Zamieszczone przez parasite
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez parasiteogóle ten podatek belki to już totalne sk******stwo.
Komentarz
-
-
FanRSMP, Wrocław jest blisko Niemiec... Dlatego pracownicy fizyczni, którzy mogą znaleźć pracę w DE z chęcią podjęliby pewnie pracę w PL pod warunkiem, że zarabialiby pieniadze porównywalen do tych, które proponują niemieccy pracodawcy... Tak sobie to tłumaczę...
Poza tym jakie warunki proponowałeś? Bo jeśli umowę "śmieciową" lub krótkoterminową to nie dziw się, że pracownicy (wykwalifikowani!) nie rezygnowali z innej pracy po to, żeby pracować u malutkiego rzemieślinika bez większej gwarancji na stałość zatrudnienia... Kryzys wcale nie oznacza, że ludzie masowo szukają roboty!
Komentarz
-
-
Gdy czytam posty co niektórych to nie dziwię się, że oszołomy typu Macie... są jeszcze na topie. No i w końcu wiem skąd te tłumy w obronie Trwam itd. :lol:
Zwolennicy Trwam niech zastanowią się co pomyśleliby gdyby takie tłumy broniły TVNu aby dostał koncesję.
Odnoszę dodatkowo wrażenie, że w tym kraju jest tylko Trwam i TVN, a TVP i Polsatu niema.
Wracając do koncesji, to TVP jest telewizją PUBLICZNĄ, a Trwam prywatną :!:
Zamieszczone przez kminkprzecież sam potwierdziłeś, że po wypadku w smoleńsku media pokazały jaką rzeczywistość mogą wykreować...przed wypadkiem.. Kaczyński brzydal, po wypadku mąż stanu...
uważasz że teraz jest inaczej?
W kulturze jest taka zasada, że o zmarłym źle się nie mówi :!:
Ich nieprofesjonalizm polegał na tym, że na każdym kanale było to samo.
Jeśli całodobowo mam na TVP1 relacje ze smoleńska to nie chce już tego na TVP2, jeśli TVN robi podobnie, to na TVN Turbo, chce oglądać kanały tematycznę.
Tak więc nieprofesjonalizm naszej telewizji polegał na tym, że wszędzie puścili to samo. Po 2 dniach rzygałem już smoleńskiem.
Zamieszczone przez Maicroftod nowego roku powitamy pewnie VAT 25%, a od nastepnego 27% jak Wegrzy.
Będą jaja w pracy VAT22, 23, teraz jeszcze 24 i 25. Już się cieszę na myśl wyjaśniania tego z dostawcami. :lol:
Co do działań rządu. Pamiętajcie, że jeśli kryzys osiągnie pewien pułap, to automatycznie podejmowane są działania zapisane w ustawach jako "obronne", które wprowadzają nowe podatki, zamrażają waloryzacje rent i emerytur itp.
Generalnie robi się w tedy nieciekawie
Oficjalnie kończę rozmowę na temat PO-PiS.
I wracam do tematu przewodniego.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Tak tylko przypomnę, że PIS był przeciw becikowemu (pomysł wyszedł z LPR), a ustawa przeszła m.in. głosami PO, która chciała nie tyle wspierać politykę pro rodzinną, co zagrać na nosie Kaczyńskiemu
Zamieszczone przez Agamek12Poza tym jakie warunki proponowałeś? Bo jeśli umowę "śmieciową" lub krótkoterminową to nie dziw się, że pracownicy zrezygnowaliby z innej pracy po to, żeby pracować u malutkiego rzemieślinika bez większej gwarancji na stałość zatrudnienia...O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Ten temat stanowi świetne dowód na to, że w tym kraju (i nie tylko w tym) nigdy nie będzie lepiej. Jakakolwiek próba podjęcia merytorycznej duskusji kończy się pier..... o bombach, zamachach, talibach i innych łachach, byleby tylko odwrócic uwagę od sedna sprawy i braku argumentów na poparcie swojego stanowiska.
