.
        Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
        ----
        Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• Lashlo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1455

A najgorsze jest to,ze KK sie rozpanoszyl i zauwazcie,ze nawet jak rzadzilo SLD nic mu nie zrobiono.Komisja koscielna? Co to qrde jest? Bez prawa odwolania?
          Politycy nie chca miec wroga w KK. I to jest najgorsze.
          A ci mieli zawsze dobrze,w calej historii lacznie z PRL nie liczac oczywiscie Popieluszki i paru innych.reszta siedziala cicho,mysle,ze duza czesc wspolpracowala. A wystarczylo by dac przyklad politykom i sie zlustrowac. Ale KK na to nie pojdzie. Lepiej robic afere z Nergala.
          Naprawde zalosne.

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2009
            • 10917
            • Fiat

Lashlo, ...z tym Nergalem też nie przesadzaj. Nawet sataniści z niego się śmieją, bo taki z niego satanista "w realu" jak katolik. Ten człowiek liczy na popularność i kaskę tak naprawdę - jak większość celebrytów, nic więcej, robiąc takie gesty jak darcie biblii. A tak poza tym jestem bardzo ciekawy czy ją chociaż raz przeczytał, wątpie bardzo , i myślę że by się zastanowił nad podarciem jak by to uczynił.
            Poza tym moim zdaniem ludzie wierzący mają prawo zabierać głos jak ktoś niszczy ważne dla nich źródło wiary.I w tym temacie "kuchnia" i "afery" kościoła nic do tego nie mają. To normalna postawa. Ja z owymi nie mam nic wspólnego, a też niepodoba mi się postawa tego gościa i jego gest, bo jestem członkiem kościoła i czasem zajrzę do biblii.I do żadnych aferzystów czy moherów awanturniczych nie uważam, żebym od razu się przez to zaliczał.
            Tolerancja nie może polegać na tym, żeby ktoś nam na głowę właził z idiotyzmami i dziwadłami swoimi, zarówno niektórzy może mało myślący czasem hierarchowie KK (episkopat musi przejść wymianę kadry poprostu na młodszą i bardziej myślącą) z jednej strony i ekstrema typu Nergal z drugiej...Poprostu "ten kij" ma dwa końce jak wszystko.

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

JanuszSz, święte słowa.
              Potem się reszta dziwi że RP zdobył tyle głosów za swój populizm. Nikt oprócz Palikota nie chce zadzierać z KK bo nie od dziś wiadomo że ruszanie g...a zwiększa fetor.
              Głupkowaty uśmieszek Schetyny czy zachowanie Muchołapa zasługuje na bycie marszałkiem sejmu?

Najbardziej mnie wkurza jak ci wszyscy "katolicy" walą drzwiami i oknami do kościołów, a naprawdę są złymi ludźmi. (oszukują, wyzyskują, kradną) - to moje spostrzeżenia z własnego otoczenia, doświadczenia i ludzi z którymi się stykam.
              Dla mnie ważne aby być człowiekiem i pomagać, wspierać, a jak ktoś nadużyje moje zaufanie (oszuka, okłamie itp.) to nie boję mu powiedzieć prosto w twarz aby "s.. :klnie: ..ł" Asertywność na 1-szym miejscu, nic na siłę i kontrolowanie, aby "bliźni" nie wszedł mi na głowę.

Jak KK chce 1 % podatku to uważam, kto chce niech płaci. Tylko żeby ludzie w tym podatku mieli darmowe posługi kościelne po 1 szt. (chrzest, komunie, ślub, pogrzeb itp.)
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

Money.pl wylicza straty: ponad 4 mld zł na wojnie z hazardem, 1,5 mld na obcięciu ulg na firmowe auta i 3 mld na usztywnieniu cen leków.

U nas jak zwykle wszystko na głowie, czyli takie numery wyborcom nie przeszkadzają... :lol:

Co do RP, powiedział niedawno, że Doda jest Palikotem muzyki, a on jest Dodą polityki. Elektorat chyba ten sam
                bkc+dsg

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

sew1981, Nergal to taki "satanista" jak Ozzy Osbourne,czy Alice Cooper.
                  Kiedys Beatlesi byli "stanistami",bo Lennon porownal popularnosc Bitelsow do Jezusa. KKKlan palil plyty,straszyl zamachami. KK u nas za duzo sie wpieprza od dawna w polityke i zyje w za duzej rospuscie i bogactwie. Ludzie to widza.
                  I to jest przyczyna odchodzenia ludzi od KK.
                  A po wyborach dostali sraki. Ale juz jest riposta:
                  Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia

wydolili majatki z komisji majatkowej,to teraz co miesieczna pensyjka :-)
                  Zyc nie umierac. Ide chyba na ksiedza :-)

