Smutno, ale jutro też jest dzień i kolejne mecze. Teraz na spokojnie.
I zobaczcie - wiemy, że nasza piłka od dawna leży a i tak była wiara i emocje - miliony kibiców, super atmosfera, emocje! Szkoda, że nie sprostali oczekiwaniom... Szkoda, że nie gramy dalej... Ale takie są prawa turnieju... Ja jednak dziękuję za to co było - dawno takich emocji nie przeżywałem! Dziękuję!
Kibice (nie kibole) jak zwykle sprawdzili się na 100%! Brawo!
Bez takich... Znów myślałem, że Szpaku po przegranej ostatnie minuty meczu na jakieś swoje przemówienie (wcześniej napisane) przeznaczy... Na krytykę czy coś...
To co pokazali w 2 połowie woła o pomstę do nieba.
Jak można mieć nuż na gardle i grać jak gdybyśmy wygrywali? Czy ta trawka po, której biegali to import z Holandii czy jak? :diabelski_usmiech
Szkoda szansy i tego, że w najsłabszej grupie jesteśmy na ostatnim miejscu. :evil:
Rządzący powinni rozpie... teraz ten PZPN i nie bać się UEFY czy FIFY, że nas z eliminacji wykluczą. Bo z taką grą to my się sami wykluczymy :!:
Ciekawe co zrobi Lato, miał odejść jeśli Polska nie wyjdzie z grupy.
No i zatrudnić w końcu porządnego trenera, bo jak widać jest potencjał i jest w czym rzeźbić.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Udesky, tak rządzący rozpierdolą PZPN jak i ZUS, KRUS itp...
Raz za PZPN się zabrali, to zrezygnowali bo im UEFA palcem pogroziła, że reprezentacje wykluczą.
Wiecie rozpieprzenie PZPNu to nie to samo co ZUSu, do którego należy prawie cała Polska, a KRUS to wyłącznie się trzyma ze względu na elektorat i PSL.
PZPNu nie chce nikt. :szeroki_usmiech
Ale pewnie będzie jak zawsze dużo krzyku i gadania, a skończy się jak zawsze. :roll:
Nie ma co rozpaczać. Co mają powiedzieć Holendrzy czy Szwedzi. :diabelski_usmiech
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
wielka szkoda liczylem an to że jednak uda nam sie wyjść z grupy
u ans to jeszcze luz ale co sie w Rosji dzieje jak przed meczem byli liderami grupy....
w sumie co od naszych wymagać i tak patrzac na 3 mecze to nie było aż tak źle
odpadly takie drużyny jak irlandia, holandia, szwecja
ale znowu do łas powróci nasza narodowa przyśpiewka: już za 4 lata już za 4 lata...........
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Słuchajcie ale co ma PZPN do tego że te niedojdy nie potrafią grac w piłkę? Przegrali bo są cieniasami...uległem temu szałowi i podobnie jak wy liczyłem że się uda...wiedziałem jak grają ale myślałem że może jednak...trzeba było być realistą(tak , realistą a nie pesymistą) by stwierdzić że z taką grą daleko nie zajedziemy i w porównaniu na pozostałych drużyn jesteśmy po prostu trampkarzami...
Widzieliście mecz Hiszpania- Irlandia? Hiszpanie się bawili z irolami te podania, technika...nasi to wyglądali przy nich jak by kilku chłopów od pługa oderwał i powiedział "to jest piłka, tam jest bramka..."....a Irlandczycy...walka do samego końca...technicznie słabiutko(i tak lepiej niż nasi) ale to serce do walki...nie dziwie się że kibice tak ich dopingują....u nas tylko gadanie "chłopaki dali z siebie wszystko, należy im podziękować" ble ble ble naprawdę nie chciałbym widzieć jak graja na pół gwizdka... :szeroki_usmiech
Przegrany mecz to TYLKO wina tych trampkarzy, winą trenera jest to że takich słabeuszy powołał...ale w sumie to co miał zrobić jak taki rozkaz dostał...to tak jakby ktoś kazał mu zrobić klasę geniuszy z uczniów, którzy są totalnymi głąbami...możesz uczyć, starać się...ale czasami się po prostu nie da, zwłaszcza że nie możesz w nich wzbudzić nawet chęci do nauki...uczniów nie zmienisz na innych bo dyrektor zabrania...jak to mówią z pustego to i Salomon nie naleje...
Kilkoma pretensjami do PZPN:
- nie dostaliśmy tylu biletów ile chcielismy dla naszych znajomych
- nie było ustalonych premii
czyli, co: graliście słabo, motywacji nie było bo nie było ustalonych premii???
Kur....wa chłopak, fakt byłeś jednym z najlepszych na boisku, wkładałeś serce - tez fakt.
Ale domaganie się premii za coś co jest waszym zajebanym obowiązkiem to skandal.
Nie pokazaliście nic a zaraz mordę o pieniądze otwieracie. Reprezentowanie kraju to przywilej a nie obowiązek/najemna praca. Jak Ci mało w Borussi płaca to idź do prezesa o podwyżkę prosić.
A'propos Boenischa, Polanskiego, Perquisa, Obraniaka - wydawało mi się, że grali z większym sercem niż Dudka, Lewandowski, Murawski, wydawało mi się, że ich ta porażka bardziej przygnębila niż innych.
Chyba racja, bo oni nie przyzwyczaili się do przegrywania jak nasi grajkowie.