I tak można długo i namietnie. Gdy narodowa dysputa przygasa, wyjdzie jakiś pacan reprezentujący społeczeństwo (nie ma sie co kryć, to my ich wybieramy), i podrzuci kolejny ochłap na bazie którego znów będziemy dyskutować miesiącami o dupie maryni, a kasa z podatków co miesiac wpada do wora...... i wypada z drugiej strony. Ale to nie istotne. W tym kraju ważne wydarzenia, to przemówienia macierewicza, palikota i korwina (wszyscy trzej celowo z małej litery, gdyż nie szanuję ludzi, którzy z pierdzielenia głupot, o których sami wiedzą, że są głupotami uczynili sobie źródło utrzymania-finansowane przez nas oczywiście)Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
westwi 78 jest to latwy pieniadz dla takich ludzi ktorych utrzymuje moops..Agamek nasza firma nie jest az takim molochem jak Twoja,,,powiedz czy ktos u Ciebie na okresie probnym zarabia 3tys zl.(z wykonczeniowki).????..i jest ciaglosc pracy przez caly rok,i wszystko na legalu..to malo..????,,,nie oszukujmy sie ale ludziom tez sie nie chce pracowac,,lepiej siedziec w domu i biadolic jak to jest ciezko..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkbył kiedyś wypadek na Madagaskarze...niby wypadek niby przypadek a angole do tej pory akt nie ujawnili tylko odsunęli ujawnienie za kolejne kilkadziesiąt lat
bo na Madagaskar to Jewriejcy chyba miali pojechać o ile się nie mylę.
srać na kryzys.przecież go nie ma.kto pamięta lata 80te ten wie.AMENt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyZamieszczone przez kminkprzecież sam potwierdziłeś, że po wypadku w smoleńsku media pokazały jaką rzeczywistość mogą wykreować...przed wypadkiem.. Kaczyński brzydal, po wypadku mąż stanu...
uważasz że teraz jest inaczej?
W kulturze jest taka zasada, że o zmarłym źle się nie mówi :!:
Ich nieprofesjonalizm polegał na tym, że na każdym kanale było to samo.
Jeśli całodobowo mam na TVP1 relacje ze smoleńska to nie chce już tego na TVP2, jeśli TVN robi podobnie, to na TVN Turbo, chce oglądać kanały tematycznę.
Tak więc nieprofesjonalizm naszej telewizji polegał na tym, że wszędzie puścili to samo. Po 2 dniach rzygałem już smoleńskiem.
co innego nie mówić źle a co innego robić z kogoś bohatera narodowego...
ale co tam...to tylko ja widziałem więc się nie przejmuj :wink:
tak z innej beczki....
W chadeckiej Europejskiej Partii Ludowej (EPL) "dojrzewa plan" wystawienia kandydatury Donalda Tuska na następnego szefa Komisji Europejskiej" - twierdzi w najnowszym wydaniu niemiecki tygodnik "Der Spiegel".
na razie to tylko plotki...ale i tak potwierdza sie tylko to, że te szumowiny są tylko po to żeby wykonać odpowiednie zadania...a potem nagroda gwarantowana...dla całej rodzinki...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Właśnie TVP powinna być PUBLICZNA a nie jest skoro zabroniono reklam Gazety Polskiej Codziennie-bo była nie na rękę rządzącym
TV Trwam nie dostała koncesji bo była nie na rękę rządzącym.
Tu nie chodzi o tą czy inną partię ale o demokracje. Nie może być tak ,że władza sobie wybiera kogo lubi i ten ma koncesje a kogo nie to jej nie otrzyma.
słoń moim zdaniem kryzys dopiero przyjdzie... na razie to wysprzedawane w Polsce jest to co ma wartość i może nieść zagrożenie dla rynków zagranicznych. Minie kilka lat i dopiero Polska poczuje czym jest kryzys bez własnej narodowej gospodarki. Mogę się mylić nikt nie jest nie omylny ale ja to tak właśnie widzę.
westwi78 co do zamachu- na logikę podobnie jak ty uważam ,że to się kupy nie trzyma...