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Jakby KK zniósł celibat to przynajmniej by im sperma nie żarła szarych komórek. :twisted:
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• Lashlo
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1455

bzyq_74, po co zniesienie celibatu?Znam paru ksiezy,dymaja az milo 100km od parafii w weekeny :-) I lepiej tak,niz dzieci,bo za to powinni jaja urywac.
                      Lekki OT sie zrobil,przepraszam

[ Dodano: Pią 14 Paź, 11 16:20 ]
                      a rekord swiata jaki widzialem,to ksiadz,ktory wozi w swoim VW golfie V fotelik dla dziecka :-)))))))

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

Lashlo, jak to takie "różowe" i piękne dla Ciebie, to trzeba było iść na księdza , a nie na nich marudzić tylko...i robić tak samo jak te "świetlane" przykłady. Ciekawe w jakim stopniu znasz tych paru księży, co tak dymają na prawo i lewo
                        "Lubię" jak ktoś głosi hasełka.
                        "a rekord swiata jaki widzialem,to ksiadz,ktory wozi w swoim VW golfie V fotelik dla dziecka ))))))"....i co z tego? to oznacza, że wiózł swoje dziecko od razu?
                        Ja znam księdza, który zna moich przyjaciół i też jest ich przyjacielem - całą rodzinę i czasem nosi ich dziecko na ramionach....to od razu oznacza , że to pedofil ,albo chłop tej kobiety....?
                        Może tak to na zewnątrz wygląda, ale czy tak od razu jest...widać nie,jak się pozna sytuację.... To oznacza - normalny człowiek.
                        Człowieku....zobacz sam, często to my budujemy takie obrazy o księżach, na podstawie jakiegoś procenta kutasów, którzy niszczą kapłaństwo i sieją zgorszenie, też oczerniamy innych....to nie jest obraz obiektywny.

Komentarz

• Szkodnicki
                          L&K
                          • 2011
                          • 1084

Lashlo, sew1981, są księża i Księża... Zgadzam się, że nie można generalizować. Ale sam znam konkretnego księdza, który został przesunięty na inną parafię za nielegalny związek z kobietą. Gdy by znieśli celibat, to pewnie byłby szczęśliwym księdzem i mężem, a tak... Poza tym B16 doprowadził do dziwnej rzeczy w KK. Otóż anglikańscy księża, którzy w ramach protestu "nawrócili" się na katolicyzm, pełnią posługę kapłańską i mają rodziny. :shock: Więc gdzie tu konsekwencja?
                          Co do Palikota, to od dawna mówił, że kościół ma za duże prawa i za duży głos w życiu politycznym, ale był marginalizowany, a teraz dostał się z powrotem do sejmu i nagle zdziwienie... 8)
                          Zamieszczone przez Lashlo
                          Nergal to taki "satanista" jak Ozzy Osbourne,czy Alice Cooper.
                          Kiedys Beatlesi byli "stanistami",bo Lennon porownal popularnosc Bitelsow do Jezusa.
                          Ja po posłuchaniu kazania księdza Natanka dowiedziałem się, że też jestem satanistą, bo chodzę w moro, czasem użyję żelu i mam pozytywne myślenie Czyli spełniam wszystkie wymogi, by być wg Natanka satanistą

Ludzie, nie podadajmy w paranoję, wybory się skończyły, KK dalej będzie dwulicowy, z jednej strony miłosierdzie, z drugiej RM, rząd się nie zmieni, Tusk będzie kocghał Nas, Kaczyński straszył kondominium rosyjsko-niemieckim i sam jeździł Skodą, Lewica będzie klękać przed KK (to za jej czasów KK dostał najwięcej), a PLS będzie z każdym współpracował, czyli będzie dokładnie tak jak było.
                          A to czy mamy takie, czy inne zdanie, to w niczym nie przeszkadza, żeby iść na lub i na spotach miło spędzać czas w taki :hura czy taki czy :shhh inny sposób
                          ----

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

Szkodnicki, no tak...Natanek to ciężki przypadek mocno.....ma zakaz kazań ,ale ma wylane w to chłop. a tak naprawdę to jego ten szatan opętał najbardziej, bo nie słucha nikogo (chociaż ślubował posłuszeństwo swojemu biskupowi) i głupoty plecie..."wiedz, że coś się dzieje".....

