Bez żadnej złudy, fantazjowania i cienia nadziei, po raz kolejny postawiłem u buka wszystkie mecze Polski jako przegrane, bądź zremisowane i nie pomyliłem się stąpając twardo po gruncie.
dużo zarobiłeś?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Kurde, mnie krew zalewa jak wszyscy wieszają psy na piłkarzach i trenerze gdy winny jest "rak" w PZPN. Sorry, ale jak myślę że teraz Smudzie podziękujemy to ja nas nie widzę w MŚ. Nikt z marszu nie doprowadzi w 2 lata zespołu do przejścia eliminacji i wygrania fazy grupowej. To jest nierealne.
Smuda powinien zostać bo mimo wszystko naprawdę potrafi coś z tym składem zrobić (Leo też potrafił ale co z tego jak nie miał szansy), gdyby jeszcze PZPN zaczął robić to co powinien to IMHO można by coś ugrać podczas MŚ.
kurde no nie wiem, jak widzę Smudę w TV a w zasadzie jak go słyszę, to się wstydzę. Z drugiej strony trenerzy innych zespołów też nie są lepsi.
Ja tylko nie rozumiem jednego:
W meczu z Grecją, sytuacja dla nas wymarzona, wygrywamy 1:0 i przeciwnicy grają w 10tkę. Schodzą piłkarze do szatni a wracają inni ludzie z podwórkowym poziomem umiejętności.
W meczu z Czechami podobnie, pierwsza połowa super, na tyle że jakby nawet nie strzelili nic, to i tak byłbym z nich dumny, ale nie z znowu z szatni wyszli szmaciarze.
IMO to są tylko i wyłącznie błędy trenera.
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Czesi skorzystali z polskiej gościnności - z tych którzy nas odwiedzili, najbardziej zapamiętamy czterech panów o nazwiskach: Popil, Pospal, Nezaplatil a Wyruhal :shock: :shock:
A tam marudzicie na Smude. Wszyscy mysleli, ze 1 lewandowski wygra cale euro. To, ze w borusi gra tak a nie inaczej to zasluga tego, ze na boisku ma jeszcze 10 kumatych zawodnikow w swojej druzynie. Tutaj mial moze 2-3. Jak mozna grac 4-5-1 i w tej druzynie nie istnieje srodkowa formacja? Nie rozumiem tylko czemu ciagle 4-5-1, gdzie jest to strikte ustawienie obronne a nie nastawione na atak. Ja bym zagral 4-4-2.
Juz wczoraj byly akcje, ze zawodnicy nie dostali biletow dla rodziny co jest ewenementem. Siedza jakies janusze na stadionie typu węglarczyk, cichopki i inne pizdy a rodziny zawdonikow przed telewizorem. Jak tu grac? Juz afery o premie i pieniadze z Lato jak to bylo do przewidzenia. Ponad to wypowiadal sie gdzies przed euro, ze jak nie wyjda z grupy to sie poda do dymisji, juz o tym zapomnial..
Smudzie pytania zadaja czy sie poda do dymisji a ten zamknal im morde, bo kontrakt mial podpisany do euro, euro sie skonczylo, kontrakt tez sie skonczyl.
Kurde, mnie krew zalewa jak wszyscy wieszają psy na piłkarzach i trenerze gdy winny jest "rak" w PZPN.
No tak w końcu to "rak" w PZPN jest winny, że piłkarzom starcza sił na 15 minut biegania oraz że trener nie jest w stanie przeprowadzić żadnej zmiany (w meczu z Grekami, później się trochę zmieniło). Jak również "rak" w PZPN jest winny tego, że w meczu z czechami graliśmy na jednego napastnika i nawet jak Lewemu udało się wygrać piłkę to nie miał z kim grać bo reszta nie dobiegła.
Nie neguje tego, że jest "rak" w PZPN ale nie jest on przyczyną bardzo kiepskiej gry naszej reprezentacji.
Ja nie jestem w stanie zrozumieć tego, że w klubach Ci sami piłkarze są w stanie zapiepszać przez 90 minut a jak trafiają na mecz reprezentacji padają po 15 minutach. Wydaje mi się, że niestety ale nie ma u nas w kadrze rywalizacji, przez to im się nie chce (może świadomie, może podświadomie) w klubie wie, że jak nie będzie walczył i zapiepszał to w następnym meczu nie wyjdzie.
zgadzam się z tym i dlatego Smuda zrezygnował z funkcji :!:
Faktycznie zmiany, a raczej ich brak spowodowały to co spodowały....przegraną Polaków :evil: Nie jestem ekspertem i są mądrzejsi w tej dziedzinie, ale moim zdaniem faktycznie skład delegowany przez p. trenera juz na wstępie był mało ofensywny :?