Co do wydłużonego wieku emerytalnego. Ale co dalej? przecież jak nie wprowadzi się reform to upadek ZUSu jest tylko odwleczony w czasie.Czyli coś zrobiono byleby tylko przepchać to dalej niech inni się martwią.
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 12 01:16 ]
kmink, http://www.radiomaryja.pl/informacje...l-na-szefa-ke/ najciekawsze ostatnie zdania w artykule na samym dole :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokwestwi78 co do zamachu- na logikę podobnie jak ty uważam ,że to się kupy nie trzyma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteNie mieszaj w to logiki bo obrażasz myślących ludzi. Na waszą logikę to katastrofa CASY się kupy nie trzyma. Pewnie w katastrofie Air France lotu 447 też Ruscy mieszali palce bo jak to możliwe, że przy prostej stracie informacji o prędkości pilot doprowadził do przeciągnięcia i katastrofy uparcie ciągnąć nos samolotu do góry. Jeszcze można przytoczyć setkę innych wypadków, ale gdzie tam. Na logikę to się kupy nie trzyma. :lol: Wszędzie ta sama przyczyna, błędy w wyszkoleniu i podejście - udało się 100 razy to uda się101. Pilot miał minimum na 150m i ŚWIADOMIE schodził poniżej 100m. Mogli ich zestrzelić, rozpylić hel, posadzić brzozę, ale to był ich podstawowy błąd. Do tego to nie kontroler decyduje czy pilot jest w stanie wylądować! Błagam tylko nie obrażajcie logiki. Większość tych #$% w Warszawie nawet nie wie dlaczego samolot lata, a są teraz ekspertami od budowy płatowców.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
shok, ale oni tego nie zauważyli...teraz będą nawijali makaron na uszy o wypadkach samolotowych...wypadki się zdarzają i to był jeden z nich...a że te patałachy z wiejskiej nic nie potrafią załatwić albo że wszyscy maja ich w d.. to już druga sprawa...tak jak napisałem...widocznie komuś zależy żeby niektórzy ludzie wciąż mieli niedosyt i upatrywali drugiego dna...z drugiej strony nie historia pokazuje że nie można być niczego pewnym na 100% tak więc proponuję wszystkim odrobinę refleksji....
Dlaczego nikt się nie odnosi do tego tematu:
W chadeckiej Europejskiej Partii Ludowej (EPL) "dojrzewa plan" wystawienia kandydatury Donalda Tuska na następnego szefa Komisji Europejskiej" - twierdzi w najnowszym wydaniu niemiecki tygodnik "Der Spiegel".
Pewnie niedługo będziemy słyszeć jaki to Tusk jest zajeb...sty, jak dzięki niemu UE nas uwielbia i w ogóle że PO jest najzajeb..ą partia na ziemi...bo znowu jakiegoś sprzedawczyka chcą na posadce ulokować...no chyba że jaśnie nam panujący pod publiczkę zrezygnuje(wybierze bramkę nr 3 zamiast 2 :lol: ) to już w ogóle stanie się bożyszcze tłumów...a wy poloczki dalej płaczcie i zapieprzajcie do 80ki najlepiej
Moja teściowa pracuje w pewnej "firmie", której wszyscy nienawidzą...jest kontrolerem...co jakiś czas mają zebrania i zwierzchnicy przekazują im kolejne uwagi odnośnie ich pracy...przekaz prosto z góry...mniej więcej wygląda to tak...
