Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Oby się nie okazało, że pod udeptanym dnem jest bagno :diabelski_usmiech
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

PSL ma pomysł na wsparcie młodych ludzi oraz ściągnięcie do Polski emigrantów. Chce im rozdawać ziemię za symboliczną z…

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez natash
        http://finanse.wp.pl/kat,104118,title,Ziemia-za-zlotowke,wid,14426402,wiadomosc.html?ticaid=1e4e2& _ticrsn=5
        I to ma być "równe traktowanie" wszystkich...? Emigrant dostanie ziemię pod budowę domu "za złotówkę", a Polak, który cały czas siedzi w tym chorym kraju, za działkę budowlaną będzie płacił, jak "za zboże"... Zajeb..ta sprawiedliwość...
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Eidos71
          http://finanse.wp.pl/kat,104118,title,Ziemia-za-zlotowke,wid,14426402,wiadomosc.html?ticaid=1e4e2& _ticrsn=5
          I to ma być "równe traktowanie" wszystkich...? Emigrant dostanie ziemię pod budowę domu "za złotówkę", a Polak, który cały czas siedzi w tym chorym kraju, za działkę budowlaną będzie płacił, jak "za zboże"... Zajeb..ta sprawiedliwość...
          dokładnie...
          jakiś idiota chce sie pokazać jaki to dobry i otwarty na "obcych" nie jest...szkoda słów...no chyba że jesteśmy już "drugą Irlandią" a ja tego nie zauważyłem...
          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• lampion
            Ambiente
            • 2010
            • 198
            • Octavia II (1Z3)
            • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Eidos71
            Eidos71 bo to jest tak: Ci co wyjechali zobaczyli jak wygląda życie za granicą (czyt. lepiej) dodatkowo nauczyli się języka, więc teraz Donek boi się, że przez te ciągłe kłótnie i ośmieszanie Polski na arenie międzynarodowej za chwilę wszyscy się wku....... i wyjadą (jedni będą ściągać drugich) i teraz żeby trochę tą emigrację powstrzymać musi dać jakąś "kiełbasę", a ponieważ Ty i wielu innych Polaków nie mieliście odwagi wyjechać to znaczy, że Ci/Wam nie było źle. Więc po co Ci ziemia. Tylko nie myśl, że mi się ta ziemia za złotówkę należy bo się pomylisz. Ja to tak widzę.

Komentarz

• sosna1
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 463
              • Octavia II (1Z3)
              • BGU 1.6 MPI 102 KM

Już im nadają,tak samo jak po 100mln. wszyscy dostaliśmy,jak wszyscy młodzi mieszkania podostawali tak samo teraz będzie ziemia, w naszm rządzie dzień bez kłamstwa jest dniem straconym :diabelski_usmiech
              Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• kmink
                L&K
                • 2007
                • 1360
                • Superb III (3V3)

Ja mam co chwile jakiegoś maila czy zapytanie na FB odnośnie pracy itp za granicą...masa znajomych myśli poważni eo wyjeździe...no o sorry...komu się chce tyrać za 1,5-2tyś/miesiąc...my wyjedziemy a na nasze miejsce przyjadą inni mniej wymagający(tylko nie wiem gdzie tacy są - Chiny?)...dostana ziemię, może za niedługo domy będą im chcieli budować...a o nas powiedzą że byliśmy nieudacznikami i teraz zapie.. na zmywaku...

Nasza "władza" ma nas obywateli w głębokim poważaniu, nawet tego nie ukrywają...arogancja władzy chyba dawno nie była na takim poziomie jak teraz...kłamią i śmieją nam się w twarz...teraz dodatkowo chyba żeby jeszcze bardziej wqrzyć wymyślili sobie pomoc cudzoziemcom jakby nam jej nie było potrzeba..
                Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
                  RS
                  • 2007
                  • 1692
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ja bym się tym nie przejmował. W PSL są lub były wybory na "prezesa" partii więc naczelny cyborg PL (jak go kiedyś Japończycy nazwali), chce pokazać że ma władze i posłuch u większego brata. Z takich pomysłów nic nie wyjdzie, za dużo by to kosztowało budżet.
                  Natomiast sama ANR to jest mafia :!: Przykładowo, rolnik kupi sobie ziemie, wybuduje gospodarstwo lub wyremontuję stojące tam budynki itd, podniesie jej wartość, a ci w ciągu 5 lat (lub coś podobnego) mogą ją od niego odkupić (i on musi sprzedać) po cenie nie wiem czy nie niższej niż sam kupił.
                  W Polsce nie ma kryzysu.
                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez kmink
                    .masa znajomych myśli poważni eo wyjeździe...no o sorry...komu się chce tyrać za 1,5-2tyś/miesiąc...my wyjedziemy a na nasze miejsce przyjadą inni mniej wymagający
                    ...
                    A ja napiszę ,że jeżeli twoi znajomi nie mają konkretnego fachu w którym będą pracować to niech sobie zagranicę odpuszczą bo wcale sobie nie polepszą a pogorszą. Może i uda im sie odłożyć parę euro ale pod warunkiem ,że będą żyli w nieludzkich warunkach np. 10 w pokoju ,namioty ,kontenery itd.
                    To ,że agencje szukają non stop do pracy to nie znaczy ,że ta praca gdzieś jest. Nie będe tu się rozpisywać na czym agencje robia kasę ale tej pracy nie ma na tyle na ile jest ogłoszeń.Poczytajcie portale internetowe z danego kraju i wyciągnijcie wnioski.