Nam zależało na zdobyciu 3 punktów, a nie wyrwania 1, a skład trener powołał właśnie na remis :shock: Trzeba jednak oddać, że piłkarze starali się i wypluwali płuca w tej pierwszej połowie i za to trzeba im podziękować :!:
Druga połowa....jakaś porażka "Nasi" wybiegli na nią bez wiary i niew iem co było tego powodem....może atmosfera w szatni?Wiadomo, że naczelny wódz PZPN ich odwiedził i było nieprzyjemnie (relacja Błaszczykowskiego)...
W mojej ocenie od początku powinni zagrac Grosicki, Wolski, Mierzejewski...
Nie powinni grać: Obraniak, Benisch, i Murawski! Co do Murawskiego nawet nie to, że zrobił błąd (każdemu może się przytrafić), ale już od pierwszego meczu grał poprostu słabo! I piszę to jako kibic Lecha :wink:
Od wczoraj emocjonuję się już tylko grą pozostałych drużyn Za dwa miesiące będę emocjonował się Polakami jak będą grać o punkty w eliminacjach do MŚ :szeroki_usmiech pozdrawiam
Ja nie jestem w stanie zrozumieć tego, że w klubach Ci sami piłkarze są w stanie zapiepszać przez 90 minut a jak trafiają na mecz reprezentacji padają po 15 minutach.
Chodzi o to, że jeżeli np. w niemieckim klubie taki piłkarz padnie na twarz po 30 minutach, to po góra dwóch takich meczach trafia na ławkę rezerwowych i tam cierpliwie czeka na zakończenie kontraktu, którego z nim już nikt nie przedłuży - a dodatkowo żaden inny klub nawet nie wykaże odrobiny zainteresowania takim piłkarzem w przyszłości. A gra w kadrze narodowej - to co innego. Tutaj zagra byle jak, kasę przytuli, a za dwa lata znowu nowy selekcjoner sięgnie po takiego gracza, gdyż ten gra dobrze w zagranicznym klubie, a jego byle jakie występy w poprzednich mistrzostwach poszły w niepamięć...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
W mojej ocenie od początku powinni zagrac Grosicki, Wolski, Mierzejewski...
Nie powinni grać: Obraniak, Benisch, i Murawski! Co do Murawskiego nawet nie to, że zrobił błąd (każdemu może się przytrafić), ale już od pierwszego meczu grał poprostu słabo!
dokładnie mam podobne odczucia. przynajmniej jezeli chodzi o ostatni mecz tzreba było od razu wystawiać skład ofensywny bo nie mielismy czego bronić my musielismy wygrać ten mecz. było widać że taktyka jest defensywna (blad trenera) bo jak kuba miał piłke to obok niego był tylko lewy i obraniak czasami i nikt wiecej sie nei podalczał i jak naszych w 3 miało ograc 6-8 czechów??
lato sowim zachowaniem na pewno dobrego ducha do druzyny nie wprowadzal i nie ma tu żadnej wątpliwości. moim zdaniem ten czlowiek powinien być usuniety z pzpn-u jak i wiekszość tam pracująca (tzn biesiadująca i dostająca kasę)
teraz tzreba pomyśleć co dalej bo zostaly 3 miesiace do eliminacji. i jest pytanie czy mimo wszystko zostawić smude czy zmienić
jak bym zmienił
pytanie na kogo?
moim zdaniem powinien być ktoś młody z zagranicy niezamieszany w żadne układy ukladziki
pewnie tak sie nie stanie i bedzie trener z Polski. jak z polski to kto? moim zdaniem jest 3 trenerów którzy mogą coś ździalać. Kasperczak, Probierz, Leńczy.
ekipa do grania już jest nie tzreba dużo zmieniać tylko obrac taktyke zrobić neiwielkie roszady w 1 skladzie i tyle.
no nic teraz tzreba kibicowac inny. ja bym chcial zeby wygrali Hiszpanie, za Niemeicką piłka jakoś nie przepadam ale to co pakazuja do tej pory stawia ich w roli faworytów.
tyle ode mnie teraz ide odpalam moją skodzinę i jade do poznania na meczyk kibicować Włochom
ten koles co będzie stał 2 rzedy pod Platinim z Polska flagą z napisem OCP to ja :P
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
gdzieś słuchałem jak Iwan się wypowiadał i pytał dlaczego Smuda nie powołał:
- Boruca
- Żewłakowa
- Frankowskiego
zmieniłoby to coś?
Pewnie, że by zmieniło, zamiast na Boenisha(czy jak tam się pisze to polskie nazwisko :diabelski_usmiech ), Obraniaka itp narzekalibyśmy na Żewłakowa i Frankowskiego :diabelski_usmiech
Dziwne, że wszyscy to widzieli, a Smuda nie. 3 jeleni z przodu, reszta gaworzyła z Tytoniem.
Jak w BVB Shmeltzer podłącza się do ataku, to Piszczek stoi na środka koła, Hummels i Subotić ok. 40 m. od bramki przeciwnika. Każdy zawodnik w każdej chwili ma 1 lub 2 piłkarzy, którym może zagrać. Każdy robi 11 km., Bender ze 12 km.