Komentarz

• Szkodnicki
                              L&K
                              • 2011
                              • 1084

Zamieszczone przez sew1981
                              ..."wiedz, że coś się dzieje".....

: :
                              sew1981, a widziałeś Ty jego pustelnie? (normalnie hotel **** + SPA) i w dodatku tworzy nową rewoltę w KK pod tytułem: "Zakon rycerzy Chrystusa", który ma być przeciwagą dla toruńskich moherów, a On sam na wzór wielebnego dyrektora, chce założyć swoją rozgłośnię... na razie tylko internetową (ale zawsze rozgłośnie) :twisted:
                              Aż chce się zacytować Owsiaka: "Będzie się działo"
                              ----

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2009
                                • 10917
                                • Fiat

Szkodnicki, poprostu bardziej stanowczo powinni postąpić w stosunku do niego z czasem, jak tak dalej będzie robił, zrobić ekskomunikę ostatecznie i tyle. W historii od początku KK , zawsze się pojawiały takie "Natanki", które przekręcały doktrynę biblijną, przez swoją "chorobę" i inne rzeczy czasem. Bo sorry, do zdrowych to on już nie należy zapewne. Jest on swoistym wirusem, który trzeba wyleczyć i samego wysłać na leczenie.
                                p.s. a swoją drogą, to mój znajomy kiedyś parę lat temu natrafił na rekolekcje, które on prowadził...i się okazuje , że był wtedy całkiem normalny i gadał do rzeczy i interesująco, nie przekręcając treści biblijnych do góry nogami....naprawdę teraz "coś się z nim dzieje (stało)" :wink:
                                ale to taki ot, nie o wyborach, sorry

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Tu chodzi o cos innego. Jak ksiadz KK moze tlumaczyc przykladowo mi jak mam utrzymywac rodzine, kochac dzieci, zone itd gdy sam tego nie ma i miec nie bedzie. To ze on ma rodzine, przykladowo rodzenstwo ma rodziny to nie jest to samo. Kosciol Ewangelicki nie ma celibatu i jest zupelnie inaczej. To sa czesto ludzie ktorzy pracuja normalnie, a do tego zajmuja sie sprawami zwiazanymi z Kosciolem.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8160
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wracając do teamt..... http://wiadomosci.onet.pl/kraj/posel...wiadomosc.html się zaczyna
                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2009
                                      • 10917
                                      • Fiat

Maicroft, "To sa czesto ludzie ktorzy pracuja normalnie, a do tego zajmuja sie sprawami zwiazanymi z Kosciolem." są tego plusy i minusy w rzeczywistości, no ale to temat poboczny na osobny wątek.

Komentarz

• Lashlo
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1455

Odbieglismy od tematu.
                                        sew1981, ja nie generalizuje. Niestety nie mialem okazji poznac fajnego ksiedza. A Rydzyk,czy Natanek sami daja negatywny PR.
                                        A co do wyborow-bedzie koalicja PO PSL RP,maja prezydenta=moga wszystko. Czy wykorzystaja na naprawde kraju te mozliwosci-watpie.
                                        Pozyjemy-zobaczymy.
                                        Alleluja

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Macie racje wszystkiemu złu w Polsce winny jest kler! I zakończmy temat...

Jak zrobi się porządek z klerem to potem przyjdzie czas na rolników i inne grupy zawodowe...(i kto tu wszczyna wojnę polsko-polską?)

W Polsce nie ma przemysłu, nie ma pracy, buduje się fabryki, markety niemieckie, francuskie na zasadzie raju podatkowego, gdzie ludzie pracują jak w nowoczesnych obozach pracy...ale to jest nieważne...."NAJWAŻNIEJSZE" to wybić kler!!!!

W większości wypadków siedzicie na 4 literach pierdzicie w stołek i tylko myślicie kogo nowego tu znienawidzić...

z kilkoma kolegami poruszyliśmy temat marnej edukacji, wasalstwa wobec innych krajów, o zerowym przemyśle w PL....ale dla was najważniejsze sprawy to te związane z klerem i krzyżem...

...opowiadacie jak to jest za granicą, jaka tolerancja, jaka świeckość, jaka równość a nikt z Was poza wyjazdem po piwo do Czech, samochód do Niemiec czy 2tyg. wczasów w Tunezji d..y nie ruszył? pewnie połowa z was nie zna języka innego niż polski...więc o czym my to w ogóle rozmawiamy?

