Skradziona Octavia II 2006 rok z Nysy w nocy 23.11.2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmisiek_1991
    Classic
    • 2013
    • 12

z takim profilem, to balbym sie jezdzic rowerem (po Lodzi), a co dopiero autem, ale jesli chodzi o atrakcyjnosc felg to bardzo ok
  • pasjonat
    Classic
    • 2011
    • 6

Witam! Pewno to już tylko mój osobisty lament jednakże może ktoś z was może będzie wiedział cokolwiek na ten temat!Nacieszyłem się ją niecałe 2 m-ce a pozostały tyko książka serwisowa i kluczyki z dokumentami. Skradziono ją w nocy w Nysie!Nagroda za odnalezienie !Proszę o jakiekolwiek info i przypuszczenia na priv!
    AMBIENTE

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

jakies zdjecia, cechy szczegolne, nr vin, kombi czy jak? malo szczegolow ciezko jakkolwiek pomoc

Komentarz

• Dzida
        RS
        • 2006
        • 2253

Będzie miała zajebistą naklejkę "Octa skradziona z Nysy"? Pomyślałeś zanim napisałeś tego posta? Jak Ci ludzie mają pomóc jak nawet koloru nie podałeś? :roll:

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8038
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

octaviars1, Dzida, w opisie tematu jest informacja że srebrny i że sedan znaczy liftback.

Nie mniej jednak dopisz tutaj bo opis tematu nie zawsze każdy zauważy.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7461
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez pasjonat
            Nacieszyłem się ją niecałe 2 m-ce a pozostały tyko książka serwisowa i kluczyki z dokumentami.
            Współczuje, znam to uczucie. Ja Golfem mk4 nacieszyłem się 6 dni i 350km.
            Jebane chuje, ręce bym ucinał :zastrzelic
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• haber1971
              Classic
              • 2011
              • 19

I pomyślec, że decydującym powodem wyboru OII a nie VW było, że te drugie kradną :?
              Pozostaje tylko współczuc koledze.
              Nothing is easy everything is possible

Komentarz

• sew1981
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10986
                • Fiat

opisz auto, współczujemy, ac było?

Komentarz

• kmink
                  L&K
                  • 2007
                  • 1360
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez haber1971
                  I pomyślec, że decydującym powodem wyboru OII a nie VW było, że te drugie kradną :?
                  Pozostaje tylko współczuc koledze.
                  B6 jest dużo trudniej ukraść niż naszą Octavkę...

Jakieś 2a miesiące temu moim teściom z pod domu wywieźli auto...jeszcze bramę na koniec zamknęli...

Nie łudź się, to auto jest już pocięte na żyletki...
                  Jeśli chodzi o AC to chyba nawet lepiej żeby nie znaleźli ni śrubki bo śledztwo się przedłuży i wypłata odszkodowania przesunie się w czasie...
                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• pasjonat
                    Classic
                    • 2011
                    • 6

Zamieszczone przez AdamB
                    octaviars1, Dzida, w opisie tematu jest informacja że srebrny i że sedan znaczy liftback.

Nie mniej jednak dopisz tutaj bo opis tematu nie zawsze każdy zauważy.
                    z tyłu wygląda jak na zdjęciu adamaB.Niestety ac nie wykupione bo kasy brakło także przestaję łudzić pewno już w częsciach na allegro.Uważajcie na swoje ja swojej nie mialem nawet 2 mcy.pozdrawiam
                    AMBIENTE

Komentarz

• piernik
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 975
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Kupujesz 5 letnie auto i spłukujesz się całkowicie z kasy że nie zostaje nic na AC? :shock: :shock:

Komentarz

• natash
                        RS
                        • 2011
                        • 2599

Nie oceniam nikogo personalnie, ale zauważyłem pewną tendencję w Pl, przy zakupie auta.

50% gotówka, 50% jakiś kredyt, na AC, części, naprawy turbo, dwumasy 0 odłożone, i potem przy pierwszej awarii auto czeka 3-4 miesiące na pomoc...

Komentarz

• pandzik
                          RS
                          • 2011
                          • 2254
                          • Seat

Co za unfall. Trzeba było kupić 5-letnią Fabię i ubezpieczyć... :|

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Zamieszczone przez natash
                            50% gotówka, 50% jakiś kredyt, na AC,
                            Jak masz auto w kredycie to musisz miec AC, bo bank bierze cesje na swoja czesc z umowy :idea:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• tomikt
                              Rider
                              • 2007
                              • 391

mam kuzyna:

pierwsze auto , bez AC, ukradli spod pracy - płacz, zgrzytanie zębów
                              drugie auto - wykupił AC tylko z opcją przeciwkradzieżową. Jechał wieczorem zmęczony, rozwalił się na drzewie - auto na żyletki (wyszedł cało).

to były tylko seicenta ale na naukę o konieczności wykupienia AC wydał jakieś 20 000.
                              nauka kosztuje...
                              ech...
                              TomikT

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

tomikt, i to dużo .....