I ni ma w lidze mocnych na nich. :wink:
Niestety albo się trawę gryzie w każdym meczu albo odstaje od reszty Europy.
Zwróćcie uwagę na Irlandczyków, przegrywają, 90 minuta a boy od piłki nie nadąża rzucać futbolówki, tak im się spieszy.
Albo zmienimy CAŁĄ mentalność w grze albo nas nie będzie w MŚ w Brazylii (może dobrze bo mecze pewnie będą w chorych godzinach :wink: )
Tak :!:
szczególnie co niektórzy, ze swą starą wyświechtaną śpiewką:
"Polacy, nic się nie stało", Bo stało się :!:
Kolejny raz wychodzimy na dupków, przez dupków, :evil:
wierzących w swe dziejowe posłannictwo,
pożal się Boże gwiazdy, świecące na firmamencie,
oświetlając jedynie drogę do podwórkowego kibla :diabelski_usmiech
bohaterów bojów i rozgrywek, na "zapleczu"
pierwszych do kasy, nie do grania.
I nadal, jak ksiądz, przy konfesjonale,
ROZGRZESZAJMY
Butę, arogancję, nieudolność
i nie raz własną głupotę,
za wyrozumiałość,
pozytywne oceny,
miernoty
[ Dodano: Pon 18 Cze, 12 15:14 ]
W temacie następnego trenera/selekcjonera naszej repry to jest kandydat, który szuka wyzwań i nie boi się roboty, trener z dorobkiem i wybitnymi osiągnięciami:
moim zdaniem powinien być ktoś młody z zagranicy niezamieszany w żadne układy ukladziki
pewnie tak sie nie stanie i bedzie trener z Polski. jak z polski to kto? moim zdaniem jest 3 trenerów którzy mogą coś ździalać. Kasperczak, Probierz, Leńczy.
Probierz? Praktycznie żaden trener, cale jego osiągnięcie to praca w Polonii Bytom (gdzie jest teraz ten klub to trzeba by wygooglować) i praca w Jagiellonii.
Z tym ze w Jagielonii miał takie ułatwienie, jakie ma kazdy trener Beniaminka, czyli wszyscy nagle chcą się pokazać w ekstraklasie (takiej naszej Lidze Miszczóf).
Teraz w Wiśle nie pokazał nic - antyteza trenera, zrobił dwa kroki wstecz w stosunku do tego co zostawił mu Moskal.
Kasperczak - sukcesy na gruncie futbolu afrykańskiego, potem dobry czas w Wiśle Kraków - bez wątpienia najbardziej spektakularny czas w jego karierze. potem dlugo nic i znowu Wisła - objął na 1 miejscu i w derbach przejebał mjastra po swojaku Jopa (swoją drogą ten też dobry asior).
Lenczyk - za stary lis, zeby się łaszczyć na takie gówno jak selekcjoner RP. Za stary - bo kasy to on juz ma tyle, że do końcowego gwizdka wystarczy. Nie jest idiotą, żeby po latach wyrabiania szacunku spier....dolić sobie image na koniec prowadząc drużynę ćwoków bez ambicji.
Oby nie Polski trener, a tym bardziej ligowy. Liga cienka w LE, LM nic nie działami i ci trenerzy mają obiąć reprezentację? Potem chowają jaja w dupę jak Smuda w meczy z Grekami, pogubił się i nie wiedział co ma zrobić - tak to przynajmniej wyglądało.
Zespół mamy dobry. Trzeba go tylko odpowiednio ułożyć i zmotywować.
Patrzymy na Hiszpanów, Włochów, Anglików, tyle tylko, że np. hiszpańscy zawodnicy pochodzą raptem z 2 drużyn Realu i Barcelony i znają się jak łyse konie, Anglicy wszyscy w jednej lidze. A u nas każdy z innej parafii lepszej lub gorsze.
Przykład Rosji pokazuję też, że wpakowanie masy kasy również nie gwarantuję sukcesu, a Holandii, że masa dobrych graczy również nie gra.
Dobry trener parę kosmetycznych zmian i gra muzyka. Trzon drużyny jest.
Polanski i Perkis zaskoczyli mnie pozytywnie, Obraniak zawiódł grą, ale wolne wykonywał wyśmienicie, Lewandowski, no cóż był on i długo długo nic, sam meczu nie wygra - i tu dał dupy Smuda!
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Dopiero co rozpoczeły się ost. mecze grupy C...ogladam ITA-IRL mecz zapwiada się calkiem nieźle :szeroki_usmiech
Kurde wiecie co mnie wk...? Otóż drugi raz i to w tym samym miejscu są wolne miejsca na stadionie...(łączenie trybuny 3 z 4) Ciekawe WHY?! Skoro tak trudno było je dostac? Wku...mnie to ponieważ te miejsca zostały wydane zapewne jakiejś korporacji czy coś, a VIPY olały sprawę i nie przyszły! Taki OT :P
Już wracam do oglądania i trzymam kciuki za IRL niech chociaz zremisują :szeroki_usmiech
Komentarz