Ja może nie jestem jakimś mega podróżnikiem ale mimo wieku już sporo w życiu widziałem, pracowałem i mieszkałem w rożnych krajach i na różnych kontynentach, były czasy że żyliśmy z żoną za 17,5euro dziennie z czego 15euro szło na mieszkanie...
                                          Jakoś nigdy swoich problemów nie zrzucałem na kler czy rolników tylko zakasałem rękawy i zapieprzałem od rana do wieczora...jednocześnie robiłem szkolę i pracowałem...

Bardziej mnie wnerwia gospodarczy rozbiór Polski niż to że kler nie płaci podatków...

Jak zacznie nam się żyć lepiej, będzie praca, edukacja na wysokim poziomie, powstanie siec autostrad w miejsce sieci fotoradarów, sąsiedzi będą nasz szanować i pytać o zdanie a nie stawiać przed faktem dokonanym...to wtedy można się zająć "świeckim państwem" a nie na odwrót...

Ktoś wspomniał o gazie łupkowym...wiecie jak jest w Norwegii z ropą? Ano tak że nie jest to temat żadnych sporów, traktowana jest jako dobro narodowe z którego wszyscy korzystają...a jak będzie w PL z naszym gazem? TV tylko wzbudzi w Was poczucie jacy to super jesteśmy, jak to fajnie że mam gaz...a korzyści szary obywatel nie będzie miał żadnej(poza kilkoma osobami które mieszkają w pobliżu miejsc wydobycia.)
                                          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Lashlo
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1455

kmink, zakończmy,właśnie,zakończmy...

Komentarz

• bzyq_74
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3467
                                              • Volkswagen
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

A wg mnie KK, policja czy sądownictwo czy władze administracji publicznej, rządowej ma świecić przykładem dla obywateli swoim postępowaniem.
                                              Wszelkie korupcje, nadużycia władzy czy pedofilie zamiata się pod dywan i nabiera wody w usta. Polacy to taki naród że trzeba go trzymać mocna ręka za mordę za przymykanie oczu i brak konsekwencji w działaniu
                                              MARCIN
                                              Mój szkodnik

Komentarz

• JanuszSz
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 2835
                                                • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez kmink
                                                Jak zacznie nam się żyć lepiej, będzie praca, edukacja na wysokim poziomie, powstanie siec autostrad w miejsce sieci fotoradarów, sąsiedzi będą nasz szanować i pytać o zdanie a nie stawiać przed faktem dokonanym...to wtedy można się zająć "świeckim państwem" a nie na odwrót...
                                                A niby dlaczego mamy tak długo czekać?Według mnie najpierw odsunąć od państwowej kasy czarną stonkę,natomiast miliardy złotówek przeznaczane corocznie na kler przeznaczyć właśnie na tworzenie nowych miejsc pracy,drogi i edukację.
                                                Kto ma chęć finansować KK wolna droga,ale ze swoich pieniędzy ,a nie ze wspólnych.

Komentarz

• kmink
                                                  L&K
                                                  • 2007
                                                  • 1360
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Lashlo
                                                  kmink, zakończmy,właśnie,zakończmy...
                                                  nie zrozumiałeś chyba przekazu :wink:

Zamieszczone przez JanuszSz
                                                  Zamieszczone przez kmink
                                                  A niby dlaczego mamy tak długo czekać?Według mnie najpierw odsunąć od państwowej kasy czarną stonkę,natomiast miliardy złotówek przeznaczane corocznie na kler przeznaczyć właśnie na tworzenie nowych miejsc pracy,drogi i edukację.
                                                  Kto ma chęć finansować KK wolna droga,ale ze swoich pieniędzy ,a nie ze wspólnych.

Po Twoich kipiących nienawiścią postach wnioskuje że można Cie bez problemu postawić w jednym szeregu innymi fanatykami...tzw. moherami...inne cele ale fanatyzm i nienawiść taka sama...
                                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• JanuszSz
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 2835
                                                    • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez kmink
                                                    Po Twoich kipiących nienawiścią postach wnioskuje że można Cie bez problemu postawić w jednym szeregu innymi fanatykami...tzw. moherami...inne cele ale fanatyzm i nienawiść taka sama...
                                                    Gdzie tu nienawiść? Po prostu w przeciwieństwie do Ciebie jestem racjonalistą , a nie fanatykiem.Wyrażam swoje osobiste zdanie na poruszony temat,nazywając pewne rzeczy po imieniu.
                                                    Staram się nikogo nie obrazić.

Komentarz

Pracuję...