Komentarz

• bzyq_74
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3467
                                  • Volkswagen
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Z doświadczenia zebranego przez lata od znajomych i kolegów itp. wiem , że jak nie ma się AC to prędzej czy później dmuchną auto.
                                  Nie chcę tu nic insynuować, ale pracownicy TU mogą być informatorami złodziei.
                                  Złodziejowi to loto czy auto ma AC czy nie, TU nie musi płacić Kowalskiemu, a Kowalski ma problem.
                                  MARCIN
                                  Mój szkodnik

Komentarz

• Big Wojtek
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 440
                                    • Hyundai

Zamieszczone przez bzyq_74
                                    Z doświadczenia zebranego przez lata od znajomych i kolegów itp. wiem , że jak nie ma się AC to prędzej czy później dmuchną auto.
                                    Złodziejowi to loto czy auto ma AC czy nie, TU nie musi płacić Kowalskiemu, a Kowalski ma problem.
                                    Dość odważna teza. Jednak większość aut kradnie się na części a nie żeby wymuszac okup od właścicieli. Choć i tak bywa. Ale to chyba są nieczęste przypadki.

Ja sam jeździłem/jeżdzę przez 10 lat trzema samochodami bez AC. Kupowałem je po 8-18 tys. Jak mi teraz ukradną moją toyotę wartości ok 12 tys to pewnie wyjdę na zero :wink:
                                    Oczywiście nowa Octa ma pełne ubezpieczenie i jeszcze długo będzie miała, ale kupując auto za parenaście tysięcy raczej znów bym go nie ubezpieczył. Czyba, że kupiłbym je za wszystkie oszczędności, ale ja z zasady nie wydaje wszystkiego co mam na zakup auta.

Komentarz

• Zorr
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2110

Zamieszczone przez Big Wojtek
                                      ale ja z zasady nie wydaje wszystkiego co mam na zakup auta.
                                      ... no chyba że się ma otwartą linię kredytową

co do AC dla starych i nowych samochodów, to niestety dla starszych i tańszych jest to nieopłacalne, z jednym wyjątkiem.
                                      Jeżeli planujemy zakup nowego auta za parę lat to można opłacając AC na stare auto uzyskać zniżki, które zaprocentują przy polisie na nowe i drogie auto.
                                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• słoń
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 777

Zamieszczone przez bzyq_74
                                        tak może być z dużym prawdopodobieństwem.wspólnik chciał przyoszczędzić i na drugi rok nie opłacił AC.po miesiącu auto mu dmuchnęli w mieście w którym było ubezpieczane

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeszcze w latach 90-tych w mojej byłej "firmie" chodziły słuchy o tym, że na osiedlowych parkingach dokonywane były włamania do samochodów, które nie posiadały ubezpieczenia AC - "rąbane" był radioodtwarzacze w 90% z samochodów, które posiadały tylko OC, a z których właścicielami wcześniej kontaktowali się agenci ubezpieczeniowi z ofertą wykupienia ubezpieczenia AC z dodatkowym ubezpieczeniem szyb i przedmiotów wewnątrz samochodu. Gdy zaczęto "węszyć" w tej sprawie - nagle liczba takich włamań spadła. Jednak co do kradzieży aut bez AC "na zlecenie" ubezpieczalni - w to nie bardzo chce mi się wierzyć... Wg mnie - to trochę za bardzo naciągana teoria spiskowa... 8)
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• 4x4BKF
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1279

pasjonat, a nie pomyślałeś o Mini-Casco w PZU?? Kosztowałoby jakieś 450zł ale zwróciliby Ci 80% wartości auta.
                                            4x4

Komentarz

• kabanos
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 4544
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Współczuje. Nie chcę nikogo pouczać, ale ja zanim ruszyłem w styczniu autem z komisu, to zmieniłem opony na zimowe, i auto miało ful ubezpieczenie. Już mi się zwróciło, bo w lutym rów nagle wtargnął na drogę auta

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Zorr
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2110

Zamieszczone przez kabanos
                                                Współczuje. Nie chcę nikogo pouczać, ale ja zanim ruszyłem w styczniu autem z komisu, to zmieniłem opony na zimowe, i auto miało ful ubezpieczenie. Już mi się zwróciło, bo w lutym rów nagle wtargnął na drogę auta
                                                a te zimówki to jakie miałeś i czy polecasz? ;-)
                                                Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                                Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• lend
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 463

Zamieszczone przez Eidos71
                                                  Jednak co do kradzieży aut bez AC "na zlecenie" ubezpieczalni - w to nie bardzo chce mi się wierzyć... Wg mnie - to trochę za bardzo naciągana teoria spiskowa... 8)
                                                  Bardziej prawdopodobne jest , że ktoś z ubezpieczalnie sprzedaje info gdzie jest fura bez ubezpieczenia.
                                                  Mojemu szwagrowi wyprowadzili sprintera z podwórka jak wszyscy spali , przed sprinterem stało iveco załadowane maszynami na targi ale było ubezpieczone więc stoi dalej
                                                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

Pracuję...