Kiedyś na jednym z portali gość opowiada ,że na kredyt domu mu nie starcza i zona wyjechała zarabiać na kredyt. Mieszka na tzw. domku w kilkunastu ale odkłada i posyła mu na kredyt. Ktoś mu zaproponował by w polsce też w tym domu zamieszkał w kilkunastu jak żona za granicą to i koszty utrzymania spadną i na kredyt starczy. Gościa zatkało i nic nie napisał. Pewnie pomyslał jak w kilkunastu w moim domu ? Przecież tak sie nie da żyć. Ale żona jakoś żyje. To że ludzie odkładają lub żyje im się lepiej po tną koszty na dosłownie wszystkim. Np. nie kupi długopisa bo kosztuje 1euro pojdzie do sklepu ,poprosi o darmowy z reklamą.Nie kupi drukarki bo w polsce ma już jedną. Co zrobi?pójdzie do pracy wydrukować bo jest gratis itd...
                    Wyjazd ma sens ale tylko i wyłącznie jak ma się jakiś fach i pracę .Czasy wyjazdów w ciemno skończyły się wraz z otwarciem granic UE. A agencje obiecują tak jak kiedyś jeden 100mln

[ Dodano: Nie 22 Kwi, 12 12:42 ]
                    Udesky, a popatrz na wysokość składek jakie płaci rolnik http://www.krus.gov.pl/krus/krus-w-l...czne-rolnikow/
                    a zwykły pracownik http://zus.pox.pl/zus/skladka-zdrowotna-na-2012-rok.htm
                    to jest temat do dyskusji.

Komentarz

• natash
                      RS
                      • 2011
                      • 2599

Dymają nas na każdym kroku, słowo kryzys jest dobre dla ludu, bo myślą, że każdy zaciska pasa.

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zapomnieli tylko dodać w tym artykule, że obniżkę cen zawdzięczamy UE, która zagroziła rządowi sankcjami. Ponieważ państwo nie może zarabiać na autostradach budowanych za unijne pieniądze. Opłaty te muszą wynosić tyle, aby wystarczyło na ich utrzymanie.
                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

No dlatego mówię, kryzys jest dla tych co zarabiają średnią krajową albo mniej, auta się sprzedają, ludzie na wczasy jeżdżą, a bieda zaciska pasa.

Komentarz

• Udesky
                            RS
                            • 2007
                            • 1692
                            • Octavia I (1U2)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

kryzys jest dla tych co zarabiają średnią krajową albo mniej
                            Moim zdaniem "kryzys" jest tylko i wyłącznie dla pracodawców. Bo to dobra i wygodna wymówka. Jak to możliwe, że produkcja rośnie, a zatrudnienie stoi w miejscu lub rośnie bezrobocie, a jak spada to symbolicznie?
                            W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• natash
                              RS
                              • 2011
                              • 2599

W innych branżach/produktach, obstawiam, że słupek z kolorem czerwonym jest dużo niższy. Kryzys jest dla ludu. Ci co nie zaciskali pasa nigdy go nie będą zaciskać.

[ Dodano: Nie 06 Maj, 12 19:56 ]
                              Trafiłem na stronę Urzędu Marszałkowskiego województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Na przykład na stronie Centrum Onkologii im. prof. Franciszka Łukaszczyka w Bydgoszczy niema wogóle informacji o wakatach, gdzie takie informację można znaleźć na stronie CO jak i innych instytucji podległych UM, nie wiem, pytanie czy to działanie celowe, aby oferty nie wypływały na światło dzienne czy nieuwaga urzędników?

Co ciekawe patrząc na tą podstronę to linki nie działają, gdzie są aktualne linki?