więcej, więcej, więcej, więcej...jak ktoś zrobi mniej to będzie musiał pisać notatkę i się tłumaczyć...dodatkowo żeby ukrócić korzystanie z samochodów prywatnych(uniknąć zwrotu kasy) wszystkich, którzy korzystają z tego "przywileju" będą kierowani na badania psychotechniczne :lol: a jeśli ktoś nie przejdzie to będą wysyłać informacje do starostwa co może skutkować odebraniem prawa jazdy :lol: a na wiochę oddalona o 30km z dwoma torbami dokumentów najlepiej niech jada na rowerze :wink:
kolejny przykład rządów PO w Wałbrzychu...jakiś czas temu zorganizowano MZB...miejski zarząd budynków...organizacyjnie wszystko funkcjonowało jak należy...ale kilku mądrych inaczej stwierdziło że lepiej wywalić ludzi na zbity pysk i zlecać prace prywatnym firmą :lol: oczywiście te "zaprzyjaźnione" firmy teoretycznie robią wszystko taniej...tak więc jest pretekst do tego żeby zwalniać ludzi...Ci dostają pracę w w.w firmach oczywiście za gorsze pieniądze więc miasto pozbywa się kolejnego problemu....oczywiście każdy myślący i znający realia(podobne sytuacje miały już mijesce) człowiek wie że po całkowitej likwidacji MZB prywatne firmy podniosą stawki x2, x3...a miasto "nie będzie miało wyboru"...i będzie bulić...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkDlaczego nikt się nie odnosi do tego tematu:
http://www.wprost.pl/ar/346960/Tusk-...chadekow-w-PE/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasitePewnie w katastrofie Air France lotu 447 też Ruscy mieszali palce bo jak to możliwe, że przy prostej stracie informacji o prędkości pilot doprowadził do przeciągnięcia i katastrofy uparcie ciągnąć nos samolotu do góry
Zamieszczone przez Wallyo tego to nie kontroler decyduje czy pilot jest w stanie wylądować!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78To powiedz mi po co Francuzi z dna oceanu wyciągali wrak żeby go zbadać, a nasi twierdzą że nie jest potrzebny?
Zamieszczone przez westwi78przypominam, padła komenda "odchodzimy" na 100 metrach, ale widzę nie do wszystkich to dociera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez westwi78To powiedz mi po co Francuzi z dna oceanu wyciągali wrak żeby go zbadać, a nasi twierdzą że nie jest potrzebny?
Zamieszczone przez westwi78przypominam, padła komenda "odchodzimy" na 100 metrach, ale widzę nie do wszystkich to dociera.
Westwi78 chodziło o to, że skoro Francuzi się fatygowali żeby wyciągnąć wrak samolotu z dnia morza, to nasi mogli się pofatygować i sprowadzić go do siebie, tym bardziej ze 1) daleko nie mieli a 2) ze wrak nie leżał N metrów pod wodą...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteTo jest wasz jedyny argument?
Zamieszczone przez parasiteTo nasz wrak leży na dnie morza? Nie wiedziałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yogi_at_pozenZa to logiczne myślenie nie jest Twoją mocną stroną... Kuźwa, dyskusja jak z 3-latkiem, jeden o zupie drugi o dupie...
Westwi78 chodziło o to, że skoro Francuzi się fatygowali żeby wyciągnąć wrak samolotu z dnia morza, to nasi mogli się pofatygować i sprowadzić go do siebie, tym bardziej ze 1) daleko nie mieli a 2) ze wrak nie leżał N metrów pod wodą...Widzę, że nerw Ci puszcza. Porównanie bardzo trafne, jestem pod wrażeniem. Kilka tysięcy metrów pod wodą, a kilka tysięcy km na lotnisku w Smoleńsku to żadna różnica :lol:
Dla mnie to sobie możecie sprowadzić tę kupę złomu i później się do niej modlić, ale róbcie to za swoje pieniądze.
Zamieszczone przez westwi78Nie, tutaj http://smolenskzespol.sejm.gov.pl/28.pdf
Komentarz
-
Komentarz