Smuda? Chyba zrobił co mógł.
Wielki szacun Franiu za to, że Wawrzyniak nie zagrał ani minuty.
[ Dodano: Nie 17 Cze, 12 07:06 ]
Nie kibicowałem Polakom, nie pokładałem w nich nadziei - nie dlatego, że źle im życzylem lub byłem obojętny - a dlaczego?
Gdybym się jarał ich grą, miał nadzieję na zwycięstwo, wierzył że będzie dobrze to niesmak wyjebania po wczorajszym meczu byłby jeszcze większy.
Słuchajcie ale co ma PZPN do tego że te niedojdy nie potrafią grac w piłkę
niedojdy może nei do końca i nie wszyscy paru naszych umie grać w piłke
w czoraj jeden z expertów dobrze podsumowal 3 z borusii że będąc na zgrupowianiu się cofneli
coś w tym jest widać że jak jest trzech dobrych graczy a reszta przeciętna to oni sami nie dadzą rady wygrać meczy. lewy o kupa grali dobrze na tych mistrzostwach trochę mnie piszczek zawiodł. duzo wiecej sie spodziewalem po obraniaku
jak myslicie kto będzie trenerem teraz? macie jakieś typy?
Guardiola w sumie jest wolny
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Chyba sporo osób ma jakieś wygórowane oczekiwania odnośnie naszej reprezentacji, tylko zupełnie nie rozumiem dlaczego, skoro piłka w naszym kraju jest od wielu lat po prostu słaba, zarówno reprezentacja jak i klubowa.
Nie wiem, to znaczy, że przy okazji Euro mielibyśmy zacząć nagle grać zupełnie inaczej?!
Prawda jest taka, że wyjście z tej grupy to był TOTALNY MAKS tego na co było nas stać, nie udało się i trudno.
Tyle dobrego, że nie dali jakiejś efektownej dupy tylko w miarę trzymali się do końca.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
parasite, ile ty masz lat, że Ci mogą takie rzeczy wmówić.
Dotacje z UEFA: UEFA organizuje u nas Euro nie płacąc złotówki podatku. Ale z naszych podatków oplaca się budowy stadionów (z którymi nie wiadomo co zrobić), infrastrukturę, zabezpieczenie itp itd generalnie wszystko co się wokół tego kręci. Mało tego UEFA zatrudnia naewt wolontariuszy, którzy za free są gotowi pracować przy ich komercyjnym przedsięwzięciu. Nastepnie UEFA z kasy na którą wyrabało nasze Państwo daje dotację PZPN. Klasyczna kreatywna księgowość, żeby nie powiedziec, że pralnia.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Tak sobie poczytałem te ostatnie 7 stron i wyłem na głos, a kolega zwolin to mi czyści monitor, com go opluł, po tym tekście:
Zamieszczone przez zwolin
Żeby najlepsi piłkarze w tym kraju nie potrafili piłką w siebie trafić ???
Ktoś tu pisał o emocjach, jakich rzekomo, dostarczyli nam nasi kopacze.
No pardonsik.
W jaki sposób ?
Emocje to ja przeżywałem, przy śpiewaniu hymnu przez kilkadziesiąt tysięcy gardeł.
Atmosfera była, bo Euro u nas, bo piękne stadiony, bo wspaniała oprawa, bo mnóstwo bawiących się kibiców, bo tyle milionów Polaków miało sen (I have a dream).
A nie dlatego, że kopacze biegali po boisku.
Nie wiem, jak Wy, ale ja po okołu 15-20 minutach zaczynałem się na naszych meczach nudzić. Bo z piłkarskiego punktu widzenia, były one okrutnie nudne.
Tak je też skwitowała moja 8 letnia córka, która z wypiekami na twarzy potrafi obejrzeć ze mną pełne 90 minut jak gra Borussia Dortmund.
I tu należy głęboko przeanalizować sukces tej niemieckiej drużyny. Zbudowana prawie z niczego (porównując budżet do innych klubów), będąca na skraju plajty, zainwestowała w nikomu nie znanych piłkarzy (Hummels niechciany w Bayernie, Kagawa kupiony za kilkaset tysięcy Euro !!, 3 Polacy kupieni za śmieszne - jak na warunki nimieckie - pieniądze, Grosskroitz wychowanek klubu itd). I JAK GRAJĄ !!!!
Bo to musi być drużyna, w której każdy te 11 km przebiegnie, która CAŁA atakuje i CAŁA broni (popatrzcie kiedyś jak przesuwają się zawodnicy BVB). Nie może być tak, że 6 naszych gaworzy z Tytoniem, a 4 jeleni próbuje coś zrobić pod drugą bramką. Tak to się grało w 74.
Moim zdaniem to nie wina poszczególnych piłkarzy, którzy dobrze (niektórzy świetnie) dają sobie radę w klubach, w których grają (dobrych zagranicznych klubach). To wina braku DRUŻYNY.
I ostatnia rzecz. Widzieliście wściekłość Szaranowicza ? Dyrektor sportowy TVP, to on nakłonił Zarząd TVP SA, do wykupienia monopolu na mecze. Za chore pieniądze. Równie chore pieniądze są za reklamy. Przez te 8 dni, kiedy w Euro byli Polacy i mecze oglądało po 15 mln. ludzi, reklamodawcy się znaleźli. A teraz ? Lipa. Kanał. Utopione pieniądze, a kto wspomoże TVP ??
Komentarz