[ Dodano: Wto 15 Maj, 12 19:05 ]
                              Co do powyższej sprawy, to dostałem informację, że można codziennie dzwonić do sekretariatu i pytać o oferty pracy :roll:

DSS nie wypłacił mi dwóch milionów od pół roku! Muszę zapłacić 800 tysięcy w urzędzie skarbowym! Nie mam nic! Co mam żonie i dzieciom powiedzieć?! - krzyczy zdesperowany przedsiębiorca do posłów na nagraniu, które trafiło do internetu. To jeden z podwykonawców, którzy stoją na krawędzi bankructwa, bo nie dostają wypłat od firm budujących autostrady. Ich sytuacją zajęła się komisja infrastruktury.

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10918
                                • Fiat

nasz rząd znowu się "popisał", strach to czytać normalnie, gnoje to mało powiedziane:

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Szkoda ludzi.
                                  Mam nadzieje, że spowoduję to konkretne zmiany typu: rządowe gwarancję dla podwykonawców, które są tak szumnie zapowiadane i przede wszystkim rozsądne rozstrzyganie przetargów.
                                  W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Koszt budowy kilometra obwodnicy Warszawy wyniósł 200 mln złotych. To najdroższa droga na świecie - pisze "Gazeta Polska Codziennie".
                                    Jak informuje gazeta, o połowę tańsze są autostrady budowane w Alpach, gdzie trzeba było drążyć tunele w skałach czy na bagnach Florydy, gdzie budowlańcy musieli osuszać i utwardzać trasy.
                                    Z kolei cena autostrady na niemieckich równinach (w podobnych warunkach do tych pod Warszawą) wynosi 40 mln złotych za kilometr.
                                    więcej :arrow: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazet...wiadomosc.html

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez shok
                                      Koszt budowy kilometra obwodnicy Warszawy wyniósł 200 mln złotych. To najdroższa droga na świecie - pisze "Gazeta Polska Codziennie".
                                      Jak informuje gazeta, o połowę tańsze są autostrady budowane w Alpach, gdzie trzeba było drążyć tunele w skałach czy na bagnach Florydy, gdzie budowlańcy musieli osuszać i utwardzać trasy.
                                      Z kolei cena autostrady na niemieckich równinach (w podobnych warunkach do tych pod Warszawą) wynosi 40 mln złotych za kilometr.
                                      więcej :arrow: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazet...wiadomosc.html
                                      Kto to w ogóle dopuszcza do tego żeby takie kwoty wygrywały przetargi na budowe dróg :!: To jest nie do pomyslenia, ciekawe czy ktoś beknie za takie zagrywki, chuj człowieka bierze jak czyta takie wiadomości :evil:
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1279

200mln zł/km czyli zakładając że cała autostrada z rowami, pasem drogowym ma 50m szerokosci (średnio), to metr kwadratowy wyszedł po 4000 tysiace.
                                        4x4

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

4x4BKF, to już gdzieniegdzie metr mieszkania tyle kosztować może w Polsce...a tu masz metr asfaltu, PARANOJA MADE IN POLAND :evil:

Komentarz

• pic2ek
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 624

Cena wysoka bo się musiało wielu ludzi dorobić na autostradach nie całkiem legalnie, no i łapówki itd. już się drugi raz takie eldorado nie powtórzy

Komentarz

• Zorr
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2110

sew1981, tylko że mieszkanie to masz m^2 a droga to metr bieżący o szerokości z poboczem 6 pasów.
                                              Nie zmienia to faktu, iż drogie te nasze autostrady.
                                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
                                                sew1981, tylko że mieszkanie to masz m^2 a droga to metr bieżący o szerokości z poboczem 6 pasów.
                                                Nie zmienia to faktu, iż drogie te nasze autostrady.
                                                4000zł wychodzi na 1m2 a nie 1mb a nawet wyjdzie więcej bo kolega 4x4BKF policzył droge szerokości 50m

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2110

piramida, faktycznie nie-doczytałem, moja wina

ciekawe co tam tyle kosztuje...przecież są kosztorysy itp sprawy, nie jest to chyba aż tak ciężko sprawdzić.
                                                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
                                                    piramida, faktycznie nie-doczytałem, moja wina

ciekawe co tam tyle kosztuje...przecież są kosztorysy itp sprawy, nie jest to chyba aż tak ciężko sprawdzić.
                                                    przynajmniej te 30% jak nie więcej zostaje rozkradziona, kosztorysy zawyżone itp, wychodzi na to że 1mb autostrady o szerokosci 50m to 200 tys zł :roll:

Komentarz

Pracuję...